Вибір роутера

Локальные сети и Интернет
Ответить
Автор
Member

Frakis
Сильно залежить від вашого бюджету. Із загальних правил: усі роутери від одного виробника, і бажано одного покоління. Також перевіряти в характеристиках, що технологія мешу присутня, і на всіх девайсах однакова. З конкретних прикладів, непогано себе показують Асуси.

Graveworm
Xiaomi AX3000T, можна шукати одразу прошитий на OpenWRT.
daesz
Member

Гортав останніх сторінок 5, але нічого із схожими запитами не бачив.
Чи потрібно мені звертати увагу на щось конкретне при виборі роутеру? ПК буде підключений ethernet'ом на пряму від роутера, сам роутер потрібно щоб мав радіус дії ну десь в межах 3-4-5м (суто на читалку з хмари стягувати заздалегідь підготовлені книжки; тобто швидкість не має значення).
Чи може хтось порекомендувати щось із цими вимогами? Чим бюджетніше - тим краще :)
Filabatya
Member

daesz
можливо вам і не потрібен роутер, бо можна весь чам пк включеним тримати :gigi:
Frakis
Junior

Tesseract: 03.08.2026 23:24 Frakis
Сильно залежить від вашого бюджету. Із загальних правил: усі роутери від одного виробника, і бажано одного покоління. Також перевіряти в характеристиках, що технологія мешу присутня, і на всіх девайсах однакова. З конкретних прикладів, непогано себе показують Асуси.
а наприклад RUCKUS r310 чи aruba.
vdemeshko
Member

daesz
https://ua.gecid.com/netlan/asus_rt-ax52_pro/
В целом железо идентично не Про версии - если поставить OpenWRT, то скорее всего будут работать одинаково. В про версии просто есть 160МГц ширина для 5GHz диапазона, а в обычной ее программно заблочили.
Альтернатинвый вариант на схожем железе - https://rozetka.com.ua/ua/cudy-73-00544/p493428924/
Первый вариант если есть желание сидеть на стоковой прошивке - ASUS достаточно долго поддерживает обновлением свои роутеры, второй - простота перехода на OpenWRT (производитель предлагает специальную прошивку для перехода - просто потом по верх нее из веб интерфейса заливается OpenWRT). Из небольших бонусов - у Cudy есть 2.5Гбит WAN порт и c ним можно раздать по воздуху тариф больше чем 1Гбит для девайсов умеющих 2x2 160MHz

PS
а в материнке разве нет WiFi у тебя? ее если что можно как точку доступа использовать :) там точно нужен роутер для озвученных целей?
daesz
Member

vdemeshko
вайфай то є, але ж по ньому стабільність явно не та, що по кабелю?
Я не впевнений чи мені потрібен роутер (чи які ще бувають альтернативи), мені потрібне щось на заміну хот-споту в квартиру, що мало би кращий радіус дії ніж хот спот (у якого він ну десь 3-3.5м всього, в одну із сторін взагалі виходить десь 2м (через міжкімнатну стінку/ребром)).
Ответить