MiniLed AOC vs MSI

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Junior

Хочу купити один з наступних двох моніторів

AOC U27G4XM

vs

MSI MAG 274UPDF E16M

Два монітори на папері дуже схожі, хотілось б почути думку людей, які або ж мали з ними досвід, або ж просто поділяться думками щодо них, цікавить саме якість і алгоритми локального затемнення, кольори в HDR/SDR, яка компанія має кращий сервісний центр, і можна щось додати від себе, буду дуже вдячний за допомогу
Filabatya
Member

багато статики буде? ут1 зліва годинник справа :gigi:
ну ви зрозуміли до чого сектант клонить :shuffle:
Skandi
Junior

Filabatya: 01.07.2026 01:12 багато статики буде? ут1 зліва годинник справа :gigi:
ну ви зрозуміли до чого сектант клонить :shuffle:
Вітаю, та щодо статики, я так розумію питання про статичні елементи на моніторі? це ж вроді як MiniLed, а не Oled, тому я не розумію сенс питання, але в іграх напевно статики буде багато в плані іконок скілів, полоски хп, в браузері буде завжди відкрито зверху вкладки, а внизу панель віндовс
daesz
Member

Айпіес мінілед - це треш.
Skandi: 01.07.2026 01:03кольори в HDR
Про який HDR мова, якщо там 1к контраст?
Це окрім того, що на ньому 84% rec2020 кавередж лол.
Skandi: 01.07.2026 01:03алгоритми локального затемнення
Вони такі, що на айпіес у вас біле хейло на всьому що не є чорним на екрані.
Krovatka
Member

walkman3000
Member

daesz: 01.07.2026 01:46Це окрім того, що на ньому 84% rec2020 кавередж лол.
ніх собі, це типу мало? :lol:
Skandi
Junior

Так, я бачив, що існує ця тема, проте інформацію про Aoc я не знайшов
Відправлено через 5 хвилин 49 секунд:
daesz: 01.07.2026 01:46
Skandi: 01.07.2026 01:03кольори в HDR
Skandi: 01.07.2026 01:03алгоритми локального затемнення
Вітаю, по правді кажучи, от в macbook pro 2021 року стоїть miniled, там також є ореоли, проте ви рідко будете бачити фул чорну картинку з білими елемантами, а hdr в цих двох моніторах сертифіковано hdr1000, також щодо того, що це ips, на Va матриці я , можливо, і отримаю кращий чорний, проте всі інші кольори спотворить, я мав колись на одному столі Va і Ips, білий на ips - жовтий на Va, синій на ips - бірюзовий на Va, червоний на ips - оранжевий на va, тому зараз як на мене адекватний варіант це ips miniled, ореоли можна трішки потерпіти, або ж включити сильну локальну підсвітку, а потерпіти жахлива кольори буде важче
XXXshadyXXX
Member

Skandi: 01.07.2026 12:03колись на одному столі Va і Ips, білий на ips - жовтий на Va, синій на ips - бірюзовий на Va, червоний на ips - оранжевий на va,
Очень похоже на то что на либо Va был плохо откалиброван настроен, либо 6 битная матрица была)))
my4a4oc
Member

Skandi: 01.07.2026 12:03
daesz: 01.07.2026 01:46

Вітаю, по правді кажучи, от в macbook pro 2021 року стоїть miniled, там також є ореоли, проте ви рідко будете бачити фул чорну картинку з білими елемантами, а hdr в цих двох моніторах сертифіковано hdr1000, також щодо того, що це ips, на Va матриці я , можливо, і отримаю кращий чорний, проте всі інші кольори спотворить, я мав колись на одному столі Va і Ips, білий на ips - жовтий на Va, синій на ips - бірюзовий на Va, червоний на ips - оранжевий на va, тому зараз як на мене адекватний варіант це ips miniled, ореоли можна трішки потерпіти, або ж включити сильну локальну підсвітку, а потерпіти жахлива кольори буде важче
Так а оледіка узяти - ні? Не 4к звісно, а 2к, бо до 4к докидати 30відсотків від ціни. Ви просто не вказали, під що вам потрібен монітор.
Skandi
Junior

my4a4oc: 01.07.2026 12:13
Skandi: 01.07.2026 12:03

Так а оледіка узяти - ні? Не 4к звісно, а 2к, бо до 4к докидати 30відсотків від ціни. Ви просто не вказали, під що вам потрібен монітор.
Дивився я на Oled монітори, qd-oled не вийде, бо сиджу вдень часто, сонячна кімната, і фіолетовий екран від квантових точок не підійде, woled включно до 3 покоління має лише глянцеву поверхність, а мені хотілось б матову, а 4 woled від gigabite вже і вартує 31к, і розширення всього лиш 2к, а також має дивну проблему з градієнтом сірому, ChatGpt, Gemini, E-Ccatalog, або ж любий сайт з темною темою матиме полоси на екрані, тому я і вирішив зупинитись на цих двох моніторах, і 4к для фільмів, і фул хд для кс2 наприклад.

