Colorful анонсувала плату ECO HM770‑K V20 з процесором Core i9-13900HX та роз’ємами для DDR4

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Пропоную обговорити Colorful анонсувала плату ECO HM770‑K V20 з процесором Core i9-13900HX та роз’ємами для DDR4

Огризок плата, огризок проц, окризок мать.... якщо ціна не 250юсд за все то це фіаско
VovaII
Member

Частково не по темі: щоб блютуз запрацював(підключав/бачив інші пристрої, наприклад безпровідні навушники) потрібно антени повкручувати, чи вони тільки для віфі?
Дякую.

По темі: якби не дурнуваті ціни, взяв би батькам для тихого ПК, щоб вистачило років на десять+.
yurius_r
Member

Сподіваюся це просто промо картинка, а насправді радіатори на VRM будуть.
Барбарис
Member

VovaII, 13900 мобільний не той проц, ще й розпаяний. Додому краще окремий, а якщо під ддр4, то залежно від карти краще на райзени дивитись.
alexeygalas
Member

VovaII: 07.07.2026 11:50потрібно антени повкручувати, чи вони тільки для віфі?
І для Wifi і для BT.

Але там скоріш за все якийсь AX211. Ту плату можна дістати і поставити туди BE201 і мати WiFI7. Починаючи з Raptor Lake в цп є WiFi7
Це все стосується даного сабжу (не купуйте 201/211 моделі для десктопних проців, в яких всередині немає WiFi і дані моделі плат не запрацюють)
yurius_r
Member

alexeygalas
Це щось про CNViO і звичайні pcie m.2 wifi?
alexeygalas
Member

yurius_r: 07.07.2026 12:15Це щось про CNViO і звичайні pcie m.2 wifi?
Саме так. 200/210 це NGFF а 01/11 CNViO. Я так прогавив і на алі купив BE201 і намагався завести її на десктопному 235T на свому NAS. Тиждень вбив підбираючи прошивки на лінуксі, 100 разів поламав і відновив linux. Аж потім глянув спеки на сайті і зловив facepalm.
Продав карточку власнику Lenovo Legion, у якого вона само собою завелась. Купив BE200 і вона стартанула з півтичка. :facepalm:
спойлер
Screenshot 2026-07-07 at 12.39.00.png
CNVi плати не мають чіпів під кришкою. Це по суті інтерфейс для під*єднання антен до ніг процесора грубо кажучи (ну і підсилювач сигналу невеликий).

По темі: завжди такі плати були на алі з розібраних лептопів. Плюсів багато - мінус один: BIOS. Одна єдина версія, оновлень немає. Злетить - цеглина

Відправлено через 33 хвилини 24 секунди:
Колись брав на алі платку під мобільні Ivy Bridge для експериментів (мобільні Sandy/Ivy були PGA і можна було ставити різні проци). Дуже мало налаштувань, невеликі ліміти але благо був мікрокод під всі моделі. Зміг потестувати i3-3110M, i5-3230M, i7-3520M, i7-3632QM. Було цікаво
шось таке
Изображение
yurius_r
Member

alexeygalas
Там історія про спеки саме плати, а не процесора. Я десь бачив плати, що підтримують в CNViO і NGFF. І обережно із BE200+Ryzen - я не знаю чому, але щось там Intel наварила із сумісність, в мене карта завелася на 7-му поколінні Інтел, а от на AM4/AM5 ні. Вроді як вирішується із оновленням BIOS, але не для моїх плат Asrock
alexeygalas
Member

Я ж написав - встановлено на intel. Я знаю про несумісність. Intel прцює на intel, Qualcomm всюди але лише на Windows. Mediatek на всіх але на всіх погано.
На B650 у мене стоїть комплектна з асроком MT7922 плата. Вона нормальна. Але це WiFi 6e. З ними проблем не було.

Відправлено через 49 секунд:
yurius_r: 07.07.2026 14:28Вроді як вирішується із оновленням BIOS, але не для моїх плат Asrock
Не вирішується. Там на рівні дров несумісність із доступом до AGESA

Відправлено через 2 хвилини 7 секунд:
yurius_r: 07.07.2026 14:28Я десь бачив плати, що підтримують в CNViO і NGFF
Так. Але це плати з мобільними процесорами. Плати з десктопами не підтримують CNVi бо немає радіомодуля всередині цп
Последний раз редактировалось alexeygalas 07.07.2026 15:37, всего редактировалось 1 раз.
yurius_r
Member

alexeygalas: 07.07.2026 15:18Qualcomm на AMD і лише на Windows
Я сам не користувався, але вроді як починаючи із 6.10 ath12k драйвер більш менш стабільний. Я все ще упереджений щодо wifi від mtk
alexeygalas
Member

yurius_r
Я там поправив. Qualcomm на всіх цп працює але лише на вінді нормальні дрова. Це я про BE модулі типу qcncm865. Тож я не ризикував і взяв BE200 про всяк випадок, якщо раптом потрібно буде NAS сервер розмістити по Wifi до роутеру.
Последний раз редактировалось alexeygalas 07.07.2026 15:40, всего редактировалось 1 раз.
Grava
Member

alexeygalas: 07.07.2026 15:18Плати з десктопами не підтримують CNVi бо немає радіомодуля всередині цп
Все вони підтримують починаючи з coffee lake та h310. В мене на h310 працював деякий час Intel® Wireless-AC 9560 cnvio.
alexeygalas
Member

Grava: 07.07.2026 15:38В мене на h310 працював деякий час Intel® Wireless-AC 9560 cnvio.
Цікаво, а де ж тоді радіомодуль сам знаходився? У h310? Чи десь окремим чіпом на платі

Upd. Знайшов. Тоді радіо пихали в хаб. От чому робило. Тож, моє твердження досі дійсне: cnvio інтерфейс не робитиме без радіо модуля як такого
VovaII
Member

alexeygalas
І для Wifi і для BT.
Дякую. А я весь вечір промучився, намагаючись підключити безпровідні вкладиші, які легко підключилися до ноута на роботі.
Підключити антени, не здогадався.
alexeygalas
Member

VovaII
На алішці є антени-корочки. Їх буде мало для wifi але для bt буде достатньо. І не стирчатимуть
VovaII
Member

alexeygalas
Антени йшли в комплекті до МП. Просто я не хотів ПК по WiFi підключати, і антени закинув в тумбочку. А це придбав безпровідні «вкладиші» і мав клопіт, не глянувши що ті антени і для Блютузу.

Ще раз дякую за допомогу. З антенами з першої спроби підключилося.

Прим.: цікаве відкриття зробив: відходиш від ПК кави заварити, Ютуб сам ставиться на паузу. Вертаєшся, Ютуб далі поїхав. :eek:
alexeygalas
Member

VovaII: 08.07.2026 09:15цікаве відкриття зробив: відходиш від ПК кави заварити, Ютуб сам ставиться на паузу. Вертаєшся, Ютуб далі поїхав.
Якщо один навушник дістати з вуха - теж на паузу стане. Технології древніх ))
VovaII
Member

alexeygalas
:)
Та вони в мене вперше в житті. От роблю «відкриття».(схоже як з монітором — як запустив гру надто темну, з подивом виявив, що на ньому можна рівень чорного міняти :eek: )
Хоч би якусь інструкцію із «фічами» до безпровідних вкладишів?
Ответить