В Європі знову спостерігається зростання цін на модулі оперативної пам’яті

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Advanced Member

Пропоную обговорити В Європі знову спостерігається зростання цін на модулі оперативної пам’яті

ComputerBase - геніальні тіпи! Спочатку вони кричали що "всьо! ціни дропаются" - їм прям в коментарях писали шо вони довбні і тимчасове зменшення ціни таки тимчасове!
А тепер опа - прозріли і викотили нормальну стату! Генії!

Їх чухня нагадала легенду:
Dilfin
Member

Я б казав поставити ціни х10 і проставити на тому крапку. Сто разів вже говорив, що за ціну на товар голосує сам покупець, якщо будуть купляти за ціною х4 то потім буде ціна х5, х6 і вище і вище.
S0N1C
Member

кривий якийсь графік, ціни на хдд/ссд десь +300% :spy:
а не оце :-/
Изображение
BoKl
Member

alex_sul: 16.07.2026 12:21 Пропоную обговорити В Європі знову спостерігається зростання цін на модулі оперативної пам’яті

ComputerBase - геніальні тіпи! Спочатку вони кричали що "всьо! ціни дропаются" - їм прям в коментарях писали шо вони довбні і тимчасове зменшення ціни таки тимчасове!
Саме через чутки, що ціни в Європі почали знижуватись я і вирішив минулого разу трішки почекати з придбанням комплекту DDR4 32GB за 11к. Зараз 16к... :rotate:
Kassatka
Member

S0N1C: 16.07.2026 12:45кривий якийсь графік, ціни на хдд/ссд десь +300% :spy:
а не оце :-/
Seagate IronWolf Pro 22 TB (ST22000NT001) до підняття цін коштував 21-22 тис. Зараз зник з продажу й замінився 24 Тб моделлю. Seagate IronWolf Pro 24 TB (ST24000NT002) на початку цього року коштував 27 тис., а зараз 50,5 тис. Тому цілком норм графік стосовно HDD. (Дрібота мене не дуже цікавить)
А Samsung 990 PRO 4 TB (MZ-V9P4T0BW) я купував за 10 тис, а зараз 30 тис., тому тут у 3 рази, а не в два рази.
Последний раз редактировалось Kassatka 16.07.2026 13:09, всего редактировалось 1 раз.
S0N1C
Member

Kassatka
18тб були 14к, зараз під 40
Kassatka
Member

S0N1C: 16.07.2026 13:08 Kassatka
Seagate IronWolf Pro 22 TB (ST22000NT001) по акції з NewEgg доставкою зі США мені обійшлася по факту в 17 тис., але це вже акційна ціна з-за океану. Я тоді одну штучку вхопив і то далеко не зразу, а на більше грошей не було. Вже ходив до банку, щоб мені кредит дали, але не захотіли. Хотів тоді два диска купити, ледве один купив. Воно вигідніше було б з відсотками пошвидше погасити, ніж потім я в Україні купував другий екземпляр за 21-22 тис. А потім мені вже дали кредитний ліміт 100 тис. у одному банку та 120 тис. у другому, але пізно. :(
Але тут рахують станом на 15 вересня 2025, тож тоді ні HDD 22 Тб по 17К вже я не бачив, ні SS Samsung 4 Тб вже явно не 10К був, а трохи більше.

Тепер уже лавочка прикрилася зовсім. Розширити місце під торенти не вийде, аж поки цей дурдом не закінчиться. По 50 тис. за HDD платити - це явний перебір.
Последний раз редактировалось Kassatka 16.07.2026 13:27, всего редактировалось 4 раза.
big_bang
Member

BoKl: 16.07.2026 12:51 DDR4 32GB за 11к.
G.Skill Ripjaws V Black DDR4 32GB 3600Mhz CL16
3200грн :gigi:
S0N1C
Member

Kassatka
ну я про ціни в Україні від магазів з гарантією :shuffle: 14 була тошиба в розетці
Жорсткий диск Toshiba Enterprise Performance 18 TB 7200 rpm 512 MB MG09ACA18TE 3.5 SATA III
МОНАХ
Member

► Потопталися трохи на місці і погнали вище :-/ ... Цікаво, де та коли відбудеться той самий, навіть геть абсурдний максимум цін?.. і як він виглядатиме?

