Генеральний директор PlayStation підтвердив відмову від випуску великих сюжетних ігор на ПК

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Колись хотів собі ПС4, але тягнув, бо то да, то ні, а потім вийшла РДР2, потім РДР, а потім ластуха, після цього мене вже ПС не цікавила. А ті пауки, самураї та інше, ну якось зовсім не цікавить.
Тому не страждатиму, але цікаво, с початку їм сподобалось в цілому продавати ігри на пк, старі ігри продавати по прайсу нових, ну а що, нормальний профіт.
Думаю що через деякий час, вони прийдуть до того, що повернуться на ПК, хоча б дивлячись на те, що вони зараз рекламують, бо з цього Росомахи, чесно кажучи, трохи смішно.
Shepard1985
Junior

Dilfin: 19.06.2026 12:47
kairo: 19.06.2026 11:48 Мені екзи Соні подобаються і прикро, що вони більше не будуть їх портувати. Але по факту, що очікується? Ghost of Yotei 2026, Marvel’s Wolverine 2027, The Heretic Prophet 2027, God of War Laufey 2027. Всього 4 гри за наступні 2 роки, і то не зрозуміло, якої якості вони ще вийдуть.
Я думаю, що в майбутньому умільці за допомогою ші навчаться перекомпільовувати ігри під ПК з любої приставки і для цього не потрібно буде величезних ресурсів, все буде робити ші, як в DLSS 5.1
Вони будуть блокувати такі ШІ.

Відправлено через 56 секунд:
Дуже багато компаній свого часу намагались піти від ПК, як платформи, але з часом поверталися. І Соні повернеться, але в Соні не розуміють, що ПК геймери - це не дебільні консольні геймери, яких можна нагинати, коли їм заманеться, а це досить розумна спільнота, яка щоправда не завжди хоче платити, але платить щедро, якщо товар якісний. Наведу приклад з останнім Резиком, який продався вже 7 млн копій і з цього більше половини продалось на ПК. Можливо Соні варто спробувати продавати свої ігри одночасно з ПК і тоді буде результат більш очікуваний? І можливо не варто силувати ПК геймерів встановлювати різного роду мотлоху (софт) від Соні, бо ми розуміємо, для чого Соні почало портувати свої ігри і це не для того, аби тільки заробити, а для того, аби заманити у свою екосистему, аби ПК геймер купив собі з часом консольку і платив їм напряму без 30% комісій! Соні платити не любить 30% іншим компаніям, зато брати з чужих продаж комісію не відмовляється. Завжди була компанією з гнильцем і такою і залишиться назавжди.
Smilodonius
Junior

Выстрел себе в ногу. Молодцы
Dremjke
Member

MVE: 19.06.2026 12:50та ж сама Milf's Plaza наприклад
Если ты обращаешь внимание на подобные игры в стиме, то это очень многое говорит об уровне твое интеллектуального развития. Как и прочие твои комментарии на форуме.
Как-то обойдёмся без игр про сильных и независимых с прятками в кустах на рельсах, не переживай так за нас ;)
Dilfin
Member

Shepard1985: 19.06.2026 13:11
Dilfin: 19.06.2026 12:47

Я думаю, що в майбутньому умільці за допомогою ші навчаться перекомпільовувати ігри під ПК з любої приставки і для цього не потрібно буде величезних ресурсів, все буде робити ші, як в DLSS 5.1

Дуже багато компаній свого часу намагались піти від ПК, як платформи, але з часом поверталися. І Соні повернеться, але в Соні не розуміють, що ПК геймери - це не дебільні консольні геймери, яких можна нагинати, коли їм заманеться, а це досить розумна спільнота, яка щоправда не завжди хоче платити, але платить щедро, якщо товар якісний. Наведу приклад з останнім Резиком, який продався вже 7 млн копій і з цього більше половини продалось на ПК. Можливо Соні варто спробувати продавати свої ігри одночасно з ПК і тоді буде результат більш очікуваний? І можливо не варто силувати ПК геймерів встановлювати різного роду мотлоху (софт) від Соні, бо ми розуміємо, для чого Соні почало портувати свої ігри і це не для того, аби тільки заробити, а для того, аби заманити у свою екосистему, аби ПК геймер купив собі з часом консольку і платив їм напряму без 30% комісій! Соні платити не любить 30% іншим компаніям, зато брати з чужих продаж комісію не відмовляється. Завжди була компанією з гнильцем і такою і залишиться назавжди.
Так, будуть блокувати, як і піратів, як і умільців які ламають захисти типу денуво, але не можливо довго втримати воду в ладонях, бо вона тече і протікає крізь пальці, так і з іграми, не можливо хорошу гру втримати на якійсь одній системі, бо вона цікава і щоб продати і щоб портувати на різні системи, тому в них існує правило, ну хоть трошки потримати...
MVE
Member

