Скорочення в Xbox лише початок — ігрову індустрію чекає катастрофа. Під загрозою опинилися BioWare, Quantic Dream та внутрішні студії PlayStation

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

ігрову індустрію чекає катастрофа. Під загрозою опинилися BioWare, Quantic Dream та внутрішні студії PlayStation
Не ігрову індустрію, а ці студії.
Don't Nod не пощастило, що на непоганий Banishers повісили цінник 50$ замість умовних 30, а Aphelion мене зовсім не зацікавила ще з анонсу. Всі їх проєкти з повісткою, тому тягнути їх до фінансового успіху мали ті, хто більше всіх ображається на всіх довкола, кому більше за всіх не вистачає уваги або ті хто на цій темі піариться, але щось пішло не за планом.
Що світу дала Bioware за останнє десятиліття?
Що після Detroit-у (2018) випустили Квантіки?
Те саме стосується багатьох інших внутрішніх студій Sony, Microsoft, Ubisoft і т.д.
Якщо вони всі не можуть випустити нічого кращого за мертвонароджені Конкорди/Марафони/другосортні сіквели , то особисто для мене їх зникнення не виглядає катастрофою ігрової індустрії.
Якщо хтось витрачає 100 млн. на проєкти рівня The Outer Worlds 2, коли поруч за 10-40 млн. створюють Clair Obscur та KCD 2, то катастрофою слід називати сучасний стан ігрової індустрії, в якій некомпетентні керівники без чіткого бачення концепції проєкту витрачають 5-10 років і сотні мільйонів $ з кількома перезапусками процесу розробки і отримують на виході пшик...
kabostebeztak
Member

Nikolay Yeryomenko: 17.06.2026 16:21
kabostebeztak: 17.06.2026 16:08Що ж, жаль працівників.
Докерувались.
Просто треба було робити цікаві ігри, а то люди з ігрової індустрії, а роблять всяку фігню.
не люди з індустрії, а менеджери що про ігрову індустрію нічого не знають а тупо наярюють на умовний фортнайт і хочуть також само
erkins007
Member

А шо такое? Неужели добавление повестки во все щели плохо на продажи влияет? Кто бы мог подумать!
Telcontar
Member

erkins007: 17.06.2026 17:23 А шо такое? Неужели добавление повестки во все щели плохо на продажи влияет? Кто бы мог подумать!
Ага, всюди вам "павєстка" муляє. Чомусь купі ігор з ЛГБТ та іншими "прогресивними" темами це не завадило успішно продатись :shuffle:
Якщо гра цікава - всі ці маскулінно-повісточні дрібниці не мають великого значення, хіба для упоротих з обох боків, але вони в ігри не дуже грають, бо ніколи за твітерними срачами.
Kassatka
Member

Zzzz: 17.06.2026 14:34 Days Gone 2, GTA 6, fallout 5, Half Life 3 з того шо хотілось би :shuffle:
З того шо хотілось би: Warcraft 4, нових DLC для Age of Mythology: Retold, чотири ремастера - для Emperor: Battle for Dune, Red Alert 2, Medieval 2: Total War і Tropico 3 & 4. Ну і будь-яких нових ігор, схожих на серію Command & Conqueror і орієнтованих на синглплеєр, бажано з найсучаснішим графоном але в гіршому випадку підійде й з примітивним/піксельним графоном.

Щодо цих C&C-клонів поки чомусь одні лише московити щось роблять: у 2025 Saber випустила Tempest Rising на UE5, а ось буквально позавчора вийшла демка інді-гри Dust Front RTS. яка ще в розробці (я особисто в захваті). Обидві гри витягують 8K на RX 6800. А під крилом у Майків/XBox DLC про пантеон ацтеків для Age of Mythology: Retold вийшло ось нещодавно у квітні, хоча досить очікувано було, що окрім обіцяних на старті китайців та японців нічого нового додавати вже не будуть. Теж у 8K цілком грабельно.

