Новости
Последние статьи и обзоры
Продажі Kingdom Come: Deliverance II сягнули шести мільйонів копій, гра отримала знижку 60%
-
AlexWest
Member
Геральт, в мене питання: грали на клавомиші чи геймпаді? І яку версію гри, наскільки патчену? Бо на релізі це був багодром; вийшов мільйон патчів з правками балансу, керування, складності і т.д.
-
Геральт
Member
AlexWest
На кловомиші. Поняття не маю, яка версія (грав якийсь час після релізу). Ролі не грає, бо на баланс і складність наплювати, адже майстерний удар вони на забрали. А це і є той самий "Press X to win"
На кловомиші. Поняття не маю, яка версія (грав якийсь час після релізу). Ролі не грає, бо на баланс і складність наплювати, адже майстерний удар вони на забрали. А це і є той самий "Press X to win"
-
AlexWest
Member
Геральт, переважно люди ниють, що їм занадто складно. 1×1 чи 1×2 ще можна битися. Більше – це вже смерть або принизлива втеча чи виманювання . В Готиці Ремейку те ж саме. За це й любимо їх. Я наче непогано розібрався в бойовці, але не пам'ятаю, щоби в якійсь із цих ігор всіх розвалював. 1×1 – переважно так, але обидві гри нечасто балують такими зручними умовами.
-
Геральт
Member
AlexWest
Що значить "переважно"? А не "переважно" там можна якось 1х1 програти після отримання майстерного (якщо не ставити таку мету, звісно)?
І "1 vs кілька" сенсу не мають. Економіка зломана, а отже фармити лут і продавати не потрібно. Унікального убер луту також нема (може мені не трапився, не знаю). Прокачки, як такої, і не треба (вирішує ж "скіл"). Босів нема, як класу. То що там з тої бойовки лишається? Духота з комбо? "Майстерний" набагато ефективніший.
Люди ниють, бо не розпробували майстерний і ведуться на ті дурнуваті комбо. Всього то треба "майстерний удар" і меч з цифіркою побільше
зі. Саме кумедне в тій бойовці це "стінка на стінку". Коли забігаєш ворожому болванчику за спину, б'єш по макітрі, він розвертається, отримує по макітрі ззаду вже від мого дружнього болванчика. Робиш кілька кроків назад, він знову розвертається до дружнього (бо так наказав скрипт) і очікувано отримує знову по макітрі вже від мене. Я так в них боях "занурювався", що аж боки рвав від сміху )
Що значить "переважно"? А не "переважно" там можна якось 1х1 програти після отримання майстерного (якщо не ставити таку мету, звісно)?
І "1 vs кілька" сенсу не мають. Економіка зломана, а отже фармити лут і продавати не потрібно. Унікального убер луту також нема (може мені не трапився, не знаю). Прокачки, як такої, і не треба (вирішує ж "скіл"). Босів нема, як класу. То що там з тої бойовки лишається? Духота з комбо? "Майстерний" набагато ефективніший.
Люди ниють, бо не розпробували майстерний і ведуться на ті дурнуваті комбо. Всього то треба "майстерний удар" і меч з цифіркою побільше
зі. Саме кумедне в тій бойовці це "стінка на стінку". Коли забігаєш ворожому болванчику за спину, б'єш по макітрі, він розвертається, отримує по макітрі ззаду вже від мого дружнього болванчика. Робиш кілька кроків назад, він знову розвертається до дружнього (бо так наказав скрипт) і очікувано отримує знову по макітрі вже від мене. Я так в них боях "занурювався", що аж боки рвав від сміху )
-
AlexWest
Member
Геральт, ну, в реальному житті такі бої теж часто виглядають неграційно, часом недолуго (історичні реконструкції, наприклад). І коли дивишся на них збоку чи через монітор, то, звісно, смішно. Але живому солдату було не смішно, коли його затискали з двох боків. Це в Марвелі все красиво і ефектно. Ну, і в індійських бойовиках 
-
Геральт
Member
AlexWest
В реальному житті притомна людина не полізе на 3-5 озброєних бандюганів. А буде таки рятуватись "ганебною втечею"
Це до питання "занурення та ефекту присутності".
Менше з тим. Подобається така нікчемна бойовка - на здоров'я. Добре, що не буде популяризуватись через GOTY. Хай собі залишається в категорії "самобутніх", де їй і місце.
В реальному житті притомна людина не полізе на 3-5 озброєних бандюганів. А буде таки рятуватись "ганебною втечею"
Менше з тим. Подобається така нікчемна бойовка - на здоров'я. Добре, що не буде популяризуватись через GOTY. Хай собі залишається в категорії "самобутніх", де їй і місце.
