На каналі Linus Tech Tips спробували зібрати ігровий ПК за допомогою ChatGPT — вийшло довго і з проблемами

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

kairo: 04.08.2026 16:07Які таймінги? Режим 1:1 чи 1:2?
і яким тестом перевірялась стабільність роботи теж не забуваємо, бо запустити != стабільна робота)
Ektalion
Member

kairo: 04.08.2026 16:07 Які таймінги? Режим 1:1 чи 1:2?
30-39-39-102 ехро профіль, ти міг сам глянути тут в моєму профілі модель ОЗУ.
leif: 04.08.2026 16:09 і яким тестом перевірялась стабільність роботи теж не забуваємо, бо запустити != стабільна робота)
В липні минулого року вставив і забув, як кажуть.
kairo
Member

Ektalion: 04.08.2026 16:3230-39-39-102 ехро профіль, ти міг сам глянути тут в моєму профілі модель ОЗУ.
Далеко не усі сидять на EXPO профілі. В мене ручне налаштування. Який режим, 1:1 чи 1:2?
leif
Member

Ektalion: 04.08.2026 16:32В липні минулого року вставив і забув.
ага, тобто стабільність ти навіть не перевіряв? :lol: :laugh:

так не ходи і не розповідай що у тебе так працює. система може не крашитись, але збирати помилки і продуктивність буде нижче ніж на умовних 6000
kairo
Member

kairo: 04.08.2026 16:34В липні минулого року вставив і забув, як кажуть.
Такі налаштування обов'язково треба перевіряти TestMem5 Extreme1.
Ektalion
Member

leif: 04.08.2026 16:35 ага, тобто стабільність ти навіть не перевіряв? :lol: :laugh:

так не ходи і не розповідай що у тебе так працює. система може не крашитись, але збирати помилки і продуктивність буде нижче ніж на умовних 6000
З таким початком розмови давай до побачення ;)
kairo: 04.08.2026 16:34 Далеко не усі сидять на EXPO профілі. В мене ручне налаштування. Який режим, 1:1 чи 1:2?
Сиди на ручному , мені яке діло . Треба дивитись режим .
Последний раз редактировалось Ektalion 04.08.2026 16:39, всего редактировалось 1 раз.
leif
Member

давай ось таке:
спойлер
Изображение
і ось таке:
спойлер
Изображение
(скріни мої)

тоді поговоримо

Відправлено через 25 секунд:
Ektalion: 04.08.2026 16:37З таким початком розмови давай до побачення
злив зараховано
kairo
Member

leif: 04.08.2026 16:38давай ось таке:
спойлер
Треба буде якось собі потиснути усі таймінги, бо я лише первинні виставив. Не те, щоб це мало велике значення для X3D, але суто зі спортивного інтересу.

Відправлено через 1 хвилину 45 секунд:
Ektalion: 04.08.2026 16:37Треба дивитись режим .
Тобто, ти не знаєш, який в тебе режим пам'яті?
leif
Member

kairo: 04.08.2026 16:46Не те, щоб це мало велике значення для X3D, але суто зі спортивного інтересу.
звичайно :) воно ж цікаво і фаново покрутити циферки, бенчмарки, подивитись що можна витиснути

тут же оверклокери чи хто)

Відправлено через 1 хвилину 55 секунд:
kairo
про всяк випадок зазначу, що зентаймінгс чомусь неправильно зчитує деякі напруги на томагавку :dontknow: то ж не орієнтуйся на них на моєму скріні. якщо буде треба -- маякни в ПП, я напишу які значення насправді
kairo
Member

leif: 04.08.2026 16:50про всяк випадок зазначу, що зентаймінгс чомусь неправильно зчитує деякі напруги на томагавку то ж не орієнтуйся на них на моєму скріні. якщо буде треба -- маякни в ПП, я напишу які значення насправді
:beer:

P.S. Таймінги до речі, не можна якось зберігати та завантажувати? А то, після оновлення БІОСа, морить все заново прописувати.
Последний раз редактировалось kairo 04.08.2026 16:55, всего редактировалось 1 раз.
S0N1C
Member

kairo: 04.08.2026 16:36 TestMem5 Extreme1.
рашка розробка, про таке треба попереджати :spy:
leif
Member

S0N1C: 04.08.2026 16:54рашка розробка
анта777 з чернівців же, хіба ні?
S0N1C
Member

не внікав, але профайл то профайл

anta777: Known for creating the legendary Extreme1 and Absolute profiles, which are considered the gold standard for finding DDR4/DDR5 instability.
leif
Member

а, ти за сам ТМ5?

я подумав за профіль тестування

Відправлено через 1 хвилину 59 секунд:
кацапське не кацапське (і де він зараз і яка у нього політчна позиція), але без ТМ5 в розгоні пам'яті нікуди) не користуватись принципово, звісно, справа особиста
S0N1C
Member

я не про принциповість, а просто якщо не користувався тим, і тут хтось порекомендував, скачав а там може бути якась закладка :shuffle:

Відправлено через 24 секунди:
так хоч би погуглив спочатку :rotate:

Відправлено через 41 секунду:
ну і воно не запустилося бо хоче файл підкачки :laugh:
leif
Member

S0N1C: 04.08.2026 17:04скачав а там може бути якась закладка
в ТМ5? ну ти на пильності потужній, звісно))

Відправлено через 42 секунди:
нє, якщо качати фіг зна звідки, то все можливо, але це вже не про кацапський софт а про будь який
S0N1C
Member

а шо там мемтест отой шо зі флешки треба вантажити - то вже не достатньо?
leif
Member

kairo: 04.08.2026 16:53P.S. Таймінги до речі, не можна якось зберігати та завантажувати? А то, після оновлення БІОСа, морить все заново прописувати.
звичайно можна, на флешку профіль, постійно так роблю

Відправлено через 33 секунди:
S0N1C: 04.08.2026 17:08а шо там мемтест отой шо зі флешки треба вантажити - то вже не достатньо?
та ну ти шо, тільки хардкорні профілі від анта777, все інше нещітово
kairo
Member

leif: 04.08.2026 17:08вичайно можна, на флешку профіль, постійно так роблю
Можеш детальніше?
leif
Member

kairo
в бівісі натискаєш зберегти профіль налаштувань, обираєш щоб зберігти не в самом бівісі а записати на флешку, зберігається усі налаштування взагалі, включно з усіма таймінгами пам'яті.

потім оновив біос -- в тому ж таки розділі натискаєш LOAD профіль налаштувань, обраєш з флешки -- вуаля, все на місці. мастхев фіча при розгоні, бо можна ж такого накрутити що тільки біос скидати (у мене траплялось на нинішньому конфігу і не раз)
Ответить