Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор темы: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Member

Відкрив алік, жодного продавана хто масово ці зеони роками продавав вже не бачу. Товар втратив актуальність ним ніхто не займається, немає конкуренції то ж можна ставити будь-який цінник за бажанням. От і весь секрет здорожчання, можна ще під час розпродажів заглядати, якщо є бажання купити + є всякі хитрощі зі скидосами від самого аліка існують, то ж хто дуже хоче купити може цке зробити за зрозумілі гроші. Особисто я не любитель зівонів на 775 бо мій знайомий дуже добру рідкісну плату таким спалив, щось там недогледів і впхав не тою стороною, там же дві пари пропилів утворюється в результаті переробки
radical
Member

spoglyadach: 16.06.2026 22:53 впхав не тою стороною, там же дві пари пропилів утворюється в результаті переробки
ті ключі не співпадають, впхати не тим боком можна тільки якщо вирізати ключі у самому сокеті.
я ніколи не купляв пиляних проців, завжди сам вирізав ключі в сокеті і ліпив стікер
так, випадково один чи два рази поставив проц неправильно, Нічого не згоріло, повторювати з цікавості не раджу.
капітошка
Junior

back to the future - retro effect :think:
треба купувати зараз а то буде як з антикваром
kabostebeztak
Member

капітошка: 17.06.2026 00:56 back to the future - retro effect :think:
Цікаво, скільки вийде заробити на своєму Athlon 64 X2 взятому з розваленого ПК з вулиці?
Виглядає наче нормально...

Все одно вставляти мені його нікуди. Віддати комусь безкоштовно з родичів на апгрейд теж не варіант.
капітошка
Junior

kabostebeztak: 17.06.2026 01:00
капітошка: 17.06.2026 00:56 back to the future - retro effect :think:
Цікаво, скільки вийде заробити на своєму Athlon 64 X2 взятому з розваленого ПК з вулиці?
"розумієш.. синку.. на таких речах не заробляють їх коликціонують фанати"© :pray:
S0N1C
Member

kabostebeztak
залежить від того який сокет, якщо 939 та Х2 4800 - то вони в ціні зараз, якщо АМ2 - то не дуже
kabostebeztak
Member

капітошка: 17.06.2026 01:04
kabostebeztak: 17.06.2026 01:00

"розумієш.. синку.. на таких речах не заробляють їх коликціонують фанати"© :pray:
Просто реально сенсу 0 від нього. Хіба що на поличці тримати поруч з коробкою від райзену бо амд не міняли зовнішній вигляд проців як раз з часів... ам2, і виходить так, що здалеку він виглядає так наче у мене 2 р5 3600, один в комп'ютері, один на тій самій поличці.

Відправлено через 4 хвилини 59 секунд:
https://www.cpu-world.com/CPUs/K8/AMD-A ... ZBOX).html
radical
Member

AMD Athlon 64 X2 6000+ (3 GHz, 125W)
Допоможе зігрітись довгими осінніми вечорами.
S0N1C
Member

та це не порівняти з теперішніми 125Вт , де може бути і 150 і 250 в реалі :rotate: :laugh:
Zakarul
Member

все зеоны это ерунда.
Интерес представляют только QX версии процессоров. Остальные тоже ерунда, включая обычный Q9650.
Самый топ - это p4XE для 775 сокета. 955 и 965. Вот это процессоры :)
Остальное не нужно и по 100грн ведро.
S0N1C
Member

інтел завжди робили топові екстріми на основі зеонів, тож купити зеон це зекономити гроші, якщо прям не треба розлоченого множника або теплого відчуття володіння екстрімом :D
про Р4ЕЕ то взагалі треба ну дуууже любити Р4, особливо якщо мова про 775 :rotate:
spoglyadach
Member

radical
Мене поруч не було, то ж не знаю деталей, бачив тільки фото з прогорілими мосфетами. Ну і одному процу я робив пропили що б сокет не різати, але він так собі гнався то я його чи комусь подарував чи продав вже не пам'ятаю. Саме такий проц з двома парами пропилів дуже легко неправильно запхати, бо я як його перевіряв то по кілька разів перевіряв чи все я правильно запхав :)

Відправлено через 2 хвилини 3 секунди:
Хароший проц, купував такий пару місяців тому, але він вийшов щось 150 здається за сам проц. То ж не знаю на скільки це можна вважати продажем за сучасних економічних реалій

Відправлено через 4 хвилини 45 секунд:
Zakarul: 17.06.2026 10:30 все зеоны это ерунда.
Интерес представляют только QX версии процессоров. Остальные тоже ерунда, включая обычный Q9650.
Самый топ - это p4XE для 775 сокета. 955 и 965. Вот это процессоры :)
Остальное не нужно и по 100грн ведро.
Об'єктивно, QX9770 штука цікава з точки зору його просто мати, на практиці мені тільки один до рук потрапляв. З моїм сетапом на той момент і повітряним охладом, я вижав з нього приблизно стільки ж скільки видав Q9650. Можливо якби він був в мене довше чи був більш вдалий екземпляр то вийшло б краще, але мій досвід такий. В продажу він мені траплявся у нас, але цінник мені не сподобався то ж вирішив не витрачатись на просто факт володіння B-) Хоча звісно що такому любителю 775 як я хочеться мати такі проци і колекції, як не крути. Як і 965 який мені ніколи не потрапляв на очі навіть, де ви їх знаходили то для мене загадка
Sanьka
Member

Цікаво чи є тут власники
1. Р4 Галлатін (478)
2. РЕЕ чи ХЕ короче той єдиний варіант першого в світі гіпер пенька (2/4 поточника) що був на 775 сокеті (склейка з двух Р4 2М, але з увімкненим НТ)
Mykolay3ack
HWBOT OC Team

Sanьka
1. Маю огризок 2.4ггц степінг М0
2. Маю зіон 5060
Sanьka
Member

Mykolay3ack: 17.06.2026 13:02Sanьka
1. Маю огризок 2.4ггц
2. Маю зіон 5060
1. Так Галатіни р4 були більше 3Ггц.
2. Та то не то пальто, цінності тієї нема
spoglyadach
Member

Sanьka: 17.06.2026 12:59 Цікаво чи є тут власники
1. Р4 Галлатін (478)
2. РЕЕ чи ХЕ короче той єдиний варіант першого в світі гіпер пенька (2/4 поточника) що був на 775 сокеті (склейка з двух Р4 2М, але з увімкненим НТ)
І одразу адресу пишіть :laugh:
Ответить