-
AlexWest
Member
А командири питали чи ти хочеш? Армія на армію і вперед. Дивні у вас висновки. Нікчемна – дуже гучно сказано. Якщо ви так легко знецінюєте величезну роботу розробників, у яку вони вклали душу, не боячись виділитись на загальному фоні дешевих поробок, то, вочевидь, є сенс знецінити і ваші коменти.Геральт: ↑ 27.06.2026 18:19 AlexWest
В реальному житті притомна людина не полізе на 3-5 озброєних бандюганів. А буде таки рятуватись "ганебною втечею"![]()
Менше з тим. Подобається така нікчемна бойовка - на здоров'я. Добре, що не буде популяризуватись через GOTY. Хай собі залишається в категорії "самобутніх", де їй і місце.![]()
А люди навпаки більше полюбили цю гру після абсурду на церемонії нагородження.
-
Vpupkin
Member
Де старій людині знайти час і натхнення на ці дві прекрасні гри?
-
Геральт
Member
AlexWest
Люди так полюбили, що розробники в x2 ціну через рік часу скинули. Полюбити-то полюбили, але купувати перестали.
А як назвати бойовку в РПГ, яка одночасно напрочуд легка і в той же час неймовірно нудна? Це дійсно треба мати талант таке г. зліпити. Там до речі, якби не вбога камера, контролю над якою гравець практично не має, то і проти банди від майстерного можна було б грати.
В соулсах, які намагаюсь 10 дорогою обходити, і то цікавіше. Є виклик і хоч якесь різноманіття. В KCD2 бандит в лісі з мечем, лицар на турнірі з мечем і якийсь недо-бос з мечем діяти будуть однаковісінько. Душу вони вклали, пф...
Люди так полюбили, що розробники в x2 ціну через рік часу скинули. Полюбити-то полюбили, але купувати перестали.
А як назвати бойовку в РПГ, яка одночасно напрочуд легка і в той же час неймовірно нудна? Це дійсно треба мати талант таке г. зліпити. Там до речі, якби не вбога камера, контролю над якою гравець практично не має, то і проти банди від майстерного можна було б грати.
В соулсах, які намагаюсь 10 дорогою обходити, і то цікавіше. Є виклик і хоч якесь різноманіття. В KCD2 бандит в лісі з мечем, лицар на турнірі з мечем і якийсь недо-бос з мечем діяти будуть однаковісінько. Душу вони вклали, пф...
-
AlexWest
Member
Геральт, в мене є підозра, що ви грали у якусь ранню версію, бо я не пригадую, щоб мій майстерний удар вирішував усі мої проблеми. Першу грав за рік після релізу.
Отправлено спустя 4 минуты 48 секунд:
Vpupkin, хіба стара людина не має бути на пенсії? А пенсія – це ж час можливостей ) А натхнення приходить по ходу діла )
Отправлено спустя 4 минуты 48 секунд:
Vpupkin, хіба стара людина не має бути на пенсії? А пенсія – це ж час можливостей ) А натхнення приходить по ходу діла )
-
Геральт
Member
AlexWest
Скиньте сейв перед "проблемами", стягну гру, спробую. Зараз-то вже мабуть не рання версія. Хоч KCD хоч KCD2, без різниці. Тільки в ГГ має бути відкритий майстерний удар, само собою, ну і хоч якийсь меч, який той бій витримає. Натовп головорізів прохання не пропонувати. Бо якщо єдине, що може протиставити гра, тільки як м'ясом закидати, то гріш ціна такій бойовці. Ну а якщо все ж таки запропонуєте, то в якомусь такому місці (сюжет/сторонній квест), яке ну прям ніяк крім бою не обійти.
KCD2 грав, в тому числі вже після додавання hard mode, а це явно не рання версія.
Першу пройшов на hard, так що також навряд чи щось сильно раннє
Без майстерного не набагато цікавіше. Просто замість 1 кнопки, буде використовуватись 2: блок, удар, повторити. Зате напрямком удару можна нехтувати.
Скиньте сейв перед "проблемами", стягну гру, спробую. Зараз-то вже мабуть не рання версія. Хоч KCD хоч KCD2, без різниці. Тільки в ГГ має бути відкритий майстерний удар, само собою, ну і хоч якийсь меч, який той бій витримає. Натовп головорізів прохання не пропонувати. Бо якщо єдине, що може протиставити гра, тільки як м'ясом закидати, то гріш ціна такій бойовці. Ну а якщо все ж таки запропонуєте, то в якомусь такому місці (сюжет/сторонній квест), яке ну прям ніяк крім бою не обійти.
