ще й формат незручний, як на мене. пласку приставку можна поставити збоку вертикально або горизонтально в поличку під ТВ. цей куб мені особисто нікуди не влізає )mycolaevich: ↑ 23.06.2026 13:40Я б купив як медіа-пк під телевізор
Новости
Последние статьи и обзоры
Valve оголосила дату виходу та ціну ігрового комп’ютера Steam Machine. Опубліковано перші огляди
-
phobosse
Member
-
Vladys77
Member
До PS5 недавно SSD випустили за 3к $Devijack: ↑ 22.06.2026 23:11 Ахах нє нє нє. Ніколи при тямі не куплю таке. Це ж блін ПК де тупо все не стандартне та не підлягає абгрейду чи заміні на іншу модель, без відьного доступу до запчастин.
Відправлено через 2 хвилини 42 секунди:
В ноуті замцітгроші буде і шуму більше і користіConqistador: ↑ 22.06.2026 23:11Верно, только охлаждение в ноуте будет хуже и шума большеkairo: ↑ 22.06.2026 23:08
За ці гроші можна купити ноутбук, який буде потужніший та мати більш сучасне залізо. Не кажучи вже про наявність екрану та батареї.
-
Conqistador
Member
Говорили что можно поставить винду, это как миникомп с хорошим охлаждением, но ограниченной мощностью в угоду энергоэффективности, само исполнение хорошее, железо нормальное, а цена неадекватнаяВ ноуті замцітгроші буде і шуму більше і користі. Бо ноут це універсальна річ. А ґейб куб вузько спеціалізована навіть для ігор - тільки Steam.
-
Vladys77
Member
Дефіцит буде лише через дуже малий тираж. Як з Steam Controller.bigmonstr666: ↑ 23.06.2026 00:16 скажем дружно.. очень жаль, что Гейбу не повезло с временем релиза... конечно цены сейчас просто абсурд, хотя я думал стоимость будет в районе 800-900$, а если б не кризис то такой аппарат за 600$ разбирали б как горячие пирожки и на производительность никто б особо не жаловался. Но фанаты должны и за такой ценник разобрать, особенно если будет дефицит. удачи Гейбу но а мы проходим мимо такой "игрушки"![]()
Одна справа дефіцит на PS5, коли перша партія у 3-5 млн штук розлетілась миттєво.
І зовсім інша дефіцит на Steam Controller/Steam Machine, де перша партія у 30-50 тисяч штук розлетілась митьєво
Ніхто б ніколи не розбирав Steam Machine як гарячі пиріжки, бо це нішевий продукт для неіснцючого сегменту ринку. Для фанатів Steam, які сидять на допотопних ПК, бо немає грошей і мамка купила ноут/ПК "для навчання"
Як батькам пояснити, що вам треба купити Steam Machine для навчання
Steam Machine не може замінити ПК. Тому його треба купувати на додачу до ПК, а не замість.
І всі ті казки, що власники консолей кінуться купувати Steam Machine... Хіба що б вона коштувала в півтора рази дешевше за PS5 і XBOX Series X, тоді б невелика частина вирішила б поексперементувати.
Інакше консольщику не треба цей геморой і у справжнього консольщика велика бібліотека ігр на консолі і відсутня чи символічна бібліотека ігор в Steam (яку наводили як аргумент для парової машини).
-
phobosse
Member
было пару лет назад. теперь оно устаревшее и бессмысленное. RX 7000 при уже существующей RX 9000 есть смысл брать только на вторичке по вкусной цене, но никак не в составе нового дорого устройства.Conqistador: ↑ 23.06.2026 14:17железо нормальное
-
_clawfinger_
Member
Зрозуміло, усе одно за таку ціну немає сенсу. Най би зразу 2 планки поставили щоб було 32гб. Тоді з урахуванням буму на Ші був хоч якийсь сенс.maxafon: ↑ 23.06.2026 11:35 В них настільки туго з пам'ятю, що в одних ревізіях стоїть 1 планка на 16 гіг, а в інших 2 по 8. На материнці 2 слота
У мене пару років тому, був Asrock x300 поставив туди 32гб й АПУ була така собі стім имашина.
