Датчик Hotspot-температури для GeForce RTX 50 доступний через сервісне ПЗ. Його показники значно перевищують основну температуру, але це допомагає діагностувати проблеми

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

kabostebeztak: 13.07.2026 17:16 якщо на хотспот всім все одно
не всім
далеко не всім

я пояснював - якщо різниця між кристалом і хотспот 10-15 гр., то все наче Ок.

у разі різниці в 30-35 гр. - взагалі не Ок :mad:

виключно про rx5700-6700
mult
Member

daesz
Так ото ж цікаво було б глянути на той клятий хот спот :)
Щоб мати всю картину.
big_bang
Member

kabostebeztak: 13.07.2026 19:06 цей форум називається ОВЕРКЛОКЕРС юа
це я вчора писав і не зміг його переконати
тепер це твій тягар)))
waryag
Member

Невже хтось думав, що відображення хотспоту відключили просто так? :rotate:
kairo
Member

daesz: 14.07.2026 08:14
mult: 13.07.2026 18:40Бо суто по користуванню, то карту зовсім не чути під навантаженнях в іграх.
Вентилятори не завивають навіть при майже 100% навантаженні в якійсь тяжкій грі.
Якщо у вентиляторів залежність обертів від температури чипа, а не хотспоту - то чому їм завивати?
Якщо температура перевищить ліміт хотспоту, карта автоматично увімкне вентилі на 100%. Перевірив особисто, коли через помилку драйверів карта фрізила температуру на Афтербьорнері.
byaka
Member

man1242: 14.07.2026 08:24
daesz: 14.07.2026 08:14
Якщо у вентиляторів залежність обертів від температури чипа, а не хотспоту - то чому їм завивати?
Теж цікавий момент, на сапфіра 7900хтх крива працює від датчика температури гпу але коли хотспот уходив під 92 градуси відеокарта одразу наберала високі оберти, і нічого з цим не поробиш. Може особливість моделі.
Те що кристали у амд кривi було вже давно вiдомо,хрiново що нвiдiя теж стала випускати кристали гіршої якості тому цi завивання добралися i до зелених.
Геральт
Member

kabostebeztak: 14.07.2026 00:57 Чи на нвідії не можна самому криву вентиляторів налаштовувати?
Батніком :D
byaka
Member

waryag: 14.07.2026 09:48 Невже хтось думав, що відображення хотспоту відключили просто так? :rotate:
Асус теж вiдключив монiторинг температури пам'яті у дуалов rtx40xx, а потiм стало вiдомо з виходом rtx50xx що там температура може будти 100С+ тому що бекплейт зробили з якогось лайна i воно хрiново вiдводить тепло.
denizen
Member

шо саме цікаве, то це питання найбільше цікавить саме володарів відеокарт АМD
kairo
Member

denizen: 14.07.2026 10:35 шо саме цікаве, то це питання найбільше цікавить саме володарів відеокарт АМD
Це найбільші експерти по зеленим картам :laugh: Кожен другий коментар від власників АМД, при цьому в темах червоних карт вони ж жаліються, чому власники Нвідія пишуть))
byaka
Member

denizen: 14.07.2026 10:35 шо саме цікаве, то це питання найбільше цікавить саме володарів відеокарт АМD
Тому що на амд вже давно проблеми з хот спотом.Я коли хотiв собi взяти по приколу rx6800xt, зайшов вiдгуки почитати i там майже в кожному другому були проблеми с хот спотом причому в деяких прямо 105-110С що точно не було нормою.
Filabatya
Member

kairo
І завжди мінусять)
Про амд гпу, як про мерця: тільки хороше, або нічого)
спойлер
Так само, як вони переконані що 12 роз'єм для відух придумала нвідія :gigi:
Последний раз редактировалось Filabatya 14.07.2026 11:16, всего редактировалось 2 раза.
kairo
Member

