Офіційно: попередні замовлення на Grand Theft Auto VI розпочнуться наступного тижня

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Vladys77: 23.06.2026 14:41
dead_rat: 23.06.2026 00:16
Це вже просто в камеді клаб.

В ПС стоїть стандартний проц амд і відяха амд, нічого там не відрізняється від ПК, то і оптимізації окрім зниження надаштувань графіки нема.

А розповідати що 30 фпс не відрізняється від 60, коли пекашніки і за 120 фпс можуть зафукати, це взагалі нонсенс. Звичайно, є неспішні ігри типу Детройту де це норм, але… :dontknow:
Залізо в PS не стандартне, а кастомізоване. І не в цьому суть. Ви не розумієте що означає оптимізовувати і тестувати гру на конкретному пристрої?
На вашому ПК ніхто з розробників не тестує гру і не оптимізує під конкретну вашу конфігурацію. А під PS всі оптимізують і всі на PS свої ігри тестують. Тому з заліза консолі витискають максимум на що воно потенційно здатно. А з заліза ПК ніхто нічого не витискає. Хочете кращу графіку? Купіть потужніший ПК :gigi:
Я 15 років заробляю на життя програмуванням. Я знаю, що вони нормально НЕ тестують. Максимум перевірять що якщо десь на плойці лагає, то поставлять чи простіші текстури, чи приберуть npc, але реально ніхто нп оптимізує. Тим більше, що ігри на УЕ5
XXXshadyXXX
Member

dead_rat: 23.06.2026 15:01Тим більше, що ігри на УЕ5
Подтверждаю

А так оптимизируют, но только собственные проекты от внутренних студий. А когда была эра PS3, вот там то все игры оптимизировали под Cell :D
Vladys77
Member

Геральт: 22.06.2026 23:57
Vladys77: 22.06.2026 21:39 з коментами що вам не подобаються всі ігри від Sony...
1. Не пригадую, щоб я писав, що мені всі ігри соні не подобаються. Можна цитату?
спойлер
Пройшов не без задоволення хорайзони, days gone, цусіму першу, ще там щось. На ПК, з норм якістю, швидкодією і на зручній клавомиші. До речі, пробував хорайзон на плойці (після ПК). Це біль. Там же вицілювати критичні точки треба, а після миші це щось.
По DS2 намагався донести, що в графіці там нічого особливого. Може для консольщика це вау, бо ігри дорогі, часто купувати не вийде, тому одна забавка затирається до платини і на інші часу менше. Але забавок з кращою графікою вистачає. Мафія просто як наочний приклад. Вийде В4 на UE5, і там буде ще краще.

2. Офлайн активація нічим принциповим від перепродажу диску не відрізняється. І там і там продана 1 копія, в яку грає кілька десятків людей. Торент не набагато гірше. Гру після торенту я куплю, якщо буде того варта. Без торенту, наосліп - в жодному разі. З локалізацію справа проста. Спочатку локалізація, потім покупка. Можуть бути винятки, але рідко.

3. От вам ваша "оптимізація". Збільшили роздільчу рендеру з 864p до 1080p. Перемога. А ось так та ж прагмата бігає на старезній 6700XT в FHD.
Ні, не розумію, як "оптимізували" 2077 під PS4, що там слайд шоу в 960p. Ясно, що "чудово" грається в 30 кадрів. В іграх соні приціл ватний, а швидкість ГГ, як у вагітного бегемота. От тільки на ПК так само можна залочити 30 і мати фреймрейт, як струна. (нагадало "плавність" на інтелі, яку ніхто цифрами пояснити не міг, але всі "відчували")
Не подобається 2077? Прошу дуже, сенуа2, 30 кадрів. І такого повно.

