Відеокарта GeForce RTX 3060 12GB повернулася до продажу за тією ж рекомендованою ціною, що й у 2021 році

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

waryag: 06.07.2026 15:27
Mozdev: 06.07.2026 14:09Ну і нафіга вона, для ультра слабкого НЕ бюджетного геймінгу :rotate:
За 200-250 баксів був би хоч якийсь сенс її брати.

Краще, я додам ще 50 баксів і вже візьму 9060XT 16 GB :gigi:
Купа людей обере 3060, бо це нвідіа. Ну і ціни, думаю, приведуть до реальних умов. Ще б дивитися на них на релізі в Україні....
Не приведуть ціни до реальних умов, ну якщо тільки MSRP знизять до 200-250 баксів, що малоймовірно знаючи як себе веде нинішній монополіст Нвідіа.
alex_sul
Advanced Member

Як доповнення до попередноього повідомлення.

3060 відстає від 3060Ті на 20-25% Це жах!
3060Ті відстає від ARC B580 на 10-30% і це з урахуванням сценарія де Vramи вистачило.
5060 обходить на +-5% якщо хвата Vram, або програє багато ARC B580 якщо Vram не хватило.
Останні коштують однаково. У одної вагон Vram, сучасна архітектура і всі сучасні софто-прикрашайки, у іншої - все перечислене + ім'я.

Мені дуже боляче за людей які куплять стару карту
Геральт
Member

капітошка: 06.07.2026 15:18 червоні! ваш хід!
Краще я додам ще 50 баксів і вже візьму 9060XT 16 GB :gigi:
:popcorn:
kabostebeztak
Member

капітошка: 06.07.2026 15:18
Відеокарта GeForce RTX 3060 12GB повернулася до продажу за тією ж рекомендованою ціною, що й у 2021 році
червоні! ваш хід!
ах я забув, що червоні просрали ринок вк :-P

Відправлено через 4 хвилини 27 секунд:
alex_sul: 06.07.2026 15:03 Ось так Intel Arc B580 працює у порівнянні з 3060Ti.
Нагадую 3060Ti не мало так потужніша за 3060, і ніяка додаткова Vrama не допоможе при такому відставанні.
Враховуючи реалії нашого континенту, ціна буде мінімум 330євро. Скільки у нас - загадка, з очевидним вирішенням.

Це смішно, але це реальність. Древня карта по ціні сучасної Intel Arc B580 або ще сучаснішої 5060. Клоуни

На відео є декілька дивних ігор, не звертайте на них уваги, але це свіже відео порівняння нової карти з старою.

Мораль відео проста - старе завжди програє новому. Intel Arc B580, на і близько не останніх дровах, обійшов стару легенду 3060Ti. Звичайну 3060 я навіть шукати не буду...
лол, ні!
5-10фпс це не виграш, тим більш що між релізами карт декілька років
у нвідії тут купа технологій + підтримка у профсофта + гарна робота на старих апі = нвідія краща за штеуд :super:
а ще у новідео 20% пенальті на лінуксі в іграх з дх12 і нема кодеку енкодеру AV1

Я обісрався написавши "кодеку" замість "енкодеру", підтримка декодування (перегляду відео) на RTX 30 все ж таки є.
Последний раз редактировалось kabostebeztak 06.07.2026 15:57, всего редактировалось 1 раз.
alex_sul
Advanced Member

kabostebeztak
Ну і зараз активно батько-засновник Linux пиляє систему під інтел карту\карти майбутні.

Саме час брати 3060 по старій ціні :banan:
VladimirV
Member

Споживання Vram найбільше залежить від об'єму текстур, які розробники зробили доступними для своєї гри.
Я от недавно поставив глянути гру Steelrising, це такий Соулс лайк проект, був у мене в бібіліотеці, то там максимальні доступні текстури зжирають більше 12 ГБ ВРАМ навіть у FullHD. Про що гра однозначно попореджає. Так, вони також дозволяють знизити об'єм текстур, просто переставивши опцію з Very high на high.
Перша і друга локація в грі досить маленька, ще тримається без вильотів, навіть якщо підрубити максимальні текстури і вони типу вилазять за обсяг ВРАМ.
Але вийшовши на третю квестову місію в місто Париж, більше обширну локацію, вже починаються раптові вильоти без попереджень, бо таки текстури вилазять за ВРАМ.
Гра просто закривається без жодних помилок.
Я теж вважаю, що ця гра просто "неоптимізований шматок коду", але розробники пішли своїм шляхом, і просто не стали підганяти під 8 ГБ врам всі свої налаштування, а дали змогу об'єм текстур змінювати в налаштуваннях самим користувачам.
спойлер
1.jpg
2.jpg
3.jpg
Також гра резервує текстурами всю доступну відеопам'ять навіть на 5090, що показано у відео нижче, поступово вигружаючи незадіяні текстури. Але якщо для поточної локаціїї вистачає, то принаймні не вилітає. У відео є аудіодоріжка українською, все доволі добре перекладено гуглоШІ.
спойлер
kabostebeztak
Member

alex_sul: 06.07.2026 15:50 kabostebeztak
Ну і зараз активно батько-засновник Linux пиляє систему під інтел карту\карти майбутні.
І правильно.
Але цього пенальті нема і на картах амд також, а енкодер ав1 є на нвідіа починаючи з RTX 40, на AMD починаючи з RX 7000 і на всіх картах Intel ARC, то ж це тупо проблема старого заліза.
alex_sul
Advanced Member

kabostebeztak
вірно)
Buldozer.
Member

Нагадую 3060Ti не мало так потужніша за 3060, і ніяка додаткова Vrama не допоможе при такому відставанні.
Враховуючи реалії нашого континенту, ціна буде мінімум 330євро. Скільки у нас - загадка, з очевидним вирішенням.

