Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Закрыто
Автор
Member

yuriy_dd: 30.06.2026 15:38
orange_deer: 30.06.2026 11:13а на повну мапу дивитись не вчили?
не хочеться не приємні факти визнавати?
1) неприємні пишеться разом, а не окремо. вчіть ту саму мову, яку так палко захищаєте, клоуне.
2) ви не навели жодних фактів, лише кореляцію. я вам надав повну мапу де є а) російськомовні райони які протистояли окупації (найбільший приклад - Маріуполь); б) україномовні райони які були окуповані.
yuriy_dd: 30.06.2026 15:38
orange_deer: 30.06.2026 11:13содати гинуть не через російськомовних українців а через русню
трішки глибше моє питання ігноруєте - а чому мацковія напала? я вам підкажу - бо вона бачить прихильність. Вона може і також нападе де є ще розмовляють по мацковскі - це і країни Прибалтики - які навіть громадянство не дають хто не розмовляє локальною мовою - але їм важливіше і далі розмовляти по мацковскі, ніж отримати громадянство. Це і північний Казахстан, ну і Білорусь
1) те що ви зараз робите - звинувачуєте російськомовних українців в російській агресії. тобто звинувачення жертви на рівні того, що "вони самі винні бо голосували за проросійських кандидатів". справді хочете рухатись в цьому напрямі?
2) російська мова це лише привід який використали у випадку України. займіться вивченням історії перед тим як когось тут вчити. до прикладу - Чечня/Ічкерія, російськомовних там було мінімальна кількість - але росія все одно напала. Сакартвело (Грузія) - регіони Абхазії та Північної Осетії не були російськомовними але росія все одно напала. росія напала б на Україну в будь-якому випадку, незалежно від мови. те що ви зараз робите це переносите відповідальність з агресора - росії, їх армії та населення яке платить податки які йдуть на цю війну, на жертву - України та російськомовних українців що втратили свої домівки

ще раз. українські солдати (як україномовні, так і російськомовні, а ще білоруси, ічкерійці, сакартвели та інші національності в лавах ЗСУ) гинуть на фронті не через російськомовних українців, а через русню, зокрема через ваших любих друзів та співрозмовників на ixbt

yuriy_dd: 30.06.2026 15:38 невже ви бачили щоб я спілкувався в Україні по мацковськи?
так, ви живете в Україні і практично щодня заходите на російський форум ixbt та пишете повідомлення російською там
yuriy_dd: 30.06.2026 15:38 тут на форумі такі як ви - брешуть, ігнорують не приємні питання, і не готові відповідати за свої слова
нікого не впізнаєте? є тут один yuriy_dd який все ще не може відповісти на наступний набір питань:
спойлер
1) чому ви залишались у вконтакте після 14го року? знаючи що там власники росіяни і знаючи їх політику щодо майдану
2) чому ви поширювали статті російьскою на своєму фб (теж після 14го року)?
3) чому ви слідкували за російським ютубом і зокрема закликали людей дивитись відео про навального (хорошого руского опозіціонєра)? про Крим не бутерброд ви не чули?
4) чому ви реєструвались та донатили у гру War Robots яка розробляється росіянами?

і останнє, найбільш нагальне
5) чому ви навіть після 22го року все ще проявляєте активність на російських форумах та спілкуєтесь там з руснею, і причому регулярно? використовуєте російську щодня? чому? бо вам какая разніца чи як?
не відповідатимете, я буду давати пруфи по кожному з цих пунктів.

крім того, цей самий лицемір-малорос-клоун Юрій прикривається "україномовними які гинуть на фронті" і цілком ігнорує наступні цитати мого знайомого про російськомовних солдатів ЗСУ, і все це для того щоб не нести відповідальність за власну активність на руснявих форумах під час війни

де ваша відповідь на це? чому ігноруєте незручні для вас питання і факти?
Кхм, людина яка народилась в Україні є українцем, неважливо чий вона нащадок. Дуже дивно таке читати від львів'янина який ходить на російськомовний форум спілкуватись російською мовою. Я народився, наприклад, в нині окупованій Горлівці, Донецька область. Мої предки в більшості росіяни ну то й що? Я вільно спілкуюсь українською, хоч я живу в Запоріжжі про яке постійно чув в вашому прекрасному Львові що "там одні кацапи, ви не українці" хоча мову знаю краще від отих всіх таврувальників.
Багато моїх друзів які спілкувались або спілкуються російською наразі або в армії або вже немає в живих. Добре сидіти за тисячку кілометрів і триндіти щось про мовне питання коли кожен день тобі на голову не летять каби/фпв/шахєди. И при цьому всьому ходити на підарські ресурси корчити з себе розумного. Нехай мені дадуть read only за погане слово в повідомленні, бог із ним, переживу.
yuriy_dd
Member

orange_deer: 30.06.2026 16:18де є а) російськомовні райони які протистояли окупації (найбільший приклад - Маріуполь)
я чудово знаю як маріупольці зустрічали ЗСУ:

orange_deer: 30.06.2026 16:18тобто звинувачення жертви на рівні того, що "вони самі винні бо голосували за проросійських кандидатів". справді хочете рухатись в цьому напрямі?
вони не жертва, вони одна з причин. Жертви - це всі україномовні, яких мацковія вбивала - по моїм підрахункам орієнтовно 40 млн, і продовжує вбивати
і їм це нічого не довело, вони і далі продовжують розмовляти по мацковскі, і тягти до України все мацковске
і саме їх мацковія прагне врятувати, а вони підігрують
а ви - таких підтримуєте