4. Якби ви глянули мої відосики вище, то помітили б 55гр на 5800X3D під повітрям. А 5700 холодніший. Додаткове ПЗ для коригування кривої вентилів відяхи... :facepalm:
Прошу, не продовжуйте описувати історії ваших ПК, мені боляче це читати.
спойлер
(і знову апеляція до віку. Ось з чого я починав знайомство з "геймінгом" (фото не моє). Впевнений, що ви поняття не маєте, що це. І софт на касетах пам'ятаю. Був свідком, як "специ, які збирають пк"...бла-бла-бла...скололи кристал проца, за що отримали добрячої прочуханки від шефа...ех, та що там згадувати..
Консоль працює з коробки, а як же. От тільки недешевий HDMI, який я завбачливо кинув у стіну при ремонті, не побачила. Кабель можна поміняти, але консоль продав, так що не актуально. Ну і працює вона з гіршою якістю і з гіршою швидкодією. Ви хоч цілий табун спеців покличте, а гру з 60капом на PS5 у 100 кадрів не пограєте. Як і "натив" вам недоступний. Оті 55" 4к на телевізорі з апскейлом з 3-5 метрів це звісно круто...для умовного відьмака, але абсолютно не грабельне в BG3. Бо тонни тексту і від дрібних шрифтів на кінському пікселі в мене просто витечуть очі. Зрештою, ніщо не заважає підключити ПК до того самого 55" 4к. Апскейли в відеокартах вже також є. А деякі, як кажуть, навіть краще за натив :gigi:

5. Онлайн не цікавить. А от відсутність модів жирнючий недолік. Я б не грав симулятори без модів на приставці. Просто ігнорував би.

6. Там і по решті конфігу можна пройтись, крім СО. Але не хочу травмувати :-/

7. Оптимальна ПК, як найбільш універсальна. А не куца і обмежена плойка. З ідеальною згоден.

на моїй 9070XT 340Вт
Я ж кажу, все те ж саме упереджене ставлення на основі свого суб'єктивного досвіду.

Не подобається грати на консолі - не грайте.

Ви мамкін зборщик ПК професіонал :D
R7 5700X3D гріється менше від R7 5800X3D на пару градусів. Сама лінійка 5000X3D гріється сильно, бо 3D кеш розташований зверху чіпа.

Але проблема була не в охолодженні процесора, а в неможливості повітряної системи охолодити процесор розігрітим до 70-80 градусів повітрям від відеокарти.
У рідинній системі охолодження процесор обдувається холоднтм повітрям з зовні корпусу. Тому він додатково не розігрівається.
І 50 градусів на процесорі це в мене максимальний максимум в жарку пору року. А так в іграх температура процесора в діапазоні 35-45 градусів :laugh:

У вас відеокарта значно менше споживає енергії. В мене крім того що більше, та ще й з заводським розгоном частот. Вона дуже сильно гріється. І особливо грілась на тихому пресеті роботи вентиляторів.

Якщо ви не можете повірити в таке, то приїзджайте в гості, я вам покажу як ПК може обігрівати кімнату взимку :D .

Всі аргументи про 100 кадрів, лок на 60, апскейли і все інше - це виправдання свого упередженого погляду.

В мене є PS 4 Pro, PS5 і ПК, який видає 120 кадрів на максимальних налаштування в QHD без генерації кадрів та апскейлу в Stalker 2.
І я можу порівнювати. Бо граю зараз більше на ПК, а на PS5 проходжу окремі ігри, які ексклюзивні на PS або безкоштовні в моїй підписці :D .
Уявляєте, на PS є купа безкоштовних топових ігр в підписці і не треба красти на торентах :D
Диски ніколи не перепродував, бо на дисках ігри майже ніколи не купував. Є всього 7 ігор для PS на дисках... бо на них були великі знижки, більше ніж на цифрові версії.

Так от, я можу порівнювати як виглядає гра на PS5 на 4к 55" телевізорі і на 32" QHD моніторі на ПК. І в мене механічна топова клавіатура та топова ігрова миша від Logitech. А ще елітний ПК геймпад з TMR джойстиками, віддачею, адаптивними тригерами і все таке.
Тобто все можу порівняти.