От такі критерії, точніше такі бажання при виборі монітора, у мене є ноут від асус, там 2.8к розширення і Oled екран, мене цей глянець дуже підбішує, весь час себе бачу)))
FirstTDM
Member

Skandi: 01.07.2026 13:24Дивився я на Oled монітори, qd-oled не вийде, бо сиджу вдень часто, сонячна кімната, і фіолетовий екран від квантових точок не підійде
Шторы/жалюзи не судьба организовать в комнате? Или начитавшись "страшилок" в инете рассказываем про кошмары с олед мониторами... :D
Skandi: 01.07.2026 13:24мене цей глянець дуже підбішує, весь час себе бачу)))
Пересеть в другой угол комнаты никак не получится? Или просто легче жаловаться на глянец... :-P
oversteve
Member

Skandi
здається мені цілком собі норм розжовано про різницю між ними, загалом досить посередня морда, якщо мінілед виключити

п.с. сам чимось таким цікавлюсь, бо не хочу олед, вирішив дочекатися 5к мінілед мсі та гігу, там має бути відчутно карще матриця, але цінник троха більше :gigi:
Skandi
Junior

oversteve: 01.07.2026 13:33 Skandi
здається мені цілком собі норм розжовано про різницю між ними, загалом досить посередня морда, якщо мінілед виключити

п.с. сам чимось таким цікавлюсь, бо не хочу олед, вирішив дочекатися 5к мінілед мсі та гігу, там має бути відчутно карще матриця, але цінник троха більше :gigi:
А який сенс брати MiniLed і порівнювати монітор без включення цього режиму? Я ж не збираюсь MiniLed виключати взагалі
Filabatya
Member

До глянцевого ноута глянцевий 2к 27 і жалюжі день ніч або штори, чи змінити положення стола в кімнаті, ляпота, контраст, справжній чорний з білим, відклик в кс, що ніякому лед і не снився. Як врубав колду вперше на свому в шдр, зрозумів для чого він створювався :up:
Сектант він і є сектант :shuffle:
oversteve
Member

Skandi: 01.07.2026 14:03
oversteve: 01.07.2026 13:33 Skandi

А який сенс брати MiniLed і порівнювати монітор без включення цього режиму? Я ж не збираюсь MiniLed виключати взагалі
тому що за межами ігорєй/кінца воно не дуже потрібно і навпаки буде тільки бісити ореолами на однотонних фонах браузера/софта
daesz
Member

walkman3000: 01.07.2026 10:13
daesz: 01.07.2026 01:46Це окрім того, що на ньому 84% rec2020 кавередж лол.
ніх собі, це типу мало? :lol:
Я ступив і сплутав із dcip3 :shuffle:
walkman3000
Member

Skandi: 01.07.2026 14:03Я ж не збираюсь MiniLed виключати взагалі
Изображение
Skandi
Junior

walkman3000: 01.07.2026 18:49
Skandi: 01.07.2026 14:03Я ж не збираюсь MiniLed виключати взагалі
Изображение
Та не смішно))) То плакати хочеться
Найбільш обідно, що дівчина має Ноут від Асус, і там 2.8к Oled 120 герц, я б хотів такий монік, там іменно простий Oled, проте таких моніторів не існує, і от, вибираю серед компромісів

Я собі думав, можливо над Woled 3 покоління, 2к, але з антибліковим покриттям, а нема, НІМА
walkman3000
Member

Skandi: 01.07.2026 23:23але з антибліковим покриттям, а нема, НІМА
волед нема, 2к недополумат кудішка є MAG 273QP QD-OLED X24
Skandi
Junior

walkman3000: 01.07.2026 23:29
Skandi: 01.07.2026 23:23але з антибліковим покриттям, а нема, НІМА
волед нема, 2к недополумат кудішка є MAG 273QP QD-OLED X24
Я знаю, що qd-oled є, але я не хочу сидіти, як кріт в норі в чорному приміщенні, заради qd-oled, та нема нічого, вибору 0
Ответить