Valve оголосила дату виходу та ціну ігрового комп’ютера Steam Machine. Опубліковано перші огляди

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

waryag: 23.06.2026 11:33Думав, що і тупий має розуміти, що розмова про успіх чи провал продовжиться по результатам продажів. Вибачте, переоцінив людство.
Коли ти хотів оцінювати людство, а переоцінив себе :laugh: Ефект Даннінга-Крюгера в дії.

Якщо ти викатуєш новий продукт вдвічі-втричі дорожче за ключового конкурента (який вже 6 років на ринку і вже має продажі в сотню мільйонів штук).
Якщо цьому новому продукту навіть дружні СМІ в оглядах замість компліментарних оцінок ставлять трійку (тобто єдина позитивна оцінка продукту в тому, що він в принципі якось працює) а в тексті прямим текстом пишуть "купіть будь-який інший продукт будь-кого з конкурентів, цей взагалі сенсу не має".
То яких тут продажів можна очікувати?

Я тобі одразу можу сказати, що продажі будуть дорівнювати виключно тиражу першої вже випущенної партії.
Продадуть якось (і скоріше за все з дисконтом і в збиток) те, що вже випустили і забудуть.
І саме тому я б його взагалі нікому не рекомендував брати зараз, бо по перше ніякої довгострокової підтримки мертвонародженого продукту не буде, а по друге - залишки будуть сливати з великим дисконтом, будете потім кусати лікті.
MyPatrick
Junior

Секта сборки ПК как всегда в деле)
ничего что это супер мини коробка в стиле епл тв, которая просто ставится к телику и все?

По цене комплектующих это 1в1 +- только вот корпус такой вы нигде не найдете.

Изображение
fantomrulezz
Member

MyPatrick: 23.06.2026 12:02ничего что это супер мини коробка в стиле епл тв, которая просто ставится к телику и все?
Нафіга ставити к ТВ саме цю міні коробку за дохуліард, замість того, щоб поставити PS5, яка вдвічі-втричі дешевше або PS5 Pro (яка значно дешевше і при цьому значно швидше)?
XXXshadyXXX
Member

А ещё не забываем, есть как бы Xbox Series X :rotate:
waryag
Member

MyPatrick: 23.06.2026 12:02Секта сборки ПК как всегда в деле)
ничего что это супер мини коробка в стиле епл тв, которая просто ставится к телику и все?

По цене комплектующих это 1в1 +- только вот корпус такой вы нигде не найдете.
Скорее всего, там ближе к 8400ф.
MyPatrick
Junior

fantomrulezz: 23.06.2026 12:04
MyPatrick: 23.06.2026 12:02ничего что это супер мини коробка в стиле епл тв, которая просто ставится к телику и все?
Нафіга ставити к ТВ саме цю міні коробку за дохуліард, замість того, щоб поставити PS5, яка вдвічі-втричі дешевше або PS5 Pro (яка значно дешевше і при цьому значно швидше)?
Потому что у меня, как опшн

уже есть консоль
большая либа игр в стиме
люблю чисто пк (не натурал)
есть лишние деньги
люблю гаджеты
пробую что-то новое (мжм)

вариантов масса)
fantomrulezz
Member

MyPatrick
Максимально натянута сова на глобус :laugh:
MyPatrick: 23.06.2026 12:11уже есть консоль
Тобто потреба вже закрита і стім машина не потрібна.
MyPatrick: 23.06.2026 12:11большая либа игр в стиме
Тобто вже є ПК, потреба вже закрита і стім машина не потрібна.
MyPatrick: 23.06.2026 12:11люблю чисто пк (не натурал)
Тобто вже є ПК, потреба вже закрита і стім машина не потрібна.
MyPatrick: 23.06.2026 12:11есть лишние деньги
Тобто вже є топовий ПК, потреба вже закрита і стім машина не потрібна.
А якщо нема і треба саме міні ПК зібрати - при наявності грошей можна зібрати значно цікавіше.
MyPatrick: 23.06.2026 12:11люблю гаджеты
Дивись вище.
MyPatrick: 23.06.2026 12:11пробую что-то новое (мжм)
Тут нема що сказати :-/ Не засуджую :laugh:
NVo1
Member

warp37: 22.06.2026 23:17 Это просто... провал. Сам пользуюсь Steam Deck, как ПК и портативной консолью. А сейчас вынужденно и как стационарной. Но Steam Deck - это Steam Deck.

