Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Member

Я купував по знижці то вийшов десь в 24 тис.

Відправлено через 4 хвилини 30 секунд:
odessitmws
Саме так, я вважаю що вау еффект це коли людина буде переходити з IPS де нема локалки на OLED тоді він дійсно буде вражений. Але є випадки коли люди купують дуже неякісні міні леди де алгоритм локалки працює дуже погано ) в мене он так знайомий купував собі логар де теж 2300 зон але проблема в тому що алгоритм просто жахливий.
FirstTDM
Member

Kopstr: 16.07.2026 11:31На рахунок яскравості в HDR тут питання напевно до того що для вас є яскравим. Це можна сказати індивідуальний підхід для кожного.
Так и есть... согласен... :beer:
Kopstr: 16.07.2026 11:31По швидкості я побачив наче більш плавнішу картинку але коли фпс перевалює десь за 100. В мене на мініледі ніяких шлейфів та інших проблем не має.
Чудес не бывает - шлейфы в динамике есть на любом IPS - другое дело, что разработчики игр учитывают этот факт и цветовыми решениями минимизируют недостатки матриц и на быстрых IPS шлейфы малозаметны... но как ни крути а на олед 0,03 - 0,05 мс время реакции против 1-1,5 мс у FastIPS / MiniLED
Filabatya
Member

Згадав, як тіп продавав на олх чи то 80gs 32ку 4к самсунга кудеолед 3 покоління з плямами на екрані, бо 2 місяця не знімав захисну плівку з екрана :gigi:
Піджарив той клей до скоринки на екрані, який, як айфон тач(плеєр глянцевий ззаду) дряпається тільки від погляду на нього :D
FirstTDM
Member

Kopstr: 16.07.2026 11:48я вважаю що вау еффект це коли людина буде переходити з IPS де нема локалки на OLED тоді він дійсно буде вражений.
Ага... так и есть... я с классического IPS (4 мс) переходил и эффект ошеломляющий получил :)
valera60
Member

Filabatya: 16.07.2026 11:51Згадав, як тіп продавав на олх чи то 80gs 32ку 4к самсунга кудеолед 3 покоління з плямами на екрані, бо 2 місяця не знімав захисну плівку з екрана
Он вам сам написал или "решили/предвидение"...
Henleys
Member

walkman3000: 15.07.2026 22:22
Henleys: 15.07.2026 21:59Дивлячись розетку, то зупинився на цьому https://hard.rozetka.com.ua/ua/asus-90l ... 531506884/ - не знаю, чи вартий уваги поки думаю. Головне щоб не гірше мого)
йому ще б нормальну ногу
https://ru.gecid.com/disply/asus_tuf_gaming_vg259q5a/
Ну нога немає значення, оскільки він буде на кронштейні висіти

Відправлено через 1 хвилину 34 секунди:
капітошка: 16.07.2026 04:24
Henleys: 15.07.2026 21:59
Дивлячись розетку, то зупинився на цьому https://hard.rozetka.com.ua/ua/asus-90l ... 531506884/ - не знаю, чи вартий уваги поки думаю. Головне щоб не гірше мого)
Henleys: 14.07.2026 23:02 Маю старенький AOC I2381FH - привик до того, що він має природні кольори (sRGB 99%), але хочу обновитись на щось сучасне. Теж,
на мій досвід якщо переходити на цей, то навіть буде "Вау ефект" бо 60 > 200гц, і судячи по характеристикам sRGB 99%,
Головне гарно перевірити на дефекти при купівлі!
Ну сподіваюсь, поки що ще не буду спішити, можливо ще хтось порадить краще. А так, то націлений на нього наразі.

