Новости
Последние статьи и обзоры
В Європі знову спостерігається зростання цін на модулі оперативної пам’яті
-
alex_sul
Advanced Member
Пропоную обговорити В Європі знову спостерігається зростання цін на модулі оперативної пам’яті
ComputerBase - геніальні тіпи! Спочатку вони кричали що "всьо! ціни дропаются" - їм прям в коментарях писали шо вони довбні і тимчасове зменшення ціни таки тимчасове!
А тепер опа - прозріли і викотили нормальну стату! Генії!
Їх чухня нагадала легенду:
ComputerBase - геніальні тіпи! Спочатку вони кричали що "всьо! ціни дропаются" - їм прям в коментарях писали шо вони довбні і тимчасове зменшення ціни таки тимчасове!
Їх чухня нагадала легенду:
-
Dilfin
Member
Я б казав поставити ціни х10 і проставити на тому крапку. Сто разів вже говорив, що за ціну на товар голосує сам покупець, якщо будуть купляти за ціною х4 то потім буде ціна х5, х6 і вище і вище.
-
S0N1C
Member
кривий якийсь графік, ціни на хдд/ссд десь +300%
а не оце

а не оце

-
BoKl
Member
Саме через чутки, що ціни в Європі почали знижуватись я і вирішив минулого разу трішки почекати з придбанням комплекту DDR4 32GB за 11к. Зараз 16к...alex_sul: ↑ 16.07.2026 12:21 Пропоную обговорити В Європі знову спостерігається зростання цін на модулі оперативної пам’яті
-
Kassatka
Member
Seagate IronWolf Pro 22 TB (ST22000NT001) до підняття цін коштував 21-22 тис. Зараз зник з продажу й замінився 24 Тб моделлю. Seagate IronWolf Pro 24 TB (ST24000NT002) на початку цього року коштував 27 тис., а зараз 50,5 тис. Тому цілком норм графік стосовно HDD. (Дрібота мене не дуже цікавить)
А Samsung 990 PRO 4 TB (MZ-V9P4T0BW) я купував за 10 тис, а зараз 30 тис., тому тут у 3 рази, а не в два рази.
Последний раз редактировалось Kassatka 16.07.2026 13:09, всего редактировалось 1 раз.
-
S0N1C
Member
Kassatka
18тб були 14к, зараз під 40
18тб були 14к, зараз під 40
-
Kassatka
Member
Seagate IronWolf Pro 22 TB (ST22000NT001) по акції з NewEgg доставкою зі США мені обійшлася по факту в 17 тис., але це вже акційна ціна з-за океану. Я тоді одну штучку вхопив і то далеко не зразу, а на більше грошей не було. Вже ходив до банку, щоб мені кредит дали, але не захотіли. Хотів тоді два диска купити, ледве один купив. Воно вигідніше було б з відсотками пошвидше погасити, ніж потім я в Україні купував другий екземпляр за 21-22 тис. А потім мені вже дали кредитний ліміт 100 тис. у одному банку та 120 тис. у другому, але пізно.
Але тут рахують станом на 15 вересня 2025, тож тоді ні HDD 22 Тб по 17К вже я не бачив, ні SS Samsung 4 Тб вже явно не 10К був, а трохи більше.
Тепер уже лавочка прикрилася зовсім. Розширити місце під торенти не вийде, аж поки цей дурдом не закінчиться. По 50 тис. за HDD платити - це явний перебір.
Последний раз редактировалось Kassatka 16.07.2026 13:27, всего редактировалось 4 раза.
-
big_bang
Member
-
S0N1C
Member
Kassatka
ну я про ціни в Україні від магазів з гарантією
14 була тошиба в розетці
ну я про ціни в Україні від магазів з гарантією
Жорсткий диск Toshiba Enterprise Performance 18 TB 7200 rpm 512 MB MG09ACA18TE 3.5 SATA III
-
МОНАХ
Member
► Потопталися трохи на місці і погнали вище
... Цікаво, де та коли відбудеться той самий, навіть геть абсурдний максимум цін?.. і як він виглядатиме?
► На днях проганяв свої планки мемтестом86 на джедеці -
за 4 з половиною години "згриз нігті мало не до ліктів."
► На днях проганяв свої планки мемтестом86 на джедеці -
-
Олег963
Member
жалію що продав пк на ам 4 з 64 гб тре було 32 залишити це ж стільки грошей теперBoKl: ↑ 16.07.2026 12:51Саме через чутки, що ціни в Європі почали знижуватись я і вирішив минулого разу трішки почекати з придбанням комплекту DDR4 32GB за 11к. Зараз 16к...alex_sul: ↑ 16.07.2026 12:21 Пропоную обговорити В Європі знову спостерігається зростання цін на модулі оперативної пам’яті
![]()
-
SandmanN
Junior
Я встигнув купити 64гб ддр5 за 320€. А 5090 за 2568 (зараз така коштує 3800+ UPDATE 4079 вдже коштує...)