і ці ж люди за 10 років забудуть і полізуть знову брататись з мацкалями. Думаєте голодомор - не забули?
orange_deer: 30.06.2026 16:18російська мова це лише привід
це один з самих важливих приводів, вони освобождають території які вважають своїми бо там живуть їх люди яких вони вважають своїми
orange_deer: 30.06.2026 16:18до прикладу - Чечня/Ічкерія
це їх територія і вони зупиняли сепаратизм
orange_deer: 30.06.2026 16:18Сакартвело (Грузія) - регіони Абхазії
В Абхазії російською мовою вільно володіє понад 90% населення
orange_deer: 30.06.2026 16:18та Північної Осетії
У Північній Осетії російською мовою володіє та активно користується переважна більшість населення

просто іноді перестаньте бути тупими такими як ви є завжди, і почніть думати, в тому числі критично
те що я пробував вас навчити про АРМ - але я і тоді казав що ви такі самі всюди
Filabatya
Member

Як можна це все писати і одночасно спілкуватися з москалями по російськи і мати аккаунт вконтакті?
Біполярочка :shuffle:
isusik63
Member

yuriy_dd: 30.06.2026 17:43
orange_deer: 30.06.2026 16:18де є а) російськомовні райони які протистояли окупації (найбільший приклад - Маріуполь)
я чудово знаю як маріупольці зустрічали ЗСУ:

orange_deer: 30.06.2026 16:18тобто звинувачення жертви на рівні того, що "вони самі винні бо голосували за проросійських кандидатів". справді хочете рухатись в цьому напрямі?
вони не жертва, вони одна з причин. Жертви - це всі україномовні, яких мацковія вбивала - по моїм підрахункам орієнтовно 40 млн, і продовжує вбивати
і їм це нічого не довело, вони і далі продовжують розмовляти по мацковскі, і тягти до України все мацковске
і саме їх мацковія прагне врятувати, а вони підігрують
а ви - таких підтримуєте

і ці ж люди за 10 років забудуть і полізуть знову брататись з мацкалями. Думаєте голодомор - не забули?
це один з самих важливих приводів, вони освобождають території які вважають своїми бо там живуть їх люди яких вони вважають своїми
orange_deer: 30.06.2026 16:18Сакартвело (Грузія) - регіони Абхазії
В Абхазії російською мовою вільно володіє понад 90% населення
orange_deer: 30.06.2026 16:18та Північної Осетії
У Північній Осетії російською мовою володіє та активно користується переважна більшість населення

просто іноді перестаньте бути тупими такими як ви є завжди, і почніть думати, в тому числі критично
те що я пробував вас навчити про АРМ - але я і тоді казав що ви такі самі всюди
Шо ты несёшь сепаратюга ? Еслибы восточные атошники не встретили кацапов боемь , г же бы ты был? В Москве б кукарекал Юрко со своими братьями-кацапами..
Чему может научить комуняка иди лупись дальше по дёснам с кацапами .
Когда я бегал с автоматом в 22 под Харьковом , где ты был патриот сраный?
Когда брат мой рускоговорящих в Азове был с 16 года и после плена опять пошол и погиб в бахмуте в 23тем , где ты был ?
Мой родной город Волчанск сровняли с землёй твои кенты москали , где ты был ? , а ты мне что то будешь кукарекать ,чу.ело ты переходишь грань патриот с.аный .
Иди на свой кацапский форум , и долбить с кацапами дальше , они тебя понимают , совкодро.еры как и ты . Ты собрался нас учить , иди кацапов учи украинскому , или как всегда в комуняка ток кацапам хорошо подса.сывает.

Отправлено спустя 2 минуты 26 секунд:
Filabatya: 30.06.2026 17:49 Як можна це все писати і одночасно спілкуватися з москалями по російськи і мати аккаунт вконтакті?
Біполярочка :shuffle:
Он дурачка включает , что сообщение потераютса в его спаме . В тупую по.асывать кацапам и тут же Пиз.деть в глаза , комуняка думает что хитро.ыебаный :lol:
Он думает что контекст уйдет и ждёт единомышленников , коих тут нет .
kabostebeztak
Member

yuriy_dd: 30.06.2026 15:53 AMD працює над новим типом енергоефективних ядер для процесорів Zen 6

АМД визнає що енергоефективність - це важливо. Але місцеві фанати - таке не визнають. У них ноути стаціонарні на столі з зовнішніми моніторами.

кому вірити? :lol: :lol:

https://www.overclockers.ua/ua/news/amd ... hitecture/
О! Сьогодні до лікаря ходив, перекладав що каже лікар батькові з французької на українську.
У першого лікаря - якийсь MacBook Pro на M чіпі з MagSafe, під'єднаний до зовнішнього монітору і на зарядці.
У другого лікаря - якийсь величезний асус з ой3 до 10 покоління (так і не прочитав що там) на підставці і теж на зарядці, ще й з мишкою по моєму.
dext
Member

yuriy_dd: 29.06.2026 00:37 тоді перед тим як щось стверджувати - спробуйте, можете відео огляди подивитись
:facepalm:
що спробувати, якщо воно фізично не працює через недостаній об'єм?

