Ну такое, неубивительно но пусть будет такalexeygalas: ↑ 17.06.2026 17:54Ахахах )) Ти за мене не хвилюйся. У мене ЗП така, що я без напрягу можу собі дозволити її. Але це не означає, що вона мені потрібнаKullerok: ↑ 17.06.2026 16:39Лучьше б ты себе поставил планку найти получше работу или выбить больше ЗП.
Новости
Последние статьи и обзоры
Флагманська відеокарта Gigabyte Aorus GeForce RTX 5090 Infinity з’явилася у продажу за ціною $5300
-
Kullerok
Member
-
Dilfin
Member
Ми не ниємо як дорого, ми констатуємо факт, нам не хочеться бути лохами переплачувати, хоч часто корпорації не дають нам вибору і ми купляємо як відеокарти Nvidia так і АМД. От простий приклад, що вибрати 5070 ті чи 9070 хт, яка покупка буде кращою і тут можна довго шукати компроміс, а багатий лох піде і купить 5090 і буде грати на ній CS бо він може.)Kullerok: ↑ 17.06.2026 17:20Ну да да. А взрослые дяди сидят и ноют как всё дорого и доказывают что АМД это выгодно и дёшево. потомучто что нету пару копеек добавить на нвидию, и это вместо того что бы влиять на свои доходы. Вообще отличный план и советую его придерживатьсяDilfin: ↑ 17.06.2026 17:07
Та що Ви дітям доказуєте, вони що гроші рахують, особливо коли платить тато чи мама.) Вони ще Вам порадять, не казати, що дорого, а йти і шукати кращу роботу, просити в начальства більшу зарплату, от таке воно таке.)![]()
-
S0N1C
Member
я цієї зими купив 1800х, хотів спробувати зробити "ретро" збірку, подивитися шо воно може, бо якось пропустив ото все, але поки відклавkawalot: ↑ 17.06.2026 17:43 S0N1C
Кількість ядер за свою ціну. Райзен 1700х і досі нормально себе почуває в сучасних іграх. А ось його конкуренту того часу 7700к дуже тяжко
-
alexeygalas
Member
Краще на море з*їдзити, вихлоп на тачку зробити або кращий проектор в ДК купити. Якби я цілий день лише в ігорі грав - може би і був резон. А так - не дуже бачу сенс витрачати немалу суму і користуватись пару годин на тиждень. Здивуєшся, але у мене навіть самсунг не ультра версія а звичайний плюс. Бо я всеодно на повну його не буду використовувати. Для чого переплочувати. Мабуть я просто занадто раціональний. Або жадібнийKullerok: ↑ 17.06.2026 18:00Ну если не нужно значит не нужно
P.S. А ще + до того є всього одна 5090 (Ventus 3X), яка влізе в мій компактний корпус. І їй там буде дуже тісно і пекельно. А мені мій компактний системничок подобається, не хочу його переробляти.
Відправлено через 11 хвилин 34 секунди:
Ну не знаю к тобі, мені по кайфу. Кумедно - але гра, в якій мені RT дає найбільше задоволення дивитись на картинку - це Minecraft. Спостерігати як погода міняється, як сонце сідає. Максимально простий, найменш ресурсозатратний за рахунок геометрії, але гарний результат. Ще Assassin's Creed Shadows, Deliver Us Mars гарно виглядають з променями.Nikolay Yeryomenko: ↑ 17.06.2026 15:04Та рейтрейсинг це дурня повна, для чого його взагалі придумали
-
Vpupkin
Member
Так це ж єдина карта яка ті ігри тягне.Nikolay Yeryomenko: ↑ 17.06.2026 13:05 5090 для ігор - гроші на вітер.
-
Геральт
Member
Тягне та ніяк не витягне )Vpupkin: ↑ 17.06.2026 20:26 Так це ж єдина карта яка ті ігри тягне.
6 років грі, на секундочку
https://fex.net/uk/s/tpsckmy
-
warp37
Member
Завдяки FG/DLSS, ігри тягне RTX 5070 Ti - навіть у 4K. І замінити карту подібного рівня раз на покоління не надто дорого.Vpupkin: ↑ 17.06.2026 20:26Так це ж єдина карта яка ті ігри тягне.Nikolay Yeryomenko: ↑ 17.06.2026 13:05 5090 для ігор - гроші на вітер.
При прайсі RTX 5090 і враховуючи те, що карти застарівають, RTX 5090 - вкрай погана покупка. Потім як дурень десять років сидіти з нею, як деякі діди з GTX 1080 Ti без технологій.
RTX 4090 - виняток. Але не через те, що вона крута, а через те, що GeForce 50 - це GeForce 40 SUPER Remastered.