Ну і знову ж таки про дорогі ігри на PS. Я майже всі свої десятки ігор брав з великими знижками і отримував безкоштовно у підписці PS Plus. І лише кілька ігор за 7 років купив за повну вартість на релізі. Типу Death Stranding та Horizon Zero Dawn. І на ПК ігри купую лише зі знижками і тільки кілька купив на релізі за ту ж саму вартість, що і на PS5.
І не повірите, Nioh 3 наприклад на PS5 коштує дешевше ніж в Steam. А інши ігри зазвичай так само.
XXXshadyXXX
Member

Vladys77: 23.06.2026 15:30а на PS5 проходжу окремі ігри
Так кроме GT7 и игр по подписке, толком то и играть не во что :D - говорю как владелец PS5, а так ждем GTA VI в отличии от некоторых :)
Геральт
Member

Vladys77
Бо граю зараз більше на ПК
Само собою. Плойка ж не видасть 120 кадрів на максимальних налаштування в QHD без генерації кадрів та апскейлу в Stalker 2.
безкоштовних
в підписці
та ще й "топових" :facepalm: А що таке "топова гра", до речі?

Механічна клавіатура? Справжня механічна, не підробка?

Мамкін збирака в нас ви )
Рік, Карл! вовтузитись з СО, натикати в корус 7 вентилів, але не змогти вивести додаткові 15% тепла (порівняно з 9070XT) це сильно. І заводський розгін вже пораховано в споживанні, якщо щось. Чи додаткові герци генерують додаткове тепло без додаткового споживання?

Гаразд, розумію, що спілкуюсь з дитиною. Успіхів з консольним геймінгом :)
Vladys77
Member

daesz: 20.06.2026 21:39
kairo: 20.06.2026 18:34 2026, люди продовжують сратись на тему чия платформа краще :rotate:
Тут ніби навіть розумово ущемленим зрозуміло, що в ПК недолік тільки один - ціна. Тому якщо зовсім туго із фінансами, то варіантів немає - тільки консоль.
Та й різниця в ціні ніби сумнівна також, бо щоб потягнуло соснольні налаштування - і 3060 вистачить (ще й зображення буде краще на ній в 30 фпс). В той же час, щоб грати будь-які онлайн чи псевдо-онлайн (геншин наприклад, чи дівіжн) ігри - потрібно платити ще одну підписку рофл.
Що один погляд ПКшника, який не бачив консоль 😀

У ПК перевага над консоллю лише у разі необхідності потужного ПК самого по собі. І звісно наявності зайвих грошей. Тоді можна влупити бабло в топовий ігровий ПК.

А якщо людині не треба потужний ПК чи ПК взагалі? Тоді для неї оптимальний вибір саме консоль. Бо на ній можна грату в усе включно з ексклюзивами. І робочій ПК + консоль буде дешевше ніж ігровий ПК.

Також ПК бояри не можуть оцінити комфорт консолі vs гемор ПК. Бо вони звикли до гємру і без нього не можуть :laugh:

Наскільки зручніше грати на геймпаді лежачі на дивані перед великим телевізором, коли для гри треба натиснути кілька кнопок і все це займе до хвилини часу.

І якраз при відсутності грошей купують саме ПК. Галімий початкового рівня псевдоігровий щоб потім качати ігри на торентах.

Сегмент консолей - це більш платоспроможні власники, які активно купують ігри. Не важливо чи самі купують, чи батьки їм купують. Але купують. А мамкіному геймеру довести батькам що окрім "ПК для навчання" йому ще регулярно треба докуповувати "ігри для навчання"... :laugh:
XXXshadyXXX
Member