► На днях проганяв свої планки мемтестом86 на джедеці - :D за 4 з половиною години "згриз нігті мало не до ліктів."
Олег963
Member

BoKl: 16.07.2026 12:51
alex_sul: 16.07.2026 12:21 Пропоную обговорити В Європі знову спостерігається зростання цін на модулі оперативної пам’яті

Саме через чутки, що ціни в Європі почали знижуватись я і вирішив минулого разу трішки почекати з придбанням комплекту DDR4 32GB за 11к. Зараз 16к... :rotate:
жалію що продав пк на ам 4 з 64 гб тре було 32 залишити це ж стільки грошей тепер :-P
SandmanN
Junior

Я встигнув купити 64гб ддр5 за 320€. А 5090 за 2568 (зараз така коштує 3800+ UPDATE 4079 вдже коштує...)
Kullerok
Member

Класический ждун и его не лёгкая судьба :gigi:
Барбарис
Member

BoKl, коли ходили чутки, то 64 всюди були від 15, лише на олх бувало менше і сумнівно.
Тут лише одна пропозиція була за 11, тому я, наприклад, оновився просто шоб були. :D
VovaII
Member

BoKl
От бачите як Ви вдало почекали. Тепер чекати значно легше! :)
BoKl
Member

Kullerok: 16.07.2026 15:05

Переживу, посиджу на 16ГБ, почекаю ще :)
Kullerok
Member

BoKl: 16.07.2026 16:20
Kullerok: 16.07.2026 15:05
Переживу, посиджу на 16ГБ, почекаю ще :)
Ну с такими ценами, я даже не осуждаю :gigi: вчера чекнул свои 32 Гб. На розетке брал за 7 уже 33 :gigi:
MqM
Member

Kassatka: 16.07.2026 13:21
S0N1C: 16.07.2026 13:08 Kassatka
Seagate IronWolf Pro 22 TB (ST22000NT001) по акції з NewEgg доставкою зі США мені обійшлася по факту в 17 тис., але це вже акційна ціна з-за океану. Я тоді одну штучку вхопив і то далеко не зразу, а на більше грошей не було. Вже ходив до банку, щоб мені кредит дали, але не захотіли. Хотів тоді два диска купити, ледве один купив. Воно вигідніше було б з відсотками пошвидше погасити, ніж потім я в Україні купував другий екземпляр за 21-22 тис. А потім мені вже дали кредитний ліміт 100 тис. у одному банку та 120 тис. у другому, але пізно. :(
Але тут рахують станом на 15 вересня 2025, тож тоді ні HDD 22 Тб по 17К вже я не бачив, ні SS Samsung 4 Тб вже явно не 10К був, а трохи більше.

Тепер уже лавочка прикрилася зовсім. Розширити місце під торенти не вийде, аж поки цей дурдом не закінчиться. По 50 тис. за HDD платити - це явний перебір.
Щаслива людина, яка вчасно запаслася хдд.
Я от боюся моє місце з моддингом та колекціонуванням бета версій ігор швидко завершиться :weep:
Таке враження скоро прийдеться обновляти пк за донати :lol: навіть ті самі ссд і хдд
cacos
Junior

MqM: 16.07.2026 19:03Я от боюся моє місце з моддингом та колекціонуванням бета версій ігор швидко завершиться
Ой, не зато ты переживаешь. Разве не видно к чему всё идёт? Дело не только в ПК. Дорожает всё. Всё идёт к жизни по подписке: квартира в аренду, автомобиль в аренду, вода платная, еда только из магазина, все эти вебсервисы, игры и пр. - по подписке. Нет ничего своего. Работаешь на корпоратов, чтобы оплачивать аренду.
BoKl: 16.07.2026 16:20Переживу, посиджу на 16ГБ, почекаю ще
Уже дешевле не будет.
MqM
Member

cacos: 16.07.2026 19:46
MqM: 16.07.2026 19:03Я от боюся моє місце з моддингом та колекціонуванням бета версій ігор швидко завершиться
Ой, не зато ты переживаешь. Разве не видно к чему всё идёт? Дело не только в ПК. Дорожает всё. Всё идёт к жизни по подписке: квартира в аренду, автомобиль в аренду, вода платная, еда только из магазина, все эти вебсервисы, игры и пр. - по подписке. Нет ничего своего. Работаешь на корпоратов, чтобы оплачивать аренду.
BoKl: 16.07.2026 16:20Переживу, посиджу на 16ГБ, почекаю ще
Уже дешевле не будет.
Ну це вже оффтоп, звісно і за це теж переживаю. Про воду незрозуміло, а яка вона має бути? Купуєш в селі будинок, копаєш криницю – безмежна кількість води. Можна з річок брати, але правда потім проблеми зі здоровʼям будуть – ну це вже наслідки індустріалізації
Ответить