- спойлер
- Ось приклад з 1ї: досить обмежений простір, суперник ніби як не повний нікчема. Там я трохи підключав і звичайні удари, просто, щоб було трошки швидше. Але суть, думаю, зрозуміла. Те саме в абсолютно кожній дуелі. Це г. а не бойовка. І ні, заморочуватись з комбо мені не потрібно, якщо одного й того самого прийому вистачає проти будь-кого
https://fex.net/uk/s/rfsabfz (обережно, не засніть від аудіосупроводу. Який бій, така й музика
)
KCD2 грав, в тому числі вже після додавання hard mode, а це явно не рання версія.
Першу пройшов на hard, так що також навряд чи щось сильно раннє
Без майстерного не набагато цікавіше. Просто замість 1 кнопки, буде використовуватись 2: блок, удар, повторити. Зате напрямком удару можна нехтувати.
-
7mindfields
Member
Кловен з рівії порівнює «цікаву, складну і різноманітну» бойовку в третьому відьмаці з соулс лайк проектами (sick!) і kcd
По сабжу, гра звісно дуже недооцінена
По сабжу, гра звісно дуже недооцінена
-
waryag
Member
Якщо вважаєш механіку поломаною - навіщо її використовуєш? Відьмак і соулси також дають можливість збирати ОП білди, що знищують інтригу і цікавість боїв, і що?Геральт: ↑ 27.06.2026 17:02Сабжу до відьмака як до неба. У В3 (10+ рочків вже виповнилось) бойовка на порядок динамічніша, цікавіша і складніша. Принаймні я не знаю, як там можна однією кнопкою будь-яку дуель на ізі виграти. Вже не кажучи про відсутність в сабжі елементарних QoL фішок. Гвінт в окрему гру виріс, на відміну від того примітивного покера в KCD. І т.д. і т.п.
Скільки очищувача скла треба випити, щоб втратити здатність розрізняти солідний сіквел і ДЛС? Мабуть, чимало?Геральт: ↑ 27.06.2026 17:02 Там всього ніби 5 номінантів було. В список потрапили і вистачить з них. Та й то DLC фактично. Нічим принциповим від першої не відрізняється
-
AlexWest
Member
Геральт, так на самих контратаках ти витрачаєш по 5-7 хвилин на кожного ворога в пристойній броні. Комбо в десять разів пришвидшують процес. По моєму це гарний хід з боку розробників: хочеш заощадити час – ризикуй і фінти; боїшся ризику або не вмієш – колупай ворога надійними прийомами. Плюс, не всім дається той контрудар, бо не всі мають реакцію; що якби теж говорить про те, що ви качаєте себе, а не героя, а це цінно і рідкісно в РПГ. Бойовка як була на любителя, так і залишиться. Але факт в тому, що прямих аналогів їй немає, або вони неочевидні, тому об'єктивно для історії це цінна серія ігор і цінна своєю унікальністю бойовка. Загальновизнаний еталон РПГ про середньовіччя, якщо й не взяв висоту Відьмака 3 (не через якість гри, а тому, що фентезі популярніше). От вийде їхня гра по Володарю Перснів, у Відьмака і TES з'явиться серйозний конкурент.
-
warp37
Member
Лучшая ролевая игра последних лет, да и лучшая игра прошлого года.
-
Mikes
Member
Тут варто нагадати що базовий цінник 33ї був 50$ a y KCD2 - 60$, і всі ДЦЛ Кіндомкаму - платні, а у експедиції - єдине існуючи нині - нашару.Sailor Popeye: ↑ 27.06.2026 12:36 .. Чехи ще і щедріші, бо віддають по хорошій знижці гру, коли франузи зробили тільки -20%
-
mertvei
Member
Скажу чесно експедицію 33 просто зніс в третьому акті якщо не помиляюся,більш нудних бойів ніж там я ще,не бачив і сама гра дуже нудна. Киндом кам що перша що друга значно цікавіша,за єкспедіцію 33,особисто для мене.
-
Геральт
Member
AlexWest
От ти такий передбачуваний (як та бойовка), що аж нудно. Знав, що до часу придерешся.
І у відьмаку що б ти там не зібрав, 1 кнопка (буквально) не пройде. Ну, або відео з першим зустрічним грифоном наприклад надай, глянемо.
