NVIDIA підвищує ціни на комплекти з графічного процесора та пам’яті для відеокарт GeForce

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

dead_rat: 24.07.2026 10:42Спорт? Велосипеди від 2к$, літній шмот 300$, шмот на холодну погоду ще косарь. Виїзд покатати в горах від косаря.

Та взагалі, будь які збори спортивні - купа грошей. Хоч біг, хоч плавання, хоч харчування в тренажерці.

Звичайно можна дешевше, але це вже аналог геймінгу в Counter Strike 1.6
Притомний бу хардтейл 1к (1х12 shimano, reba, boost), притомний бу підвіс з сумнівною історією (не те щоб я заохочував) - теж 1к. І багато таким користуються. На шмот косарь теж не головне викладати, грають також в більшості не на 4к оледах.
Filabatya
Member

Ще би udh)
Последний раз редактировалось Filabatya 24.07.2026 11:05, всего редактировалось 1 раз.
unique-neon
Member

dead_rat: 24.07.2026 10:42Хоч біг, хоч плавання, хоч харчування в тренажерці
Про біг і тренажерку спірно. Не всім потрібні збори, а харчування - то і так людям треба їсти (а багатьом іще й менше ніж їдять). Єдине що підтюнити - замістити трохи жирів/виглеводів білками, дорожче але не критично. Я взагалі в якості силового тренінгу калістеніку останні роки використовую - безкоштовно.
Artem_K
Member

unique-neon: 24.07.2026 10:29В мене знайомі (десь так 95%) взагалі не цікавляться відео іграми. Я і сам все менше граю, за рік кілька тайтлів пройду, та і все на тому. Це при тому, що вільний час є, але цікавіше його витратити на щось доречніше ніж south of midnight. Медіа індустрію взагалі понесло в болото. Наприклад "Одісею" на тижні переглянув - ну сильно більшого очікував від Нолана, ще трохи і Уве Бол вирветься у лідери кінематографу.
Це вік, й чим далі тим більше то часу невистачає, то не цікаві іграшки... на те, щоби перепройти Сталкер 2 в мене пішло 11 місяців :)
Дивлячись на те, куди світ катиться в листопаді карту оновив, а грається на ній син та я раз на тиждень десь на вихідних.
VladimirV
Member

Ostin: 24.07.2026 09:34
Input_Lag: 24.07.2026 04:06будуть купляти як раніше
Пан в анабіозі був? Вже зараз купують значно менше, ні про яке звикання не може йти мова.
Одна із вагомих переваг грульок на компі була їх дешевизна. Тобто дешеве залізо + ігри на здачу (а багато ще й піратили). Зробити з пк елітний геймінг - це фактично поховати напрям як такий. Лишиться кілька поціновувачів з безлімітним доступом до грошей та парочка "нуна больше зарабативать". Всі нормальні люди успішно змінять хобі.
В мене, звісно, дещо викривлена статистика. Бо я не знаю жодної людини, яка занесла штуку зелених за відеокартку, щоб вечорами наярювати в ігрульки) І з моїх спостережень, таких людей я так і не побачу на власні очі, окрім форумів)
В багато ігор можна пограти на бюджетних картках за 10к-12к. ТАК не в усі (хоча це дискусійне питання, думаю що в усі, питання налаштувань). Якщо не піддаватись цим нескінченним хайпам і хейтам в інтернеті, якщо не вестись на повідку у інфлюенсерів і контент мейкерів, для яких хайпити це єдиний сенс роботи. Є взагалі ігри, які на відрах запускаються, хай це не буде останній резік чи що зараз еталон заради чого дехто готовий віддавати великі гроші? Коли мені зовсім зовсім сумно з іграми, я запросто можу запустити футбольний менеджер або який небудь "лол ТФТ" які будуть працювати на відеокартах 2012 року... без питань.
Хай будуть люди, готові віддавати будь-які гроші аби в них було все топове, то їх діло. Головне що більшість починають включати мізки і в них автоматом все таки спрацьовує стоп-фактор, навіть якщо в них є ті гроші, бо там питання вже в іншому - а чи воно їм потрібно чи може краще щось інше? Або пограти або купити?
спойлер
Я наприклад з таких самих, мені вже за 40, і воно мені гратись не те щоб так сильно треба, собі купив весною 2023 р. у знайомого ФОПа захейчену на цьому форумі всіми кому не лінь 3060/12 за 10к, зайшовши до нього фізично в його магазин (ми знайомі). Зі стопки 3060-х, які йому заніс горе-майнер (майнінг на картках схлопнувся восени 2022 якщо що), карти були взагалі без пилюки, очевидно не працювали толком, вибрав на ga104 з дельтою(гп<->хотспот) 9-10градусів.
Так на ній і сиджу, почитую потік новин про ринок вк, про безліч корисних порад на форумах, і т.п. До 2020 я взагалі грав тільки ммо з друзями, але особливо після повномасштабки я тупо неможу заходити грати з русаками в будь-яку ммо(вони там завжди будуть від цього не дітись) і щось там з ними обговорювати в діскордах, мене це прям взбісило, хоча з декома програли і по 5+ років, зараз ммо граю тільки як сінгл і то давно заходив, бо індустрія ммо стагнує, а це зовсім не те.
Натомість став потрохи грати в сінгли, з останнього пройшов Метро трилогію, Кіберпанк(на три кінцівки), Кінгдом Кам І(100%), Хогвартс (на 100%),і ще безліч різних ігруль не самих нових, останню от буквально ще не видалив, думаю чи пройти в режимі НГ+, Плага Тейл Реквієм. Першу частину теж пройшов, це шикарні ігри (хоча казуальні навіть на макс. складності. Але для мене не казуальні - то йди в онлайн і грай проти інших, там тобі розслабитись не дадуть) Все абсолютно налаштовується під невибагливий геймінг в фул хд (в моєму випадку 2560х1080). Гроші є, немає ніякого бажання замовляти і віддати 2000$ ~ 2500$ за монік з діагоналлю 40″+ і вк рівня 5070ti.
МОНАХ
Member

