NVIDIA може урізати обсяг пам'яті в ШІ-системах Vera Rubin NVL72 через високі ціни на пам’ять

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

S0N1C: 27.07.2026 15:11розетці ж вже наче виносили склад
це те що пару років тому? чи недавно теж щось було?

нині трохи інакше ситуація і її перспективи виглядають, після палаючих вайлдберісів, офк
S0N1C
Member

Сidonix
Member

NVIDIA може урізати обсяг пам'яті в ШІ-системах Vera Rubin NVL72 через високі ціни на пам’ять через ШІ-бум )))) Коло замкнулось))) Уроборос якийсь)))
leif
Member

S0N1C
я ж за що і кажу. ще кілька спалених вайлберісів + озонів і можемо побачити щось подібне до цього випадку 2.5-річної давнини знову, але вже більш системно. все-таки на нових поштах, по яких наразі вже летить частіше ніж раніше, не централізовано rtx 6000про та тредріпери зберігаються.

по кацапоекономіці бити, звісно, треба і вайлдберіси горять чудово, але в зворотньому боці по подібних об'єктах теж може прилетіти, як, я сподіваюсь, нарешті в цей опалювальний сезон почне прилітати по кацапській енергетиці, говорячи про дзеркальність заходів.

але це все лірика, я про те, що, в такому випадку, вартість і без того дорогого заліза у нас може ще підскочити, бо страховки різні і дефіцити і логістика і менші партії і оце от все.

тому беріть 5090 за 200 поки не стало 300 :gigi:
спойлер
шютка
спойлер
втім, дивлячись на ціни в телемарті, не такий вже і жарт
AntonyKandaurov
Member

DDt
І то добре. 30 фепесів аби було а то й взагалі в хмару ідіть і не скігліть .

Відправлено через 2 хвилини 4 секунди:
leif: 27.07.2026 15:30опалювальний сезон
Якщо він відбудеться - це буде диво. Бо я впевнений що почнуть лупити і сюди, причому конкретно.
Yaroslav
Member

warp37: А кому вона за 200000 гривень треба, коли за ці гроші можна зібрати десктоп з RTX 5080 і пересидіти до GeForce 60, змінивши її на RTX 6070 Ti/6080?
Безглуздо витрачати на відеокарту такі гроші. По-перше, менше ніж через два роки нова серія і "найпотужніша у світі" карта застаріє. По-друге, вийде новий DLSS 5.5/6 - та сама
Та навіть розігнаної 5070Ti (3,2/32) достатньо пересидіти. Я свою пічку - 4090 скинув за сотку під ШІ (на них попит просто шалений, 3090 теж забрали за 40+, як подуріли....), і спокійно пограю на цьому обрізку до виходу RTX 60.
Ответить