-
Kullerok
Member
Класический ждун и его не лёгкая судьбаBoKl: ↑ 16.07.2026 12:51Саме через чутки, що ціни в Європі почали знижуватись я і вирішив минулого разу трішки почекати з придбанням комплекту DDR4 32GB за 11к. Зараз 16к...alex_sul: ↑ 16.07.2026 12:21 Пропоную обговорити В Європі знову спостерігається зростання цін на модулі оперативної пам’яті
![]()
-
Барбарис
Member
BoKl, коли ходили чутки, то 64 всюди були від 15, лише на олх бувало менше і сумнівно.
Тут лише одна пропозиція була за 11, тому я, наприклад, оновився просто шоб були.
Тут лише одна пропозиція була за 11, тому я, наприклад, оновився просто шоб були.
-
VovaII
Member
BoKl
От бачите як Ви вдало почекали. Тепер чекати значно легше!
От бачите як Ви вдало почекали. Тепер чекати значно легше!
-
BoKl
Member
Переживу, посиджу на 16ГБ, почекаю щеKullerok: ↑ 16.07.2026 15:05Класический ждун и его не лёгкая судьбаBoKl: ↑ 16.07.2026 12:51
Саме через чутки, що ціни в Європі почали знижуватись я і вирішив минулого разу трішки почекати з придбанням комплекту DDR4 32GB за 11к. Зараз 16к...![]()
![]()
-
Kullerok
Member
Ну с такими ценами, я даже не осуждаю
-
MqM
Member
Щаслива людина, яка вчасно запаслася хдд.Kassatka: ↑ 16.07.2026 13:21Seagate IronWolf Pro 22 TB (ST22000NT001) по акції з NewEgg доставкою зі США мені обійшлася по факту в 17 тис., але це вже акційна ціна з-за океану. Я тоді одну штучку вхопив і то далеко не зразу, а на більше грошей не було. Вже ходив до банку, щоб мені кредит дали, але не захотіли. Хотів тоді два диска купити, ледве один купив. Воно вигідніше було б з відсотками пошвидше погасити, ніж потім я в Україні купував другий екземпляр за 21-22 тис. А потім мені вже дали кредитний ліміт 100 тис. у одному банку та 120 тис. у другому, але пізно.
Але тут рахують станом на 15 вересня 2025, тож тоді ні HDD 22 Тб по 17К вже я не бачив, ні SS Samsung 4 Тб вже явно не 10К був, а трохи більше.
Тепер уже лавочка прикрилася зовсім. Розширити місце під торенти не вийде, аж поки цей дурдом не закінчиться. По 50 тис. за HDD платити - це явний перебір.
Я от боюся моє місце з моддингом та колекціонуванням бета версій ігор швидко завершиться
Таке враження скоро прийдеться обновляти пк за донати
-
cacos
Junior
Ой, не зато ты переживаешь. Разве не видно к чему всё идёт? Дело не только в ПК. Дорожает всё. Всё идёт к жизни по подписке: квартира в аренду, автомобиль в аренду, вода платная, еда только из магазина, все эти вебсервисы, игры и пр. - по подписке. Нет ничего своего. Работаешь на корпоратов, чтобы оплачивать аренду.MqM: ↑ 16.07.2026 19:03Я от боюся моє місце з моддингом та колекціонуванням бета версій ігор швидко завершиться
Уже дешевле не будет.BoKl: ↑ 16.07.2026 16:20Переживу, посиджу на 16ГБ, почекаю ще
-
MqM
Member
Ну це вже оффтоп, звісно і за це теж переживаю. Про воду незрозуміло, а яка вона має бути? Купуєш в селі будинок, копаєш криницю – безмежна кількість води. Можна з річок брати, але правда потім проблеми зі здоровʼям будуть – ну це вже наслідки індустріалізаціїcacos: ↑ 16.07.2026 19:46Ой, не зато ты переживаешь. Разве не видно к чему всё идёт? Дело не только в ПК. Дорожает всё. Всё идёт к жизни по подписке: квартира в аренду, автомобиль в аренду, вода платная, еда только из магазина, все эти вебсервисы, игры и пр. - по подписке. Нет ничего своего. Работаешь на корпоратов, чтобы оплачивать аренду.MqM: ↑ 16.07.2026 19:03Я от боюся моє місце з моддингом та колекціонуванням бета версій ігор швидко завершиться
Уже дешевле не будет.BoKl: ↑ 16.07.2026 16:20Переживу, посиджу на 16ГБ, почекаю ще