так, офіс, все де зручно екран + клава
для чого підійде будь-який недорогий Android-планшет, за що переплачувати?

ви дуже точно вказали споживанням контенту, а якщо не споживати, а створювати? хоча б у офісі
на 8ГБ - це виключно споживання в сучаних програмах
ловлю вас на слові - дайте мені Андроїд планшет + клава - які будуть рівні по швидкодії та зручності еквівалентні ніо
за менше ніж 699 доларів - будь-який, для перегляду ютубу/серфінгу, як от S10 - і це з підтримкою 2TB SD + S-pen, чого яблучні поробки не мають. Плюс - ремонт/заміна батареї щоб подовжити життєвий цикл - копійчані у порівнянні із крихкими яблучними поробками :dontknow:

Відправлено через 8 хвилин 22 секунди:
kabostebeztak: 29.06.2026 00:38 ой та кому не срати на той ші
повернемось до цього твіту через деякий час B-)
3д моделювання, монтаж, ігри + запис відео на худий кінець, ось важкі задачі здорової людини.
сучасні агентні моделі значно спрощують цей ворфлоу, вилізайте з кам'яного віку, пане здорова людина

бо на відміну від тупого майнінгу крипти - LLM вже мають і будуть мати корисне застосування в індустрії, навіть коли все нормалізується, це річ яка не зникне
RoMiLiUs
Member

dext: 30.06.2026 18:44LLM вже мають і будуть мати корисне застосування в індустрії, навіть коли все нормалізується, це річ яка не зникне
dext: 30.06.2026 18:44повернемось до цього твіту через деякий час
;)
AntonyKandaurov
Member

yuriy_dd: 30.06.2026 17:43і саме їх мацковія прагне врятувати
Сьогодні в Запоріжжі московія "врятувала" кабами людей. Декого насмерть "врятувала". Дай боже тобі і твоїм дітям не знати що таке бомбардування кабами. Хоча деколи закрадється думка якої би ти заспівав якби сидів не за тисячку кілометрів від лбз.
leif
Member

yuriy_dd: 30.06.2026 15:38чудово що ви перейшли на українську.
ганебно, що ти досі існуєш в російському інформаційному і культурному просторі
yuriy_dd: 30.06.2026 15:38Скількох ще людей ви змотивували перейти?
мотивую людей в першу чергу розрізняти українця і малороса. тобі теж можу підказати: глянь в дзеркало -- там малорос.
yuriy_dd: 30.06.2026 15:38Скільки зустріли хто ненавидить та зневажає українську мову і ні за що не перейдуть на українську? Які методи роботи з ними порадите?
пораджу якомога далі триматись від лицемірів-малоросів, яким нічого відповісти на наступні запитання:
orange_deer: 30.06.2026 16:181) чому ви залишались у вконтакте після 14го року? знаючи що там власники росіяни і знаючи їх політику щодо майдану
3) чому ви слідкували за російським ютубом і зокрема закликали людей дивитись відео про навального (хорошого руского опозіціонєра)? про Крим не бутерброд ви не чули?
4) чому ви реєструвались та донатили у гру War Robots яка розробляється росіянами?

5) чому ви навіть після 22го року все ще проявляєте активність на російських форумах та спілкуєтесь там з руснею, і причому регулярно? використовуєте російську щодня? чому? бо вам какая разніца чи як?
yuriy_dd: 30.06.2026 15:38а в Бердянську - який % місцевих підтримали окупацію?
не знаю, я там не живу з початку 2015 року, та і до 14го мене там не було 8 років.
yuriy_dd: 30.06.2026 15:38А чим відрізнався середній російськомовний українець до війни і мацкаль? На мою думку вони однакові - тяжіють до мацкальскої культури
так ти теж тяжієш :laugh: то ти у нас хто? кацап чи російськомовний українець?

своє розуміння таких персонажів як ти дав трошки вище.
yuriy_dd: 30.06.2026 15:38чому наші україномовні гинуть за те що на нас напала мацковія
чому російськомовні українці в ЗСУ гинуть за те, щоб такі малороси як ти в тилу розповідали якою мовою вони мають негайно почати розмовляти? перейдуть коли матимуть ресурс, або перейдуть в суспільному житті і не перейдуть в приватному, якщо не захочуть, тебе забули спитати.
yuriy_dd: 30.06.2026 15:38а наші люди продовжують говорити по мацковскі і переходити на українсько не збираються
якщо ти досі не зрозумів причини нападу росії, тобі вже нічого не допоможе і пояснювати марно.
yuriy_dd: 30.06.2026 15:38а кидаються на мене
тобі ж пояснюють чому, а ти ігноруєш. тобі дуже ретельно пояснили.
yuriy_dd: 30.06.2026 15:38пс: раніше таке точно про АРМ
тобі також ретельно пояснили, ти не здатен зрозуміти.
yuriy_dd
Member

isusik63: 30.06.2026 18:04Шо ты несёшь сепаратюга ?
правда завжди зачіпає, і її важко визнавати
isusik63: 30.06.2026 18:04Еслибы восточные атошники не встретили кацапов боемь
так, довелось - і я знаю що спеціально ставили частини з Західної України бо довіри до місцевих не було. І яка частина місцевих силовиків перейшла на інший бік.
а скільки місцевих було за мацковію?