Ось з перевіркую проблеми. Можливо хтось знає сайт, де можуть це зробити за мене, а то розетка цього не робить(
evgeniyproweb
Member

FirstTDM: 16.07.2026 11:57
Kopstr: 16.07.2026 11:48я вважаю що вау еффект це коли людина буде переходити з IPS де нема локалки на OLED тоді він дійсно буде вражений.
Ага... так и есть... я с классического IPS (4 мс) переходил и эффект ошеломляющий получил :)
а если речь идет только об онлайн играх(шутеры) где нет hdr?
valera60
Member

Henleys: 16.07.2026 19:15Ну сподіваюсь, поки що ще не буду спішити, можливо ще хтось порадить краще. А так, то націлений на нього наразі.
Ваш монитор может "60-76Гц". Через драйвер nVidia "накиньте" ему эти "76 Гц"/может возьмёт и больше/ и переключите в 2К. Даже, если будет 75Гц. при разрешении 2К. вы уже увидите эту разницу. Но платить 7т.грн. только за герцовку... Попробуйте, всё равно не спешите...

Отправлено спустя 8 минут 59 секунд:
evgeniyproweb: 16.07.2026 20:19а если речь идет только об онлайн играх(шутеры) где нет hdr?
В онлайн играх вы играете, как бы, не один... Скорее всего "картинка" не на первом месте.
p.s. Не мой жанр, поэтому мнгу ошибаться.
FirstTDM
Member

evgeniyproweb: 16.07.2026 20:19а если речь идет только об онлайн играх(шутеры) где нет hdr?
Почему нет - есть в современных онлайн играх HDR.

Я в этом не очень разбираюсь, но знакомые точно подтверждали, что играют онлайн на оледах с HDR и в самих играх есть встроенная поддержка HDR.

Поиск говорит про: Call of Duty: Warzone / Modern Warfare III , The Elder Scrolls Online, Diablo IV...

Имхо, можно же всегда включить Auto HDR / RTX HDR для всех игр и наслаждаться красивой картинкой и скоростью на оледе
evgeniyproweb
Member

valera60: 16.07.2026 20:30
В онлайн играх вы играете, как бы, не один... Скорее всего "картинка" не на первом месте.
p.s. Не мой жанр, поэтому мнгу ошибаться.
ну как бы я люблю картинку, но в первую очередь все настройки на максимальную видимость врага, у меня просто друг в раздумьях переходить ему с 2к ипс на 4к олед 27/32 или нет, вот думаю спрошу, играем с ним в одни и те же игры

Отправлено спустя 2 минуты 1 секунду:
FirstTDM: 16.07.2026 20:37
Почему нет - есть в современных онлайн играх HDR.

Я в этом не очень разбираюсь, но знакомые точно подтверждали, что играют онлайн на оледах с HDR и в самих играх есть встроенная поддержка HDR.

Поиск говорит про: Call of Duty: Warzone / Modern Warfare III , The Elder Scrolls Online, Diablo IV...

Имхо, можно же всегда включить Auto HDR / RTX HDR для всех игр и наслаждаться красивой картинкой и скоростью на оледе
пабг, арена брейкаут, арк рейдерс, кс, раст, иногда еще в wot )
FirstTDM
Member

evgeniyproweb: 16.07.2026 20:37но в первую очередь все настройки на максимальную видимость врага,
Олед дает именно это - максимальная видимость врага - в Сталкер 2 "воздушные" мутанты намного лучше видны как "уплотнение воздуха" на оледах... в сумерках через оптический прицел врагов лучше видно... контрастность больше на оледах - вот врагов и лучше видно

Но, конечно, с каждой отдельной игрой надо индивидуально разбираться...
valera60
Member

evgeniyproweb: 16.07.2026 20:39ну как бы я люблю картинку, но в первую очередь все настройки на максимальную видимость врага, у меня просто друг в раздумьях переходить ему с 2к ипс на 4к олед 27/32 или нет, вот думаю спрошу, играем с ним в одни и те же игры
FirstTDM: 16.07.2026 20:40Олед дает именно это - максимальная видимость врага
И здесь не поспоришь. Взять "Metro Exodus", не онлайн, но, как пример, локация "Тайга" в пионерлагере. На этом мониторе Philips 245C7 как у негра...На моём профильном - небо и земля. И в других играх в которые играю.
p.s. Для вас подчеркнул.
Sanьka
Member

