Вінда норм працює, але іншим програмам нічого не лишаєтьсяbes: ↑ 24.06.2026 16:10 они сами знают как их винда работает с ноутами на 8 гигабайт ?
Новости
Последние статьи и обзоры
Microsoft пропонує торішні моделі Surface Pro та Laptop, оснащені 8 ГБ оперативної пам’яті
-
dead_rat
Member
-
Rex
Member
Tetronga
Так, в 2026 році 8 ГБ - ні про що. У мене Вінда + браузер з декількома вкладками + Стім і месенджер в фоні стільки бере. Може там звісно спершвидкий ссд, файл підкачки на якому частково компенсує нестачу ОП, але ж все рівно - не буде воно нормально працювати. Інше питання, що надважкі задачі - ігри, монтаж ніхто не буде на ньому запускати. Це типу бізнес ноут - Ворди, Екселі, презентації, Тімс. Для цього може й вистачить.
Так, в 2026 році 8 ГБ - ні про що. У мене Вінда + браузер з декількома вкладками + Стім і месенджер в фоні стільки бере. Може там звісно спершвидкий ссд, файл підкачки на якому частково компенсує нестачу ОП, але ж все рівно - не буде воно нормально працювати. Інше питання, що надважкі задачі - ігри, монтаж ніхто не буде на ньому запускати. Це типу бізнес ноут - Ворди, Екселі, презентації, Тімс. Для цього може й вистачить.
-
1234waltz
Member
Хтось покажіть їм ціну актуального iPad та MacBook Neo, а аткож те, як macOS працює з пам'ятью.$849 і $949
-
walkman3000
Member
в штатах майже постійно знижки і вже за 900-1000 можна знайти базовий сюрф з оледом та снапелітом 16/2561234waltz: ↑ 25.06.2026 09:40Хтось покажіть їм ціну актуального iPad та MacBook Neo, а аткож те, як macOS працює з пам'ятью
-
kabostebeztak
Member
Так не сарказм же ж. Реально впрітик. 7.14гб використовує.yurius_r: ↑ 25.06.2026 09:10Треба ставити тег /sarcasm додатковоkabostebeztak: ↑ 25.06.2026 04:25В прітик там ті 8гб.![]()
-
yurius_r
Member
kabostebeztak
Я мав на увазі, що цей тег я мав додатково поставити на своє перше повідомлення. 8GB RAM у 2026 це знущання
Я мав на увазі, що цей тег я мав додатково поставити на своє перше повідомлення. 8GB RAM у 2026 це знущання
-
zaqik
Member
Согласен со всеми скептическими коментами про 8 гб, но в версии на 16 гб был/есть соплиот, который жрёт сколько? Я пошучу про 8 гб, и получается что у тебя всё тех же 8 гб что с соплиотом, что без. Учитывая маркетинговые тенденции они ещё и дороже его, чем версию с 16 ГБ должны были сделать в стиле "добавить - это +100 к цене, убрать - это +200".
-
kabostebeztak
Member
Аyurius_r: ↑ 25.06.2026 18:09 kabostebeztak
Згоден
Навіть на моєму лоу енд ПК 16 гігабайт
І на 11-річному MacBook Pro 2015 15-дюймовому в базовій комплектації теж 16 гігабайт озп, правда не ддр4 а ддр3.
Відправлено через 45 секунд:
так слопілот вирішується лінуксомzaqik: ↑ 25.06.2026 22:23 Согласен со всеми скептическими коментами про 8 гб, но в версии на 16 гб был/есть соплиот, который жрёт сколько? Я пошучу про 8 гб, и получается что у тебя всё тех же 8 гб что с соплиотом, что без. Учитывая маркетинговые тенденции они ещё и дороже его, чем версию с 16 ГБ должны были сделать в стиле "добавить - это +100 к цене, убрать - это +200".