Dremjke
Я просто кажу чим можна повноцінно замінити ігри соні, бо люди якось занадто особисто сприймають останні новини про подальший вектор розвитку пк, ніби вони насправді очікували чогось іншого
Shepard1985
Junior

Dilfin: 19.06.2026 13:17
Shepard1985: 19.06.2026 13:11

Так, будуть блокувати, як і піратів, як і умільців які ламають захисти типу денуво, але не можливо довго втримати воду в ладонях, бо вона тече і протікає крізь пальці, так і з іграми, не можливо хорошу гру втримати на якійсь одній системі, бо вона цікава і щоб продати і щоб портувати на різні системи, тому в них існує правило, ну хоть трошки потримати...
Так тому вони і програють, бо вважають, що притримавши ігри і видавши їх з часом, вони типу зберуть вершки, а насправді вони нічого не зберуть, вони тупо втратять можливість продати більше копій. Ринок ПК ігр в грошовому еквіваленті дорівнює ринку консолей, а тому очевидно, що продавати виключно на своєму клаптику означає заробити менше. Але ж це японці, це грьобані камікадзе!
Dilfin
Member

Shepard1985: 19.06.2026 13:24
Dilfin: 19.06.2026 13:17
Так тому вони і програють, бо вважають, що притримавши ігри і видавши їх з часом, вони типу зберуть вершки, а насправді вони нічого не зберуть, вони тупо втратять можливість продати більше копій. Ринок ПК ігр в грошовому еквіваленті дорівнює ринку консолей, а тому очевидно, що продавати виключно на своєму клаптику означає заробити менше. Але ж це японці, це грьобані камікадзе!
Так. звичайно програють, але такий він маркетинг, доказати інвесторам, що це вигідно, навіть якщо не логічно, от габен продає свій контролер за 15к в Україні, де тут логіка, а немає, але всі контролери з першої партії вже розкупили.)
Барбарис
Member

Як би перевипустили Твістед метал, я б мабуть перший побіг купувати :D . Але скасували.
В гран туризмо є схоже на пк, файтинги та футбол теж є. Бладборн подобається стилістикою та атмосферою, але геймплей доволі швидко набридає. Та й є схожий Лайсофпі. Заради гта я б точно не взяв, на геймпаді її не зручно.
Shepard1985
Junior

Dilfin: 19.06.2026 13:29
Shepard1985: 19.06.2026 13:24

Так тому вони і програють, бо вважають, що притримавши ігри і видавши їх з часом, вони типу зберуть вершки, а насправді вони нічого не зберуть, вони тупо втратять можливість продати
от габен продає свій контролер за 15к в Україні, де тут логіка, а немає, але всі контролери з першої партії вже розкупили.)
Купити геймпад за 300 баксів в Україні, коли його вартість 100 від сили - ну це треба бути або дуже заможним, або розумово обдарованим. В Україні на кожних виборах і перші і другі рулять, тому я не дивуюся. І в світі також пішов якийсь абсурд. Люди перестали голосувати гаманцем! Люди перетворились на якесь тупе бидло, що змітає все з полиць.
kairo
Member

Мені їхній Returnal взагалі не зайшов, ледве добив.
Dilfin
Member

Shepard1985: 19.06.2026 13:41
Dilfin: 19.06.2026 13:29
от габен продає свій контролер за 15к в Україні, де тут логіка, а немає, але всі контролери з першої партії вже розкупили.)
Купити геймпад за 300 баксів в Україні, коли його вартість 100 від сили - ну це треба бути або дуже заможним, або розумово обдарованим. В Україні на кожних виборах і перші і другі рулять, тому я не дивуюся. І в світі також пішов якийсь абсурд. Люди перестали голосувати гаманцем! Люди перетворились на якесь тупе бидло, що змітає все з полиць.
От Ви розумний чоловік, зразу січете в корінь проблеми, все через те, що люди перестали голосувати гаманцем, не хочуть ні в чому розбиратись, як колись говорили: не хочуть вчити "матчасть", а маркетологам таких легко одурманювати, зіграти на почутті власної гідності, преплести статусність от і люди, як вони говорять "не лохи бо можуть собі дозволити" купують непотріб тонами, інженери і архітектори заораз не в моді, в моді маркетологи.
MVE
Member

