Майстерня з ОАЕ пропонує апгрейд пам'яті GeForce RTX 2080 Ti до 22 ГБ для будь-яких клієнтів

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Rosberg: 30.07.2026 09:17 Дивні люди, вчепились за ті об'єми пам'яті, так ніби в ній вся продуктивність відеокарти.
Совсем не странные, для нейросетей нужна память, это буквально как вы говорите вопрос быстродействия, больше памяти - больше модели поместится в VRAM, больше скорость, можно увеличить длину контекста и т.д.
TolikDPSU
Junior

Rosberg: 30.07.2026 09:17 Дивні люди, вчепились за ті об'єми пам'яті, так ніби в ній вся продуктивність відеокарти.
Там же наче зрозуміло написано, для ШІ. Зараз ігри нікому не цікаві, все йде на ШІ. А там так, об'єм памяті важливіший.

Отправлено спустя 2 минуты 6 секунд:
Rosberg: 30.07.2026 11:22
Buldozer.: 30.07.2026 10:23

Я ияй вся. А кто ещё 3090 по 45к покупает? Не для игр же
Це різні речі. У 3090 і gpu дозволяє більшого і загалом вона розроблялась не для геймерів. Це такий собі наступник серії Titan. Смішно, коли карта огризок, має слабкий процесор, а всі моляться на пам'ять, наче будуть використовучати її суто для проф. завдань чи ШІ.
username_1
Member

big_bang: 30.07.2026 11:19Нормальний апдейт але питання в тому на скільки продуктивний чіп карти

Бо, пам'ять звичайно хорошо, а чи вистачить чіпа ?
Например, в рендере даже средне бюджетный гпу может быть в несколько раз быстрее топового цпу.
Но, когда у вас заканчивается vram, то рендер или вылетает с ошибкой, или переключается на более слабый цпу с большим количеством озу.

Вот для сравнения рейтинги производительности рендера с сайта Блендера:

NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER - 2237.02
NVIDIA GeForce RTX 3050 - 1306.74

AMD Ryzen 9 9950X 16-Core Processor - 662.86
2X AMD EPYC 7B13 64-Core Processor - 1931
Denvys5
Member

waryag: 30.07.2026 12:18Якщо перейде, то в верхньому/проф сегменті, де потрібні величезні обсяги пам'яті для ШІ
В верхньому сегменті потрібне ПЗП, яке ніяка LPDDR реалізувати не може

Нижній проф сегмент потенціальний варіант
І перевикористати ті ж кристали для нижнього консумерського сегменту

Адже не обов'язково пхати 128гб LPDDR, можна ставити менш місткі чіпи
lw_007
Member

S0N1C: 30.07.2026 13:03 CAMM - Compression Attached Memory Module це метод, фактично замість шарів і пайки - піни і компресія, нічого особливо по довжині доріжок і міняти не треба :spy:
Ні, топологія плати таки зміниться. Зазвичай пам'ять паяють навколо GPU

PS. А як щодо архітектури?
S0N1C
Member

до чого тут архітектура? ти розумієш шо це просто метод поєднання пам"яті з платою, як проц, можна поставити в сокет, а можна припаяти :learn:
gregory_amd
Member

S0N1C: 30.07.2026 11:03
gregory_amd: 30.07.2026 09:07 Предлагаю обсудить Майстерня з ОАЕ пропонує апгрейд пам'яті GeForce RTX 2080 Ti до 22 ГБ для будь-яких клієнтів

А смысл отправлять откуда то в ОАЭ если это обезьянья работа которую может сделать буквально ну.. Кто угодно?

У меня перекатать всю память на видле занимает минут 15... :rolleyes:
наступного разу запиши відео, бо ніхто не повірить :D

Відправлено через 3 хвилини 13 секунд:
S0N1C: 30.07.2026 10:55 Sanьka
ну в принципі, CAMM модулі якісь могли би вже пробувати робити і ставити зараз :shuffle:
але там ціни теж не дуже :eek:

Изображение
Бро, профессионалы сделают это ещё х5 быстрее чем я.
С учётом что я не больше 2-3 карт в день конкретно по памяти паяю.
leif
Member

gregory_amd: 30.07.2026 17:45профессионалы сделают это ещё х5 быстрее чем я.
тобто якщо ти за 15, то професіонали за 3хв?
S0N1C
Member

я вже трохи починаю проглядати закономірність вподобань до категоричності заяв :idea:
Ray2000gt
Advanced Member

А що, NAND памʼять зовсім повільна для ШІ?
Були ж АМДшні про-карти з NVME слотом розширення.
daesz
Member

Ray2000gt: 30.07.2026 18:07Були ж АМДшні про-карти з NVME слотом розширення.
То ж звичайна біфуркація ліній була і нвме використовувався як нвме, а не як додаткова пам'ять для вк. І було то у нвідії, а не в амд.
https://www.overclockers.ua/ua/news/har ... 27/133528/
https://www.overclockers.ua/ua/news/har ... 02/132898/
kabostebeztak
Member

Все залежить від задач.
mavrsmart
Member

В мене 2080ti 22gb коптить на нєйронках. Нормальна залізяка для 35b моделі. В китаї була придбана місяць тому за 360$, там зараз ця переробка в промислових масштабах розвернута.
gregory_amd
Member

leif: 30.07.2026 17:47
gregory_amd: 30.07.2026 17:45профессионалы сделают это ещё х5 быстрее чем я.
тобто якщо ти за 15, то професіонали за 3хв?
Ну утрировать не надо, понятно что про иксы я образно.
Но снять охлад = 2 минуты (если модель знакомая или очнгь простая)
8280 разогревается очень быстро. Значит на нагрев минут 5.
По 20-30 сек на чип снять.
Заранее нарезанная оплетка, заранее подготовленное широкое жало. Минута на зачистку пятаков. В неё же флюс почистить.

Чипы - или купленные с шарами или заранее накатанные (я храню все заранее закатанное, просто потому что я терпеть не могу собственно сам реболл и потому делаю дофига за один раз что бы потом не делать это)

То есть их просто расставить
Пайка по 30-40 сек на чип.

Не математик считать сколько это выйдет, но наверное я и правда просчитался потому что в моих рассчетах вообще нет пунктов "отмыть" "посушить" "собрать" и тд ахахах

Ладно чёт я таки загнул. Так можно и разборку уже было выкинуть с плана..

Отправлено спустя 35 секунд:
Но прикола ради могу как то на та таймер попробовать снять перекатку чего нибудь видосиком :lol:
Alexsandr
Member

gregory_amd: 30.07.2026 09:07 У меня перекатать всю память на видле занимает минут 15... :rolleyes:
У вас может быть. А вот по стране поиск не выдает у кто может увеличить объем видеопамяти с ценами
Ответить