Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Последний раз редактировалось gehka3 02.06.2015 19:00, всего редактировалось 2 раза.
Radio Bay
Member

Z440_User: 15.07.2026 14:35Ггг, я системника взагалі виніс за межі житлового приміщення
Є така тема, але постає питання довжини дротів
Z440_User
Member

Feras: 15.07.2026 13:56 Що мене останнім часом бісить у багатьох треках , записаних по сучасному - за останні 10 років, це чомусь розташування клятих тарілок хай-хетів виключно з правої сторони у звуковій сцені і це постійне дзвеніння з право сторони рррр , хоча барабани типу по центру, як вони на студія це зводять і мастеринг проводять я не знаю
Типу занурення в реальність. Ти як граєш на барабанах, хай-хет зліва, відповідно коли слухаєш - ти глядач із залу, для тебе хай-хет буде праворуч. :D
Radio Bay
Member

Z440_User: 15.07.2026 14:39для тебе хай-хет буде праворуч
!00% :)
Feras
Member

Ostin: 15.07.2026 14:36
Feras: 15.07.2026 13:56береться свіжий альбом Muse і там, може так воно записано, але майже кожний трек "наповнений" сибілянтами ... швидка музика з жіночим високим вокалом
Я нашвидку поглянув що за альбом, і половина треків там з DR 3-4. І це слухається в яскравих iem, я так зрозумів.
То я б вирішував цю проблему поролоном у вуха) Бо, імовірно, там ніхто і нічого вже не вдіє)
Якщо жарти відкинути, то в яскравих навушниках важко слухати високий жіночий вокал з агресивною підкладкою типу металу чи електроніки. Я колись так послухав Dianne та Within Temptation на вухах, які мали недостатньо фундаментальний звук. То думав чи то плеєр викинути, чи то все розпродати.
Виходить "DR 3-4" це ота, так звана сумнозвісна - війна гучностей і басів, яку музичні компанії ведуть - коли треба все підіймати у треках вище, що б до краю Евересту дістати по гучності? А як перевірити, що оці треки зроблені по "новому по нашенські" і одразу шукати щось з теплим звучанням щоб їх слухати?
Бо так, виходить, що мені треба старовером становитись і шукати тільки альбоми які записані у древні 2000-ні роки і що б це не був свіжий ремастеред перезаписаний "по новому".

Стосовно Within Temptation це болюче питання, я люблю готік рок та сифонік метал і так як у них записані і зроблені по різному треки, які йдуть в одному альбомі :weep: . От у японців все просто, вони по іншому відчувають яскравіть у звуці і у них інше сприйняття, те що для нас яскраве і на межі, вони чують як нейтральне, тому майже весь джей рок і джей метал записаний з апломбом - "яскравий звук" не підходь без теплих навушників :)
Radio Bay
Member

Ostin: 15.07.2026 14:36то в яскравих навушниках важко слухати високий жіночий вокал з агресивною підкладкою типу металу чи електроніки
Так вони пишуться погано та погучніше, тобто з кліпінгом
Neuromantic
Member

Feras: 15.07.2026 15:03Виходить "DR 3-4" це ота, так звана сумнозвісна - війна гучностей і басів
Нещодавно у The Rolling Stones вийшов новий альбом "Foreign Tongues" (і він шикарний!).
У офіційного цд і блюрею DR value: DR6, і звучання дуже посереднє. Але на рутрекері виклали вініл-ріп 24/192, не знаю який там DR, но звук - просто вогонь!
Ні разу не учасник війни форматів, і вініл-ріпи практично ніколи не качаю, але тут - ну просто свято якесь)))
Radio Bay
Member

Neuromantic: 15.07.2026 18:16Нещодавно у The Rolling Stones вийшов новий альбом "Foreign Tongues" (і він шикарний!
Скачав, ще не слухав, про ріп запам'ятав :)
tablestikus
Member

Neuromantic: 15.07.2026 18:16
Feras: 15.07.2026 15:03Виходить "DR 3-4" це ота, так звана сумнозвісна - війна гучностей і басів
Нещодавно у The Rolling Stones вийшов новий альбом "Foreign Tongues" (і він шикарний!).
Ну не шикарний, але досить добротний.
Neuromantic
Member

tablestikus: 15.07.2026 18:46 Ну не шикарний, але досить добротний.
Я попросю! :)
7 треків з 14 у мене постійно на репіті, вважаю їх дуже вдалими, та і серед решти - відвертих пораженій всього нічого

Відправлено через 56 хвилин 11 секунд:
Radio Bay: 15.07.2026 18:35 Скачав, ще не слухав, про ріп запам'ятав :)
От не полінуйся, качни і офіційний хай-рез, і цей ріп. Послухай і почуствуй разніцу :super:
QFlash
Member

Вкупив паяльника, 40W простого з деревяною ручкою. Буду ще щось витягувати з Ромашки.
Мені не потрібно крутого паяла, я не займаюсь ремонтами в звязку з проблемами з зором.
Спробую витягнути електронні регулятори подаючи на них різницю потенціалів 18V+
У мене модулі MX50SE дають криву АЧХ ідеально рівну - проблема в передовику і витягнути так як в MA8950/
ДЯкую.
PS/ Електронні регулятори і їх робота залежить від живлення мікрох. Відштовхуюсь від даташиту + корекція.
Radio Bay
Member

Neuromantic: 15.07.2026 20:47От не полінуйся, качни і офіційний хай-рез, і цей ріп. Послухай і почуствуй разніцу
Ух ты ...
Скачал 24/96 и рип.

