Оприлюднено перші тести ноутбука Surface Laptop Ultra із платформою NVIDIA RTX Spark

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Пропоную обговорити Оприлюднено перші тести ноутбука Surface Laptop Ultra із платформою NVIDIA RTX Spark
Тобто рівень i5 11400h :laugh:
спойлер
Screenshot_20260728_083627_Brave.jpg
ArmagedoonZergs
Member

Зря смієшся, якщо він під наватаженням по cpu буде тратити 5-10 ватт, це пушка.
VovaII
Member

6000 куда-ядер, наче немало? А я ОС яка?
yariksom
Member

Misanthrop: 28.07.2026 15:38Тобто рівень i5 11400h
Сира продуктивність ще нічого не значить, треба щоб оптимізацію під реальні програми завезли. :-P
FastBullet
Member

VovaII: 28.07.2026 16:18 6000 куда-ядер, наче немало? А я ОС яка?
Windows
M1Z0
Member

ArmagedoonZergs
Не буде :laugh:
30-40 набагато реальніше
Demedik
Member

Вот только вопрос нафига оно... типа на АРМе - но чЁ круто. Тут как бы ближе к 128гб+ нужно. Для просто игрушек(забудем о совместимости АРМ с ними) - то с дискреткой будет дешевле... А зная цены НеВидиа - думаю они будут впечатлять. Печатная машинка - Мак... В общем странная вещь.
Zaelot
Member

затримку бачили? 14нс ... по мінімальноиу фпс це буде топчік :super:
Misanthrop
Member

Zaelot: 28.07.2026 17:25 затримку бачили? 14нс ... по мінімальноиу фпс це буде топчік :super:
Emulation/translation layer затримки додати ще треба. А то дупа)
firestarter256
Member

Это что, АМД вот такое одоробло выпустило https://www.ithome.com/0/982/770.htm
Devijack
Member

Щось там вже з нього потекло
Nutbar
Member

ArmagedoonZergs: 28.07.2026 15:55 Зря смієшся, якщо він під наватаженням по cpu буде тратити 5-10 ватт, це пушка.
Все ж написано.
The 20-core CPU consumed around 35W to 37W and operated at approximately 2.6 GHz in Balanced mode after reaching 98°C to 100°C. Best Performance increased CPU power to between 44W and 50W, while clock speeds rose to around 2.8 GHz at 100°C.
Теплова пушка хіба що.
Сidonix
Member

Дивно що у Nvidia проблеми тут саме з графікою. Я б ще зрозумів якби з CPU. Ну, будемо сподіватись експеримент вийде успішним.
tornadox
Member

У синтетичних бенчмарках продуктивність процесорної частини виявилася на рівні топових чипів для ноутбуків.
Синтетика для ARM, це як байки дідів на рибалці.
На словах, метрові коропи.
На ділі, ввечері заїхали в АТБ купити рибу, щоб було що дружині показати.
dext
Member

Сidonix: 28.07.2026 20:13 Дивно що у Nvidia проблеми тут саме з графікою. Я б ще зрозумів якби з CPU. Ну, будемо сподіватись експеримент вийде успішним.
Немає у них проблем з графікою, це проблеми балансу для моно-чіпів плюс банальна сегментація.
У монолітів немає проблем хіба що з енергоефективністю, саме через високу ступінь інтеграції компонентів, все інше - компроміс.
Бо якщо додати повноцінний PCIE-хаб, підтримку зовнішніх ВК через Thunderbolt, десяток USB, 2+ NVME, SATA та взагалі нечуване для ARM - змінної DRAM - воно вже не буде таким енергоефективним і швидким
yariksom
Member

tornadox: 28.07.2026 21:48Синтетика для ARM, це як байки дідів на рибалці.
На словах, метрові коропи.
На словах Левко Дебелий, а на насправді хрін веселий :lol:
tornadox
Member

dext: 28.07.2026 21:53Немає у них проблем з графікою, це проблеми балансу для моно-чіпів плюс банальна сегментація.
У монолітів немає проблем хіба що з енергоефективністю, саме через високу ступінь інтеграції компонентів, все інше - компроміс.
Бо якщо додати повноцінний PCIE-хаб, підтримку зовнішніх ВК через Thunderbolt, десяток USB, 2+ NVME, SATA та взагалі нечуване для ARM - змінної DRAM - воно вже не буде таким енергоефективним і швидким
Як приклад, дивлюся на свій 2-в-1 з старим кебілейком під лінуксом: сам CPU споживає 0.49Ват при частості 400Мгц(Idle з відкрити FF з 12 вкладок), iGPU - 0, споживання лептопа 2.17 Ват (дисплей, тачскрін, звук, підсвітка клавіатури, wifi, ram, emmc).
Від сучасного АРМ моноліта його відділяє старий техпроцес (14nm проти 3nm) та відсутність напаяної LPDDR памʼяті (там просто DDR4) прямо на SoC.
Ответить