пс: я знаю що в Маріуполі було і багато людей що за Україну:

isusik63: 30.06.2026 18:04Когда я бегал с автоматом в 22 под Харьковом
ну що я можу зробити якщо причино-наслідковий звязок - вам не під силу зрозуміти
якби у вас ніхто не розмовляв мацкальскою - не довелось би бігати. Якби на півдні сході - таке величезна маса людей не підтримувала мацковію - ніхто би не напав
ви ж не пишете - за кого голосували ви, ваші рідні чи знайомі, хто привів яника до влади, як терпіли як він узурповував владу, як 99% людей там було все одно на революцію гідності
зачухались трохи лише коли реально мацковія напала у 2022 - і то навіть у Харкові було/є достатньо людей які під бомбами чекають мацковію
leif: 30.06.2026 20:39 ганебно, що ти досі існуєш в російському інформаційному і культурному просторі
хтось 2 плюс 2 не може додати
моє ставлення до мацковії та мацкальскої - ви надіюсь побачили

Відправлено через 3 хвилини 13 секунд:
dext: 30.06.2026 18:44 що спробувати, якщо воно фізично не працює через недостаній об'єм?
спробуйте, подивіться огляди
dext: 30.06.2026 18:44для чого підійде будь-який недорогий Android-планшет, за що переплачувати?
не підійде і близько
dext: 30.06.2026 18:44на 8ГБ - це виключно споживання в сучаних програмах
спробуйте
dext: 30.06.2026 18:44 бо на відміну від тупого майнінгу крипти - LLM вже мають і будуть мати корисне застосування в індустрії, навіть коли все нормалізується, це річ яка не зникне
я також визнаю що це буде мати великий вплив на все, скоріше позитивний
я вже казав - як трактор який замінив купу конюхів з кіньми, чи людина з компом замість 20 бухгалтерів що вели записи ручкою

Відправлено через 12 хвилин 50 секунд:
собі подумав - зараз вже не бігаєте? вже в Хельсінкі?
orange_deer
Member

isusik63: 30.06.2026 18:04 Когда я бегал с автоматом в 22 под Харьковом , где ты был патриот сраный?
Когда брат мой рускоговорящих в Азове был с 16 года и после плена опять пошол и погиб в бахмуте в 23тем , где ты был ?
Мой родной город Волчанск сровняли с землёй твои кенты москали , где ты был ? , а ты мне что то будешь кукарекать ,чу.ело ты переходишь грань патриот с.аный .
перш за все, співчуваю вашій втраті. дякую вашому брату за захист. нехай спочиває з миром.

до yuriy_dd - ти не просто ідіот, дурник чи клоун - а цинічна мразь, яка взагалі не розуміє реальності.
я ще не зустрічав нікого, хто б настільки був на голову вдарений, щоб зневажити бійців Азову, солдатів ЗСУ та звичайних жителів Маріуполя, і все це тому, що вони розмовляли російською.

отже, подивись уважно відео, скажи якою мовою говорять пацани які Маріуполь відвойовували в 14му. без екіпи, без підтримки регулярної армії, тупо на ентузіазмі. поки ти сидів на одному місці рівно і писав патріотичні пости вконтактє.

давай тільки проігноруй, попробуй. не подобається незручна правда тобі, псевдопатріот?

Відправлено через 8 хвилин 45 секунд:
дивись уважно далі, слухай якими мовами солдати говорять (спойлер: і українською, і російською), як медики говорять. розкажи їм, що вони самі винні, бо народились в російськомовній частині України.

dext
Member

yuriy_dd: 30.06.2026 21:52 спробуйте, подивіться огляди
що спробувати, якщо нормальна LLM потребує 16ГБ+ VRAM+RAM як мінімум? :facepalm:
8ГБ нео - біч-модель для тих, хто хоче відчувати себе частиною "емейзінгу", без жодних перспектив
не підійде і близько
для споживання контенту - аж бігом, доведено 10+ річним досвідом
спробуйте
що саме? на android задешево - працює, навіщо витрачати вже 699+ usd за логотип яблука?
перевірка на адеквантість: як перекладається загальноприйнятна абревіатура AI? :rotate:
я вже казав - як трактор який замінив купу конюхів з кіньми, чи людина з компом замість 20 бухгалтерів що вели записи ручкою
звісно, тому надайте відповідь на питання вище, будь ласка
yuriy_dd
Member