Ви вже наголосувались гаманцем і торентами, тепер маємо що маємо
kairo
Member

MVE: 19.06.2026 12:50 Здались вам ті ААА від соні. Он у стімі купа ігор, яких достойна ваша 50 серія, та ж сама Milf's Plaza наприклад. Знайшли про що переживати. :super:
В мене зараз на черзі: Forza Horizon 5, RE4, RE:Village, KCD2, E33, Stalker 2, Shadow of the Erdtree. Кажуть, непогані ігри))
Lukash
Member

А я от як раз купив б/в соньку і підписку на рік на розпродажі (до цього у мене в 90-х була PS1).
І того що там по підписці є мені на цей рік вистачить годинку на телевізорі перед сном пограти.
Цусима, Фіналка7, ЛоА, ГоВ, death stranding, Days Gone, Horizon, усі Асасіни - все це ще не пробував.
Так, тримаю вас в курсі :D
Dilfin
Member

kairo: 19.06.2026 14:00
MVE: 19.06.2026 12:50 Здались вам ті ААА від соні. Он у стімі купа ігор, яких достойна ваша 50 серія, та ж сама Milf's Plaza наприклад. Знайшли про що переживати. :super:
В мене зараз на черзі: Forza Horizon 5, RE4, RE:Village, KCD2, E33, Stalker 2, Shadow of the Erdtree. Кажуть, непогані ігри))
RE4, RE:Village не погані, Resident Evil Requiem викликала ностальгію, практично на одному диханні пройшли з сином.

Відправлено через 1 хвилину 20 секунд:
Lukash: 19.06.2026 14:02 А я от як раз купив б/в соньку і підписку на рік на розпродажі (до цього у мене в 90-х була PS1).
І того що там по підписці є мені на цей рік вистачить годинку на телевізорі перед сном пограти.
Цусима, Фіналка7, ЛоА, ГоВ, death stranding, Days Gone, Horizon, усі Асасіни - все це ще не пробував.
Так, тримаю вас в курсі :D
Ви напевно як я деколи дивлюсь фільми, лягаю, включаю і сплю.))
Shepard1985
Junior

MVE: 19.06.2026 13:59 Ви вже наголосувались гаманцем і торентами, тепер маємо що маємо
Що за дебілізм?
Соні сама собі яму вирила, до чого тут торенти?! Заборонили купувати свої ігри у більш ніж 180 країнах, ввели обов'язковою умовою встановити свій лаунчер, зареєструватись там....
Це все вплинуло на продажі.
Якщо брати перший ГОВ, то він продався на ПК непогано, навіть The Last of Us перший забагований. А вже далі пішла "жара" про яку я писав і пішли продажі вниз.
Останній резидент продався на ПК взагалі відмінно. Більше половину купили на ПК. Тому в Соні повинні шукати помилки в собі.
Особисто я купив 90% всіх ексклюзивів на ПК від Соні.
tornadox
Member

MVE: 19.06.2026 13:59Ви вже наголосувались гаманцем і торентами, тепер маємо що маємо
Дякую, радий що долучився до акції, не купив жодної гри соні, піратити теж не тягне. :gigi:
Dilfin
Member

MVE: 19.06.2026 13:59 Ви вже наголосувались гаманцем і торентами, тепер маємо що маємо
А при чому тут торренти, як би не торенти в 2000-х то ви б не бачили ні нових фільмів ні ігр і торренти це каталізатори, відсіювачі сміття, коли можна товар помацати і якщо він вам підходить, тоді купити і не розчаровуватись від покупки якогось "сміття", яке не принесе вам ні користі ні радості. Хто може собі дозволити купити гру, попробує і купить, так поступають розумні люди, оцінюють товар і потім купляють, чи Ви з того покоління, що осліплене і зазомбоване маркетингом, що спочатку потрібно купити надивившись рекламу, а потім думати вже чи потрібно воно Вам взагалі.
Ответить