Vladys77: 23.06.2026 16:03Бо на ній можна грату в усе включно з ексклюзивами
А как же CS2 и DOTA 2 + LOL :) Ах и как я мог забыть стратегии на 8к ТВ :lol:
Vladys77: 23.06.2026 16:03Наскільки зручніше грати на геймпаді лежачі на дивані перед великим телевізором
Так я и делаю, когда играю с пк :gigi:
Vladys77: 23.06.2026 16:03 коли для гри треба натиснути кілька кнопок і все це займе до хвилини часу.
Кнопка включения пк, кнопка включения тв, кнопка включения геймпада и беспроводной мышкой навести курсором на значок с игрой
Vladys77: 23.06.2026 16:03І якраз при відсутності грошей купують саме ПК
Б.у. плойка 5я стоит 350 баксов, похожий пк б.у. будет стоить баксов 600
Vladys77: 23.06.2026 16:03потім качати ігри на торентах
Сэкономил - заработал :gigi:
Vladys77: 23.06.2026 16:03Сегмент консолей - це більш платоспроможні власники, які активно купують ігри
С этим согласен по своим знакомым, пекари более "гибкие" на зеленый магазин :laugh:
Filabatya
Member

XXXshadyXXX
згадалось, як мульти фрейм генератор 3х 4х горе оглядачі на ютубу врубують, коли навіть 50фпс нема, я вже нічого не кажу про рідкі і дуже рідку, там дніще)
Vladys77
Member

Геральт: 23.06.2026 15:55 Vladys77
Бо граю зараз більше на ПК
Само собою. Плойка ж не видасть 120 кадрів на максимальних налаштування в QHD без генерації кадрів та апскейлу в Stalker 2.
безкоштовних
в підписці
та ще й "топових" :facepalm: А що таке "топова гра", до речі?

Механічна клавіатура? Справжня механічна, не підробка?

Мамкін збирака в нас ви )
Рік, Карл! вовтузитись з СО, натикати в корус 7 вентилів, але не змогти вивести додаткові 15% тепла (порівняно з 9070XT) це сильно. І заводський розгін вже пораховано в споживанні, якщо щось. Чи додаткові герци генерують додаткове тепло без додаткового споживання?

Гаразд, розумію, що спілкуюсь з дитиною. Успіхів з консольним геймінгом :)
А для чого мені 120 кадрів на PS5? Мені нормально грати там в 60 стабільних кадрів.

Топова гра - це ААА гра, яка продається за 70$ в середньому. І зазвичай це ігри року чи номінанти на звання гри року. Серед яких доречі більшість ексклюзивів Sony :D .

З охолодженням мучився не рік. Процесор охолодив досить швидко. Доречі ваші 55 градусів на процесорі за рахунок пониження напруги на ядрах, а не від баштового кулера :lol:

А рік мучився з вильотами відеокарти під час гри. Це всім відомі чудові драйвера від AMD. І занижені оберти вентилятора, через що гаряче повітря не встигало виводитись з корпусу.

З вентиляторами психонув і поставив з потрійним запасом. Тепер в мене hot spot на відеокарті до 70 градусів знову ж таки в спекотну погоду в спектотній грі. А вентилятори десь за 60-70% від максимуму не виходять. І то, це я ще з запасом криві обертів налаштував. І вентиляторів в мене більше, якщо і на РСО порахувати :D
Чого б не поставити додаткові якісні вентилятори, якщо комплект Arctic на 5 штук коштує дешевше ніж 2 вентилятора Noctua :gigi:

Про налаштування ПК. Скільки за своє життя ви зібрали чи налаштували десятків різних ПК та ноутбуків? Скільки сотень разів ви перевстановлювали різні ОС? А в MS-DOS та Windows 3.11 ви працювали? Що таке Norton Commander знаєте?
А образ системи ви робите після встановлення ОС і необхідного ПЗ?