Тут цена более мощного ноутбука с RTX 5060, а производительность ниже RTX 3060/5050, а тягаться с RTX 5050 c DLSS 4.5 и FG...

Хороши тут только милый дизайн, экосистема и геймпад.
яку ти там екосистему знайшов?))
окрім кнопки "Stream" нічого немає.

геймпад скоріше за все буде так само будити віндовий комп, це ж просто сигнал WAKE на usb

Відправлено через 3 хвилини 3 секунди:
warp37: 22.06.2026 23:17 Это просто... провал. Сам пользуюсь Steam Deck, как ПК и портативной консолью. А сейчас вынужденно и как стационарной. Но Steam Deck - это Steam Deck.

Тут цена более мощного ноутбука с RTX 5060, а производительность ниже RTX 3060/5050, а тягаться с RTX 5050 c DLSS 4.5 и FG...

Хороши тут только милый дизайн, экосистема и геймпад.
яку ти там екосистему знайшов?))
окрім кнопки "Stream" нічого немає.

геймпад скоріше за все буде так само будити віндовий комп, це ж просто сигнал WAKE на usb.

UPD: так, воно будить базіт.
https://github.com/ublue-os/bazzite/issues/4873
1234waltz
Member

waryag: 23.06.2026 11:50 Соні фізично не могла готувати його сама.
Швидше за все, основну роботу зробила АМД, в той час, як соні фінансувала проєкт і вносила певні корективи під консольні архітектури.
Зараз лінь шукати всі інтерв'юхи на тему, але в Соні є свою софтверна команда і там не було "розробили на замовлення", а скоріше "Соні ще відсипали АМД коду зі своїх розробок". Десь у вьюхах Ценрі навіть розповідав, чим "по математиці" відрізняються PSSR від FSR, і про гілки розробки PSSR та PSSR 2.
S0N1C
Member

NVo1: 23.06.2026 12:23 це ж просто сигнал WAKE на usb

тсс, це давно втрачені технології які здаються сучасним юзерам магією :laugh:

Відправлено через 1 хвилину 30 секунд:
хоча коли я рукаю безпровідною мишею в мене теж комп вмикається, але то ж СТІМ!!!1, під телевізором!!
MyPatrick
Junior

fantomrulezz
короче, мой тейк в том что выборка у девайса есть, но к сожалению нет конкуренции, поэтому может не залететь
я не понимаю где HL/Portal 3 - был бы взрыв у базовичков, хотя может оставили на зиму
Polaris
Member

З такою ціною нафіг не терба, мій профільний ПК так же буде коштувати, якщо трохи зекономити на пам'яті. Але з набагато вищою продуктивністю, хоч і з дещо більшем об'ємом
Ostin
Member

Якийсь дивний формат оцього всього.
Якщо хтось любить консоль та ігри під неї - навіщо йому це?
Якщо хтось пк-задрот і любить 4к+ - навіщо йому це?
Якщо хтось пк-бомж і любить в ціну\фпс - навіщо йому це?
І взагалі, щоб пограти ігри зі стіму в невибагливій картинці - навіщо викладати 1к+?
Я от ніяк не можу відчути цільову аудиторію :insane:
P.S. Завжди лишається користувач, який любить купити "прикольний гаджет" за принципом "а чому б ні, подобається ж?". То оце і є ца?
NVo1
Member

S0N1C: 23.06.2026 12:31
NVo1: 23.06.2026 12:23 це ж просто сигнал WAKE на usb

тсс, це давно втрачені технології які здаються сучасним юзерам магією :laugh:

Відправлено через 1 хвилину 30 секунд:
хоча коли я рукаю безпровідною мишею в мене теж комп вмикається, але то ж СТІМ!!!1, під телевізором!!
я це повідрубав бо в логітеху постійно мишка будить мені комп коли не рухається просто з ніхера.
мій конфіг зараз зроблений через хоумассістант і гугл хоум.

