Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

Timedemo: 16.06.2026 21:50
Dubass: 16.06.2026 21:47 Не знаю що там у дейе, але на нкон, ціни полізли уверх вже давно...
навіщо той нкон. якщо у нас по місцю вже все є по нормальним цінам.

доречі 6ки дейе інвертори теж впали в ціні вже по 730 закупка.
Навіщо мені дейе, якщо є купа інших варіантів.Мабуть це десь біля дна ринку, нічого восени і зимою все зміниться.
Timedemo
Member

Dubass: 16.06.2026 21:53
Timedemo: 16.06.2026 21:50

навіщо той нкон. якщо у нас по місцю вже все є по нормальним цінам.

доречі 6ки дейе інвертори теж впали в ціні вже по 730 закупка.
Навіщо мені дейе, якщо є купа інших варіантів.Мабуть це десь біля дна ринку, нічого восени і зимою все зміниться.
на приклад?
SergN
Member

Ну, звичайним споживачам, що не займаються гуртовими закупками, кому треба один акум чи інвертор, це не сильно актуально, важлива роздрібна ціна з доставкою додому.
Dubass
Member

Timedemo: 16.06.2026 21:56
Dubass: 16.06.2026 21:53
на приклад?
Та той же Біом 16 кВт 1650.Я так розумію АКБ дейе купують в основному до їх інвертора.
Hotspur
Member

Dubass: 16.06.2026 21:53Навіщо мені дейе, якщо є купа інших варіантів.Мабуть це десь біля дна ринку, нічого восени і зимою все зміниться.
++

Відправлено через 28 секунд:
Timedemo: 16.06.2026 21:56на приклад?
в мене все 12 V
Timedemo
Member

SergN: 16.06.2026 22:03
Ну, звичайним споживачам, що не займаються гуртовими закупками, кому треба один акум чи інвертор, це не сильно актуально, важлива роздрібна ціна з доставкою додому.
я про динаміку цін більше ніж про ціну нащось конкретно. Якщо немає доступу до гуртових цін дейе, то і до інших типу фелісіті, дайнес і т.д. теж немає.

Відправлено через 1 хвилину 10 секунд:
Dubass: 16.06.2026 22:04
Timedemo: 16.06.2026 21:56

на приклад?
Та той же Біом 16 кВт 1650.Я так розумію АКБ дейе купують в основному до їх інвертора.
Їх беруть не заради інверторів дейе, а заради динамічного чардж ліміту, та нормального флоат заряду, а не як у біома тогож, струм заряду до повного лупе на всі гроші, на зважаючи на температуру та ступінь заряду акб.

Відправлено через 28 секунд:
Hotspur: 16.06.2026 22:45 в мене все 12 V
до чого тут 12в :D
1985god
Member

Timedemo: 16.06.2026 21:37 Дейе знизили ціни на акуми. вже закупка 16квт баток по 1720, про сі 5квт по 720. А хтось казав що будуть дорожчати і дорожчати.

Може і знизили. Але загалом вони максимально здешевлені: подивись огляд sdv chanel порівняй з минулими, менше металу, десь забрали, десь замінили на пластик, замінили виробника комірок , з еve та rept на great power ( в принципі бачив цього виробника в акб для гольфкарів із сша). Не те щоб погано, але просто здешевили.
А в роздріб це все продається по 34000 грн за 6 кВь інвертор і щось на 20 доларів дорожче просять за АКБ. Так що у вас якась дорога закупка. Бо відносно закупки націнка ~1500 грн. Якась мала.
16 ку по предзамовленню можна було купити у роздріб з очікуванням 2 місяці по 1740. Та ще й в оплату 4ма частинами від привату моно та ще пару менш відомих банків .

Відправлено через 9 хвилин 10 секунд:
Timedemo: 16.06.2026 23:03.
]
Dubass: 16.06.2026 22:04
Їх беруть не заради інверторів дейе, а заради динамічного чардж ліміту, та нормального флоат заряду, а не як у біома тогож, струм заряду до повного лупе на всі гроші, на зважаючи на температуру та ступінь заряду акб.
досить цікаво , я не знавець біому, але думав що та джикон бмс гнучко налаштовується, так біом всі налаштування заблокував, але невже так тупо? Біом же каже що якось із Deye синхронізується навіть по протоколу якомусь . Хіба ні? :eek: я думав акб біом дає інвертору зворотній зв'язок як його заряджати :shuffle: Я не знаю тому і питаю. Невже ??? :eek: :eek: :eek: у вас є досвід з Біом та дейе в спарці? Якщо то з вашого досвіду то :eek: жесть . Не віриться що не знижує струм .. тому і перепитую

Відправлено через 3 хвилини 16 секунд:
Ви мені америку відкрили, а сливка денис певно на жорстких знижках тому так їх і піарить. Але ж і якусь гарантію дають
Hotspur
Member

Timedemo: 16.06.2026 23:03до чого тут 12в
дея не виробляє 12 V батареї
Timedemo
Member

1985god: 17.06.2026 00:08 Їх беруть не заради інверторів дейе, а заради динамічного чардж ліміту, та нормального флоат заряду, а не як у біома тогож, струм заряду до повного лупе на всі гроші, на зважаючи на температуру та ступінь заряду акб.
досить цікаво , я не знавець біому, але думав що та джикон бмс гнучко налаштовується, так біом всі налаштування заблокував, але невже так тупо? Біом же каже що якось із Deye синхронізується навіть по протоколу якомусь . Хіба ні? :eek: я думав акб біом дає інвертору зворотній зв'язок як його заряджати :shuffle: Я не знаю тому і питаю. Невже ??? :eek: :eek: :eek: у вас є досвід з Біом та дейе в спарці? Якщо то з вашого досвіду то :eek: жесть . Не віриться що не знижує струм .. тому і перепитую
[/quote]

