Microsoft готується до нової хвилі скорочень. Під загрозою закриття студії Ninja Theory, Double Fine, Arkane Lyon та Compulsion Games

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

yariksom: 16.06.2026 10:21
s_ova: 16.06.2026 10:13 Ну багато хто підозрював, що нова CEO не доведе до добра
Ну звільняють тих хто останнім часом клепав повісточні ігри, може не так все й погано.
Tango Gameworks робили гарні ігри, повістки я не побачив в The Evil Within та в Hi-Fi Rush. Compulsion Games зробила чудову South of Midnight, повістку теж не помітив, шкода буде якщо закриють. Double Fine взагалі не про повістку.
Shaolin_Style
Member

сливают студии средней руки которые приносят по всей видимости мало дохода, но требуют высокие зарплаты.

Blade скорее всего не выйдет теперь, раз Аркейн расформируют. Про Senua вообще молчу, игра фактически уже в голде.

Double Fine не пропадут мне кажется, если их отпустят вместе с их родными IP
Ararat
Member

BoKl: 16.06.2026 11:59
yariksom: 16.06.2026 10:21
Ну звільняють тих хто останнім часом клепав повісточні ігри, може не так все й погано.
Tango Gameworks робили гарні ігри, повістки я не побачив в The Evil Within та в Hi-Fi Rush. Compulsion Games зробила чудову South of Midnight, повістку теж не помітив, шкода буде якщо закриють. Double Fine взагалі не про повістку.
Ну тут нічого дивного. Неважливо гарні ігри чи ні, але судячи з кількості відгуків в стімі усі остані ігри перерахованих компаній комерційні провали
Гедоніст
Member

В сортах лайна не розбираюсь.
MqM
Member

KimRomik: 16.06.2026 10:15 Купити ігрову студію -> насилувати франшизу та видоїти з неї всі бабла -> малодохідні проекти закрити -> закрити ігрову студію в рамках оптимізації витрат -> Profit

стандартна практика корпоратів
Точніше вони накупили студій, не вміють ефективно ними керувати, часто не даючи рекламні бюджети, потім звинувачують зу збитках та закривають студії. А потім віддають ці франшизи лівим розробникам де це повторюється в більших та гірших масштабах

Отправлено спустя 1 минуту 2 секунды:
Ararat: 16.06.2026 10:24 Ого, виявляеться Double Fine після психонавтів2 за 5 років таки випустила дві гри... у одної аж 850 відгуків в стім, а у іншої 136. Недивно що їх за таку продуктивність скорочують.
Продуктивність у відгуках? Буду знати :D
Думав рівень продаж приведеш
Keyser Soze
Member

Це остання хвиля, чи посередині, чи з початку? Оце головне... :gigi: :lol: :up:
Ararat
Member

MqM: 16.06.2026 12:21
Ararat: 16.06.2026 10:24 Ого, виявляеться Double Fine після психонавтів2 за 5 років таки випустила дві гри... у одної аж 850 відгуків в стім, а у іншої 136. Недивно що їх за таку продуктивність скорочують.
А ним хоч хтось ділится? Кількість відгуків хоч побачити можливо і вона точно пропорційна продажам.
walkman3000
Member

єдиний, хто залишиться у плюсі це головний циган. призначити нову CEO ігрового підрозділу, яка типу геймер (з фейковим профілем), накачати фанів копіумом що зараз будемо усіх розривати з новим боксом і навипускаємо купу ексклюзивів, потім на бокс шоукейс серемо собі у штани з ексклюзивністю і починаємо різко нити що шось ВСЕ ДОРОГО. продаємо/звільняємо важкі активи, акціонери кайфують, премія цигану. вже давно є правило, якщо в контору прийшли індуси то пора тікать
Барбарис
Member

BoKl, але продажі в танго та Compulsion Games, і Double Fine низькі.
Telcontar
Member

Барбарис: 16.06.2026 12:42 BoKl, але продажі в танго та Compulsion Games, і Double Fine низькі.
Бо видавець не вкладався в їх рекламу і просування. :shuffle:
Барбарис
Member