leif: 23.07.2026 15:39 ...на одному залізі можна доволі комфортно сидіти по 7-8 років, і не відчувати, що ти відстав від прогресу на світлові роки
_Andrik_: 23.07.2026 16:09 Чим далі тим більше впевнений що поточний мій комп зі мною на довго, дуууууже довго...
► Во-во! :) І я - про те ж саме! А рік тому назад дехто з камрадів думав, що я або жартую, або псих - на 8-10 років ПК збирати :laugh: (правда, я - мусив обновлятись повновісно, з "нуля", бо мій старий зі мною був - ще з 2013-ого, якщо не рахувати відеокарти :rotate: ).
AlexWest: 23.07.2026 16:10 ... піду в Ютуб-геймінг, із принципу...
► А чому не суміщати ВЖЕ? :) Для мене є дуже багато відео-ігор, які мені цікаві, але часу так обмаль, що більшість з таких ігор я не стану купувати аби просто лежали "на потім", але які я хочу хоча б побачити - часто на фоні якоїсь не складної роботи або під час готування вечері і т.д. вмикаю якийсь прийнятний геймплей і суміщаю приємне з корисним, бо точно знаю, що скоріш за все цю гру ніколи вже не те що не пройду, але й забуду за неї.
Ostin: 24.07.2026 10:44 Портативне аудіо взяти. За 2-3 тисячі зараз можна купити дуже пристойний плеєр і навушники, і от тобі хобі.
► Саме так! І не тільки музика, а і аудіокниги (правда в останньому випадку далеко не всі можуть сприймати на слух і одночасно у всіх кольорах і подробицях малювати собі в голові картинку - в іграх воно "якось наглядніше" :D в прямому сенсі фрази). Взяти недавнє - по кіберпанку, В.Гібсона (трилогія "Нейромант" +): напевно так би й помер десь в майбутньому не ознайомившись з цією класикою, коли б не аудіо.

► ... :( А от що до велосипедів, то щось у вас дуже все шикарно і навіть кошерно виходить, камради, як на хоббі.
спойлер
Кожному своє, звісно, але у мене вшивий "бюджетний найнер" від Ардіса 2015-го, якщо можна так висловитись в лапках - "модельного року". Уже набігав на ньому більше 9000км. не замінивши навіть цепок (доглядаю). Це одоробло вагою в 18кг без обвісу (і десь 21 з ним) - не те щоб необхідність, але км 28-32 на годину "крейсерської" на ньому можна тримати. Зазвичай катав на ньому 2-3 рази на буднях по 20-30км і 2-3 рази на вихідних на "дальняки" по 70-120км
спойлер
(зараз - рідше :gigi: не хочу травмувати ніжну психіку груп оповіщення ТЦК, бо так гоняться слідом так гоняться - підрізають, зупиняють, вискакують в боєготовності... а тут відстрочка. Можуть запакувати тупо на нервах :-P були спроби)
.
► З обов'язкового екіпу - шолом і захисні окуляри, інше - по потребі, аби були якісь відбиваючі елементи/ліхтарик-фара, насос, фляги-ізотоніки, ремкомплект з мінімумом необхідного...
AlexWest
Member