orange_deer: 30.06.2026 22:13я ще не зустрічав нікого, хто б настільки був на голову вдарений, щоб зневажити бійців Азову, солдатів ЗСУ та звичайних жителів Маріуполя, і все це тому, що вони розмовляли російською
ви такий самий тупий в розумінні що я кажу, як і в процах
питання що я задав - ви проігнорували
dext: 30.06.2026 22:15що спробувати, якщо нормальна LLM потребує
ніхто не буде запускати LLM на ніо, хоч потенційно щось мале можна
dext: 30.06.2026 22:15що саме? на android задешево - працює, навіщо витрачати вже 699+ usd за логотип яблука?
си собі що хоч можете думати, люди проголосують своїми грошима
а за логотип Майкрософт за новий ноут - вам краще викласти 1300
dext: 30.06.2026 22:15перевірка на адеквантість: як перекладається загальноприйнятна абревіатура AI? :rotate:
це затупі питання до мене, питайте місцевих фанатів х86
зі мною краще розмовляйте - які основні причини що М проци такі швидкі і так мало споживають. Можете тести запустити.
навіть LLM - це трохи не те що мене цікавить - бо це не проц
orange_deer
Member

yuriy_dd: 30.06.2026 17:43 і ці ж люди за 10 років забудуть і полізуть знову брататись з мацкалями. Думаєте голодомор - не забули?
так як ти? саме тому ти на ixbt з ними спілкуєшся постійно? про Голодомор їм нагадуєш там?
ти щойно повторив русняву пропагандистську методичку, молодець. видно з ким спілкуєшся багато ;)
он воно як! тобто правильно зробили, що зрівняли Грозний з землею? я правильно зрозумів твою позицію?
а нічого що вона так само як і ми проголосила незалежність у 1991 році після розпаду СРСР? нічого що там жили люди які мали власну національну ідентичність та мову? для тебе Чеченські війни це законні дії росії по боротьбі з сепаратизмом? знову ж таки - видно спілкування з руснею далось взнаки
yuriy_dd: 30.06.2026 17:43 В Абхазії російською мовою вільно володіє понад 90% населення
з уточненням, що російська мова була мовою міжетнічного спілкування в регіоні. там проживало багато різних етносів з різними мовами та навіть системами письма. російську знали всі внаслідок радянського союзу, тому нею спілкувались між собою різні національності. згідно з переписами 2003го року: 21,3% сакартвели (грузини), 43,8% абхази, 20,8% вірмени, 10,8% росіяни

і я знову повторю - росія напала не тому що вони спілкувались російською, а через свої імперські амбіції - захист російської мови чи громадян це лише привід, вони і без цього привід знайти можуть (Чеченські війни тому приклад)
yuriy_dd: 30.06.2026 17:43 просто іноді перестаньте бути тупими такими як ви є завжди, і почніть думати, в тому числі критично
критичному мисленню буде мене вчити людина, яка повторює кремлівські наративи, звинувачує російськомовних українців в російській агресії та вважає Чеченську республіку Ічкерію частиною росії?

якщо ви серйозно думаєте, що якби в Україні всі розмовляли українською, то росія не напала б, то ви глибоко помиляєтесь. знищення української державності було ціллю росії протягом усього її існування. і якою б мовою ми не говорили, росія знайде привід для агресії (наприклад прикордонні провокації, біолабораторії та "щоб не допустити НАТО біля своїх кордонів")
єдині хто змогли їх зупинити - це українські військові (україномовні та російськомовні), а не диванні псевдопатріоти на кшталт yuriy_dd, які ділять українців на правильних і неправильних за мовною ознакою. і якраз такі клоуни як Юрій допомогли росії створити картинку несприйняття українців, що народились в російськомовних районах України.

Відправлено через 5 хвилин 12 секунд:
yuriy_dd: 30.06.2026 22:04 так, довелось - і я знаю що спеціально ставили частини з Західної України бо довіри до місцевих не було.
брехня. по-перше, багато частин на сході розформували ще за влади Януковича. по-друге, розкажи мені де базувались такі бригади: 92га, 93тя, 25та, 79та. по-третє, ти зараз знецінив добробати зі сходу та півдня, такі як: Донбас, Азов, Дніпро-1, Шахтарськ, та інші. розкажеш нам яка частина з них була в оточенні в Іловайську? хто брав участь в боях за ДАП? розкажеш який полк 3 місяці тримав Маріуполь, а починав з рівня добровольчого батальйону?
yuriy_dd: 30.06.2026 22:04 а скільки місцевих було за мацковію?
я тобі нагадаю що Парубія вбив львів'янин. ждунів всюди вистачає, так само як і бажаючих заробити швидкі гроші від фсб.
yuriy_dd: 30.06.2026 22:04 якби у вас ніхто не розмовляв мацкальскою - не довелось би бігати. Якби на півдні сході - таке величезна маса людей не підтримувала мацковію - ніхто би не напав
це тухла руснява пропаганда що от самі винні. так вони і кажуть вестернам що українці самі не розуміють чого хочуть і не треба нам давати зброю. продовжуй в тому ж дусі ;)
населення Сакартвело (Грузія) підтримувало росію? чи на них напали після успішних реформ зі страху що ті в НАТО захочуть? можемо і далі піти. про Карелію знаєш? розкажи мені скільки фінів говорили російською і чому росія (тоді рфрср) на них напала? чи будеш казати що це різні речі і сучасна росія не така як совок?
yuriy_dd: 30.06.2026 22:04 99% людей там було все одно на революцію гідності
зачухались трохи лише коли реально мацковія напала у 2022 - і то навіть у Харкові було/є достатньо людей які під бомбами чекають мацковію
1) де ти був 22 листопада 2013 року?
2) більшість моїх знайомих з Харкова зараз в ЗСУ. навіть якщо вони спохватились тільки в 22му - фронт зупинився там де він зупинився завдяки тому що вони взяли зброю в руки, в той час як ти вирішив що краще сидіти вдома і спілкуватись з руснею на ixbt

