Странные вопросы и точные ответы

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

Може на формуі є власники гітари Toneberg TESG 400?
Прошу допомоги з ремонтом даної гітари. Дитина прокрутила один зі змінних резисторів (регуляторів) на 360 градусів і відірвала проводи від нього (там відкрутилася гайка і обертався весь корпус резистора). Буду вдячний, якщо хтось зможе сфотографувати розпіновку підключення резисторів, під кришкою з тилової сторони гітари.
З паяльником на "ти", але щось не можу знайти в інтернеті інфи, що куди там припаяти :shuffle:
antihope
Member

а подивитись як підключені сусідні? там два тона, дві гучності, на кожен з звучків
Filabatya
Member

Firefox з ublock origin lite ще нормально грузять ютуб?
Васильович
Member

antihope: 23.06.2026 14:45а подивитись як підключені сусідні? там два тона, дві гучності, на кожен з звучків
Подивився, погуглив щось подібне.
Оце найбільш схожа схема:
спойлер
Изображение
Виділений резистор відірвали, він якраз біля аудіо джека розміщений.
Єдине, що насторожує - в моєму випадку конденсатор припаяний до корпусу та лівого контакту резистора. А до центрального контакту якраз йде дріт від сусіднього резистора.
Хоча, логіка підказує, що принципової різниці не повинно бути. Видно, ручку в зворотню сторону крутити треба при такому варіанті.
Shpoker
Member

Filabatya: 23.06.2026 23:03Firefox з ublock origin lite ще нормально грузять ютуб?
не знаю как лайт, но мой 100летний обычный ориджин, который напердолен уже фильтрами за годы (еще экспортнутые из адблок+), отлично ютуб показывает без любой рекламы.
antihope
Member

Васильович
так дитина шарить схоже, відкрутила нафіг не потрібний тон :lol:
не знаю наскільки ви шарите, але це ж цілком нормальна практика - прибрати тон зі схеми, більшість людей ним не користуються
Васильович
Member

antihope: 24.06.2026 08:59так дитина шарить схоже, відкрутила нафіг не потрібний тон
Та він в мене просто сильний хлопака :D
antihope: 24.06.2026 08:59не знаю наскільки ви шарите, але це ж цілком нормальна практика - прибрати тон зі схеми, більшість людей ним не користуються
Я, на жаль, абсолютно не в темі музичного двіжу. Просто хочу привести гітару до заводського стану.
Ответить