Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Последний раз редактировалось gehka3 02.06.2015 19:00, всего редактировалось 2 раза.
Radio Bay
Member

S0N1C: 23.06.2026 12:35шоб не трапився якийсь аудіофіл який записав альбом з вініла на своєму чудо апараті з чудо картріжем та фонопреампом
Ріпи - це лотерея. Я теж віддаю перевагу СД, бажано фірмовим
Scoffer
Member

Hotspur: 23.06.2026 12:34є реально погані ЦАП і кабеля. без жартів
Є і перділки, з котрими по вулиці на самокатах їздять, і котрі навіть бумбоксом обізвати не гідно. Мало що в світі є. Ми ж все таки про більш-менш адекватні варіанти.
Ostin
Member

S0N1C: 23.06.2026 12:38альбом з вініла на своєму чудо апараті з чудо картріжем та фонопреампом
Отакий гарний ріп від перевіреного релізера в DSD256 на мої вуха лягає в 90% краще за CD. (Перевірений - це я послухав і мені кілька разів сподобалось)
Так, іноді CD чи HiRes (якщо він справжній) лягає все ж чистіше та об'єктивно краще звучить. Але все ж я не ставив би хрест на ріпах. Там іноді буває доволі цікаво. Навіть якщо не для колекції, а просто задля експерименту послухати.
Radio Bay: 23.06.2026 12:38Ріпи - це лотерея
Як правило, так і є. Навіть одне і те ж обладнання в одного і того ж релізера іноді видає цілком фіговий ріп, який окрім великого об'єму (в гігабайтах) нічим не виділяється.
Radio Bay
Member

Ostin: 23.06.2026 12:47Але все ж я не ставив би хрест на ріпах. Там іноді буває доволі цікаво
Але треба відбирати
Hotspur
Member

Scoffer: 23.06.2026 12:41 Ми ж все таки про більш-менш адекватні варіанти.
людь не вміє їх відрізняти
Z440_User
Member

В гаражі стопа шелаку лежить. Аж чогось раптом захотілося пересипати її, глянути що там за записи... :shuffle:
Radio Bay: 23.06.2026 10:25 Приколи з голками теж специфічні. Лотерея. Там грає, тут не грає.
Таке є трохи, але більшою мірою всі питання до механіки та електричної узгодженності.

Тонарми є супер легкі/легкі/середні/важкі, отже картриджі мають бути відповідно супер м'які/м'які/середні/жорсткі за податливістю. Відзначиться на енергетиці, драйві, щільності звуку...

Заточки голок - то в першу чергу про точність читання та кількість спотворень ближче до центру диска. Ну ще голка може сміття та подряпини ігнорувати/читати.

Електрична узгодженність: ММ-головка це механічна коливальна система, разом з котушками, кабелями в програвачі, міжблочником, вхідним ланцюгом коректора - це LC коливальний контур, АЧХ якого залежить від електричної ємності кабелю та опору. З картриджем надається інформація яку ємність в пФ повинен мати міжблочний кабель разом з проводами в програвачі, та на яке навантаження в кОм він має працювати. Всі коректори дають картриджу навантаження 47кОм (окрім продвинутих, де можна регулювати), та розраховані що ваш 1,5м міжблочний кабель разом з проводами в програвачі буде мати ємність 150-200пФ.
Наприклад башка Shure M97xE хоче навантаження 100пФ та 68кОм, тоді у неї лінійна АЧХ до 18кГц і потім починається спад. А на 200-220пФ та 47кОм у неї завал по ВЧ починається з 12кГц і на 15кГц завал вже такий що можна казати що то фінішна зупинка.
Механічна система зв'язки конкретного картриджа та конкретного тонарму вже може впливати на те що якісь жанри звучать, а якісь ні.

