Новости
Последние статьи и обзоры
На підході лінійка NVMe-накопичувачів Samsung 990 з інтерфейсом PCIe 4.0
-
MVE
Member
Пропоную обговорити На підході лінійка NVMe-накопичувачів Samsung 990 з інтерфейсом PCIe 4.0
У мене в PS5 вже давним давно стоїть 990 EVO Plus PCIe 5.0. Це ще що таке?
-
S0N1C
Member
"все найгірше - людям" - нове мото ШІ сьогодення та майбутнього 
-
CnC_General
Member
MVE: ↑ 03.07.2026 16:07 Пропоную обговорити На підході лінійка NVMe-накопичувачів Samsung 990 з інтерфейсом PCIe 4.0
напевно відбраковка чипів пам'яті пішла в діло. те що АІ не з'їв, а для 990 Про трошки повільно.
Звичайні юзвері спокійно схавають, хто не розбирається та купляє наобум.
-
my4a4oc
Member
Це на їх думку для бідних, тбв жахливий, qlc пам'ять, і без буферний. Хіт збірок з олх через 3 роки.MVE: ↑ 03.07.2026 16:07 Пропоную обговорити На підході лінійка NVMe-накопичувачів Samsung 990 з інтерфейсом PCIe 4.0
-
Scoffer
Member
my4a4oc
У самса не ті ціни щоб бути в збірках з олх)
У самса не ті ціни щоб бути в збірках з олх)
-
my4a4oc
Member
та чого, звичайні 980 зустрічаються частенько, раніше була цілком адекватна ціна на них, до усього цього дурдому
-
Ray2000gt
Advanced Member
В збірки йдуть Patriot, Goodram, Team.my4a4oc: ↑ 03.07.2026 16:14Це на їх думку для бідних, тбв жахливий, qlc пам'ять, і без буферний. Хіт збірок з олх через 3 роки.MVE: ↑ 03.07.2026 16:07 Пропоную обговорити На підході лінійка NVMe-накопичувачів Samsung 990 з інтерфейсом PCIe 4.0
Доречі, нормально працюють. Ще до війни за 3 роки зібрали більше трьох сотень ПК. По гарантії поміняли може пару штук SSD, не більше.
-
aaleksandrenko
Member
990 EVO Plus по факту і є PCIe 4.0 по швидкостіMVE: ↑ 03.07.2026 16:07 Пропоную обговорити На підході лінійка NVMe-накопичувачів Samsung 990 з інтерфейсом PCIe 4.0
2 канали PCIe 5.0 = 4 канали PCIe 4.0
-
Devijack
Member
Виглядає як антикризовий виживач, але ціна всеодно шокує.
-
Vladys77
Member
Це все зараз неактуальні новини з огляду на вартість. Та і показники гірші ніж в 980 Pro.
Відправлено через 2 хвилини 55 секунд:
Відправлено через 2 хвилини 55 секунд:
Інше питання для чого він в PS5MVE: ↑ 03.07.2026 16:07 Пропоную обговорити На підході лінійка NVMe-накопичувачів Samsung 990 з інтерфейсом PCIe 4.0
-
MVE
Member
Vladys77
Шоб було +2тб
Шоб було +2тб
-
Tyler
Member
хаваєм qlc і дякуємо
-
taras_cs
Member
Tyler: ↑ 03.07.2026 21:31 хаваєм qlc і дякуємо

-
daesz
Member
Пам'ятаю, шукав якісь відгуки на крушил (не пам'ятаю яку модель) і надибав цю тему на ТПА
-
S0N1C
Member
та то якийсь унікум, шоб вбити ссд інсталами ігр за лічені дні 
Відправлено через 5 хвилин 58 секунд:
хоча якось так вийшло шо в мене всі MLC та TLC
тож не буду прям так категорично стверджувати
Відправлено через 5 хвилин 58 секунд:
хоча якось так вийшло шо в мене всі MLC та TLC
-
splitter
Junior
Недавно юзав якийсь P3, як виявилось на QLC і після його шифрування ним користуватись неможливо було, максимальна швидкість 50Мбайт/с і секундні затримки, а так якщо не системний диск без шифрування то нормально.
-
Inqizitor2022
Member
Учитывая, что уже все купили 990pro 4tb сколько смогли до подорожания - только полный лох купит 990 без буфера. Самсунг в своей глупости и жадности превзошли сами себя.
P.s. не увидел сразу "у нових моделях застосовано чипи QLC" - нужно было бы просто назвать его 990pro super и заменить линейку 990 pro этими дисками.
Если бы Самсунг уважал свою репутацию - новые диски должны были называться 990 lite.
Тогда логично.
990 lite для лохов тех, кто любит бегать менять по гарантии.
990 Evo кому пофиг на скорость.
990 pro для адекватных людей.
990 pro+ на 3D MLC памяти.
990 pro durability - 3D SLC память.
P.s. не увидел сразу "у нових моделях застосовано чипи QLC" - нужно было бы просто назвать его 990pro super и заменить линейку 990 pro этими дисками.
Если бы Самсунг уважал свою репутацию - новые диски должны были называться 990 lite.
Тогда логично.
990 lite для лохов тех, кто любит бегать менять по гарантии.
990 Evo кому пофиг на скорость.
990 pro для адекватных людей.
990 pro+ на 3D MLC памяти.
990 pro durability - 3D SLC память.
-
Melki
Member
опять нытьё про QLC
два года самый дешевый Кингстон NV2 проработал в домашнем ПК без проблем и заменен на новый бОльшего объема NV3
в бенчмарки не играю, поэтому не понимаю смысла в гонке за цифрами
два года самый дешевый Кингстон NV2 проработал в домашнем ПК без проблем и заменен на новый бОльшего объема NV3
-
Святой
Member
полностью согласен - отличный ссд будет от топ бренда. как только выйдет так сразу куплю его. Холодный конроллер и топ прошивкаMelki: ↑ 04.07.2026 09:36 опять нытьё про QLC
-
warp37
Member
990, уже не тот, уже не PRO.