Відправлено через 13 хвилин 53 секунди:
XXXshadyXXX: 23.06.2026 16:11
Vladys77: 23.06.2026 16:03Бо на ній можна грату в усе включно з ексклюзивами
А как же CS2 и DOTA 2 + LOL :) Ах и как я мог забыть стратегии на 8к ТВ :lol:
Vladys77: 23.06.2026 16:03Наскільки зручніше грати на геймпаді лежачі на дивані перед великим телевізором
Так я и делаю, когда играю с пк :gigi:
Vladys77: 23.06.2026 16:03 коли для гри треба натиснути кілька кнопок і все це займе до хвилини часу.
Кнопка включения пк, кнопка включения тв, кнопка включения геймпада и беспроводной мышкой навести курсором на значок с игрой
Vladys77: 23.06.2026 16:03І якраз при відсутності грошей купують саме ПК
Б.у. плойка 5я стоит 350 баксов, похожий пк б.у. будет стоить баксов 600
Vladys77: 23.06.2026 16:03потім качати ігри на торентах
Сэкономил - заработал :gigi:
Vladys77: 23.06.2026 16:03Сегмент консолей - це більш платоспроможні власники, які активно купують ігри
С этим согласен по своим знакомым, пекари более "гибкие" на зеленый магазин :laugh:
Дота і контра то для упоротих кібер котлет. А кібер котлети звісно ж грають на ПК. Консоль для задоволення, а не для роботи.

Щоб грати на дивані з ПК перед телевізором треба виконату купу маніпуляцій у мати ПК біля телевізора :gigi: .

В мене телевізор і ПК в різних кімнатах. Тому такий збочений варіант дуже складно реалізувати. Треба як мініму метрів 15 HDMI кабеля протягти по всім плінтусам і дірку у стіні продовбати.

І кілька кнопок натиснути це з урахуванням натискання на іконці гри, підтвердження запуску гри, пропуску інтро, запуску меню, переходу в меню завантаження, обранні потрібного завантаження, натисканні на ньому і т.д., як це буває на ПК.
А на PS треба натиснуту кнопку PS на геймпаді не встаючі з дивану, потім навести на іконку гри і натиснути хрестик, а потім натиснути на написі грати. І все, гра вже завантажена і можна грати. Інколи на один раз треба натиснути хрестик більше :gigi: Від гри зплежить.

Тому комфорт неспівмірний.
А красти погано.

Відправлено через 3 хвилини 1 секунду:
Filabatya: 23.06.2026 16:25 XXXshadyXXX
згадалось, як мульти фрейм генератор 3х 4х горе оглядачі на ютубу врубують, коли навіть 50фпс нема, я вже нічого не кажу про рідкі і дуже рідку, там дніще)
І я про це завжди кажу. Генерація вигаданих кадрів то добре, якщо є з чого вигадувати :D . Якщо немає чесних 60, то вигадані не дадуть комфортної гри.

А ще мені подобають дописи де на 5060ti можна в 4к грати, з генерацією кадрів :gigi:
Геральт
Member

Vladys77
Зайшов на All PlayStation Plus games. Не знайшов нічого цікавого.
Ghost of Yōtei чомусь нема. Мабуть погано шукав. А може вона недостатньо топова :dontknow:
Також не видно ні BG3 ні Е33 (ігри року). Але Е33 є в магазині по 47$ (я віддав ~25$ в стімі), BG3 70$ (ну ця то вже точно топова). В стімі мені обійшлась~ 800грн ( на релізі).

Тобто якщо я зніму башту, то там так само буде 55гр? І що тобі заважало знизити напругу, а тоді вже городити ту водянку? На 1-1,1В (як повезе) то пісня, а не проц.

Ти (я таки перейду на "ти" через різницю у віці) загуглив, що таке МК-61? Це до питання про MS-DOS та Windows 3.11.
А компи я не рахував. Як і ОС. Можу лиш сказати, що в свій час (студентом) тим підзаробляв.
Давай ти не будеш мені екзамен влаштовувати, допоки не розберешся з МК-61, гаразд? ;)
daesz
Member

Геральт
це, напевно, якась консольна імітація на Володьку/Юрку :lol:

Відправлено через 23 хвилини 38 секунд:
100$ за базове видання бетатесту :lol: :lol:
https://screenrant.com/gta-6-pre-order- ... d-edition/
Ответить