В этой теме выбираем звуковые карты
Пофилософствовать на тему звука можно там
Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор звуковой карты
-
QFlash
Member
Цікаво, правда.Z440_User: ↑ 16.07.2026 22:15тоді цікаво що там за отриманий Франкенштейн. Що там лишив рідного?
Відправлено через 1 хвилину 16 секунд:
Все рідне окрім вихлопів.
Відправлено через 1 хвилину 27 секунд:
Вихлопи на MX50SE Шеклая на виході.
Типу "Шеклі"
Відправлено через 1 хвилину 29 секунд:
Це все не має значення - головне контроль.
Контроль див Mac/
Відправлено через 13 хвилин 7 секунд:
Почитайте Дага Селфа чи Боба Кордела.
Відправлено через 6 хвилин 3 секунди:
Хоча там є моменти.
Я старався дотримуватись правил, але порушив.
Підняв різницю потенціалів - хоч би шо, ще краще стало.
В передовику.
Силові я не рухав - вони чудово відпрацьовують
Трансформатор Ромашки не витягне таку потужність.
Відправлено через 21 хвилину 14 секунд:
До речі ніякого HI-END немає. Це для лохів.
Є HI-FI/
Для розуміння.
-
S0N1C
Member
для розуміння міг би сфоткати було-стало 
-
QFlash
Member
S0N1C
Нічого фоткати і ніяких графічних характеристик.
Я приводив попередньо. Я давно знав це і як має працювати. Інженери Mcintosh підтвердили мої здогадки.
Хоча це давно було відомо.
Саме проблеми можуть бути з самими мікросхемами - вони не програмуються тобто є фізичними операторами
Сучасні - спеціалізовані під конкретний апарат і їх мало.
Це вдале рішення - але якщо мікросхема бита то оййййййй!.
Нічого фоткати і ніяких графічних характеристик.
Я приводив попередньо. Я давно знав це і як має працювати. Інженери Mcintosh підтвердили мої здогадки.
Хоча це давно було відомо.
Саме проблеми можуть бути з самими мікросхемами - вони не програмуються тобто є фізичними операторами
Сучасні - спеціалізовані під конкретний апарат і їх мало.
Це вдале рішення - але якщо мікросхема бита то оййййййй!.
-
Radio Bay
Member
Вдале рішення для тебе — прикрутити цап. Без того ти слухаєш муйнюQFlash: ↑ 16.07.2026 23:23Це вдале рішення - але якщо мікросхема бита то оййййййй!.
- На добраніч
-
Z440_User
Member
"Очєнь інтєрєсно, но нічєго нє понятно."
З УНЧ Романтика того комплекту що лишилося?
Я так розумію що викинуто кінцеве підсилення і сунуто AliExpress'ні платки MX50SE замість рідного вихлопу.
Живлення взято рідне, ящик теж.
Преамп рідний чи теж щось з AliExpress? Бо пам'ятаю що на мікросхеми чекав, чи готові плати. Возню з електронними регуляторами влаштовував...
Я так розумію що викинуто кінцеве підсилення і сунуто AliExpress'ні платки MX50SE замість рідного вихлопу.
Преамп рідний чи теж щось з AliExpress? Бо пам'ятаю що на мікросхеми чекав, чи готові плати. Возню з електронними регуляторами влаштовував...
-
QFlash
Member
Дивись, все рідне у Ромашці окрім вихлопів - брав 2 плати конструктора на Prom ще за 850 грн.Z440_User: ↑ 17.07.2026 00:31"Очєнь інтєрєсно, но нічєго нє понятно."
Але я кожну деталь перевірив і поставив на виході 2SC5200 та комплімент 2SA1943/
Вони реально хороші - скупав в кипятку і міряв переходи в звороті на предмет текучості - всьо норм., ніякого відтоку. (Хоча не виключено що якісна підробка).
Ці модулі повний аналог рідного Ромашківського УНЧ (Я вже казав що серед КТ808 жодного не знайшов нормального - всі текли по чорному - здав на драги)
Класична схема ліна (Володимир Ламм бавився з цим але не додумався про токові дзеркала) + "Шеклі" на виході - воно вартує своїх тепер 1000 грн.
Ще токові дзеркала поставили в цій примітивній схемі. Я не знайшов кращого рішення за такі кошти + відгуків позитивних багато.
Все решта в Ромашки рідне - так попередній підсилювач на старих TCA740 та TCA730 Philips - на панельки посадив + фільтри підбирав + налаштував + живлення їм поставив 18.17V що забагато - але так воно найкраще по графіках. Може ті мікрохи від старості так працюють з таким вольтажем я х/з.
TDA1524 і 1526 так не вміють (хоча новіші).
Касети грають шо торба - ще рідна 3д24.080 стоїть (на пломбах). Плата електроніки в магнітофонній панелі виконана на текстоліті.
Відправлено через 3 години 45 хвилин 40 секунд:
Ось примітивний графік-контроль Ромашки Відправлено через 1 хвилину 47 секунд:
Ручки регуляторів НЧ і ВЧ в положені +2, ручка гучності в середньому положені.