я тут піднімав давно тему, коли збирав на жиконгі, жиконг це сама тупа бмс для збірки акб, нічого вона толком не вміє, тільки якщо з танцем з бубном зробить норм флоат заряд, але динамічно вона не міняє запит на зміну струму заряду. І це нажаль не налаштовується. Біом спілкується, і каже тільки коли вже зарядженна і т.д. але якщо заряда 99 відсотків, він всеодно просить максимальний струм. Тіж самі дейе, дайнес і подібні, починаючи з 80ти відсотків поступово знижують чардж ліміт, і наппикінці заряда занижають його до 10а (це якщо 5квт батка).

Відправлено через 1 хвилину 46 секунд:
1985god: 17.06.2026 00:08 Може і знизили. Але загалом вони максимально здешевлені: подивись огляд sdv chanel порівняй з минулими, менше металу, десь забрали, десь замінили на пластик, замінили виробника комірок , з еve та rept на great power ( в принципі бачив цього виробника в акб для гольфкарів із сша). Не те щоб погано, але просто здешевили.
А в роздріб це все продається по 34000 грн за 6 кВь інвертор і щось на 20 доларів дорожче просять за АКБ. Так що у вас якась дорога закупка. Бо відносно закупки націнка ~1500 грн. Якась мала.
16 ку по предзамовленню можна було купити у роздріб з очікуванням 2 місяці по 1740. Та ще й в оплату 4ма частинами від привату моно та ще пару менш відомих банків .
А Хотспур в лютому і березні, казав що китайці піднімають ціни на акб, мол чекайте підвищення цін, а є тільки здешевшення.

Відправлено через 4 хвилини 45 секунд:
1985god: 17.06.2026 00:08 Ви мені америку відкрили, а сливка денис певно на жорстких знижках тому так їх і піарить. Але ж і якусь гарантію дають
Изображение

ось так 2 роки біом працює. на флоат не переходить. чардж ліміт завжди 200а. жарить тут батку по самі помідори до самого фінішу.
Hotspur
Member

Timedemo: 17.06.2026 08:05А Хотспур в лютому і березні, казав що китайці піднімають ціни на акб, мол чекайте підвищення цін, а є тільки здешевшення.
вже підняли

Відправлено через 54 секунди:
Timedemo: 17.06.2026 08:05ось так 2 роки біом працює. на флоат не переходить. чардж ліміт завжди 200а. жарить тут батку по самі помідори до самого фінішу.
можна гратись з лімітом інвертора і БМС
Timedemo
Member

Hotspur: 17.06.2026 12:34 вже підняли
:D :D

Відправлено через 26 секунд:
Hotspur: 17.06.2026 12:34 можна гратись з лімітом інвертора і БМС
оце в яблочко, можно гратися - єб...тися.
Hotspur
Member

я купляв по 41 долару 280. зараз 52 :weep: :weep: :weep: :weep: :weep: :weep:

314 - 58 :weep: :weep: :weep: :weep:
Timedemo
Member

Hotspur: 17.06.2026 14:29
я купляв по 41 долару 280. зараз 52 :weep: :weep: :weep: :weep: :weep: :weep:

314 - 58 :weep: :weep: :weep: :weep:
тобі то яка різниця. ти ж вже обклався батками по максимуму.
Hotspur
Member

Timedemo: 17.06.2026 14:31тобі то яка різниця. ти ж вже обклався батками по максимуму.
завжди можна +1 :shuffle:

Відправлено через 1 хвилину 49 секунд:
в мене десь на 5 діб автономки це не багато :weep:
Timedemo
Member

Hotspur: 17.06.2026 14:42
Timedemo: 17.06.2026 14:31тобі то яка різниця. ти ж вже обклався батками по максимуму.
завжди можна +1 :shuffle:

:lol: :lol: :lol: :lol:
5 діб не багато? ти там до ядерної війни готуєся? то тобі треба в село, де є скважина, і сонячних панелей поставить кіл 30. от тоді буде добре. а так наставиш скоро акумів, що плити перекриття репнуть.
dimus8210
Member

Timedemo: 17.06.2026 15:13
Hotspur: 17.06.2026 14:42 завжди можна +1 :shuffle:

:lol: :lol: :lol: :lol:
5 діб не багато? ти там до ядерної війни готуєся? то тобі треба в село, де є скважина, і сонячних панелей поставить кіл 30. от тоді буде добре. а так наставиш скоро акумів, що плити перекриття репнуть.
хіба панелі не згорять від спалаху ядреної бімби в атмосфері, а акуми Hotspur в сейфі зберігає, тільки не знаю чи свинцевому :gigi:
Hotspur
Member

Timedemo: 17.06.2026 15:135 діб не багато? ти там до ядерної війни готуєся? то тобі треба в село, де є скважина, і сонячних панелей поставить кіл 30. от тоді буде добре. а так наставиш скоро акумів, що плити перекриття репнуть.
:gigi: :gigi: :gigi: :gigi:

Відправлено через 3 хвилини 5 секунд:
dimus8210: 17.06.2026 16:47хіба панелі не згорять від спалаху ядреної бімби в атмосфері, а акуми Hotspur в сейфі зберігає, тільки не знаю чи свинцевому
:gigi: :gigi: :gigi: :gigi: :lol:
Ответить