МОНАХ: 24.07.2026 15:59
AlexWest: 23.07.2026 16:10 ... піду в Ютуб-геймінг, із принципу...
► А чому не суміщати ВЖЕ? :) Для мене є дуже багато відео-ігор, які мені цікаві, але часу так обмаль, що більшість з таких ігор я не стану купувати аби просто лежали "на потім", але які я хочу хоча б побачити - часто на фоні якоїсь не складної роботи або під час готування вечері і т.д. вмикаю якийсь прийнятний геймплей і суміщаю приємне з корисним, бо точно знаю, що скоріш за все цю гру ніколи вже не те що не пройду, але й забуду за неї.
Та я суміщаю. Насправді мій ПК спокійно витягне все, що треба, поки я назбираю на новий. Просто принципово не хочеться віддавати тим козлам таку суму, щоб не відчувати потім козлом себе. Чи радше бараном. А повністю в Ютуб-геймінг я піду лише коли старий ПК накриється, а гроші на новий ПК підуть на щось інше.
unique-neon
Member

МОНАХ: 24.07.2026 15:59Уже набігав на ньому більше 9000км. не замінивши навіть цепок (доглядаю).
А вимірювали розтяг? Бо сучасні ланцюги і близько стільки не ходять.
Timedemo
Member

dead_rat: 24.07.2026 10:42
Timedemo: 24.07.2026 10:17

Гриби, рибалка, ретро комп для ретро ігр, спорт., і т д.
Спорт? Велосипеди від 2к$, літній шмот 300$, шмот на холодну погоду ще косарь. Виїзд покатати в горах від косаря.

Та взагалі, будь які збори спортивні - купа грошей. Хоч біг, хоч плавання, хоч харчування в тренажерці.

не перебільшуйте. по гриби нічого не треба. на рыбалку раз на 5к купи пару спінінгів і вудок і ловиш рибу. йкщо шмот від прада для спорту то да, дорогу, але ж не обов"язково для бігу вдягатись на 300 баксів. та і спорт різний буває. кататись можна і не по горах для задоволення, а по ті ж самі гриби та рибалку. спорт без тренажерки теж існує, лавка і турнік багато закривають питаннь, булоб бажання це робить.
є люди які виправдовуть чому щось не робить, а є люди які знаходять можливості робити щось для задоволення. в 90х роках знаходили чим займатись, футблол, річка, рибалка, пекарь, квадрат, турніки, лазання по заброшках , і нічого, були сильні і підтягнуті. А зараз потрібно бути тільки в модних шмотках в модному тренажерному залі та за епл вотч, щоб чогось досягти і чимось було зайнятись.

Відправлено через 1 хвилину 10 секунд:
dead_rat: 24.07.2026 10:45
Ostin: 24.07.2026 10:44 Одна справа, коли ти тицяв мишку і не заносив, і зовсім інша справа, коли треба занести за відюху, потім озу+ссд, і тут вже не штука баксів. А в такому варіанті купити норм велик або стати мотоциклістом - це вже одного поля ягідки нарівні з тицянням. Я розумію, що ті, хто полюбляє мишку, інерційно будуть туди ж тягнутись. Але от молода людина, не обтяжена синдромом пк-шника - нахіба оце все їй взагалі?
Взагалі не треба, але ти давно не перевіряв скільки коштує вєлік для душі, а не бу корч щоб в магаз проїхатися. :(
так авто для душі мені це ламба за 300т євро. але якось ізджу на інших авто, і на душі нормально.
Input_Lag
Member

dead_rat: 24.07.2026 10:11
Ostin: 24.07.2026 09:34 Пан в анабіозі був? Вже зараз купують значно менше, ні про яке звикання не може йти мова.
Одна із вагомих переваг грульок на компі була їх дешевизна. Тобто дешеве залізо + ігри на здачу (а багато ще й піратили). Зробити з пк елітний геймінг - це фактично поховати напрям як такий. Лишиться кілька поціновувачів з безлімітним доступом до грошей та парочка "нуна больше зарабативать". Всі нормальні люди успішно змінять хобі.
В мене, звісно, дещо викривлена статистика. Бо я не знаю жодної людини, яка занесла штуку зелених за відеокартку, щоб вечорами наярювати в ігрульки) І з моїх спостережень, таких людей я так і не побачу на власні очі, окрім форумів)
Отут проблема, що за що не візьмися, а знайти хоббі без заносу штуки баксів дуже важко.
В голову приходить чи читати книги чи легка атлетика: кросівки, футболка та може смарт годинник.

