Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

yuriy_dd: 16.06.2026 01:28чому вони не зробили так як ви вважаєте за потрібне?
звідки ти вирішив, що ці 200млн людей користуються ноутом як основним робочим інструментом? звідки ти вирішив, що вони використовують його на бігу як ти? звідки ти вирішив, що вони не підключають до ноута монітор та іншу периферію? звідки інфа? не вперше питаю
yuriy_dd
Member

leif: 16.06.2026 01:27але той факт, що ноутів багато купують не робить їх зручними для використання
ну смарт з точки зору ергономіки - ще гірший, але купують ще більше - дивно що ви це чомусь не берете до уваги

Відправлено через 1 хвилину 56 секунд:
leif: 16.06.2026 01:29звідки ти вирішив, що ці 200млн людей користуються ноутом як основним робочим інструментом?
я таке десь казав? вони купил ноут. Для чогось. Ви не розумієте чому.
leif: 16.06.2026 01:29звідки ти вирішив, що вони не підключають до ноута монітор та іншу периферію?
пошукайте поцікавтесь, дайте статистику, починайте думати
leif
Member

yuriy_dd: 16.06.2026 01:29ну смарт з точки зору ергономіки - ще гірший, але купують ще більше - дивно що ви це чомусь не берете до уваги
смарти тут взагалі ні до чого, не мають жодного стосунку до обговорення буквально. досить переводити стрілки.

Відправлено через 1 хвилину 37 секунд:
yuriy_dd: 16.06.2026 01:31Для чогось. Ви не розумієте чому.
для чогось купили. і що з того? ноут через це став ергономічним девайсом, щоб працювати за ним фуллтайм? не став. ці люди всі носять ноути з собою? ні не носять. і так далі. ну я вже задовбався тобі по колу одне і те ж повторювати. тупо людина не сприймає інфомацію. якись ступор.
yuriy_dd
Member

leif: 16.06.2026 01:32 смарти тут взагалі ні до чого, не мають жодного стосунку до обговорення буквально. досить переводити стрілки.
мають - бо люди згинають голову коли ними користуються, а тема ергономіки - це єдине про що ви хочете говорити і багато

Відправлено через 1 хвилину 29 секунд:
leif: 16.06.2026 01:33ноут через це став ергономічним девайсом, щоб працювати за ним фуллтайм?
ні не став, але його все одно купили. Як і смарт - не став
leif: 16.06.2026 01:33і люди всі носять ноути з собою? ні не носять
взагалі не носять, чи хтось все таки носить?
leif
Member

yuriy_dd: 16.06.2026 01:31пошукайте поцікавтесь, дайте статистику,
мені не потрібна ніяка подібна статистика для підтвердженя своєї точки зору. це ніяким чином не впливає на те що я тобі намагаюсь донести, а ти в отріцаловє, бо сам мучишся, ще й родину мучиш.
yuriy_dd
Member

потім по трошки підходьте до аналізу:
- що змінив М1 і чому це стало революцією?
- як на це відреагували Інтел та АМД?
- що робиться зараз і як це позитивно вплинуло на ринок х86

чому фанати х86 так не люблять Епл - хоча по факту вони отримали в результаті конкуренції кращі пристрої? Яка психологічно причина такої поведінки?

Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
leif: 16.06.2026 01:35це ніяким чином не впливає на те що я тобі намагаюсь донести, а ти в отріцаловє, бо сам мучишся, ще й родину мучиш.
ви не доводьте мені, я лише один з 200 млн
ви пробуйте говорити до тих 200 млн
leif
Member

yuriy_dd: 16.06.2026 01:35мають - бо люди згинають голову коли ними користуються, а тема ергономіки - це єдине про що ви хочете говорити і багато
о ні, я хочу говорити про те, які властивості заліза справді корисні для юзера, якого саме юзера і чому. також ще цікаво поговорити, чому ти натягуєш сценарій свого важкого життя з постійним біганням туди-сюди в процесі на інших покупців ноутів, не кажучи вже просто про людей які працюють за компом. от про це і пофлудимо)
yuriy_dd
Member

leif: 16.06.2026 01:35мені не потрібна ніяка подібна статистика для підтвердженя своєї точки зору
знову ви за своє - я прав бо я прав
leif
Member

yuriy_dd: 16.06.2026 01:39ви пробуйте говорити до тих 200 млн
ну якщо хто мені спробує ще сказати, що за 13" ноутом, бігаючи туди-сюди, зручно працювати за компом -- я обов'язково скажу. поки бачу лише тебе
Последний раз редактировалось leif 16.06.2026 01:41, всего редактировалось 1 раз.
yuriy_dd
Member