Це смішно, але це реальність. Древня карта по ціні сучасної Intel Arc B580 або ще сучаснішої 5060. Клоуни

На відео є декілька дивних ігор, не звертайте на них уваги, але це свіже відео порівняння нової карти з старою.

Мораль відео проста - старе завжди програє новому. Intel Arc B580, на і близько не останніх дровах, обійшов стару легенду 3060Ti. Звичайну 3060 я навіть шукати не буду...
Поясню. есть программы (не игры, так бывает) где надо много Vram и куда ядра. Так вот... Там 3060 хороша.

или вы думаете ее для геймеров выпустили?

5070ти по скорости как 3090 примерно. И что выдумаете-я 3090 успешно по 45.000 продаю. Десятками. И не геймерам.

таки дела
alex_sul
Advanced Member

Buldozer.
І який відсоток з тих хто купить нову-стару 3060 буде користувати її для роботи?
Весь спецілізований софт дасть овації об'єму Vram, і дасть ляпаса за відверто слабкий GPU.
Filabatya
Member

5060 її просто розірве в фулл хд, а коштувати будуть однаково :shuffle:
Ektalion
Member

Filabatya: 06.07.2026 16:15 5060 її просто розірве в фулл хд, а коштувати будуть однаково :shuffle:
Навіть чуть дешевше :gigi:
спойлер
Изображение
А сьогодні ще таку по 19к добавили :eek:
спойлер
Изображение
Последний раз редактировалось Ektalion 06.07.2026 16:21, всего редактировалось 1 раз.
Koluchiy
Member

Devianne: 06.07.2026 13:02 які можуть виявитися корисними в окремих іграх та деяких робочих завданнях.(C)
3060 - в робочих завданнях у 2026 - звучить ультимативно. :D
Насправді найдешевша карта для домашніх експериментів з AI. Карти з меншим розміром пам'яті вже не актуальні.
Для ігор звсіно брати таке - зовсім немає сенсу.
Filabatya
Member

Ektalion
Трішки)
Ostin
Member

Важко прогнозувати подальший перебіг подій, але є далеко ненульова імовірність, що все це лайно згодом будуть відрами продавати. Крутіше, як після майнінгу. По одній простій причині - воно вже зараз на 5 років застаріле)
kairo
Member

Mozdev: 06.07.2026 14:09Краще, я додам ще 50 баксів і вже візьму 9060XT 16 GB
Тільки між ними 100 баксів.
капітошка
Member

nochnik89: 06.07.2026 13:20 О дивный новый мир!
Железо 5ти летней давности снова актуально. :rotate:
і це тільки початок,
далі ддр4 > ддр3>старі цпу>старі платформи...
ринок вторички на якому будуть будуть розбирати б/у як гарячі пиріжки
деградація > дегенерацація > занепад > печери > мавпи > динозаври > бактерії > кінець...
powerpizza
Member

Щас камнями закидают,это ж интел ты шо,то не видеокарта бла бла,ну и фанаты средних настроек туда же :gigi: сам когда свою 580 брал был вариант по цене либо 4060 либо 580,ясен фиг выбрал 580 и не пожалел,сейчас на новом разрешении кайф та и дровишки очень радуют последние пол года

Відправлено через 8 хвилин 5 секунд:
Filabatya: 06.07.2026 16:15 5060 її просто розірве в фулл хд, а коштувати будуть однаково :shuffle:
А вот тут вы батенька сильно ошибаетесь,в курткошопе не олени сидят,они на 5060 цену влупят потужнее
alex_sul
Advanced Member

powerpizza
Я 19 лет сидел на картах ***! Черт, да ето больше чем kabostebeztak лет на свете хромает :lol:
Я за 9 месяцев на Arc словил раза 3 непреодолимие препятствия в играх:
- Call of Duty: Ghosts - полний торбец и статори дикие (остальниє КОД бегали галопом с ровним фреймтаймом :lol: )
- Deus Ex: Mankind Divided - как настройки не меняй, а получишь 20-40фпс (и фремтайм, как на зло, всегда ровний :gigi: )
- Tomb Raider (2013) Game of the Year - аля некстген, просадки до 45фпс от просто так захотелось ей....

Теперь прикинь чего я насмотрелся на картах *** :gigi:
Последний раз редактировалось alex_sul 06.07.2026 17:37, всего редактировалось 1 раз.
powerpizza
Member

В целом возникает вопрос о поддержке старушки 3060,5 годиков уже ей все таки та и новых плюшек нету включая av1 как минимум, если не брать в учёт фуфлогены и т.д
Ответить