А ще було б дуже непогано Total War по Відьмаку, після того, як Ваху 40000 та третю Мідь забацають.
_clawfinger_
Member

penetrator: 17.06.2026 14:20 Абсолютно пофиг.
Игр в библиотеке стим на 20 лет вперед. Как раз к тому времени выйдут видяхи способные современные поделки тянуть в 60 фпс без длсс :laugh:
Не відяхи, а умовний смартфон на андроїд 25. Запуск з steam через proton.
XXXshadyXXX
Member

Kassatka: 17.06.2026 17:31Обидві гри витягують 8K на RX 6800
55 (1).gif
kairo
Member

NUN4AG: 17.06.2026 16:47Якщо вони всі не можуть випустити нічого кращого за мертвонароджені Конкорди/Марафони/другосортні сіквели , то особисто для мене їх зникнення не виглядає катастрофою ігрової індустрії.
Це не проблема студій, це проблема керівництва.
Якщо вони всі не можуть випустити нічого кращого за мертвонароджені Конкорди/Марафони
Керівництво материнських кампаній, типу МС чи Соні сказало робити чергові роял/хіро/екстракшн д*очильні, бо хтось там десь багато грошей на цьому заробив і студії мали це пиляти. Звісно, переважна більшість цих проектів не взлетіла.
коли поруч за 10-40 млн. створюють Clair Obscur та KCD 2
Це поодинокі приклади. Скільки ігор рівня Обскури з бюджетом 10-40 млн можете пригадати за останні роки?
kairo
Member

Kassatka: 17.06.2026 17:31Обидві гри витягують 8K на RX 6800
У вас 8К моніторр???
Ararat
Member

Короче всех неудачников которые только паразитировали на бывшей славе поразгоняют.
Плохо что ли? Наоборот хорошо!
Последний раз редактировалось Ararat 17.06.2026 17:46, всего редактировалось 1 раз.
Inqizitor2022
Member

Избранные цитаты:
"яка подарувала нам серію Dishonored. Зараз ця команда працює над Marvel’s Blade, але у проєкту великі проблеми" - вместо того, чтобы делать продолжение серии Dishonored - посадили заниматься какой-то хренью никому не нужной.

"Під питанням майбутнє id Software, адже їхній останній шутер DOOM: The Dark Ages не продемонстрував видатних продажів" - то есть вместо того, чтобы до начала разработки показать последние моды на Дум 2 типа Project Brutality c аддонами легендарных и прочих продвинутых монстров, Вархаммер Болтган и прочие шутеры, сказать - никаких арен, никакого паркура, только огромные уровни, огромный запас патронов, наличие карты, максимум прыжки есть и бег всегда включен, сказать - делайте нормальный шутер, чтобы ураганный старой школы, а не выдумывайте ерунду с паркуром и без патронов, апгрейды пушек можно оставить максимум. Никаких арен, где пока всех не убьёшь - нельзя будет дальше идти, новые крутые боссы и тд. Но нет, не было цензуры, не было пинков во время написания концепции и сценария. Дали свободу. Получили очередной шлак неиграбельный, который Думом назвать нельзя. Дум 2016 был ещё как-то похож, если бы было много патронов и не было арен, а потом разрабы решили чудить совсем.

"Важкі часи чекають на легендарну BioWare, яка належить Electronic Arts. Студія вже пережила кілька хвиль скорочень, і невдача нової частини Mass Effect може стати кінцем для цієї команди." - когда игра кроме повестки и тупого геймплея ничего за собой не имеет - то можно сказать, что не может там быть ничего хорошего. Команду не нужно распускать, нужен человек с кнутом и хорошим, качественным сценарием уровня Масс Эффект 1. За любую повестку, негров, нетрадиционных и прочее нужно сразу бить.
Ararat
Member

Blackintrad: 17.06.2026 13:56 Купити студії з оригінальними продуктами і заставити робити неоригінальне УГ ще й з тупими дедлайнами, що може піти не так?
А кого і що вони заставляли робити?
zalizo_org
Member

Природа очищається від неприроднього. Досить купувати студії а потім ґвалтувати їхню творчість змушуючи створювати продукти які їм не цікаві але які типу "добре продаються". Щиро бажаю щоб ваші мільярди вкладені в маркетинг вас же зробили банкрутами.
Enombre de soberano
Member

С индустрией, в целом, полный порядок - проблемы у крупных издательств. Мы в финальной стадии постпандемийного спада и издательства, руководствуясь корпоративной логикой, режут косты, улучшая квартальные/годовые отчёты. Никого не волнуют будущие потери, многократно увеличенные траты на покупку новых студий или простои от недостаточного количества персонала. Нужно выжать показатели здесь и сейчас.
Volodymyr1985
Member