Все інше пожирає кеш просто неймовірно в порівнянні з ПК
Можливо автотюнінг або їзда на спортбайках дешевша.
Просто відпадуть люди які кажуть що вони ПК геймери бо в них куплена 100 років тому назад с майнінг ферми за копійки 1080 та якись лайно проц с АЛі.
Підуть або працювати доставниками піци або збирати вторинну сировину.
man1242
Member

Це шо знову 5080 буде по 75к грн за умовного вентуза ?
МОНАХ
Member

unique-neon: 24.07.2026 16:13 А вимірювали розтяг? Бо сучасні ланцюги і близько стільки не ходять.
► Не міряв,
спойлер
але вже після першої 1000 вожу з собою монтажку для цепа з запасними ланками - з тих пір очікую, що в кожен наступний виїзд має порватися, бо ... взагалі-то мав би ще десь на 5-6 тисячах, але після перенесеного ковіду, коли в мене діагностували зменшення ЖЄЛ і я вже не дуже часто та довго можу тримати сталою 25-30км/год і взагалі катаюсь тепер суттєво спокійніше і почав використовувати повний набір комбінацій швидкостей, часто переключаючись, може тому цеп так довго ходить (само-собою кожні 250-300км проводжу його повну чистку і змазку).
► Ще років з 5-ти горів велосипедами, а в 2016-му вперше перейшов на 29-ті колеса - взяв для проби щось дешеве і більш-менш надійне... але з тих пір так і зупинився в рості, мрії підвищити класність та якість так і залишилась поки що мріями. Трансмісія з тих пір (звісно - з доглядом) так і не мінялась, але вже навіть на вигляд настільки "зачухана", що як не поточному, то в наступному році доведеться міняти разом із комплектами зірок, а може й з "переклюками". Щоб вже не зовсім наглий офф-топ - напишу у відповідну тему.
dead_rat
Member

Timedemo: 24.07.2026 19:02
dead_rat: 24.07.2026 10:42
Спорт? Велосипеди від 2к$, літній шмот 300$, шмот на холодну погоду ще косарь. Виїзд покатати в горах від косаря.

не перебільшуйте. по гриби нічого не треба. на рыбалку раз на 5к купи пару спінінгів і вудок і ловиш рибу. йкщо шмот від прада для спорту то да, дорогу, але ж не обов"язково для бігу вдягатись на 300 баксів. та і спорт різний буває. кататись можна і не по горах для задоволення, а по ті ж самі гриби та рибалку. спорт без тренажерки теж існує, лавка і турнік багато закривають питаннь, булоб бажання це робить.
Так такі люді і пк не цікавилися. З таким підходом і ПК геймінг не помре, бо можна за дякую взяти легендарний Сандаль і грати в старі ігри
XXXshadyXXX
Member

dead_rat: 24.07.2026 10:42Спорт? Велосипеди від 2к$, літній шмот 300$, шмот на холодну погоду ще косарь. Виїзд покатати в горах від косаря.

А если тебе за 30, то добавляются походы к терапевту, лечение хроник, покупка бадов, стоматолог, физиотерапевт, может кому то персональный тренер и психолог + семейные растраты, так же на женщин многие вкидывают кучу денег :rotate:

Так что играть все же дешевле :gigi:
Timedemo
Member

XXXshadyXXX: 25.07.2026 10:46 так же на женщин многие вкидывают кучу денег :rotate:
как сказал мой хороший очень взрослый друг: за прожитую жизнь половину денег потратил на женщин... остальное зря.
Ektalion
Member

XXXshadyXXX: 25.07.2026 10:46 А если тебе за 30, то добавляются походы к терапевту, лечение хроник, покупка бадов, стоматолог, физиотерапевт, может кому то персональный тренер и психолог + семейные растраты, так же на женщин многие вкидывают кучу денег :rotate:
За 40, а не 30. 30 ще не той вік, щоб бігати по лікарях.
XXXshadyXXX
Member

Ektalion: 25.07.2026 16:02кучу денег
За 40, а не 30. 30 ще не той вік, щоб бігати по лікарях.
Ну не знаю, это уже мем кому за 30... :gigi:
спойлер
Shepard1985
Member

Shaolin_Style: 24.07.2026 10:27
Shepard1985: 23.07.2026 15:12 Зелене бидло і так готово продати нирку, тому це не проблема. Якщо треба буде вбити когось за карту, то це буде не проблема.
В принципе для многих людей сейчас их внутренний моральный компас, никак не останавливает от убийства человека ради наживы, но заявлять что все владельцы нв карт готовы будут убивать это уже перебор даже для троля. Хотя может я просто быдло зеленое, и не разбираюсь в вопросе :laugh:
Ви скільки років живете на цій планеті? Вас ще досі щось дивує?
Ответить