То це тепер перевага?Ekz0rcyst: ↑ 03.07.2026 18:31за дистрибутивом стоїть Red Hat
P.S. Питання риторичне.
То це тепер перевага?Ekz0rcyst: ↑ 03.07.2026 18:31за дистрибутивом стоїть Red Hat
Ну так, перевага. Скільки юзав федору, то вона ні разу не зламалась між обновами. Чого не можна сказати про якусь бубунту, чи тим паче мінт з цитрамоном. Останній просто глюкодром на рівному місці не зважаючи на те що стабільно в топ 2-3 популярних дистрибутивів.Васильович: ↑ 03.07.2026 19:26То це тепер перевага?
Перевага в базі федори на якій зроблені Bazzite чи Nobara, але я б зараз не радив чисту Федору, тому що це безкоштовний RHEL зі всіма своїми плюсами і мінусами.
З ідеологічної точки зору ядро лінукс в 90х отримало десь під лярд фінансування в вигляді розробників на зп від ібм, котрі за дивним збігом обставин зараз власники редхата, тому що ібм треба був бомж-едішн юнікс, а аіх не підходив через модель мму на інверсних таблицях, котру х86 фізично не підтримує.Васильович: ↑ 03.07.2026 23:18я ж маю на увазі ідеологічну сторону
От тільки мова була за дистрибутиви, а не саме ядро)Scoffer: ↑ 03.07.2026 23:29З ідеологічної точки зору ядро лінукс в 90х отримало десь під лярд фінансування в вигляді розробників на зп від ібм, котрі за дивним збігом обставин зараз власники редхата, тому що ібм треба був бомж-едішн юнікс, а аіх не підходив через модель мму на інверсних таблицях, котру х86 фізично не підтримує.
Так що якщо доколупуватись до ідеології, то доведеться даунгрейднутись десь до лінукс 1.0 приблизно)
Це продовжуватиметься дуже недовго. До сістемд почали прикручувати самі верхньорівневі частини системи і навіть деякий софт. А сістемд сам по собі троян)Z440_User: ↑ 03.07.2026 23:46щоб отримати те що мені потрібно, без того що мені не потрібно
це треба мати велику усидчівість щоб довести до кінця і потім гемор з підтримкою)Z440_User: ↑ 03.07.2026 23:46 tablestikus, щоб отримати те що мені потрібно, без того що мені не потрібно, та повністю підконтрольне мені.![]()
ІМХО, найменш безпроблемний та міцний дістр.tablestikus: ↑ 03.07.2026 23:52це треба мати велику усидчівість щоб довести до кінця і потім гемор з підтримкою)Z440_User: ↑ 03.07.2026 23:46 tablestikus, щоб отримати те що мені потрібно, без того що мені не потрібно, та повністю підконтрольне мені.![]()
Scoffer ну він саме позиціонується як openrc дістр і всі інші системи ініціалізації то опція для вибору юзером за бажанням "хочу не по дефолту".Scoffer: ↑ 03.07.2026 23:58 Z440_User
Поки що так, але рано чи пізно задовбаються затикати всі діри. Це ж виключно від масштабу інтеграції залежить.