-
Vladys77
Member
Бо хтось насадив думку, що в ігровому ПК/ноуті/консолі головний показник це тиша.kairo: ↑ 22.06.2026 23:24Я взагалі не розумію навіщо СМ затиснули в 30/110 Вт? Для чого, щоб не шуміло? Так зробіть перемикач Сайлент/Буст. Це ж не ноутбук, де треба економити заряд.Conqistador: ↑ 22.06.2026 23:11Верно, только охлаждение в ноуте будет хуже и шума больше
А я завжди вважав що головне це ігрова продуктивність
Я так з відеокартою мучився і не міг ніяк забезпечити нормальне охолодження ПК через галений нагрів відеокарти.
Виявилось виробник в біосі вствновив тихий режим роботи вентиляторів.
Відеокарта закипала дуже тихо, навіть шуму вентиляторів не було чути
Потім відкорегував криву обертів від температури... і відеокарта стала на 10 градусів холодніша одразу.
Відправлено через 4 хвилини 58 секунд:
Ці точно куплятьGelonyrum: ↑ 22.06.2026 23:31 Цільова аудиторія) Справжні геймери)![]()
(Промо матеріали з сторінки в стімі)
- спойлер
Бляха, в них взагалі не було розуміння для кого воно треба.
Правильна відповідь - нікому. Не існує того сегменту ринку, куди вони хотіли увійти. А створити цей сегмент під себе шансів в них теж не було.
Тобто лише для дуже маленького кола дуже ярих фанатів Steam.
-
XXXshadyXXX
Member
В большинстве случаев все как раз наоборот. Через меня куча видеокарт прошло за прошлый год, и в основном либо ок по шуму, либо громко, но что бы пришлось наоборот повышать обороты... Это было только с турбо картамиVladys77: ↑ 23.06.2026 14:24Виявилось виробник в біосі вствновив тихий режим роботи вентиляторів.
Відеокарта закипала дуже тихо, навіть шуму вентиляторів не було чути
-
Kyro
Member
В Deskmeet X300/X600 влазят видяхи до 20 см. Так что вполне себе самосборный Steam machine можно сделать._clawfinger_: ↑ 23.06.2026 14:23Зрозуміло, усе одно за таку ціну немає сенсу. Най би зразу 2 планки поставили щоб було 32гб. Тоді з урахуванням буму на Ші був хоч якийсь сенс.maxafon: ↑ 23.06.2026 11:35 В них настільки туго з пам'ятю, що в одних ревізіях стоїть 1 планка на 16 гіг, а в інших 2 по 8. На материнці 2 слота
У мене пару років тому, був Asrock x300 поставив туди 32гб й АПУ була така собі стім имашина.![]()
-
Vladys77
Member
Звісно на слабеньких картах і вентилятор на малих обертах норм. А для відеокарти на 400 Вт треба нормальні оберти вентилятора інакше тепло не встигає відводитись.XXXshadyXXX: ↑ 23.06.2026 14:32В большинстве случаев все как раз наоборот. Через меня куча видеокарт прошло за прошлый год, и в основном либо ок по шуму, либо громко, но что бы пришлось наоборот повышать обороты... Это было только с турбо картамиVladys77: ↑ 23.06.2026 14:24Виявилось виробник в біосі вствновив тихий режим роботи вентиляторів.
Відеокарта закипала дуже тихо, навіть шуму вентиляторів не було чути![]()
-
XXXshadyXXX
Member
Msi Ventus RX 6600 и Giga Eagle RTX 3060 передают привет с норм температурами и 70% оборотами вентиляторов... Приходилось делать кастом кривую что бы не шумели, ибо капец ховайся...Vladys77: ↑ 23.06.2026 14:55Звісно на слабеньких картах і вентилятор на малих обертах норм
-
waryag
Member
Та хоч за мільйон... ПС5 підтримує звичайні М2, з певними обмеженнями.
Відправлено через 26 хвилин 7 секунд:
Теж лінь, але закинув в Джеміні і начебто прояснив ситуацію:1234waltz: ↑ 23.06.2026 12:26Зараз лінь шукати всі інтерв'юхи на тему, але в Соні є свою софтверна команда і там не було "розробили на замовлення", а скоріше "Соні ще відсипали АМД коду зі своїх розробок". Десь у вьюхах Ценрі навіть розповідав, чим "по математиці" відрізняються PSSR від FSR, і про гілки розробки PSSR та PSSR 2.
- соні з АМД тісно співпрацюють
- соні замовила в АМД залізо під ШІ (ПС5про) і апскейлер для нього, щоб конкурувати з ДЛСС нвідіа, інакше АМД так і колупалася би в носі...
- оскільки блоків ФП8 в АМД ще не було, зупинилися на блоках інт8 і натренували нейронку під них.
