Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Member

shnok: 03.07.2026 04:38
IvanKrysko: 01.07.2026 10:41 Вибачаюсь, шо питання не по темі. Але, дивлюся, шо тут час від часу питають, як правильно протерти екран, тому сподіваюся, шо не закидають камінням)

Наразі маю отакий монітор - Philips 242E1GAJ/00
І шось ніколи не задавався питання, яка стоїть герцовка. Пару днів тому відкрив налаштування і побачив, шо стоїть 60 герц. Поміняв на 144 і змінилися кольори
Тож питання, чи має бути так, при зміні герцовки монітору? Типу, кольору стали більш насичені
без образ, але людина яка навіть в віндовс не бачить різницю між 60 і 144 :-/ щось радити це пуста витрата часу. Зайдіть в Nvidia app, можливо ще там вдастся поставити 10біт. Хоча якщо б Вам це було потрібно ви б ним користувалися, а так....
Образ немає. Я не граю в кіберкотлетні ігри, наприклад. Я не мав монітора рінш, який мав герцовку якусь, окрім як 60 герц. Я й не заходив в налаштування дисплея, якщо чесно. Купив монітор, підключив і поїхав. От зараз, поставивши 144 герци - різниця відчутня. Але для мене - це не ВАУ ефект. Може, монітор такий, а може очі якісь криві
капітошка
Member

Підкажіть на скільки росповсюдженна проблема відшарування матриці на Самсунгах Одисей G5, це лише стосується гнутих моделей або і пласких какож?
walkman3000
Member

капітошка
у дешевих самсів QC гірше ніж у сяомі, самс це олед чи одіссеї починаючи з g7neo
капітошка
Member

walkman3000: 03.07.2026 16:57 капітошка
у дешевих самсів QC гірше ніж у сяомі, самс це олед чи одіссеї починаючи з g7neo
QC це кволіті контрол? Дивно завжди довіряв Самсунгу, можливо таке з'явилося останнім часом?
Kirakishou
Member

walkman3000: 03.07.2026 16:57самс це олед
Хочу взяти собі монітор 21:9 для ігор, і якраз сьогодні читав відгуки про G8 на Розетці. Люди пишуть, що вже через рік він вигорає, і це за умови увімкнених захисних функцій. Прикро, що плоских моніторів 21:9 дуже мало і зазвичай у них низька герцовка. Не хочу купувати вигнутий – вони мені не подобаються, бо перед ними треба сидіти на однаковій відстані.
капітошка
Member

мінілед, олед також не ідеальні? :laugh:

мінілед - надто темний
https://www.reddit.com/r/Monitors/comme ... _mini_led/

олед - засвіти
https://www.reddit.com/r/Monitors/comme ... niformity/
Filabatya
Member

волед уточнюйте, це нерівномірність сірого, а не засвіти і ви цього в реальному використанні не побачите, так само як і фіолетовий куледа, що не дає чорний під прожектором)
Последний раз редактировалось Filabatya 03.07.2026 18:32, всего редактировалось 7 раз.
FirstTDM
Member

Kirakishou: 03.07.2026 18:01Хочу взяти собі монітор 21:9 для ігор,
MSI MAG 341CQP QD-OLED - 3440x1440, 21:9, 175 Гц
Philips 34M2C6500/00 QD-OLED - 3440x1440, 21:9, 175 Гц
.......................
капітошка: 03.07.2026 18:10олед - засвіти
Нет никаких "засветов" на неких "олед мониторах" - есть проблемы 95% серого на WOLED - потому и предлагаю рассмотреть варианты QD-OLED...
капітошка
Member

так волед, але дивно таке бачити за такі гроші
https://www.reddit.com/r/Monitors/comme ... new_woled/
Kirakishou
Member

FirstTDM: 03.07.2026 18:20MSI MAG 341CQP QD-OLED - 3440x1440, 21:9, 175 Гц
Philips 34M2C6500/00 QD-OLED - 3440x1440, 21:9, 175 Гц
Я хочу плоский монітор, мені вигнутий не підходить. Справа в тому, що ношу окуляри і вони зменшують реальний розмір речей (у мене міопія та астигматизм), тому мені вигнутий монітор не підходить, бо я не можу знайти комфортну відстань, на якій сидіти перед вигнутим монітором. Поки що сиджу перед OLED-телевізором 40". Думаю, може просто зробити кастомну роздільну здатність та не морочити собі голову. Все одно таких ігор, які зроблені під 21:9, у мене не дуже багато. Вивчивши ринок вирішив, що буду чекати 8К-телевізорів по прийнятній для мене ціні.
Prescot478
Junior

Що зараз можна взяти за недорого щоб : 24", FullHD, 144гц, щоб чорний колір був як на s-pva чорним, і бажано нормальна нога ??? дякую
Filabatya
Member

Prescot478
Щось б у ва 27 2к за ці гроші з залишковою гарантією в олед сектанта)
l-m
Member

Prescot478
va і взяти, тільки порівняно з s-pva будуть гірші кути, гірші кольори, більше гостингу...
FirstTDM
Member

Kirakishou: 03.07.2026 18:34Я хочу плоский монітор
QD-OLED 32" 4К - это лучший вариант на 3-5 лет вперед...
Kirakishou: 03.07.2026 18:34Вивчивши ринок вирішив, що буду чекати 8К-телевізорів по прийнятній для мене ціні.
Очень долго ждать придется... судя по ситуации на сегодня - индустрия на ближайшие годы не будет развивать 8К, а сосредоточится на массовом переходе на 4К или даже на 5К2К шириках... про 8К вот вообще нет никаких перспектив на ближайшее время...
walkman3000
Member

Kirakishou: 03.07.2026 18:01Хочу взяти собі монітор 21:9 для ігор, і якраз сьогодні читав відгуки про G8 на Розетці. Люди пишуть, що вже через рік він вигорає
це може бути стара gen1 панель і треба в самсунга уточнювати на які моделі розповсюджується гарантія, що покриває вигорання. мсі та асус теж таке мають
21:9 це бамбула і завжди вигнутий екран, як вже сказали, краще 32" там принаймні вибір є
spong
Member

капітошка: 03.07.2026 18:20 так волед, але дивно таке бачити за такі гроші
https://www.reddit.com/r/Monitors/comme ... new_woled/
а не дивно бачити ips по ціні oled ? :D
Kopstr
Member

Шукаю 4к монік Mini LED - бюджет до 50к грн, потрібен HDR який буде показувати себе в іграшках круто.
odessitmws
Member

Kopstr
Как обладатель Odyssey Neo G7 одного из лучших в этом плане скажу что лучше купить woled и не париться, тем более если бюджет позволяет
В играх/видео hdr он прекрасно себя показывает на уровне олед, но в условном браузере с черной темой все же видны ореолы у текста, а если ещё подводишь мышку к тексту можно увидеть как пару букв начинают светится ярче :shuffle:
Kopstr
Member

Тому що я працюю за монітором до 18 годин іноді з яких 10+ це статичний контент який не дуже подобається цим панелям.
odessitmws
Member

Kopstr: 04.07.2026 19:03
Тому що я працюю за монітором до 18 годин іноді з яких 10+ це статичний контент який не дуже подобається цим панелям.
Свежего поколения волед поставленного в темный угол на около низкой яркости думаю хватит на 5-10лет
Если все равно нет, то нео г7 32"
на ипс минилед даже не смотри
Ответить