Filabatya: 14.07.2026 10:52 kairo
І завжди мінусять)
На мій пост про те, що Нвідія не видалила датчики Хотспот, а сховала кинули десять мінусів, адже червоні фанатики певні, що Хуанг з кожної карти особисто видер ті датчики плоскогубцями :lol:
big_bang
Member

byaka: 14.07.2026 10:49 в деяких прямо 105-110С що точно не було нормою.
не має проблем з rx6800xt
було декілька

можливо, просто пощастило)))

Изображение
XXXshadyXXX
Member

byaka: 14.07.2026 10:49там майже в кожному другому були проблеми с хот спотом причому в деяких прямо 105-110С що точно не було нормою.
Проблема решалась заменой термухи на фазовый переход, но факт остается фактом.
leif
Member

big_bang: 14.07.2026 08:22забрав від товариша, що не був майнером.
стояла в пк в повному стоці (без жодних налаштувань)

як раз закінчилася гарантія і він мені її скинув.
здається, щось подібне було.
якщо вам правильно здається і справді було щось подібне, то сапфір дуже сильно економить на таких речах як термопаста, адже повторюсь для тих хто не буде перечитувати попередні сторінки:
leif: 13.07.2026 16:563080ті свою я купив новою влітку 2021го, я весь час моніторив температури і аж до продажу влітку 2025го року вони ледве змінились (відносно нової карти), то ж ніякого сенсу туди лізти я не побачив і продав карту на пломбах з ретельним тестами перед продажем для покупця і з температурами було все тіп-топ.
або ваш товариш вам трохи призвиздів, або я б на вашому місці уникав карт цього бренду. так чи інакше, я казав про наступне:

- поки тривають 3 роки гарантії показники хотспоту вам мало чим допоможе. у випадку явних косяків ви побачите тротлінг, високі температури і оберти СО
- після трьох років, якщо ви дійдете до необхідності замінити термопасту, то просто робіть це правильно і показник хотспоту також мало чим допоможе за винятком випадків, коли ви готові шліфувати кристал gpu та підошву СО заради покращення контакту. багато юзерів таким займаються? так отож

коротше, моніторинг hotspot взагалі може бути цілком собі корисним, але для 99.9% юзерів він не потрібен IRL, на мою думку. а для деяких може бути навіть шкідливими. почнуть нервувати, мірятись пісюнами з однокласником (у мене дельта менше, значить я крутий, а ти лох), лізти куди не треба, зроблять тільки гірше.
big_bang
Member

leif: 14.07.2026 15:22 лізти куди не треба, зроблять тільки гірше.
з останні твердження повністю згоден.

проте, на рахунок сапфіра завжди виключно позитивне враження.
масивні со і зручність в обслуговуванні)
а, щодо термоінтерфейсів, то ніколи не затягував на довгострок - кінець гарантії і пішла заміна всього до чого дістають руці))))

Відправлено через 1 хвилину 37 секунд:
основне що хотів донести - якщо температура цп - 60, а хотспот біля сотні, то є якась хиба
leif
Member

big_bang
Розумію такий підхід, але карту на пломбах легше продати :rotate:
Nouriel
Member

Filabatya: 14.07.2026 10:52kairo
І завжди мінусять)
бо він дурню пише, все логічно

Відправлено через 3 хвилини 49 секунд:
denizen: 14.07.2026 10:35шо саме цікаве, то це питання найбільше цікавить саме володарів відеокарт АМD
а ти звідки знаєш шо є у кого?
просто дуже іронічно шо хомяки куртки до усрачки доказували що хотспот 85-90 і дельта більше 20 це багато, а тут виявилось шо у них ще гірше і це приховали. :laugh: :laugh:
daesz
Member

byaka: 14.07.2026 10:49
Тому що на амд вже давно проблеми з хот спотом.Я коли хотiв собi взяти по приколу rx6800xt, зайшов вiдгуки почитати i там майже в кожному другому були проблеми с хот спотом причому в деяких прямо 105-110С що точно не було нормою.
В мене різниця на 7800хт від сапфіра була 15*С в "важких" іграх (55-56* чип та 70-71*С хотспот), як от КП77, наприклад.
Ответить