Telcontar, ні. Просто більшість останніх ігор нішеві, щоб не сказати інакше. Або ж потрапили в геймпас.
waryag
Member

EvhenS: 16.06.2026 09:43 Все бабло в Копайлот, а з Копайлоту вихлопу нуль, яке жахливе самогубство.
Питання навіть не в вихлопі. Майки так і не спромоглися пояснити, навіщо він потрібен.
AlienFighter
Member

Аша - оптимізатор, Аша любить ШІ. Аша подобається Сатья, тому все гаразд. ;)
waryag
Member

s_ova: 16.06.2026 10:13Ну багато хто підозрював, що нова CEO не доведе до добра
Це наслідки ідіотської політики Філа Спенсера.

Відправлено через 4 хвилини 4 секунди:
unique-neon: 16.06.2026 10:58Не зовсім. Студії не прибуткові, раз закривають. Ігри сильно нішеві. Вони імовірно самі б закрились ще раніше, якби МС їх не купила.

Щодо покупок студій, то нагадує мені ШІ/криптобум. Не було куди витрачати гроші в ковід, всі почали скуповувати ігрові студії без потреби, бо нічого іншого на горизонті видно не було, а також просто роздувати штати, теж без діла. Таки прийшов час позбуватись надлишків.
Студії неприбуткові, тому що в системі майків геймпас отримує прибутки, а студіям лишають збитки на розробку ігор.
AlienFighter
Member

waryag
Філ звісно наломав дров, особливо з Xbox Game Pass, який безпосередньо нашкодив консолям Xbox.
Але загалом Філ не подобався Сатья, а от Аша навпаки. Тому все сталося як мало статися, Філ - вилетів, Аша - залетіла, Сатья - щасливий, Капілот - в ср@ці.
MqM
Member

Ararat: 16.06.2026 12:28
MqM: 16.06.2026 12:21

А ним хоч хтось ділится? Кількість відгуків хоч побачити можливо і вона точно пропорційна продажам.
Я б так не сказав. Всі твої знайомі залишають відгуки? Багатьом людям лінь писати ті відгуки, особливо на ті ігри, які не мають вражаючого ефекту
waryag
Member

MqM: 16.06.2026 14:39Я б так не сказав. Всі твої знайомі залишають відгуки? Багатьом людям лінь писати ті відгуки, особливо на ті ігри, які не мають вражаючого ефекту
В цілому, кількість відгуків пропорційна продажам. Інколи, коли гра дуже хороша чи дуже погана, частка відгуків може зростати.
Ararat
Member

MqM: 16.06.2026 14:39
Ararat: 16.06.2026 12:28
Я б так не сказав. Всі твої знайомі залишають відгуки? Багатьом людям лінь писати ті відгуки, особливо на ті ігри, які не мають вражаючого ефекту
Ну звичайно різниця у вітсотку людей написавших відгук від однієї до іншої гри може відрізнятися у рази, але все ще буде одного порядку.
MqM
Member

waryag: 16.06.2026 15:10
MqM: 16.06.2026 14:39Я б так не сказав. Всі твої знайомі залишають відгуки? Багатьом людям лінь писати ті відгуки, особливо на ті ігри, які не мають вражаючого ефекту
В цілому, кількість відгуків пропорційна продажам. Інколи, коли гра дуже хороша чи дуже погана, частка відгуків може зростати.
Допустимо в топової ааа гри 100к відгуків, але офіційні продажі вже рахуються мільйонами. І як і де знайти ту пропорцію?
kabostebeztak
Member

walkman3000: 16.06.2026 12:32 єдиний, хто залишиться у плюсі це головний циган. призначити нову CEO ігрового підрозділу, яка типу геймер (з фейковим профілем), накачати фанів копіумом що зараз будемо усіх розривати з новим боксом і навипускаємо купу ексклюзивів, потім на бокс шоукейс серемо собі у штани з ексклюзивністю і починаємо різко нити що шось ВСЕ ДОРОГО. продаємо/звільняємо важкі активи, акціонери кайфують, премія цигану. вже давно є правило, якщо в контору прийшли індуси то пора тікать
ксенофобія це погано
Ответить