Привіт.
Придивляюсь новий монітор.
32" 4к куолед до 50к.
спочатку придивився до Аліенвара AW3225qf (3 покоління), а потім побачив
Монітор Samsung 32" Odyssey Gaming G80SH (LS32HG802SIXUA) на 4 поколінні ще й дешевше по ціні за аліенвар.
Що скажете на рахунок самса?
Henleys
Member

valera60: 16.07.2026 20:30 Ваш монитор может "60-76Гц". Через драйвер nVidia "накиньте" ему эти "76 Гц"/может возьмёт и больше/ и переключите в 2К. Даже, если будет 75Гц. при разрешении 2К. вы уже увидите эту разницу. Но платить 7т.грн. только за герцовку... Попробуйте, всё равно не спешите...
Я робив це раніше, але там не відчувається різниця. А нарахунок 2к, що ви маєте на увазі?
капітошка
Member

Henleys: 16.07.2026 19:15
Ось з перевіркую проблеми. Можливо хтось знає сайт, де можуть це зробити за мене, а то розетка цього не робить(
в якому сенсі? є додаткова платна послуга - перевірка на дефекти
Screenshot_2026-07-16-22-11-07-589.jpeg
Henleys
Member

капітошка: 16.07.2026 22:08 в якому сенсі? є додаткова платна послуга - перевірка на дефекти
Судячи з відгуків, ця перевірка дає змогу в магазинах Розетка підключити цей монітор до їхнього ПК і в ручну все перевіряти самотужки. А я буду замовляти на людину, яка не зможе це перевірити. Як би це була опція, де вони самі провірять і надішлють мені вже справний і перевірений. А так, то з таким резоном можна і на НП перевірити з ноутом (Але повторюсь не на себе буду його брати)
walkman3000
Member

Henleys: 16.07.2026 19:15можливо ще хтось порадить краще
дешевий 27"2К https://telemart.ua/ua/products/msi-27-mag-275qf-black/

Отправлено спустя 1 минуту 28 секунд:
Sanьka: 16.07.2026 21:29Що скажете на рахунок самса
тільки те що там матовий екран
Striker
Member

Henleys: 16.07.2026 22:30Судячи з відгуків, ця перевірка дає змогу в магазинах Розетка підключити цей монітор до їхнього ПК і в ручну все перевіряти самотужки.
Лол, в Telemart сам перевіряв пікселі з їхнього ноута - безкоштовно. Продаван-консультант тільки картинки гортав по моїй команді. А от якби він сам перевіряв, то 300 грн було рік тому.
FirstTDM
Member

Henleys: 16.07.2026 22:30Судячи з відгуків, ця перевірка дає змогу в магазинах Розетка підключити цей монітор до їхнього ПК і в ручну все перевіряти самотужки.
Нет. Сотрудник Розетки проверяет.

В разных отделениях Розетки по разному может быть - лично видел, как сотрудник вполне грамотно всё подключил, прогнал тестовые фоны, внимательно посмотрел на возможные артефакты и битые пиксели, заняло всё 10-15 мин... покупателем был типичный чайник... имхо, вполне нормально...

Отправлено спустя 5 минут 32 секунды:
Sanьka: 16.07.2026 21:2932" 4к куолед до 50к.
GIGABYTE MO32U2
MSI MAG 322UP QD-OLED E16
ASUS ROG Strix XG32UQDMS
GIGABYTE MO32U24
MSI MPG 322UR QD-OLED X24 <--- 4-е поколение QD-OLED
valera60
Member

Henleys: 16.07.2026 21:39А нарахунок 2к, що ви маєте на увазі?
Панель управления nVidia/Управление параметрами 3D/DSR - степень/выбираете - Маштабирование - DL и ставите галку 1.78х-DL/ сохраняете.
В "Разрешение монитора" должно появиться "2560х1440". Где ваше 1920х1080.
Henleys: 16.07.2026 21:39Я робив це раніше, але там не відчувається різниця.
То есть вы поднимали "частоту обновления" до 75Гц.(+) на разрешении "1920х1080" и не видели разницы? Или не получилось поднять/разогнать?
Ответить