-
Vpupkin
Member
Нащо, я куплю 6090 як тільки буде зручний для того момент і всі інші кому треба теж куплять, то все лірика.warp37: ↑ 17.06.2026 22:26Потім як дурень десять років сидіти з нею
-
leif
Member
а навіщо сидіти з нею 10 років? хтось забороняє зробити апгрейд за необхідності?warp37: ↑ 17.06.2026 22:26Потім як дурень десять років сидіти з нею
-
warp37
Member
Я просто про раціональність.leif: ↑ 17.06.2026 22:35а навіщо сидіти з нею 10 років? хтось забороняє зробити апгрейд за необхідності?warp37: ↑ 17.06.2026 22:26Потім як дурень десять років сидіти з нею![]()
На RTX 5070 Ti/RTX 5080 я можу набатракувати за два-три місяці. Або дуже "лайтова" розстрочка.
А RTX 5090 - це вже дорога розстрочка/збір на 10 місяців.
Заради +35-40% і махання "длінним хрєном" (який обвисне миттєво після виходу нового покоління) на форумах?
-
Vpupkin
Member
Я заробив на 5090 на минулих вихідних, не міряйте інших своїм мірилом.warp37: ↑ 17.06.2026 22:56А RTX 5090 - це вже дорога розстрочка/збір на 10 місяців.
-
Kassatka
Member
Якщо для Full HD, 1440p, 4K - то так, зайва розкіш заради промінчиків сонцесяйного Хуанга.Nikolay Yeryomenko: ↑ 17.06.2026 13:05 5090 для ігор - гроші на вітер.
Якщо для 5K, 6K, 8K - то цілком виправданий засіб для геймінгу, щоб реалізувати високу роздільну здатність, отримати високу чіткість і деталізацію й при цьому не впасти в калюжу з плавністю та обсягом VRAM.
З іншого боку, це зовсім не норм, якщо достойний 8K-дисплей можна придбати за 60-85K, а реально достойна і повністю сучасна відяха від 160K. Відяха в нормі повинна коштувати не більше 80% від ціни телевізора, бо телевізор - це універсальний пристрій, який містить у собі цілу купу компонентів, як ПК зі своїми окремими комплектуючими, а відяха, це всього лише одна-єдина комплектуюча до ПК, хай і сам ПК значно переважає по можливостям Смарт-ТВ, як обчислювальний пристрій.
-
Filabatya
Member
Kassatka
відяха, як і ссд, як і операха має в собі одну штучку, через яку цього року час брати олед, бо він її не має
ну і вінчестери теж хіт, хоч цієї штучки, наче і не мають
відяха, як і ссд, як і операха має в собі одну штучку, через яку цього року час брати олед, бо він її не має
ну і вінчестери теж хіт, хоч цієї штучки, наче і не мають
-
Гедоніст
Member
показуй 8к дисплей за 60к. Ти викинув гроші на нікому непотрібну 8к балалайку і переконуєш себе та інших буквально в кожному повідомлені який ти 8к чоткий юзер.Kassatka: ↑ 18.06.2026 00:05З іншого боку, це зовсім не норм, якщо достойний 8K-дисплей можна придбати за 60-85K
Треба зробити тему по аналогії як в Х є користувач, який кожен день фіксував кількість згадувань Орбаном Зеленського за день. Тільки тут треба тему в якій буде рахуватись кількість днів/повідомлень в яких Касатка не написав що в нього є 8к ТВ.
Последний раз редактировалось Гедоніст 18.06.2026 00:25, всего редактировалось 1 раз.
-
Kassatka
Member
Зате вдвічі більше VRAM. Якщо у 4K 16 Гб вистачає з натяжкою й без жодного запасу з небезпекою, що скоро знадобиться апгрейд, то у резолюшенах понад 4K з сучасного покоління одна лише 5090 дасть понад 16 Гб. Ні RTX 5000 серії, ні RX 9000 серії не мають більше 16 Гб, окрім єдиної 5090. Доробальне сподівання на Super-лінійку, якщо додасть відяхи на 24 Гб. Коли VRAM не вистачає, то там не на 40% різниця у продуктивності, а зразу в кілька разів, а то й у кільканадцять.alexeygalas: ↑ 17.06.2026 13:12Плюсую. Більш ніж двократний прайс у порівнянні з 80 картою при прирості 40% швидкодії - невиправдана трата. Якщо її можна окупити роботою (ну або якщо ти популярний стрімер і заробляєш іграми) - тоді так. 80 карта - це певний Value Wall, після якого кожен % приросту коштує дуже дорого
-
Гедоніст
Member
До слова, зараз існує 2 8к монітори, якщо вірити слопогенератору, від ASUS та Dell. І цінник обох за 10куе+
-
Kassatka
Member
- спойлер
- Ось: Samsung QE55QN700C Це залишки 55-дюймової моделі 2023 року, починаючи з 2024 року мінімальна діагональ стала 65. У неї апскейлер значно погірше буде топу 2024 року, зате якщо використовувати виключно як монітор, а не як телевізор з дивану, то 55 дюймів значно зручніше за 65 дюймів, а апскейлер та інші нейропокращувалки все одно не використовуються при виведенні сигналу з ПК у режимі Гра чи Графіка. Є лише в одному магазі станом на зараз і нема гарантії, що не явний брак. Вже купувати пізнувато, треба було хоча б на початку року, тоді мінімум у 3 магазах було. Надзвичайно хороша річ, як монітор, дуже жаль, що практично відійшла в історію.