Наприклад радянський сферичний ГЗМ-005 на стандартних 220пФ/47кОм дає жирний драйвовий звук, широка сцена, звук тарілок - оргазм, АЛЕ конусна заточка глибоко не провалюється в дорожку, норовить вискочити і спотворює звук, ті ж тарілки по тембрах вогонь, але трохи шипилявлять. Хоча старий вініл 1970х слухати кайфово. І не шкода голку на добре поюзаному :gigi:
А от Grado Red (MI картридж) - чхати хотіла на ємність, але ловить наводки від усього, до чого дотягнеться. Хоча прозорість звуку, панорама, сцена - вогонь. Навіть квадро-вініл можна слухати за наявності відповідного коректора (АЧХ по ВЧ 50кГц, як раз тилові канали кодуються в діапазоні 40-50кГц на квадро-вінілі)
АТ-440ML - полюбляє 150пФ/47кОм і грає як компкт-диск.
АТ-540ML - теж хоче 150пФ/47кОм, але згодна на 200пФ/47кОм на які реагує трошки приглушеними ВЧ, гублячи характерний японський почерк апаратури і стає ближче до європейців.
Goldring E4 - схожа на АТ-540ML, але більш стримана на ВЧ, та механічно їй більше до вподоби спокійна музика (давав цій темі свій семпл Natalie Cole). Драйву в рок/металі не вистачає.

У мене апарат малює 3Д просторову сцену між АС, причому настільки, що здається що це тупо моно з однієї центральної АС (якої немає), але ті інструменти що ліворуч/праворуч в міксі - вони ліворуч/праворуч. Якщо додаються затримки, обертання фаз та інші приколи від режисерів - звуки на які це накладено, покидають межі АС і навіть можуть "зайти за спину". Ті звуки які інженер звів в центр, але розташував як ближнє-дальнє поле, вони також відчутні.
Наприклад до головки AT-VM540ML в альбомі Avantasia "Wicked Symphony" я не чув що там барабани зведено в центр, але чутно що вони об'ємні в глибину від слухача, наче ти на них в живу дивишся з концертного залу, окрім того що звук злива на право, чутно що деякі барабани розташовані далі від тебе, а деякі ближче. Причому бас в центрі та вокал не заважають цьому відчутть, взагалі, аудіокатинка як слоєний 3Д пиріг.
В порівнянні з вінілом, перемикаю на preamp вхід з MM-phono на LineIN, куди у мене підключено X-Fi, вмикаю цей самий альбом у flac, і все, немає того 3Д як на вінілі, проте тембровий окрас стає більш ярким в верхній середині і наче як стерео стало ширшим, але воно пласке та розмазане між АС, навіть трохи за межі АС, але в центрі немає отого слоєного 3Д пірога звуку.

Ото й ви тут R2R звучить... дельта-сігма... fossy... fiio... topping... K11... K13...
vdemeshko
Member

Radio Bay: 22.06.2026 10:38
tablestikus: 22.06.2026 07:54Я ж кидав в цю тему в чому вони відрізняються
Якісний внутрішній БЖ, більш потужний підсилювач. Може, щось пропустив.
До речі, по тайському саунтесту заплутався: хто де — К11 R2R та DR70 різниця мінімальна. Едине, там можна мікрухи міняти, на Бурсони міняють
vdemeshko: 22.06.2026 02:02еще коллеция сд дисков с подписью музыкантов которую лично брал на лайвах их
Ага, ага, по всьому світу їздив та усюди охорона пропускала. Фатназуй, бреше, як дихає. :lol:
Слон какую ты нафиг разницу собрался слушать через звук кодированный кодеком Opus с битрейтом около 160кбит.. ну ок просто хочется услышать как играют колонки - да можно оценить хотя бы поверхностно.. но блин когда разницу в нюансах что ты собрался выслушивать(это максимум в теории возможно услышать при прямом сравнении вживую - это же те микро детали, которые стирает сжатие :) ) на сжатом низкобитрейтном кодеке с потерями :lol: лови еще фофан в лоб и продолжай слушать провода )))
Последний раз редактировалось vdemeshko 23.06.2026 13:55, всего редактировалось 1 раз.
Radio Bay
Member

vdemeshko: 23.06.2026 13:51но блин когда разница в нюансах что ты собрался выслушивать на сжатом низкобитрейтном кодеке с потерями
Тебе, глухому, который только первый цап в жизни купил, это всё равно не грозит :)
vdemeshko
Member