Що стосується Microsoft, то краще б вони робили як із Stalker 2. Замість купляти студії/франшизи, які себе, здебільшого, вичерпали, краще б фінансували перспективні розробки, які б з'являлись на релізі в геймпас у базовій версії.
А вони понакупили студій, які, по суті, почали штампувати однотипне лайно чисто для наповнення геймпасу, а потім дивуються, а що могло піти не так. Тепер нехай вигрібають, заслужили. А для індустрії це не катастрофа, а скоріше навпаки - одужання.
mycolaevich
Member

kairo: 17.06.2026 17:41 Це поодинокі приклади. Скільки ігор рівня Обскури з бюджетом 10-40 млн можете пригадати за останні роки?
Тим не менше це показник того що для хорошої гри не потрібно 400млн.
За 2025 я можу пригадати: KCD2, E33, Split fiction це прям дуже якісні, дуже успішні. Ще можу додати The Alters, Cronos: The new dawn не супер успішні, але хороші і в плюс мали вийти.
Це лише ігри в "ААА"-обгортці.

Проблеми те тільки в ігрової індустрії, а у великого бізнесу загалом. І корінь, на мою думку, не "менеджери дурні" а ідея що "прибуток має завжди рости".
Soulwatcher
Member

Enombre de soberano: 17.06.2026 18:28 С индустрией, в целом, полный порядок
Изображение
Я за последние пять лет попробовал многое, но только две игры прошёл полностью, из которых ни одной сверх важной и я бы ничего не потерял, если бы их не прошёл - сиськи стеллар блейд и сиськи вучанг опавшие перья.
Где у вас нормально - не понимаю.
Хотя, если наворачивать за обе щеки ремейки и ремастеры, и считать это нормой, то да...наверно...
Afit
Member

kabostebeztak: 17.06.2026 16:06
Afit: 17.06.2026 15:46

Повно? Я би так не сказав. Згадую, бо не бачу ні однієї альтернативи. Найближчий це GZW, але там немає локалізації. Для мене це проблема. Але й сетінг однотипний. Більше альтернатив не знаю.
модерн мілітарі:
arena breakout (прорусняві розроби)
delta force

сай-фай:
арк рейдерс (казуальний, від 3 особи)
марафон (візуальний стиль не для всіх + потний)

ще є хант шоудаун
хант шоудаун - не погана гра, але не про реалізм. Краще в команді
марафон - ну це взагалі вибачте, кислота
delta force - це про кооператив, не знаю, не пробував, бо граю один.
arena breakout - дешева пародія, яка копіює, але взагалі не дотягує
арк рейдерс - гарна гра, в яку грав/граю іноді, але це не про реалістичний шутер, не від першої особи.
Але головне що відрізняє ці ігри - те що вони не повторюють реальні зразки зброї, з маніакальним підходом до її поводження та особливостей. Я хочу виживач, з не вигаданою зброєю/снарягою. Щось по типу арми, але без армії)) Я не ідеалізую Тарков. Особливо в ньому тупо виглядають боси, бо при всьому прагненні до реалізму, раптом з'являються боси, які можуть впитувать сотні куль. Брєд, але ось те що я описав, пригода в наближеному до реального світу виглядає прикольно
tornadox
Member

Afit: 17.06.2026 15:46Повно? Я би так не сказав. Згадую, бо не бачу ні однієї альтернативи. Найближчий це GZW, але там немає локалізації. Для мене це проблема. Але й сетінг однотипний. Більше альтернатив не знаю.
Ти шукаєш лутер-шутер чи екстракшен? Бо там, де є лут і постійне PvP, - це лутер-шутери, і, як на мене, це дно, а не жанр; нормальних ігор там просто немає.

Тарков я не грав, але якщо тебе цікавить гра з дійсно хорошим gunplay, то глянь Squad, Ready Or Not або Hell Let Loose. Ну і з класики, куди я сам інколи залітаю на пару годин, - це Insurgency: Sandstorm. Там відчуття зброї зовсім іншого рівня.
XXXshadyXXX
Member

tornadox: 17.06.2026 19:22це лутер-шутери
Ну почему? 1я Destiny очень хороша была и первые 2 года Destiny 2 были топ(потом скатились увы)
Ответить