- і з цього потім виросли РДНА4 і ФСР4фп8.
- А після витоку і успіху ентузіастів в АМД не залишилося вибору, крім як робити ФСР4інт8.
-
Vladys77
Member
Лише М2 зараз і звичайні шалених бабок коштують.
-
vsx
Member
Да пусть хоть пол мира его готовили. Речь о том что выпуск FSR 4.1 для старых архитектур состоялся именно благодаря Valve а не Sonywaryag: ↑ 23.06.2026 11:50 Соні фізично не могла готувати його сама.
Швидше за все, основну роботу зробила АМД, в той час, як соні фінансувала проєкт і вносила певні корективи під консольні архітектури.
-
Panasi
Member
Я так розумію, що версія на 2тб буде продаватись біля $1500. Хтось рахував, скільки аналогічний пк коштує?
-
kairo
Member
1428 Євро в ЄС, тобто 73,5к грн.Panasi: ↑ 23.06.2026 16:42Я так розумію, що версія на 2тб буде продаватись біля $1500. Хтось рахував, скільки аналогічний пк коштує?
Ось варіант. Треба буде додати ще 1ТБ, зате карта на 12ГБ та проц потужніший - 37к.
https://hard.rozetka.com.ua/ua/computer ... 535618069/
-
S0N1C
Member
Гарантія
6 місяців
це з юзаних частин, трохи не те
6 місяців
це з юзаних частин, трохи не те
-
waryag
Member
Без сони ФСР4 в нынешнем виде вообще не появился бы.vsx: ↑ 23.06.2026 16:26Да пусть хоть пол мира его готовили. Речь о том что выпуск FSR 4.1 для старых архитектур состоялся именно благодаря Valve а не Sony
-
Dilfin
Member
Покуда есть на свете дураки,
Обманом жить нам, стало быть, с руки.)
Обманом жить нам, стало быть, с руки.)
-
ДядяСаша
Member
Просто здивування в мене викликає цей продукт.
1. Якшо орієнтувались в середньому на 60 кадрів в іграх, то чому не дожали до рівня - в багатьох іграх великі просадки. Тут вище вже говорив форумчанин, чому не бустанули відяху і проц, як у десктопі. Наприклад, цп з 30 до 65, а відяху з 110 до 160 Ват? Чи хоч відяху. Не розумію.
2. Чому не поставили дешевший проц? Чи це вже є найдешевший? Взагалі, чого не поставить комплектуху з декстопа? Чому не поставили ddr4? Ну хоч мінімальний апгрейд пам'яті залишили, за це подяка.
3. Ссд розмір тільки 2230? Вони ж дорожчі ніж більшого розміру. Але на коробці місця повно під кріплення.
4. 8 ГБ на відео шось замало. У АМД були карти і на 10 і на 12ГБ. Але поправили новими алгоритмами кешування, ну хай буде. Головна претензія за такі гроші - тухла відяха! Чого не 9000 серія?
5. А як, де апгрейд? Залишили лише пам'ять і ссд. Ну таке собі. Добре хоч так.
6. Чого не APU? За такі гроші можна було в АМД замовить strix halo з 8060s?
Дивно.
Взагалі може це й на краще. Довше моя 6600 пробуде в строю.
1. Якшо орієнтувались в середньому на 60 кадрів в іграх, то чому не дожали до рівня - в багатьох іграх великі просадки. Тут вище вже говорив форумчанин, чому не бустанули відяху і проц, як у десктопі. Наприклад, цп з 30 до 65, а відяху з 110 до 160 Ват? Чи хоч відяху. Не розумію.
2. Чому не поставили дешевший проц? Чи це вже є найдешевший? Взагалі, чого не поставить комплектуху з декстопа? Чому не поставили ddr4? Ну хоч мінімальний апгрейд пам'яті залишили, за це подяка.
3. Ссд розмір тільки 2230? Вони ж дорожчі ніж більшого розміру. Але на коробці місця повно під кріплення.
4. 8 ГБ на відео шось замало. У АМД були карти і на 10 і на 12ГБ. Але поправили новими алгоритмами кешування, ну хай буде. Головна претензія за такі гроші - тухла відяха! Чого не 9000 серія?
5. А як, де апгрейд? Залишили лише пам'ять і ссд. Ну таке собі. Добре хоч так.
6. Чого не APU? За такі гроші можна було в АМД замовить strix halo з 8060s?
Взагалі може це й на краще. Довше моя 6600 пробуде в строю.