Відправлено через 1 хвилину 53 секунди:
yuriy_dd: 30.06.2026 22:04 собі подумав - зараз вже не бігаєте? вже в Хельсінкі?
писати це людині, у якої
1) рідне місто зруйноване вщент
2) рідний брат загинув на фронті
3) двоє маленьких дітей

це просто верх цинізму. але я не здивований.

Відправлено через 1 хвилину 52 секунди:
yuriy_dd: 30.06.2026 23:20 ви такий самий тупий в розумінні що я кажу, як і в процах
питання що я задав - ви проігнорували
ти дай мені відповідь, якою мовою спілкуються хлопці які звільняли Маріуполь? чи солдати які прийняли на себе перший удар русні?

а ще краще не ігноруй той список питань який тобі вже неодноразово нагадували:
orange_deer: 30.06.2026 16:181) чому ви залишались у вконтакте після 14го року? знаючи що там власники росіяни і знаючи їх політику щодо майдану

Последний раз редактировалось orange_deer 30.06.2026 23:40, всего редактировалось 1 раз.
leif
Member

yuriy_dd: 30.06.2026 22:04моє ставлення до мацковії та мацкальскої - ви надіюсь побачили
звичайно, побачив! такий твій послужний список пан orange_deer накидав, красномовніше далі вже просто нікуди :D

ти можеш ігнорувати його скільки завгодно, але тебе тут сприймають саме через оптику цього списку, а не через те що ти намагаєшся з себе видавати
orange_deer
Member

до речі, про ставлення до московії та московської мови:
yuriy_dd: 30.06.2026 22:04моє ставлення до мацковії та мацкальскої - ви надіюсь побачили
dudchak_ru.png
час повідомлення - 2016-17 рік

це одна і та сама людина, якщо хтось сумнівається :rotate:
Барбарис
Member

orange_deer: 30.06.2026 23:23 якщо ви серйозно думаєте, що якби в Україні всі розмовляли українською, то росія не напала б, то ви глибоко помиляєтесь.
Не погоджусь, це звичайна маніпуляція. В такому варіанті "національні еліти" не ставали б раком перед рф, не копіювали їх закони, не здавали їм зброю, не давали б військові бази і т. д. Згадуючи кучму і Тузлу , то наявність бойової авіації відлякала рф. А у випадку атаки і шансів більше.
orange_deer: 30.06.2026 23:23 єдині хто змогли їх зупинити - це українські військові (україномовні та російськомовні), а не диванні псевдопатріоти на кшталт yuriy_dd, які ділять українців на правильних і неправильних за мовною ознакою. і якраз такі клоуни як Юрій допомогли росії створити картинку несприйняття українців, що народились в російськомовних районах України.
Згідно рішення Конституційного Суду України від 2021 року не існує такої юридично захищеної категорії громадян, а зросійщені.
рф допомогли створити таку картинку насамперед московські політологи яника, які поширювали мапи з категоріями "граждан. партія регіонів, яка почала збирати з'їзди на атдєлєніє, фєдєрацію тощо(залежно від року). Тому вірно говорити неправильні за язичною ознакою :lol:
yuriy_dd
Member

orange_deer: 30.06.2026 23:29 он воно як! тобто правильно зробили, що зрівняли Грозний з землею? я правильно зрозумів твою позицію?
мацковія так воює. Наскільки я памятаю - ніхто з держав включно з Україною - не висловили навіть щось проти
тільки українські націоналістичні організації - воювали на боці чеченців. Цікаво - на які ж мові вони розмовляли?
orange_deer: 30.06.2026 23:29а нічого що вона так само як і ми проголосила незалежність у 1991 році після розпаду СРСР? нічого що там жили люди які мали власну національну ідентичність та мову?
це двояке питання. Визнати що вони мають право самостійно відєднатись - це те саме що визнати відділення Криму та Донбасу
по закону - вони не мають права самостійно
по якому закону мають - я вам казати не буду, вам зарано влазити в суперечки про юридичне право - у вас і на значно простіші речі знань нема
orange_deer: 30.06.2026 23:29і я знову повторю - росія напала не тому що вони спілкувались російською, а через свої імперські амбіції - захист російської мови чи громадян це лише привід
це ви так думаєте. Колись так і нападала. Зараз - лише де бачуть що мають підтримку. До речі думали що будуть мати. Але к-ть людей для яких воля або смерть - виявилась більшою.
orange_deer: 30.06.2026 23:29знищення української державності було ціллю росії протягом усього її існування. і якою б мовою ми не говорили, росія знайде привід для агресії
я знаю скільки разів мацковія хотіла знищити мову в Україні. А ви знаєте? А чому хотіли знищити мову? А люди які продовжують розмовляти мацковською - допомагають цим прагненням чи ні?
І мова - це наша наймогутніша зброя проти мацковії - при чому безкоштовна. Дуже соромно що багато людей цього не розуміють. Може навтіь не соромно - а небезпечно для нац безпеки
orange_deer: 30.06.2026 23:29брехня. по-перше, багато частин на сході
ви таки проігнорували скільки силовиків там перейшли на бік мацковії.
Те що є свідомі люди які не зважаючи на все стали до оборони - це дуже добре. Цим ми і відрізняємось.
Але таких людей дуже мало. Серед російсько-мовних - ще менше.
Відео саме від такого я дав - ви переглянули? там він каже чому потрібно переходити на українську мову. Ви захищаєте тих хто продовжує ненавидіти українську і спілкуватись виключно мацкальскою? Повтор відео:

orange_deer: 30.06.2026 23:29 я тобі нагадаю що Парубія вбив львів'янин. ждунів всюди вистачає, так само як і бажаючих заробити швидкі гроші від фсб.
я знаю. Але ви в котре демонструєте відсутність критичного мислення. Ждуни є всюди. Але їх % серед україномовних - суттєво нижчий.
І те що вбивця Парубія спілкується мацкальскою - ви напевне спеціально проігнорували.
orange_deer: 30.06.2026 23:29про Карелію знаєш? розкажи мені скільки фінів говорили російською і чому росія (тоді рфрср) на них напала?
тоді був дійсно інший час, і напад був продиктований іншими обставинами. Можете почитати на яку країну наприклад напала Польща в 1938 році. А потім чесно скажіть чи знали.
orange_deer: 30.06.2026 23:29 1) де ти був 22 листопада 2013 року?
у Львові. Активний учасник обидвох майданів, і ще багато чого - про що не можу розказати
orange_deer: 30.06.2026 23:29фронт зупинився там де він зупинився завдяки тому що вони взяли зброю в руки, в той час як ти вирішив що краще сидіти вдома і спілкуватись
мацковія - це стратегічна наша загроза. Навіть якщо ми зараз переможемо, за 10-30 років вони оберуть нового пуйла і знову нападуть.
Допоможе лише її розпад. Скажіть чи ви це усвідомлюєте, і що зробили особисто для цієї мети?

Відправлено через 2 хвилини 27 секунд:
Барбарис: 30.06.2026 23:47В такому варіанті "національні еліти" не ставали б раком перед рф, не копіювали їх закони, не здавали їм зброю, не давали б військові бази і т. д.
я ж написав вже про це - хто обирав таких до влади? хто обирав за обіцянки зробити мацкальску другою державною?
orange_deer
Member

yuriy_dd: 01.07.2026 00:01
orange_deer: 30.06.2026 23:29а нічого що вона так само як і ми проголосила незалежність у 1991 році після розпаду СРСР? нічого що там жили люди які мали власну національну ідентичність та мову?
це двояке питання. Визнати що вони мають право самостійно відєднатись - це те саме що визнати відділення Криму та Донбасу
по закону - вони не мають права самостійно
по якому закону мають - я вам казати не буду, вам зарано влазити в суперечки про юридичне право - у вас і на значно простіші речі знань нема
не будеш казати не через мої обмежені знання, а тому що це були закони держави, яка розпалася - срср. крім того, навіть у складі совка вони мали статус автономної республіки - і мали повне право на незалежність, яке у них відібрала росія. але тебе це влаштовує. і юридичне право тут не зовсім доречне, в таких питаннях варто звертатись до міжнародного права ;)
це зовсім не те саме. Ічкерія це окрема нація та етнос - згідно до статуту ООН вона має право на самовизначення. натомість окремого Донбаського народу не існувало та не існує. щодо Криму - то кримські татари це єдиний окремий етнос який має право на самовизначення, але а) вони є значною меншиною; б) меджліс заявляє про приналежність кримських татар до України
yuriy_dd: 01.07.2026 00:01 лише де бачуть що мають підтримку. До речі думали що будуть мати
вони нападають там, де думають що зможуть виграти. і вони також розраховували на те що доведеться придушувати мітинги, підтримка це лише додатковий фактор на який вони робили ставку
yuriy_dd: 01.07.2026 00:01 Але к-ть людей для яких воля або смерть - виявилась більшою.
ти до цих людей не належиш. ти обрав сидіти вдома та спілкуватись з росіянами на ixbt
yuriy_dd: 01.07.2026 00:01 я знаю скільки разів мацковія хотіла знищити мову в Україні. А ви знаєте? А чому хотіли знищити мову? А люди які продовжують розмовляти мацковською - допомагають цим прагненням чи ні?
І мова - це наша наймогутніша зброя проти мацковії - при чому безкоштовна. Дуже соромно що багато людей цього не розуміють. Може навтіь не соромно - а небезпечно для нац безпеки
і ти все це розуміючи обирав та обираєш спілкуватись з руснею російською мовою, читати та поширювати статті російською мовою, споживати контент російською мовою. собі задай це питання, а потім вже вчи інших ;)