Назви основні суттєві відмінності між KCD1 і KCD2, може зможеш меня пройняти, я візьму по знижці 2 частину і побіжу насолоджуватись (але це не точно)
А використовую, бо полюбляю знаходити поломане і
От ти такий передбачуваний (як та бойовка), що аж нудно. Знав, що до часу придерешся.
- спойлер
- Це ж не "кожний ворог в пристойній броні". Там просто йому ХП насипали, тільки й всього. Тобі скинути турнір, де за 5-7хв 3-4 суперника падає в той же спосіб? Чи рядового моба на дорозі, який від 2-3 тичок складеться? Отой удар по горлу бувало і шотав . Може баг, а може фіча. Тому бій 7хв з першого трая це вигідніше 2хв бою з 5ї спроби. Ну і ми ж пам'ятаємо, що в цій недоGOTY норм. збережень як і телепортів нема, правда? І до власне рітраїв бою ще треба доплюсувати час на добирання.
Вікно там величезне (ну, принаймні в порівннянні з соулсами чи тою ж Е33). Почалась анімація чужої атаки - туцькай ПКМ (KCD1) або ж ЛКМ(KCD2). Тільки long press, а не short press (тобто з короткочасною фіксацією). В першій, якщо не попав у вікно, поставиш блок, не страшно. Рано чи пізно майстерний пройде. А їх треба буквально кілька, що б виграти бій. Отой з відео, то мабуть єдиний суперник на всю гру, такий жирненький. Ну і вже не пам'ятаю з чим я там прийшов, може було що іржаве і тупе, не дамажило.
В другій майже те саме. Не пройшов майстерний (лкм), туцькай пкм(блок), закриєшся, та й по всьому. А можна й дистанцію на початках розривати, поки не навчищся.
Ага, успіхів їм з такою "унікальною" бойовкою у володарі перснів. Ще не всі в то вступили
А може й дійсно, з 3ї спроби GOTY вийде взяти...
Білд треба зібрати, тобто докласти зусиль. В KCD потрібно аж цілих пару годин, щоб дійти до майстерного по сюжету. Ніякого тобі планування прокачки, ніякого тобі вишукування шмоту. Все до болю примітивне і просте.waryag: ↑ 27.06.2026 21:06 Якщо вважаєш механіку поломаною - навіщо її використовуєш? Відьмак і соулси також дають можливість збирати ОП білди, що знищують інтригу і цікавість боїв, і що?
І у відьмаку що б ти там не зібрав, 1 кнопка (буквально) не пройде. Ну, або відео з першим зустрічним грифоном наприклад надай, глянемо.
Назви основні суттєві відмінності між KCD1 і KCD2, може зможеш меня пройняти, я візьму по знижці 2 частину і побіжу насолоджуватись (але це не точно)
А використовую, бо полюбляю знаходити поломане і
- використовувати

-
Striker
Member
Не знаю кому що не подобається, але я зараз граю в KCD 2 після KCD 1 на моменті весілля з пройденими всіма побочками, то скажу так - гра шедевр в своєму жанрі. Є деякі незначні моменти, але на загальну картину це не впливає. Після KCD планую проходити Експедицію, якраз дізнаюся, що там настільки крутіше, чи це просто звичайний хайп.
-
AlexWest
Member
Геральт, тобто, ти другу частину навіть не грав? Потужно. Солідно. Ну, і постійне порівняння KCD з Соулсами – це ще солідніше. Може, то мені піти в тему з гонками і почати всім доводити який це нудний жанр, де все проходиш однією рукою, хоч гонки це не моє, але то таке.
Отправлено спустя 8 минут 14 секунд:
Striker, ну, типу так. KCD (особливо 2) - це ж не тільки бойовка (привіт Соулси), а досить різнопланова контентна гра. Навіть якщо бойовка не зайшла, ну бляха, там купа інших радощів і приводів затриматись. В другій, як мінімум, квести одні з кращих в жанрі, як кажуть оглядачі. Чи просто інтерактивний тур по середньовіччю, крутіший навіть, ніж в Ассасінах.
Отправлено спустя 8 минут 14 секунд:
Striker, ну, типу так. KCD (особливо 2) - це ж не тільки бойовка (привіт Соулси), а досить різнопланова контентна гра. Навіть якщо бойовка не зайшла, ну бляха, там купа інших радощів і приводів затриматись. В другій, як мінімум, квести одні з кращих в жанрі, як кажуть оглядачі. Чи просто інтерактивний тур по середньовіччю, крутіший навіть, ніж в Ассасінах.