Новости
Последние статьи и обзоры
Colorful анонсувала плату ECO HM770‑K V20 з процесором Core i9-13900HX та роз’ємами для DDR4
-
MAKKACIN
Member
Пропоную обговорити Colorful анонсувала плату ECO HM770‑K V20 з процесором Core i9-13900HX та роз’ємами для DDR4
Огризок плата, огризок проц, окризок мать.... якщо ціна не 250юсд за все то це фіаско
Огризок плата, огризок проц, окризок мать.... якщо ціна не 250юсд за все то це фіаско
-
VovaII
Member
Частково не по темі: щоб блютуз запрацював(підключав/бачив інші пристрої, наприклад безпровідні навушники) потрібно антени повкручувати, чи вони тільки для віфі?
Дякую.
По темі: якби не дурнуваті ціни, взяв би батькам для тихого ПК, щоб вистачило років на десять+.
Дякую.
По темі: якби не дурнуваті ціни, взяв би батькам для тихого ПК, щоб вистачило років на десять+.
-
yurius_r
Member
Сподіваюся це просто промо картинка, а насправді радіатори на VRM будуть.
-
Барбарис
Member
VovaII, 13900 мобільний не той проц, ще й розпаяний. Додому краще окремий, а якщо під ддр4, то залежно від карти краще на райзени дивитись.
-
alexeygalas
Member
І для Wifi і для BT.VovaII: ↑ 07.07.2026 11:50потрібно антени повкручувати, чи вони тільки для віфі?
Але там скоріш за все якийсь AX211. Ту плату можна дістати і поставити туди BE201 і мати WiFI7. Починаючи з Raptor Lake в цп є WiFi7
Це все стосується даного сабжу (не купуйте 201/211 моделі для десктопних проців, в яких всередині немає WiFi і дані моделі плат не запрацюють)
-
yurius_r
Member
alexeygalas
Це щось про CNViO і звичайні pcie m.2 wifi?
Це щось про CNViO і звичайні pcie m.2 wifi?
-
alexeygalas
Member
Саме так. 200/210 це NGFF а 01/11 CNViO. Я так прогавив і на алі купив BE201 і намагався завести її на десктопному 235T на свому NAS. Тиждень вбив підбираючи прошивки на лінуксі, 100 разів поламав і відновив linux. Аж потім глянув спеки на сайті і зловив facepalm.yurius_r: ↑ 07.07.2026 12:15Це щось про CNViO і звичайні pcie m.2 wifi?
Продав карточку власнику Lenovo Legion, у якого вона само собою завелась. Купив BE200 і вона стартанула з півтичка.
- спойлер
По темі: завжди такі плати були на алі з розібраних лептопів. Плюсів багато - мінус один: BIOS. Одна єдина версія, оновлень немає. Злетить - цеглина
Відправлено через 33 хвилини 24 секунди:
Колись брав на алі платку під мобільні Ivy Bridge для експериментів (мобільні Sandy/Ivy були PGA і можна було ставити різні проци). Дуже мало налаштувань, невеликі ліміти але благо був мікрокод під всі моделі. Зміг потестувати i3-3110M, i5-3230M, i7-3520M, i7-3632QM. Було цікаво
- шось таке

-
yurius_r
Member
alexeygalas
Там історія про спеки саме плати, а не процесора. Я десь бачив плати, що підтримують в CNViO і NGFF. І обережно із BE200+Ryzen - я не знаю чому, але щось там Intel наварила із сумісність, в мене карта завелася на 7-му поколінні Інтел, а от на AM4/AM5 ні. Вроді як вирішується із оновленням BIOS, але не для моїх плат Asrock
Там історія про спеки саме плати, а не процесора. Я десь бачив плати, що підтримують в CNViO і NGFF. І обережно із BE200+Ryzen - я не знаю чому, але щось там Intel наварила із сумісність, в мене карта завелася на 7-му поколінні Інтел, а от на AM4/AM5 ні. Вроді як вирішується із оновленням BIOS, але не для моїх плат Asrock
-
alexeygalas
Member
Я ж написав - встановлено на intel. Я знаю про несумісність. Intel прцює на intel, Qualcomm всюди але лише на Windows. Mediatek на всіх але на всіх погано.yurius_r: ↑ 07.07.2026 14:28BE200+Ryzen
На B650 у мене стоїть комплектна з асроком MT7922 плата. Вона нормальна. Але це WiFi 6e. З ними проблем не було.
