Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор звуковой карты
-
Radio Bay
Member
Є така тема, але постає питання довжини дротівZ440_User: ↑ 15.07.2026 14:35Ггг, я системника взагалі виніс за межі житлового приміщення
-
Z440_User
Member
Типу занурення в реальність. Ти як граєш на барабанах, хай-хет зліва, відповідно коли слухаєш - ти глядач із залу, для тебе хай-хет буде праворуч.Feras: ↑ 15.07.2026 13:56 Що мене останнім часом бісить у багатьох треках , записаних по сучасному - за останні 10 років, це чомусь розташування клятих тарілок хай-хетів виключно з правої сторони у звуковій сцені і це постійне дзвеніння з право сторони рррр , хоча барабани типу по центру, як вони на студія це зводять і мастеринг проводять я не знаю
-
Radio Bay
Member
!00%Z440_User: ↑ 15.07.2026 14:39для тебе хай-хет буде праворуч
-
Feras
Member
Виходить "DR 3-4" це ота, так звана сумнозвісна - війна гучностей і басів, яку музичні компанії ведуть - коли треба все підіймати у треках вище, що б до краю Евересту дістати по гучності? А як перевірити, що оці треки зроблені по "новому по нашенські" і одразу шукати щось з теплим звучанням щоб їх слухати?Ostin: ↑ 15.07.2026 14:36Я нашвидку поглянув що за альбом, і половина треків там з DR 3-4. І це слухається в яскравих iem, я так зрозумів.Feras: ↑ 15.07.2026 13:56береться свіжий альбом Muse і там, може так воно записано, але майже кожний трек "наповнений" сибілянтами ... швидка музика з жіночим високим вокалом
То я б вирішував цю проблему поролоном у вуха) Бо, імовірно, там ніхто і нічого вже не вдіє)
Якщо жарти відкинути, то в яскравих навушниках важко слухати високий жіночий вокал з агресивною підкладкою типу металу чи електроніки. Я колись так послухав Dianne та Within Temptation на вухах, які мали недостатньо фундаментальний звук. То думав чи то плеєр викинути, чи то все розпродати.
Бо так, виходить, що мені треба старовером становитись і шукати тільки альбоми які записані у древні 2000-ні роки і що б це не був свіжий ремастеред перезаписаний "по новому".
Стосовно Within Temptation це болюче питання, я люблю готік рок та сифонік метал і так як у них записані і зроблені по різному треки, які йдуть в одному альбомі
-
Radio Bay
Member
Так вони пишуться погано та погучніше, тобто з кліпінгомOstin: ↑ 15.07.2026 14:36то в яскравих навушниках важко слухати високий жіночий вокал з агресивною підкладкою типу металу чи електроніки
-
Neuromantic
Member
Нещодавно у The Rolling Stones вийшов новий альбом "Foreign Tongues" (і він шикарний!).Feras: ↑ 15.07.2026 15:03Виходить "DR 3-4" це ота, так звана сумнозвісна - війна гучностей і басів
У офіційного цд і блюрею DR value: DR6, і звучання дуже посереднє. Але на рутрекері виклали вініл-ріп 24/192, не знаю який там DR, но звук - просто вогонь!
Ні разу не учасник війни форматів, і вініл-ріпи практично ніколи не качаю, але тут - ну просто свято якесь)))
-
Radio Bay
Member
Скачав, ще не слухав, про ріп запам'ятавNeuromantic: ↑ 15.07.2026 18:16Нещодавно у The Rolling Stones вийшов новий альбом "Foreign Tongues" (і він шикарний!
-
tablestikus
Member
Ну не шикарний, але досить добротний.Neuromantic: ↑ 15.07.2026 18:16Нещодавно у The Rolling Stones вийшов новий альбом "Foreign Tongues" (і він шикарний!).Feras: ↑ 15.07.2026 15:03Виходить "DR 3-4" це ота, так звана сумнозвісна - війна гучностей і басів
-
Neuromantic
Member
Я попросю!tablestikus: ↑ 15.07.2026 18:46 Ну не шикарний, але досить добротний.
7 треків з 14 у мене постійно на репіті, вважаю їх дуже вдалими, та і серед решти - відвертих пораженій всього нічого
Відправлено через 56 хвилин 11 секунд:
От не полінуйся, качни і офіційний хай-рез, і цей ріп. Послухай і почуствуй разніцу
-
QFlash
Member
Вкупив паяльника, 40W простого з деревяною ручкою. Буду ще щось витягувати з Ромашки.
Мені не потрібно крутого паяла, я не займаюсь ремонтами в звязку з проблемами з зором.
Спробую витягнути електронні регулятори подаючи на них різницю потенціалів 18V+
У мене модулі MX50SE дають криву АЧХ ідеально рівну - проблема в передовику і витягнути так як в MA8950/
ДЯкую.
PS/ Електронні регулятори і їх робота залежить від живлення мікрох. Відштовхуюсь від даташиту + корекція.
Мені не потрібно крутого паяла, я не займаюсь ремонтами в звязку з проблемами з зором.
Спробую витягнути електронні регулятори подаючи на них різницю потенціалів 18V+
У мене модулі MX50SE дають криву АЧХ ідеально рівну - проблема в передовику і витягнути так як в MA8950/
ДЯкую.
