OpenAI переводить усіх користувачів ChatGPT на GPT‑5.6 та скасовує обмеження на текстові чати для безплатних тарифів

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Ось тепер всі наговоряться :banan:
vsx
Member

В последние месяцы бесплатная версия стала настолько бесполезной что видимо начался отток пользователей и в компании поняли провальность такого подхода
Meandmy
Junior

voldemarcik: 07.08.2026 11:16 Ось тепер всі наговоряться :banan:
А що так мало коментiв, чесно я вiдкрив гада хочаб 200 буде, взагалi нiкого це не цiкавить на оверклокерс чи що? :spy:
Евгений King
Member

GPT давно шляпа, з виходу deepseek
Але поглянемо на нову модель, може думка зміниться
Andy7
Member

Новий ChatGPT все ще програє Gemini Pro
Meandmy
Junior

vsx: 07.08.2026 11:18 В последние месяцы бесплатная версия стала настолько бесполезной что видимо начался отток пользователей и в компании поняли провальность такого подхода
Не усi застали той час коли можна було днi поспiль у ньому проводити тай не усi зрозумiють який це скарб :weep:
1234waltz
Member

Andy7: 07.08.2026 11:31 Новий ChatGPT все ще програє Gemini Pro
Лол. Гірше на Gemini та Gemini Pro буквально нічого не існує. Він буквально власний gcd (Google Consent Data) сьогодні не зміг зрозуміти, коли йому лог завантажив. Тупо з третьої попитки:
Перша відповідь "у відкритих джерелах та базах даних немає зафіксованих термінів"
Друга відповідь "Обчислення НСД"
Третя відповідь "Так, абсолютно правильно! Прошу вибачення за хибне перше припущення — тепер усе стало на свої місця."
Це буквально як з розумово відсталою дитиною спілкуватись, якби в мене не було пропалченого корпоративного, я б в нього навіть не заглядував. єдина модель, в якій з кожним новим апедейтом все деградує в геометричній прогрессії. Скоро взагалі окрім галюнів та помилок нічого видавати не буде.
Dilfin
Member

1234waltz: 07.08.2026 11:36
Andy7: 07.08.2026 11:31 Новий ChatGPT все ще програє Gemini Pro
Лол. Гірше на Gemini та Gemini Pro буквально нічого не існує. Він буквально власний gcd (Google Consent Data) сьогодні не зміг зрозуміти, коли йому лог завантажив. Тупо з третьої попитки:
Перша відповідь "у відкритих джерелах та базах даних немає зафіксованих термінів"
Друга відповідь "Обчислення НСД"
Третя відповідь "Так, абсолютно правильно! Прошу вибачення за хибне перше припущення — тепер усе стало на свої місця."
Це буквально як з розумово відсталою дитиною спілкуватись, якби в мене не було пропалченого корпоративного, я б в нього навіть не заглядував. єдина модель, в якій з кожним новим апедейтом все деградує в геометричній прогрессії. Скоро взагалі окрім галюнів та помилок нічого видавати не буде.
Так, я також це помітив але це запланована деградація, щоб люди переходили на платні версії, стара як світ схема, спочатку приманити, а потім продавати за гроші, це ще як тубільцям міняли буси на золото...
avebael
Member

Ще на вихідніх помітив , кидав йому фотки поки відновлював вінду і консультувався. За 3 години і 50+ фоток він мені раптово запропонував відпочити, щоб непервтомоюватись.

Хоча раніше якщо в чаті були фотки, то швидко завершувалися ліміти.

П.С. вінду він мені так і не полагодив але можно зробити висновок що контекстна пам'ять розширена дуже сильно.
Последний раз редактировалось avebael 07.08.2026 11:55, всего редактировалось 1 раз.
Барбарис
Member

1234waltz, в нього схоже з'явились деякі ліміти та він став плутати мови(інколи відповіді давав українсько-білоруським суржиком :lol:).
В одні дні редагує фото, в інші ні.
Meandmy
Junior

Це що жарт? :-/
dead_rat
Member

vsx: 07.08.2026 11:18 В последние месяцы бесплатная версия стала настолько бесполезной что видимо начался отток пользователей и в компании поняли провальность такого подхода
В мене взагалі іх сайт перестав відповідати, то я перейшов на інших
vmsolver
Member

Другие развились и стали популярными, а эти как будто застряли на месте, поэтому я думаю речь не о оттоке пользователей, а в попытке сформировать привычку пользоваться ChatGPT, чтобы занять рынок, на деньги им сейчас безразлично, их много, стоит щёлкнуть пальцами и на такие вещи деньги находятся. Им действительно наверное обидно, они первыми прогремели с чатами, для многих ChatGPT стал именем нарицательным, как Ксерокс для копировальной машины, но на мой взгляд, большую популярность завоевали другие. Плюс Гугл активизировался, который действительно много сделал для LLM, ни много не мало, а ключевое достижение - архитектуру трансформера, придумали именно в Гугле, они начали выходить на нормальный трек развития и забирать себе часть рынка.
Лично мне никогда не нравились модели ChatGPT из не топовых платных, плюс стиль вывода ответа ужасен (опять же, для меня), с ужасом думаю что там с бесплатными моделями, возможно это плохо настроенный харнес, но это их проблемы.

Короче, за счет денег инвесторов пытаются любыми способами поднять охват аудитории, посмотрим что у них получится, приятно наблюдать за социальными экспериментами за много денег ))
Samilo
Member

avebael
А мені як раз пофіксив на тому тижні проблему з Win 11, яка перестала запускатися. Дав пару команд і все. В гуглі і ютубі купа сміття як завжди.
А ось з чим у нього все погано стало, так з іншими прогами. Раніше через нього брав інструкцію, а зараз жахіття. І це саме умисна деградація. Також сильно погіршився редактор фото, особливо бісило, що він ліз сам виправляти дитячі обличчя, спеціально їх старішав. А потім, наша система виявила небажаний контент. Закинув його , бо чомусь конкуренти таким не страждають
1234waltz
Member

Барбарис: 07.08.2026 11:54 інколи відповіді давав українсько-білоруським суржиком :lol:
Епічно, в мене поки такого не відбувалось, але не здивований.
vmsolver
Member

Samilo: 07.08.2026 12:43В гуглі і ютубі купа сміття як завжди.
Бывает и наоборот, можно час с моделью что-то настраивать и не работает, а в ютубе находится видео, где за две с половиной минуты это настраивается и работает. Так что по-разному.
Fulkrum
Member

vsx: 07.08.2026 11:18В последние месяцы бесплатная версия стала настолько бесполезной что видимо начался отток пользователей и в компании поняли провальность такого подхода
так звичайно коли Геміні гугловський має нуль обмежень, а ЖПТ якщо в чаті кидав хоч колись хоч якийсь файл то 2-3 промти і кулдаун на 12 годин. Я через це майже перестав ЧатЖПТ користуватися. Плюс по дефолту сама слабка їх модель тепер використовується, яка не краща локальної Гемма 4. А коли все ж припре можна на ротаційній базі юзати клауд, чатжпт і геміні поки не отримаєш потрібний результат.
Барбарис
Member

Fulkrum, вже є обмеження, але періодичні- без закономірностей.
yariksom
Member

Евгений King: 07.08.2026 11:30 GPT давно шляпа, з виходу deepseek
Але поглянемо на нову модель, може думка зміниться
Таке було перше враження, але дікпік виявився також чимось не дуже.
Ответить