Я конечно потыцкал, но мне и вступления первой вещи хватило

24/96 - Rough And Twisted, вступление, гитара вынесена четко в левый, рифчик с оттяжкой. Вторая гитара вступает, чётко правый канал, джу-джу, что за nаh? Наждаком по ушам, аж поморщился. А потом, когда она пошла четким рифом - одно желание выключить. Капец крикливая запись. Себе б не оставил. Один из моих личных стандартов записи, как надо писать "Ella abraca Jobim", послухай, гениальный альбом и по записи и по контенту.

LP - ну, тут всё на своих местах. Пишу, играет, харю не крючит. Хороший музон.

In player (bitrate)
Изображение

С ходу, 24/96 откровенно громче записан. Это разный мастеринг. Грубо говоря, для смартфонщиков-таблеточников и пацанов на нормальной технике. Возвращаемся к истории про войну громкостей и клиппингу, а его в 24/96 хватеает. То вообще один клиппинг, который напрочь съедает обертона, просто орёт. Ткнул для пепепроверки в "In stars" 24/96, грязно выругался, сразу в LP - норм. Всё правильно выше написал.

Вот тебе для оценки качества записи, по контенту, думаю, зайдёт

Ella Fitzgerald – Ella Abraça Jobim

The Girl From Ipanema (Garota De Ipanema)
Відправлено через 5 хвилин 2 секунди:
QFlash: 16.07.2026 09:28Мені не потрібно крутого паяла
Круте паяло — це паяльна станція, а Proskit $12–15 — це просто робоча конячка. Там і жало норм у комплекті, питав
Последний раз редактировалось Radio Bay 16.07.2026 09:47, всего редактировалось 1 раз.
QFlash
Member

Radio Bay: 16.07.2026 09:38Круте паяло — це паяльна станція, а Proskit $12–15 — це просто робоча конячка. Там і жало норм у комплекті, питав
Знаю.
У мене до речі проблема з гетинаксом. Це губка в плані рандомних резисторів на платі - на текстоліті такої проблеми немає.
Я промивав це дело водою з під крана гарячою - більшість солей вимило - плата побіліла.
Краще використовувати дистилят. Дощової води ні в я кому разі не використовувати для промивки - там є кислоти Сульфатна та Нітратна.
Я старий хімік і знаю про що говорю.
Radio Bay
Member

До речі, в мене знайоний який круто паяє, увесь час матютається на ці гостри хала, перегортає, та заточує напилком під 45

Відправлено через 1 хвилину 3 секунди:
QFlash: 16.07.2026 09:43У мене до речі проблема з гетинаксом
Це усіх нас дуже бентежить :lol:
QFlash
Member

Radio Bay: 16.07.2026 09:52е усіх нас дуже бентежить
Буває імпорт на гетинаксі битий - рідко. На совдеповському гетинаксі - всьо бито.
Radio Bay
Member

QFlash: 16.07.2026 09:56Буває імпорт на гетинаксі битий - рідко
Та в тебе знов цей інформаційний понос настає: пишеш, що нікому нецікаво, а більшість взагалі не розуміє, про що то, та не читає. Йди, заведи окрему гілку, який ще nah гетинакс? Закінчуй
Filabatya
Member

Так і назвати Гетинакс)
QFlash
Member

Radio Bay: 16.07.2026 10:01Та в тебе знов цей інформаційний понос настає: пишеш, що нікому нецікаво, а більшість взагалі не розуміє, про що то, та не читає. Йди, заведи окрему гілку, який ще nah гетинакс? Закінчуй
Добре. Ще зроблю пару експериметів.

Відправлено через 22 секунди:
Filabatya: 16.07.2026 10:03Так і назвати Гетинакс)
:super: Генитакс :lol:

Відправлено через 2 години 22 хвилини 57 секунд:
Ніколи, ніколи не використовуйте гетинакс, особливо якщо там стоять чутливі звукові чипаки.
Я ще щось вижму.
На MX50SE - ідеально тому що вони на тестоліті.
S0N1C
Member

QFlash
купи нормальний паяльник, реально боляче це все читати :weep:
https://a.aliexpress.com/_EHZ3Xsw

а про заточування жал - так це мабуть шось з аудіофілських збочень :lol:
Radio Bay
Member

S0N1C: 16.07.2026 12:57а про заточування жал - так це мабуть шось з аудіофілських збочень
Так, дві ВО по РЕ, довбень
S0N1C: 16.07.2026 12:57купи нормальний паяльник, реально боляче це все читати
https://a.aliexpress.com/_EHZ3Xsw
Таки довбень
QFlash
Member

Radio Bay: 16.07.2026 13:29Таки довбень
Ні, не правильно. Паяльник це інструмент який зробить HI-END/ хоча це не подобається мені - має бути HI-FI
Ответить