yuriy_dd: ↑
30.06.2026 08:36
У 2014 році лінія зіткнення (або лінія розмежування) в Луганській області, яка сформувалася в результаті першої фази російсько-української війни, дійсно дивовижним чином збіглася з умовним мовним і демографічним поділом регіону.
Російська окупація 2014 року охопила переважно південну та центральну частини області (так званий «індустріальний Донбас»), тоді як північна частина («Слобожанщина» або «Старобільщина») залишилася під контролем України.
Цей поділ чітко корелював із даними Всеукраїнського перепису населення 2001 року щодо рідної мови.
- спойлер

неприємна правда для захисників мацкальскої мови
лицемір-малорос-клоун, а на повну мапу дивитись не вчили? чи як і русня тільки вирвану з контексту інформацію подавати вмієте?
- спойлер
знайдіть тут Маріуполь, Бердянськ, Приморськ і подивіться на карту лінії фронту АТО кінця 14го року. знайдіть російськомовні частини південного Запоріжжя чи Харківщини. подивіться на Бессарабщину.
висновок простий, не намагайтесь маніпулювати мовним питанням
1) фронт зупинився не там де українською мовою розмовляли більше, а там де добровольці АТО, а зараз бійці ЗСУ змогли його зупинити. ви не належите ні до перших, ні до других
2) замість того щоб докопуватись до українця який використовує російську в онлайн спілкуванні та рідне місто якого цілком можливо зруйновано - дайте відповідь на питання
що тягне українського патріота на російський форум ixbt на 12 році війни та 4 році повномасштабної війни? без переведення стрілок можете відповісти?
але можна піти і далі і запитати питання:
- хто обирав про-російських президентів?
- який відсоток серед україно та російсько мовних позитивно ставився до мацковії?
- хто був основною рушійною силою обидвох майданів?
- серед тих хто залишився на окупованих територіях - яка частина розмовляла мацкальскою? з тих хто виїхав - яка частина розмовляла українською?
- чи штурмували би зараз українці Польщу та інші країни - бо частині населля какая разница?
я просто задаю питання
давайте підемо далі і задамо прості питання:
попередньо ми бачимо що ви такий свідомий українець, патріот, закликаєте відмовитись від всього російського, правильно?
1) чому ви залишались у вконтакте після 14го року? знаючи що там власники росіяни і знаючи їх політику щодо майдану
2) чому ви поширювали статті російьскою на своєму фб (теж після 14го року)?
3) чому ви слідкували за російським ютубом і зокрема закликали людей дивитись відео про навального (хорошого руского опозіціонєра)? про Крим не бутерброд ви не чули?
4) чому ви реєструвались та донатили у гру War Robots яка розробляється росіянами?
і останнє, найбільш нагальне
5) чому ви навіть після 22го року все ще проявляєте активність на російських форумах та спілкуєтесь там з руснею, і причому регулярно? використовуєте російську щодня? чому? бо вам какая разніца чи як?
а чому вони не хочуть піти трішки далі і задати питання - а чому україномовні солдати повині захищати і гинути через те що частина людей не хочеть розмовляти українською і воліють і далі користуватись мацкальскою?
клоуне, содати гинуть не через російськомовних українців а через русню з якою ви любо мило спілкуєтесь на ixbt? і ще завдяки вашим генераціям переглядів на руснявих ресурсах, які збільшують оплату від рекламодавців. здогадаєтесь куди ідуть податки з цієї реклами?
для цього варто починати з себе. видалите акаунт yd77 з руснявого ixbt щоб показати на своєму прикладі?
Відправлено через 1 хвилину 54 секунди:
додам ще те що хотів надіслати вчора, але потім забув:
по-перше, дуже погоджуюсь з твердженнями людини, яку цитую. по-друге, як львів'янин, хочу вибачитись за цього клоуна та інших "особливих", які ставлять себе вище за інших через те, що вони от на заході України народились.
Кхм, людина яка народилась в Україні є українцем, неважливо чий вона нащадок. Дуже дивно таке читати від львів'янина який ходить на російськомовний форум спілкуватись російською мовою. Я народився, наприклад, в нині окупованій Горлівці, Донецька область. Мої предки в більшості росіяни ну то й що? Я вільно спілкуюсь українською, хоч я живу в Запоріжжі про яке постійно чув в вашому прекрасному Львові що "там одні кацапи, ви не українці" хоча мову знаю краще від отих всіх таврувальників.
Багато моїх друзів які спілкувались або спілкуються російською наразі або в армії або вже немає в живих. Добре сидіти за тисячку кілометрів і триндіти щось про мовне питання коли кожен день тобі на голову не летять каби/фпв/шахєди. И при цьому всьому ходити на підарські ресурси корчити з себе розумного. Нехай мені дадуть read only за погане слово в повідомленні, бог із ним, переживу.
на це також зможете відповісти, малороський клоуне? чи це незручна правда?
p.s. проігноруєте, і цим підтвердите що так і є