Відправлено через 49 секунд:
Не вирішується. Там на рівні дров несумісність із доступом до AGESAyurius_r: ↑ 07.07.2026 14:28Вроді як вирішується із оновленням BIOS, але не для моїх плат Asrock
Відправлено через 2 хвилини 7 секунд:
Так. Але це плати з мобільними процесорами. Плати з десктопами не підтримують CNVi бо немає радіомодуля всередині цпyurius_r: ↑ 07.07.2026 14:28Я десь бачив плати, що підтримують в CNViO і NGFF
Последний раз редактировалось alexeygalas 07.07.2026 15:37, всего редактировалось 1 раз.
-
yurius_r
Member
Я сам не користувався, але вроді як починаючи із 6.10 ath12k драйвер більш менш стабільний. Я все ще упереджений щодо wifi від mtkalexeygalas: ↑ 07.07.2026 15:18Qualcomm на AMD і лише на Windows
-
alexeygalas
Member
yurius_r
Я там поправив. Qualcomm на всіх цп працює але лише на вінді нормальні дрова. Це я про BE модулі типу qcncm865. Тож я не ризикував і взяв BE200 про всяк випадок, якщо раптом потрібно буде NAS сервер розмістити по Wifi до роутеру.
Я там поправив. Qualcomm на всіх цп працює але лише на вінді нормальні дрова. Це я про BE модулі типу qcncm865. Тож я не ризикував і взяв BE200 про всяк випадок, якщо раптом потрібно буде NAS сервер розмістити по Wifi до роутеру.
Последний раз редактировалось alexeygalas 07.07.2026 15:40, всего редактировалось 1 раз.
-
Grava
Member
Все вони підтримують починаючи з coffee lake та h310. В мене на h310 працював деякий час Intel® Wireless-AC 9560 cnvio.alexeygalas: ↑ 07.07.2026 15:18Плати з десктопами не підтримують CNVi бо немає радіомодуля всередині цп
-
alexeygalas
Member
Цікаво, а де ж тоді радіомодуль сам знаходився? У h310? Чи десь окремим чіпом на платіGrava: ↑ 07.07.2026 15:38В мене на h310 працював деякий час Intel® Wireless-AC 9560 cnvio.
Upd. Знайшов. Тоді радіо пихали в хаб. От чому робило. Тож, моє твердження досі дійсне: cnvio інтерфейс не робитиме без радіо модуля як такого
-
VovaII
Member
alexeygalas
Підключити антени, не здогадався.
Дякую. А я весь вечір промучився, намагаючись підключити безпровідні вкладиші, які легко підключилися до ноута на роботі.І для Wifi і для BT.
Підключити антени, не здогадався.
-
alexeygalas
Member
VovaII
На алішці є антени-корочки. Їх буде мало для wifi але для bt буде достатньо. І не стирчатимуть
На алішці є антени-корочки. Їх буде мало для wifi але для bt буде достатньо. І не стирчатимуть
-
VovaII
Member
alexeygalas
Антени йшли в комплекті до МП. Просто я не хотів ПК по WiFi підключати, і антени закинув в тумбочку. А це придбав безпровідні «вкладиші» і мав клопіт, не глянувши що ті антени і для Блютузу.
Ще раз дякую за допомогу. З антенами з першої спроби підключилося.
Прим.: цікаве відкриття зробив: відходиш від ПК кави заварити, Ютуб сам ставиться на паузу. Вертаєшся, Ютуб далі поїхав.
Антени йшли в комплекті до МП. Просто я не хотів ПК по WiFi підключати, і антени закинув в тумбочку. А це придбав безпровідні «вкладиші» і мав клопіт, не глянувши що ті антени і для Блютузу.
Ще раз дякую за допомогу. З антенами з першої спроби підключилося.
Прим.: цікаве відкриття зробив: відходиш від ПК кави заварити, Ютуб сам ставиться на паузу. Вертаєшся, Ютуб далі поїхав.
-
alexeygalas
Member
Якщо один навушник дістати з вуха - теж на паузу стане. Технології древніх ))VovaII: ↑ 08.07.2026 09:15цікаве відкриття зробив: відходиш від ПК кави заварити, Ютуб сам ставиться на паузу. Вертаєшся, Ютуб далі поїхав.
-
VovaII
Member
alexeygalas

Та вони в мене вперше в житті. От роблю «відкриття».(схоже як з монітором — як запустив гру надто темну, з подивом виявив, що на ньому можна рівень чорного міняти
)
Хоч би якусь інструкцію із «фічами» до безпровідних вкладишів?
Та вони в мене вперше в житті. От роблю «відкриття».(схоже як з монітором — як запустив гру надто темну, з подивом виявив, що на ньому можна рівень чорного міняти
Хоч би якусь інструкцію із «фічами» до безпровідних вкладишів?