Розробникам Path of Exile 2 довелося надіслати NVIDIA цілий ПК, щоб фахівці виправили драйвер

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

MessiaH: 31.07.2026 13:12
Prescott: 31.07.2026 10:43 Какая же деградация идет последние годы, компания с таким ресурсом не может ср*ный драйвер к своему продукту написать :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Та ну причём тут? Драйвер один, игр дохренище, где-то может быть косяк реально. У меня что на 4090, что на 5090, что по-моему даже на 2080s ещё было в watch dogs 2 в некоторых участках на открытых пространствах изображение помигивает и длится это не знаю сколько уже. В том же Аватаре от Юбиков они несколько месяцев не могли пофиксить вылеты или даже вообще игра не запускалась на вин 11 25h2
так не має бути
це не нормально
у мене на амд таких проблем не було
Барбарис
Member

1234waltz: 31.07.2026 11:10 Яблочники тільки у власній пісочниці стабільні але за рахунок ноугеймса, враховуючи, що популярні емулятори досі стабільно працюють тільки на М1, то там теж костилів та регресій під капотом припрятано нормально.
Якщо порахувати кількість багів на фактичну одну конфігурацію та кількість багів вінди на сотнях, то в яблук гірше ситуація.
Це якшо по відкритих джерелах, але поширена думка, що вони стабільні.
MqM
Member

Prescott: 31.07.2026 10:43 Какая же деградация идет последние годы, компания с таким ресурсом не может ср*ный драйвер к своему продукту написать :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Та ну причём тут? Драйвер один, игр дохренище, где-то может быть косяк реально. У меня что на 4090, что на 5090, что по-моему даже на 2080s ещё было в watch dogs 2 в некоторых участках на открытых пространствах изображение помигивает и длится это не знаю сколько уже. В том же Аватаре от Юбиков они несколько месяцев не могли пофиксить вылеты или даже вообще игра не запускалась на вин 11 25h2
А, що взагалі на Віндовс 11 стабільно працює? якщо саму систему важко назвати стабільною - постійно була в негативних новинах
S0N1C
Member

MqM
правильно питати шо у Месії стабільно працює :laugh: вінда тут ні до чого :shuffle:
kabostebeztak
Member

MqM: 31.07.2026 14:42
А, що взагалі на Віндовс 11 стабільно працює? якщо саму систему важко назвати стабільною - постійно була в негативних новинах
Я за час користування з 2022 десь до 2025 не можу згадати жодного великого багу чи крашу що стався би конкретно зі мною.
Я взагалі щасливчик, у мене ніколи нічого не крашиться і не ламається.
Filabatya
Member

kabostebeztak
Побіль про це всім розказуйте :gigi:
1234waltz
Member

MqM: 31.07.2026 14:42 А, що взагалі на Віндовс 11 стабільно працює? якщо саму систему важко назвати стабільною - постійно була в негативних новинах
Останній раз ловив якісь серйозні проблеми з Windows в часи 7ки. Як потім перейшов одразу Win 8.1 (минаючи перші релізи 8кі), то забув за більшість "віндо-проблем".
Зі стабільністю у Шиндоушс все доволі добре.
Єдина реальна проблема Він11 з якою я стикався, це скидання якихось глибоких налаштувань при великих оновленнях та доволі ідіотські базові налаштування (дегенератський OneDrive та інші інтеграції, наприклад). Один з найбільших ідіотизмів, типу агресиввної індексації медіа-контенту з новою функцією "аналітики" в C:\Users\ , через що навіть на швидкому SSD при великій кількості файлів провідник працював дещо повільно.
Це треба кожен апдейт автоматичним скриптом чекапити, майже як консольний пєрдолінг на ролінг релізі Убунту. Тільки там може система розвалитись, а тут тормозних зондів назад вмикають, які оверхед роблять.

Відправлено через 3 хвилини 34 секунди:
Загалом, більшість проблем в сучасній Вінді, як і в Лінуксі це криві драйвера виробників заліза та сторонній софт, який намагається щось робити по не дуже документованим можливостям або поганим практикам.
Чисту стокову систему, а-ля ОС з офісним пакетом та браузером, що у випадку рандомного стейбл реліза лінукс дістра, що у випадку Він11, звалити майже неможливо.
maxud_b
Member