Також можна вхопити за таку ж ціну 65-дюймові QN700C та QN800D, там більше магазів на вибір, але теж нема гарантії, що по мінімуму ціни буде без явного браку.
Гедоніст: ↑ 18.06.2026 00:32 До слова, зараз існує 2 8к монітори, якщо вірити слопогенератору, від ASUS та Dell. І цінник обох за 10куе+
І обидва 32 дюйми, що вбиває весь сенс 8K. Треба хоча б 43 дюйми мінімум, але я ще не зустрічав у інтернеті жодного 43+ дюймового монітору з розподільчою здатністю понад 4K. Ну хоча б 5K.
Ну 5060 предостатньо для Full HD, от тільки VRAM малувато, але макс текстури, вони для 4K розробником призначалися, а для Full HD вони хіба при доробальному наближенні камери дадуть ефект.
А мене от абсолютно не цікавлять далекі подорожі, якщо я встигну повернутися спати у свою звичну домашню постільку. Ніколи в житті був ніде за межами двох областей - Київської, тої, де я виріс, та третьої області між ними проїздом. І не горю бажанням.alexeygalas: ↑ 17.06.2026 18:32Краще на море з*їдзити, вихлоп на тачку зробити або кращий проектор в ДК купити.
І взагалі мене жаба задушить купувати щось задля одноразового враження за пристойну суму. Треба, щоб річ залишилася у твоїй власності надовго, тоді гроші витрачені не дарма.
Доробальна проблема, що безвідсоткова розстрочка буває зазвичай лише в "білих" магазах, у той час, як у "сірих" магазах ціна товару значно менша. І тому яка вигода у тому, що розстрочка безвідсоткова, якщо доведеться переплатити за купівлю в "білому" магазині. Тут може сильно стати в нагоді Чорна п'ятниця, коли в "білих" магазинах ціна зі знижкою стає такою самою, або навіть трішки дешевше, ніж у сірих і при цьому зберігається можливість використати розстрочку.warp37: ↑ 17.06.2026 22:56А RTX 5090 - це вже дорога розстрочка/збір на 10 місяців.
-
Гедоніст
Member
Бо це одоробла нахрін нікому не вперлось. І більшість так званих 43" "моніторів" - це були ОЛЕД монітори, які в свою чергу на той момент були просто переобладнаними ТВ на панелях Самсунг епохи 42с2-42с3.Kassatka: ↑ 18.06.2026 01:11І обидва 32 дюйми, що вбиває весь сенс 8K. Треба хоча б 43 дюйми мінімум, але я ще не зустрічав у інтернеті жодного 43+ дюймового монітору з розподільчою здатністю понад 4K. Ну хоча б 5K. Узагалі всі 43+ дюймові 16:9 монітори за останні роки 3 вимирають як явище, навіть 4К.
Ти хоть сам читаєш яку пургу ти пишеш?Kassatka: ↑ 18.06.2026 01:11Ось: Samsung QE55QN700C Це залишки 55-дюймової моделі 2023 року, починаючи з 2024 року мінімальна діагональ стала 65. У неї апскейлер значно погірше буде топу 2024 року, зате якщо використовувати виключно як монітор, а не як телевізор з дивану, то 55 дюймів значно зручніше за 65 дюймів, а апскейлер та інші нейропокращувалки все одно не використовуються при виведенні сигналу з ПК у режимі Гра чи Графіка. Є лише в одному магазі станом на зараз і нема гарантії, що не явний брак. Вже купувати пізнувато, треба було хоча б на початку року, тоді мінімум у 3 магазах було. Надзвичайно хороша річ, як монітор, дуже жаль, що практично відійшла в історію. Також можна вхопити за таку ж ціну 65-дюймові QN700C та QN800D, там більше магазів на вибір, але теж нема гарантії, що по мінімуму ціни буде без явного браку.
Телевізор - це телевізор. Монітор - це монітор.
8к моніторів наразі, по факту, не існує. Ті два я не беру в розрахунок. А те шо ти гвозді мікроскопом забиваєш, ну твоє право.
-
AssayMAS
Member
а с новинками тем более умеющими в "разгон" такое всегда: изготовитель чипа приврал, изготовитель мосфетов приврал, завод что клепал рассыпуху радио элементов чутка приврал... и на выходе заместо <1% брака за 3 года, ажЪ 10-20% "кирпичей" в год.Dilfin: ↑ 17.06.2026 13:12навіть 3 роки гарантії не відробила, то вже питання.
срочно в терапевтических целях тебе надо пересесть на gt1030 или встройку, что в проце на месяц другой - а то твоя игровая потенция может безвозвратно быть утерянной...alexeygalas: ↑ 17.06.2026 13:17моя 4080s потроху гарбузиться
а так "пострадав" поймёшь что пол планеты играет на 8ГБ Врама и картах типо 3050 3060 и это "дорого богато" для половины человечества.