PS/ Електронні регулятори і їх робота залежить від живлення мікрох. Відштовхуюсь від даташиту + корекція.
-
Radio Bay
Member
Ух ты ...Neuromantic: ↑ 15.07.2026 20:47От не полінуйся, качни і офіційний хай-рез, і цей ріп. Послухай і почуствуй разніцу
Скачал 24/96 и рип.
Я конечно потыцкал, но мне и вступления первой вещи хватило
24/96 - Rough And Twisted, вступление, гитара вынесена четко в левый, рифчик с оттяжкой. Вторая гитара вступает, чётко правый канал, джу-джу, что за nаh? Наждаком по ушам, аж поморщился. А потом, когда она пошла четким рифом - одно желание выключить. Капец крикливая запись. Себе б не оставил. Один из моих личных стандартов записи, как надо писать "Ella abraca Jobim", послухай, гениальный альбом и по записи и по контенту.
LP - ну, тут всё на своих местах. Пишу, играет, харю не крючит. Хороший музон.
- In player (bitrate)

С ходу, 24/96 откровенно громче записан. Это разный мастеринг. Грубо говоря, для смартфонщиков-таблеточников и пацанов на нормальной технике. Возвращаемся к истории про войну громкостей и клиппингу, а его в 24/96 хватеает. То вообще один клиппинг, который напрочь съедает обертона, просто орёт. Ткнул для пепепроверки в "In stars" 24/96, грязно выругался, сразу в LP - норм. Всё правильно выше написал.
Вот тебе для оценки качества записи, по контенту, думаю, зайдёт
Ella Fitzgerald – Ella Abraça Jobim
- The Girl From Ipanema (Garota De Ipanema)
Круте паяло — це паяльна станція, а Proskit $12–15 — це просто робоча конячка. Там і жало норм у комплекті, питавQFlash: ↑ 16.07.2026 09:28Мені не потрібно крутого паяла
Последний раз редактировалось Radio Bay 16.07.2026 09:47, всего редактировалось 1 раз.
-
QFlash
Member
Знаю.Radio Bay: ↑ 16.07.2026 09:38Круте паяло — це паяльна станція, а Proskit $12–15 — це просто робоча конячка. Там і жало норм у комплекті, питав
У мене до речі проблема з гетинаксом. Це губка в плані рандомних резисторів на платі - на текстоліті такої проблеми немає.
Я промивав це дело водою з під крана гарячою - більшість солей вимило - плата побіліла.
Краще використовувати дистилят. Дощової води ні в я кому разі не використовувати для промивки - там є кислоти Сульфатна та Нітратна.
Я старий хімік і знаю про що говорю.
-
Radio Bay
Member
До речі, в мене знайоний який круто паяє, увесь час матютається на ці гостри хала, перегортає, та заточує напилком під 45QFlash: ↑ 16.07.2026 09:43Знаю.
Відправлено через 1 хвилину 3 секунди:
Це усіх нас дуже бентежитьQFlash: ↑ 16.07.2026 09:43У мене до речі проблема з гетинаксом
-
QFlash
Member
Буває імпорт на гетинаксі битий - рідко. На совдеповському гетинаксі - всьо бито.Radio Bay: ↑ 16.07.2026 09:52е усіх нас дуже бентежить
-
Radio Bay
Member
Та в тебе знов цей інформаційний понос настає: пишеш, що нікому нецікаво, а більшість взагалі не розуміє, про що то, та не читає. Йди, заведи окрему гілку, який ще nah гетинакс? ЗакінчуйQFlash: ↑ 16.07.2026 09:56Буває імпорт на гетинаксі битий - рідко
-
Filabatya
Member
Так і назвати Гетинакс)
-
QFlash
Member
Добре. Ще зроблю пару експериметів.Radio Bay: ↑ 16.07.2026 10:01Та в тебе знов цей інформаційний понос настає: пишеш, що нікому нецікаво, а більшість взагалі не розуміє, про що то, та не читає. Йди, заведи окрему гілку, який ще nah гетинакс? Закінчуй
Відправлено через 22 секунди:
Filabatya: ↑ 16.07.2026 10:03Так і назвати Гетинакс)
Відправлено через 2 години 22 хвилини 57 секунд:
Ніколи, ніколи не використовуйте гетинакс, особливо якщо там стоять чутливі звукові чипаки.
Я ще щось вижму.
На MX50SE - ідеально тому що вони на тестоліті.
-
S0N1C
Member
QFlash
купи нормальний паяльник, реально боляче це все читати
https://a.aliexpress.com/_EHZ3Xsw
а про заточування жал - так це мабуть шось з аудіофілських збочень
купи нормальний паяльник, реально боляче це все читати
а про заточування жал - так це мабуть шось з аудіофілських збочень
-
Radio Bay
Member
Так, дві ВО по РЕ, довбеньS0N1C: ↑ 16.07.2026 12:57а про заточування жал - так це мабуть шось з аудіофілських збочень
Таки довбеньS0N1C: ↑ 16.07.2026 12:57купи нормальний паяльник, реально боляче це все читати
-
QFlash
Member
Ні, не правильно. Паяльник це інструмент який зробить HI-END/ хоча це не подобається мені - має бути HI-FIRadio Bay: ↑ 16.07.2026 13:29Таки довбень