наша наймогутніша зброя це хлопці та дівчата на фронті що відстоюють нашу незалежність. не було б них, ти б говорив російською з місцевими гауляйтерами. і на ixbt для цього не потрібно було б заходити
yuriy_dd: 01.07.2026 00:01 Те що є свідомі люди які не зважаючи на все стали до оборони - це дуже добре. Цим ми і відрізняємось.
ти до цих людей не належиш.
yuriy_dd: 01.07.2026 00:01 Але таких людей дуже мало. Серед російсько-мовних - ще менше.
Відео саме від такого я дав - ви переглянули? там він каже чому потрібно переходити на українську мову. Ви захищаєте тих хто продовжує ненавидіти українську і спілкуватись виключно мацкальскою?
на тебе це відео схоже не подіяло, бо все ще писав повідомлення російською на ixbt після його перегляду
yuriy_dd: 01.07.2026 00:01 тоді був дійсно інший час, і напад був продиктований іншими обставинами. Можете почитати на яку країну наприклад напала Польща в 1938 році. А потім чесно скажіть чи знали.
якими? загрозою для срср з боку Фінляндії? бази НАТО біля кордону збирались розмістити? нічого не нагадує? :rotate:
напад Польщі на Чехословаччину тут ні до чого теж, хіба для того щоб виправдати загарбницькі дії росії, бо от всі так робили тоді.

повторю. росія завжди знайде привід щоб напасти на Україну та будь-яку іншу сусідню країну. все що їм для цього потрібно - це бути впевненими що вони зможуть в тій війні перемогти.
yuriy_dd: 01.07.2026 00:01 у Львові. Активний учасник обидвох майданів, і ще багато чого - про що не можу розказати
на майдані вже тоді стояв? бо в Донецьку він тоді вже теж був.
yuriy_dd: 01.07.2026 00:01 мацковія - це стратегічна наша загроза. Навіть якщо ми зараз переможемо, за 10-30 років вони оберуть нового пуйла і знову нападуть.
Допоможе лише її розпад. Скажіть чи ви це усвідомлюєте, і що зробили особисто для цієї мети?
задай собі таке запитання. бо ти навіть не спромігся відмовитись від російських форумів та ресурсів з оглядами ноутбуків та новинами про процесори
yuriy_dd: 01.07.2026 00:01 я ж написав вже про це - хто обирав таких до влади? хто обирав за обіцянки зробити мацкальску другою державною?
якби у тебе справді було критичне мислення, то ти б розумів як працювала пропаганда в ті часи, і що південь, центр, та схід України голосували за партію регіонів та януковича не через те, що були проросійськими а з ряду інших причин. в основному обіцянок економічної стабільності, близькості до промислових робітників та інших питань які легко відслідкувати подивившись соціальні дослідження того часу. додай ще розчарування людей в уряді після глобальної кризи 2008 року, і все стає на свої місця. питання другої державної мови було ключовим лише для певної меншості, яка знову ж таки легко піддавалась пропаганді.

але тобі легше ділити українців на правильних і неправильних і звинувачувати жителів сходу та півдня у тому, що вони привели агресора сюди. а те що не вкладається у твою повістку, ти постійно ігноруєш.
kabostebeztak
Member

yuriy_dd: 30.06.2026 22:04
isusik63: 30.06.2026 18:04Шо ты несёшь сепаратюга ?
правда завжди зачіпає, і її важко визнавати
isusik63: 30.06.2026 18:04Еслибы восточные атошники не встретили кацапов боемь
так, довелось - і я знаю що спеціально ставили частини з Західної України бо довіри до місцевих не було. І яка частина місцевих силовиків перейшла на інший бік.
а скільки місцевих було за мацковію?

пс: я знаю що в Маріуполі було і багато людей що за Україну:

ну що я можу зробити якщо причино-наслідковий звязок - вам не під силу зрозуміти
якби у вас ніхто не розмовляв мацкальскою - не довелось би бігати. Якби на півдні сході - таке величезна маса людей не підтримувала мацковію - ніхто би не напав
ви ж не пишете - за кого голосували ви, ваші рідні чи знайомі, хто привів яника до влади, як терпіли як він узурповував владу, як 99% людей там було все одно на революцію гідності
leif: 30.06.2026 20:39 ганебно, що ти досі існуєш в російському інформаційному і культурному просторі
хтось 2 плюс 2 не може додати
моє ставлення до мацковії та мацкальскої - ви надіюсь побачили

Відправлено через 3 хвилини 13 секунд:
dext: 30.06.2026 18:44 що спробувати, якщо воно фізично не працює через недостаній об'єм?
спробуйте, подивіться огляди
dext: 30.06.2026 18:44для чого підійде будь-який недорогий Android-планшет, за що переплачувати?
не підійде і близько
dext: 30.06.2026 18:44на 8ГБ - це виключно споживання в сучаних програмах
спробуйте
dext: 30.06.2026 18:44 бо на відміну від тупого майнінгу крипти - LLM вже мають і будуть мати корисне застосування в індустрії, навіть коли все нормалізується, це річ яка не зникне

Відправлено через 12 хвилин 50 секунд:
собі подумав - зараз вже не бігаєте? вже в Хельсінкі?
Він реально думає, що перехід на українську виправив би те, що ми були в совку та російській імперії і за логікою путіна входимо в його сферу впливу?
Або маячню про адін нарот?
Закрыто