Я х/з чому ті регулятори в положені +2 так працюють, можливо криві самі потенціометри.
Це Hi-FI/
Відправлено через 1 годину 18 хвилин 26 секунд:
Так не рухати мене!!! у мене сьогодні День Народження!!!
-
Filabatya
Member
QFlash
Вітаю, бажаю вам до наступного д н, отримати цап або звукову карту
Вітаю, бажаю вам до наступного д н, отримати цап або звукову карту
-
QFlash
Member
Filabatya
Дякую Вам.

Відправлено через 1 годину 49 хвилин 47 секунд:
MA8950 просто розриває Ромашку по потужності і всьо.
На малих оборотах все люксично.
Якось. Зробіть і побачите. Це і є HI-FI
Зробите це - всі питання відпадуть.
Дякую Вам.
Відправлено через 1 годину 49 хвилин 47 секунд:
MA8950 просто розриває Ромашку по потужності і всьо.
На малих оборотах все люксично.
Якось. Зробіть і побачите. Це і є HI-FI
Зробите це - всі питання відпадуть.
-
Z440_User
Member
Я думав що від ромашки там лишився лише ящик та БЖ.QFlash: ↑ 17.07.2026 11:30 все рідне у Ромашці окрім вихлопів
Розставило всі крапки над і. Совок замінено імпортом, де не відомо хто в кого копіювавQFlash: ↑ 17.07.2026 11:30 попередній підсилювач на старих TCA740 та TCA730 Philips
хотя чого це невідомо
Пазл склався
Це я коментувати не буду...QFlash: ↑ 17.07.2026 13:22 MA8950 просто розриває Ромашку по потужності і всьо.
Вітаю та бажаю здійснення всього чого хочеш досягти, але так щоб трішечки-трішечки щось лишилося. Бо без мети/бажань жити сумно.QFlash: ↑ 17.07.2026 11:30 у мене сьогодні День Народження!!!
-
QFlash
Member
Z440_User
Дякую, я маю багато напрацювань в плані Audio system/
Я знаю як і що робити.
До речі мені допомогли інженери mac - просто читав даташити.
Ромашка в робочому стані - нічого не перепаював окрім заміни вихлопів + на панельки поставив мікрохи Philips
Всі конденсатори також поміняно на нові.
У Ромашки є вініл і він чудово працює - але немає жодної платівки.
Звідки знаю - була платівка але настільки бита!!! і воно грало я потім її викинув. (платівку викинув)
Голова 105ГЗМ
Якщо я в чомусь сумніваюсь є Multisim/ Дуже хороша річ. Можна прослідкувати роботу УНЧ. Програмний метод - але загальну картину можна побачити.
Дякую, я маю багато напрацювань в плані Audio system/
Я знаю як і що робити.
До речі мені допомогли інженери mac - просто читав даташити.
Ромашка в робочому стані - нічого не перепаював окрім заміни вихлопів + на панельки поставив мікрохи Philips
Всі конденсатори також поміняно на нові.
У Ромашки є вініл і він чудово працює - але немає жодної платівки.
Звідки знаю - була платівка але настільки бита!!! і воно грало я потім її викинув. (платівку викинув)
Голова 105ГЗМ
Якщо я в чомусь сумніваюсь є Multisim/ Дуже хороша річ. Можна прослідкувати роботу УНЧ. Програмний метод - але загальну картину можна побачити.
-
Z440_User
Member
Не треба. Якісь звуки воно грає, але то не про послухати. Хоча якесь "тиць-тиць-тиць" воно теж зможе. Ну там всякі аудіофільські "Ласковьій Май", "Комбінація" (Бухгалтєр, мільій мой бухгалтєр)...QFlash: ↑ 17.07.2026 14:19 У Ромашки є вініл і він чудово працює - але немає жодної платівки.
Звідки знаю - була платівка але настільки бита!!! і воно грало я потім її викинув.
Голова 105ГЗМ
-
QFlash
Member
Так, але не маю платівок. Мені апарат достався на пломбах від "дєдушки" як сказала пані і була одна платівка бита та обісрана вибачте за вірогдність.Z440_User: ↑ 17.07.2026 14:47Не треба. Якісь звуки воно грає, але то не про послухати. Хоча якесь "тиць-тиць-тиць" воно теж зможе. Ну там всякі аудіофільські "Ласковьій Май", "Комбінація" (Бухгалтєр, мільій мой бухгалтєр)...
Не буду брехати - я ту Ромашку взяв за 500 грн на пломбах 2 роки тому. Пані яка продавала відправила зразу і не питала навіщо + відео скидувала роботи.
-
Filabatya
Member
дивно, чому вона так спішила, з акустикою, напевно, подібна історія була 
-
QFlash
Member
Тепер у мене другий MAC/

Майстер до речі є на Youtube/
Здається цей майстер
Ні, я брав без акустики, тому що на той час замовляв в одного майстра динамічні головки а короби в мене були.Filabatya: ↑ 17.07.2026 15:03дивно, чому вона так спішила, з акустикою, напевно, подібна історія була
Майстер до речі є на Youtube/
Здається цей майстер