yurius_r: 31.07.2026 10:58 Я б все ж таки відзначив вмотивованість розробників гри.
Це не вмотивованість, а жадібність. Майже 3 роки в довчасному доступі, лише для тих, хто купив цей доступ в умовно-безплатній грі - хороший хід, щоб непогано заробити, але не збільшити аудиторію. Хто все ще чекає на реліз? Всі хто хотів - награлися. Тому, на мою думку, після реліза буде короткочасне збільшення гравців і смерть проекту. Перша за рахунок комюніті жила, але гравців все меньше, як і цікавість до гри. Що першої, що другої.
tornadox
Member

kabostebeztak: 31.07.2026 14:51Я за час користування з 2022 десь до 2025 не можу згадати жодного великого багу чи крашу що стався би конкретно зі мною.
Я взагалі щасливчик, у мене ніколи нічого не крашиться і не ламається.
Win11 на моєму досвіді користування значно менше BSOD, вони це виправили завдяки блокуванню проблемних драйверів. Наприклад система зібрана на пк родича часто крешилася без розуміння в чому проблема. Коли ввели це покращення з драйверами то практично на всіх ПК в користуванні де були рандомні бсоди знайшлися старі драйвери, після блокування і видалення яких BSODи зникли.
Геральт
Active Member

maxud_b: 31.07.2026 15:56 Хто все ще чекає на реліз?
Ну, я чекаю :shuffle:
спойлер
Бо не збираюсь вливати ні копійки в безкоштовну он-лайн гру :-/
Grava
Member

maxud_b: 31.07.2026 15:56Всі хто хотів - награлися
Це не та гра що один раз сюжет пройшов і забув. Судячи з данних steamdb, кожен старт нової ліги має на 50-100% більше пікового онлайну ніж піковий онлайн за весь час першої "безкоштовної" частини.
Моє враження по грі - кайфова ліга, пройшов весь контент, всі досягнення, набігав купу мап, повбивав купу босів. 10/10
MqM
Member

1234waltz
А я памятаю, як після обнов Віндовс 10 інет та звук відвалювався :)
1234waltz
Member

MqM: 31.07.2026 17:20 1234waltz
А я памятаю, як після обнов Віндовс 10 інет та звук відвалювався :)
Буквально питання до драйверів, я ж про це й писав.
Криві драйвера це не жарт і не спихування міфічної криворукості розробників Віндоус/Лінукс. Я стикався на ПроБуках Нєвлєт-Раскладовскіх з тим, що оновлення їх пропрієтарних драйверів жарило процесор (що легко перевірялось в диспетчері, бо нові дрова ставили з собою якусь додаткву екзешку для своєї роботи), а на одній моделі після оновлення ставався відвал тачпада через певний таймер. Лікувалось відкатом на старі дрова (та списання цих ноутів в утіль через рік). Так само пам'ятаю як в один прекрасний день на якісь 255 на базі АМД, на якій стояла Убунта, після оновлення ядра відвалилась мережа. Тож.
ProBoynick
Member

Нєвідія)) :gigi:
yurius_r
Member

maxud_b: 31.07.2026 15:56Це не вмотивованість, а жадібність
Ви плутаєте мені здається. Технічний розробник не верішує всі ці історії з довчасним доступом і т.і. Його питання саме розробка. І як рішення проблеми із розробкою ця історія цікава
LordTornado
Member

Игр дохренище, но они все используют одни и те же библиотеки ДиректХ, а подавляющее большинство - один и тот же движок Анриал Энджин 5...
n+gibat[]r
Member

MaKCuMyC: 31.07.2026 14:34
Першоджерело:and assigned a driver engineer to look into it.
Я правильно розумію, що в ЕНВідії тепер теж тільки один інженер залишився на розробці драйверу?
Чому один? Не один, в нього ще підписка на ЧатГПТ є :D
Sashkotem
Member

Єдина проблема пое2 це те шоб грати у повністю бесшкоштовну гру потрібно заплатити 600грн. :laugh:
AssayMAS
Member

Sashkotem: 01.08.2026 15:03Єдина проблема пое2 це те шоб грати у повністю бесшкоштовну гру потрібно заплатити 600грн.
не знаю в ЕС норм тема помесячная плата в пару евро за доступ к серверу из чётко фиксированного перечня банков что бы отсеять детей и неполноценных не граждан... на московии тоже была практика на серверах линейки что одно окно бесплатно, а за +1 окно гони пару баксов в месяц...
byaka
Member

Sashkotem: 01.08.2026 15:03 Єдина проблема пое2 це те шоб грати у повністю бесшкоштовну гру потрібно заплатити 600грн. :laugh:
Проблема пое2 це те що гра не знає чим вона хоче бути,тому зараз це лише один грiнд без сенсу
Ответить