Цены - мое почтение
Новости
Последние статьи и обзоры
В Європі продовжують зростати ціни на оперативну пам’ять, SSD та HDD
-
Kullerok
Member
Пропоную обговорити В Європі продовжують зростати ціни на оперативну пам’ять, SSD та HDD
Цены - мое почтение
Цены - мое почтение
-
Васильович
Member
ОЗП, а краще просто RAM, раз в тексті є абревіатури HDD та SSDа набори ОЗУ за цей же час подорожчали на 288%.
-
VirusikZloy
Member
так и у нас тоже месяца два назад были комплекты по 11-13 сейчас эти же уже по 20 
-
tablestikus
Member
Все для черепів для богу крові!
-
yariksom
Member
Чистий збиток OpenAI в минулому році десь під $38,5 мільярда. Будемо чекати 
-
Hotspur
Member
пузир лусне люди вже порахували. якщо той весь скам що дебіли пишуть приплюсовати грошей вийде більше ніж світовий ВВП. чергові доткомиyariksom: ↑ 17.06.2026 12:23Чистий збиток OpenAI в минулому році десь під $38,5 мільярда. Будемо чекати
Відправлено через 2 хвилини 4 секунди:
Згідно з їхніми розрахунками, продуктивність у широкому секторі ШІ повинна зрости приблизно у 2,7 раза вже до 2028 року. В іншому випадку значна частина нинішніх вкладень може виявитися економічно невиправданою.
“Бум продуктивності вже присутній в інвестиційних даних, але ще не з'явився в даних про продуктивність. Якщо цей бум не відбудеться, нинішнє розширення виробництва стане найбільшим випадком нераціонального розподілу капіталу в історії”, — йдеться у висновках дослідження, на які посилається Маркус.
-
Striker
Member
Взагалі подуріли. Мої 2x16 Gb DDR5 6000 ціна з 5к на 24к на даний момент. SSD з 7к до 18к.
-
Kukaracho
Member
Striker
Я до сих пор кусаю локти из-за того, что не доплатил 2к за кит на 64гб памяти, который стоил немного меньше 8к.

Я до сих пор кусаю локти из-за того, что не доплатил 2к за кит на 64гб памяти, который стоил немного меньше 8к.
-
AndrewV
Member
Накрылся Seagate SkyHawk AI 24 TB - брал в октябре за 400, теперь 800
Согласились заменить - слёзно просил
Согласились заменить - слёзно просил
-
Hotspur
Member
я чогось 16 ddr4 замінів на 32 тепер дуже задоволенийKukaracho: ↑ 17.06.2026 14:07 Striker
Я до сих пор кусаю локти из-за того, что не доплатил 2к за кит на 64гб памяти, который стоил немного меньше 8к.![]()
![]()
-
nooooob
Junior
Такими темпами стоимость купленного ноута без учета ОЗУ и SSD скоро будет равняться нулю.
-
Krovatka
Member
Давно не смотрел актуальных цен, открыл свой последний заказ от 05.03.26 в brain, где была оперативка, этот кит тогда брал за 17кVirusikZloy: ↑ 17.06.2026 11:50 так и у нас тоже месяца два назад были комплекты по 11-13 сейчас эти же уже по 20![]()
https://brain.com.ua/ukr/Modul_pam_yati ... 54297.html
Жесть конечно
А вот SSD M.2 2280 1TB Kingston (SNV3S/1000G) подорожал всего на 400 гривен
А нульцевые ддр4 планки 32Гб по 8к на olx не особо кому нужны, я думал быстро уйдут
-
S0N1C
Member
то просто брейн трохи тогоKrovatka: ↑ 17.06.2026 15:04Давно не смотрел актуальных цен, открыл свой последний заказ от 05.03.26 в brain, где была оперативка, этот кит тогда брал за 17кVirusikZloy: ↑ 17.06.2026 11:50 так и у нас тоже месяца два назад были комплекты по 11-13 сейчас эти же уже по 20![]()
https://brain.com.ua/ukr/Modul_pam_yati ... 54297.html
Жесть конечно![]()
-
Ob_Ivan
Junior
Щось дуже мало проробив...AndrewV: ↑ 17.06.2026 14:21 Накрылся Seagate SkyHawk AI 24 TB - брал в октябре за 400, теперь 800
Согласились заменить - слёзно просил![]()
-
S0N1C
Member
на хотлайні від 50кAndrewV: ↑ 17.06.2026 14:21 Накрылся Seagate SkyHawk AI 24 TB - брал в октябре за 400, теперь 800
Согласились заменить - слёзно просил![]()
-
Inqizitor2022
Member
Если пузырь не лопнет - ждём трешанину с ценами просто космического уровня.
-
mertvei
Member
Krovatka
Я точно такий кит брав за 3900 )))) аж сам не вірю що таке було за місяць до того всього.
Отправлено спустя 2 минуты 4 секунды:
S0N1C
22000 це не 4000 )))
Отправлено спустя 1 минуту 7 секунд:
В 5 разів
Отправлено спустя 40 секунд:
Ну 4 Чи 4.5 ,якщо враховувати наш доллар эх
Я точно такий кит брав за 3900 )))) аж сам не вірю що таке було за місяць до того всього.
Отправлено спустя 2 минуты 4 секунды:
S0N1C
22000 це не 4000 )))
Отправлено спустя 1 минуту 7 секунд:
В 5 разів
Отправлено спустя 40 секунд:
Ну 4 Чи 4.5 ,якщо враховувати наш доллар эх
-
S0N1C
Member
так, просто жесть, але хдд якщо чесно мене більше вразили, хоч і подорожчення в меньше разів(поки
), але якось відчутніше
-
mertvei
Member
Хотів ssd докупити,плюнув буду жити на 2 терабайт,але xдд ,одному 15 років другому,10 якось напрягае,треба міняти,хотілось би від них взагалі відмовитись,але ціни(((((.
Отправлено спустя 6 минут 12 секунд:
Брешу одному диску не 15 а 17вже )))
Отправлено спустя 6 минут 12 секунд:
Брешу одному диску не 15 а 17вже )))
-
maksim2020
Member
mertvei
У мене є один на 3ТБ, куплений в 2013. Жив спочатку в НАСі десь років з 7-8, потім перейшов в простенький комп як бекапний, а тепер на пенсії - відформатований, без жодної помилки в SMART, в коробочці в архіві. Заслужив
Іншому 11 років, теж архівний, але досі в роботі.
15 та 17 років - вражає
У мене є один на 3ТБ, куплений в 2013. Жив спочатку в НАСі десь років з 7-8, потім перейшов в простенький комп як бекапний, а тепер на пенсії - відформатований, без жодної помилки в SMART, в коробочці в архіві. Заслужив
15 та 17 років - вражає