Хочу купити один з наступних двох моніторів
AOC U27G4XM
vs
MSI MAG 274UPDF E16M
Два монітори на папері дуже схожі, хотілось б почути думку людей, які або ж мали з ними досвід, або ж просто поділяться думками щодо них, цікавить саме якість і алгоритми локального затемнення, кольори в HDR/SDR, яка компанія має кращий сервісний центр, і можна щось додати від себе, буду дуже вдячний за допомогу
Новости
Последние статьи и обзоры
MiniLed AOC vs MSI
-
Skandi
Junior
-
Filabatya
Member
багато статики буде? ут1 зліва годинник справа 
ну ви зрозуміли до чого сектант клонить
ну ви зрозуміли до чого сектант клонить
-
Skandi
Junior
Вітаю, та щодо статики, я так розумію питання про статичні елементи на моніторі? це ж вроді як MiniLed, а не Oled, тому я не розумію сенс питання, але в іграх напевно статики буде багато в плані іконок скілів, полоски хп, в браузері буде завжди відкрито зверху вкладки, а внизу панель віндовсFilabatya: ↑ 01.07.2026 01:12 багато статики буде? ут1 зліва годинник справа
ну ви зрозуміли до чого сектант клонить![]()
-
daesz
Member
Айпіес мінілед - це треш.Skandi: ↑ 01.07.2026 01:03AOC U27G4XM
Про який HDR мова, якщо там 1к контраст?Skandi: ↑ 01.07.2026 01:03кольори в HDR
Це окрім того, що на ньому 84% rec2020 кавередж лол.
Вони такі, що на айпіес у вас біле хейло на всьому що не є чорним на екрані.Skandi: ↑ 01.07.2026 01:03алгоритми локального затемнення
-
Krovatka
Member
-
walkman3000
Member
ніх собі, це типу мало?daesz: ↑ 01.07.2026 01:46Це окрім того, що на ньому 84% rec2020 кавередж лол.
-
Skandi
Junior
Так, я бачив, що існує ця тема, проте інформацію про Aoc я не знайшов
Відправлено через 5 хвилин 49 секунд:
Вітаю, по правді кажучи, от в macbook pro 2021 року стоїть miniled, там також є ореоли, проте ви рідко будете бачити фул чорну картинку з білими елемантами, а hdr в цих двох моніторах сертифіковано hdr1000, також щодо того, що це ips, на Va матриці я , можливо, і отримаю кращий чорний, проте всі інші кольори спотворить, я мав колись на одному столі Va і Ips, білий на ips - жовтий на Va, синій на ips - бірюзовий на Va, червоний на ips - оранжевий на va, тому зараз як на мене адекватний варіант це ips miniled, ореоли можна трішки потерпіти, або ж включити сильну локальну підсвітку, а потерпіти жахлива кольори буде важчеdaesz: ↑ 01.07.2026 01:46Айпіес мінілед - це треш.Skandi: ↑ 01.07.2026 01:03AOC U27G4XM
Про який HDR мова, якщо там 1к контраст?Skandi: ↑ 01.07.2026 01:03кольори в HDR
Вони такі, що на айпіес у вас біле хейло на всьому що не є чорним на екрані.Skandi: ↑ 01.07.2026 01:03алгоритми локального затемнення
-
XXXshadyXXX
Member
Очень похоже на то что на либо Va был плохо откалиброван настроен, либо 6 битная матрица была)))Skandi: ↑ 01.07.2026 12:03колись на одному столі Va і Ips, білий на ips - жовтий на Va, синій на ips - бірюзовий на Va, червоний на ips - оранжевий на va,
-
my4a4oc
Member
Так а оледіка узяти - ні? Не 4к звісно, а 2к, бо до 4к докидати 30відсотків від ціни. Ви просто не вказали, під що вам потрібен монітор.Skandi: ↑ 01.07.2026 12:03Так, я бачив, що існує ця тема, проте інформацію про Aoc я не знайшов
Відправлено через 5 хвилин 49 секунд:Вітаю, по правді кажучи, от в macbook pro 2021 року стоїть miniled, там також є ореоли, проте ви рідко будете бачити фул чорну картинку з білими елемантами, а hdr в цих двох моніторах сертифіковано hdr1000, також щодо того, що це ips, на Va матриці я , можливо, і отримаю кращий чорний, проте всі інші кольори спотворить, я мав колись на одному столі Va і Ips, білий на ips - жовтий на Va, синій на ips - бірюзовий на Va, червоний на ips - оранжевий на va, тому зараз як на мене адекватний варіант це ips miniled, ореоли можна трішки потерпіти, або ж включити сильну локальну підсвітку, а потерпіти жахлива кольори буде важчеdaesz: ↑ 01.07.2026 01:46
Айпіес мінілед - це треш.
Про який HDR мова, якщо там 1к контраст?
Вони такі, що на айпіес у вас біле хейло на всьому що не є чорним на екрані.