В мене стоїть вінда з автологіном в безпарольний геймер акаунт (без адмін доступа). Автолок при засинанні вимкнено.
вимкнув всі вейкапи окрім ethernet. проблема в тому шо майже всі сучасні геймпади не мають змоги будити USB wake сигналом. в мене gamesir cyclone 2, не будить. Чув шо хбохові будять, але мені сам пад не подобається, нема РГБТ підсвідки.
ok google game time - запускає хоум ассістант скріпт котрий шле Wake On Lan сигнал на тазіка, і через samsung smart things врубає мені телевізор на HDMI2 куди підрублений комп.
ok google remote game time - те саме тільки не чіпає телек, шоб можна було з стімдеку, або видаленно пограти в жирні ігри поки валяєшся десь подалі від дому.
mycolaevich
Member

Ostin: 23.06.2026 12:40 Я от ніяк не можу відчути цільову аудиторію :insane:
P.S. Завжди лишається користувач, який любить купити "прикольний гаджет" за принципом "а чому б ні, подобається ж?". То оце і є ца?
Враховуючи що об'єми гаджетів Valve не є дуже великими, аудиторії яка просто "купить прикольну новинку" цілком вистачить.

Дивно що в оглядах всі порівнюють стім машину або з ПС5, або з DIY -пк, хоча вона не є 100% альтернативою жодної з цих опцій.
А які є варіанти готових, не китайських міні-пк? Думаю в цьому контексті стім-машина виглядатиме суттєво краще.
Ostin
Member

mycolaevich: 23.06.2026 13:10аудиторії яка просто "купить прикольну новинку" цілком вистачить
Певно, на них і є розрахунок. То, в принципі, можна розходитись. Бо навіть 99% форумчан це не купуватимуть. А отой відсоток і так вже гроші приготував)
Я, зі свого боку, цілком розумію людей, які хочуть купити якусь прикольну цяцьку, бо просто воно "подобається" з тих чи інших причин. Це і є така цяцька, яка не може в конкуренцію в масових масштабах, але сподобатись може досить легко)
mycolaevich
Member

Ostin
Я б купив як медіа-пк під телевізор. Інша справа що в нинішній ситуації купувати будь-який пк це дуже сумнівна затія.
Vladys77
Member

Хто там з піною з рота доводив що парова машина всіх порве, забере ринок у Playstation і коштуватиме як PS5, або хоча б PS5 Pro (бо вона відповідає їм за потужністю)?

Реальність як завжди боляче вдарила в обличчя :weep:
Я писав що буде 1200$ коштувати в безподатковому штаті.
А виявилось 1050 та 1350$. Тобто докидаємо ще 20% податку, а в нас ще націнку продавців і отримуємо реальну ціну десь у 1350 та 1700$ в Україні.

Всі фанати Steam вже зробили собі передзамовлення аналога PS5 Pro за кризовою ціною :D ?

Відправлено через 5 хвилин 49 секунд:
XXXshadyXXX: 22.06.2026 22:57 Так просто напишу:
PS5 - 600$ 10.3 терафлопс
PS5 Pro 2TB - 900$ 16.7 терафлопс
Steam Machine 512gb без геймпада - 1050$ 8.8 терафлопс

У меня всё :)
Терафлопси звісно не головний показник, бо їх наприклад більше у XBOX SeX ніж в PS5.
Але терафлопси в купі з вдвічі більшою ціною - це вирок.
XXXshadyXXX
Member

Vladys77: 23.06.2026 13:56Але терафлопси в купі з вдвічі більшою ціною - це вирок.
Я на это и акцентировал ;)
Vladys77
Member

kairo: 22.06.2026 22:58 1400 Євро за коробку яка слабша або на рівні 3060! Без можливості апгрейда. :lol:
А, то мені не треба. В мене є ноут з 3060 :gigi:
Можу поставити на нього SteamOS і вийде парова машина :D
Ответить