Radio Bay
я может уже и глуховат в 46, но не дол...еб :lol: первое - возрастное.. второе это по жизни увы.. чего то не знать - это нормально.. дело наживное.. но быть воинствующим невеждой это печально :)
Последний раз редактировалось vdemeshko 23.06.2026 13:59, всего редактировалось 1 раз.
Radio Bay
Member

vdemeshko: 23.06.2026 13:56я может уже и глуховат в 46, но не дол...еб
2-в-1 :gigi:
vdemeshko
Member

Radio Bay
сказал слон глядя в зеркало вставив провода в уши :lol: :laugh:
Filabatya
Member

Topping E70 то щось нормальне? Просто подумав що якщо нема на р2р, то треба найти не дорогий топовий акм)
vdemeshko
та ніби краще комбо, в к15 дискретний підсилювач, але гірший акм, цікаво яка різниця між 97 і 99 акм по звучанню?
Последний раз редактировалось Filabatya 23.06.2026 14:10, всего редактировалось 3 раза.
vdemeshko
Member

Radio Bay: 23.06.2026 13:55 первый цап
мой первый "ЦАП" был ESI Juli@ https://www.esi-audio.com/products/julia/ где то в 2005 ))) ты тогда на них на картинки смотрел скорее всего - ламер (еще тебе фофан в лоб) :lol: она до сих пор лежит на полке :gigi:

Отправлено спустя 2 минуты 42 секунды:
Filabatya: 23.06.2026 14:01 Topping E70 то щось нормальне? Просто подумав що якщо нема на р2р, то треба найти не дорогий топовий акм)
смотря что ты хочешь ))) тебе комбо надо или чистый цап
Radio Bay
Member

В 46 лет лазить по копутерным форумам, устраивать срачи, типа не д....б :lol:

Відправлено через 4 хвилини 22 секунди:
Filabatya: 23.06.2026 14:01Topping E70 то щось нормальне?
Сумно

vdemeshko
Member

Radio Bay
в 46 лет приходится воспитывать тягу к знаниям у великовозрастных малообразованных неучей.. да увы.. что вообще это приходится :lol:

Отправлено спустя 1 минуту 28 секунд:
Radio Bay
что ты там собрался в цапах выслушвать через пожатое кодеком с потерями битрейтом ДО 160 кбит (может быть и 128) долб...еб ? связку колонки и усилок - да можно оценить характер звука.. но цапы если пытаешься - ты реально 2 в 1 :lol:
Последний раз редактировалось vdemeshko 23.06.2026 14:28, всего редактировалось 1 раз.
Radio Bay
Member

vdemeshko: 23.06.2026 14:11что вообще это приходится

Пока приходится больше ходить по курсу известного корабля
vdemeshko
Member

Radio Bay
курс этого коробля тебе по лбу тут стучит :lol: сверни себе свой опыт прослушивания цапов по ютутб через пожатое кодеком с потерям с низким битрейтом в трубочку и засунь в причинное место, куда бумагу используют.. и с ходи к лор врачу )))) аудиограмму сделай :lol:
Radio Bay
Member

Filabatya: 23.06.2026 14:01Topping E70 то щось нормальне?
На обох роликах він грає, як по ритму запізнюється, сумно грає звуки
Цей альбом Grace Mahya в мене є, класний альбом

Раджу

Відправлено через 9 хвилин 59 секунд:
Бімба

Драйвово, мелодично та ритмічно, шпилить на роялі класно, ще й вживу
Feras
Member

Знову я з своїми новинками :rotate: . Тепер Фііо не спиться, треба щось випустити: JadeAudio is releasing their desktop amp, JadeAudio Gigas 1 for $45 price, you'll get 4.6W or 4600mW of power.
Изображение
Scoffer
Member

Feras: 23.06.2026 15:574600mW of power
Вчити і вчити цих китайців. 4600000μW!!!
Ответить