leif: 16.06.2026 01:39о ні, я хочу говорити про те, які властивості заліза справді корисні для юзера
ок, давайте - заперечте що швидкість, автономність, екран, звук і тд - не справді корисні
leif
Member

yuriy_dd: 16.06.2026 01:41ок, давайте - заперечте що швидкість, автономність, екран, звук і тд - не справді корисні
я тобі кажу, що якщо людина працює фуллтайм за компом -- в її інтересах мати стаціонарне ергономічне робоче місце, а не працювати за 13" кватиркою псуючи очі і напружуючи спину. це зафіксували?
yuriy_dd
Member

leif: 16.06.2026 01:41 ну якщо хто мені спробує ще сказати, що за 13" ноутому бігаючи туди-сюди зручно працювати за компом -- я обов'язково скажу. поки бачу лише тебе
статистика - шукайте розбивку продаж за розміром екрану, 50 млн - напевне буде
leif
Member

yuriy_dd: 16.06.2026 01:42статистика - шукайте розбивку продаж за розміром екрану, 50 млн - напевне буде
ніяка статистика не відмінить того що я написав щойно
yuriy_dd
Member

leif: 16.06.2026 01:42я тобі кажу, що якщо людина працює фуллтайм за компом -- в її інтересах мати стаціонарне ергономічне робоче місце, а не працювати за 13" кватиркою псуючи очі і напружуючи спину. це зафіксували?
ні давай назад, ще раз - 200 млн вже купили, забули про своє ергономічне місце
говоримо лише про ці 200 млн що купили ноути
вони купили вже ноути, не ергономічне місце
це зафіксували?
leif
Member

yuriy_dd
я для кого це написав?
leif: 16.06.2026 00:15це не означає, що:
- люди працюють за ноутбуками/працюють за ними постійно (див. мій сценарій, коли ноут по пів року може пил збирати, але він у мене є, так)
- люди не підключають їх до зовнішніх моніторів та периферії
- люди працюють за ними протягом тривалого часу
- у них немає десктопу, офісного або домашньго.

а отже сама по собі ця цифра нічого не означає.
що тут ти не догнав?
orange_deer
Member

якщо послухати Юрія, то десь так виглядає та армія користувачів ноутбуків які вже беруть низький старт щоб піти в найближче кафе і почати там цілий день "працювати"
32bmlqyy6sd41.jpg
спойлер
і жоден з тих 200 млн не купив ноут як додатковий пристрій для подорожі, для дозвілля (ігор наприклад), як ютуб пристрій для бабусі, і звісно ж ніхто не використовує з ними монітор, чи іншу периферію. хоча сам Юрій купив 4 хромбуки для 2х дітей, і крім того тримає вдома зоопарк з ноутбуків "кожен для різних задач". і це вже не кажучи про компанії які купують своїм працівникам ноутбуки, а вони потім все одно користуються своїми ПК :rotate:
yuriy_dd
Member

leif: 16.06.2026 01:45 що тут ти не догнав?
тут на сайті є розділ ноутбуки - ви підіть туди і створіть тему про оце своє про ергономічне місце, і що всі не праві і тд - і там собі правте бал
(без мене)
а тут - ноут людина вже купила, свідомо обрала самостійно купити ноут
leif
Member

yuriy_dd
тобто ти взагалі нічого не догнав. ти реально думаєш, що сама покупка ноута це вже одразу = людина з нього працює фултайм на бігу без периферії тощо. це ти хочеш сказати?

тобто, в твоєму розумінні, якщо 200млн купили -- всі 200млн відмовились від концепту комфорту і піклування про здоров'я спини і очей на користь роботи казна де і казна як, пялячись в 13" кватирку?
orange_deer
Member

leif: 16.06.2026 01:33 досить переводити стрілки.
так це ж і є основною роботою Юрія. враховуючи те що він так і не назвав своєї посади і виходячи з описаних ним робочих умов, а також основної поведінки на форумі - я думаю, що він працює оператором стрілкової системи на залізниці. просто намагається все це автоматизувати та підігнати під графік поїздів. тому і потрібна така автономність та можливість роботи за будь-яких умов. все ж давайте проявимо трохи поваги до роботяги.
yuriy_dd
Member

leif: 16.06.2026 01:52тобто ти взагалі нічого не догнав. ти реально думаєш, що сама покупка ноута це вже одразу = людина з нього працює фултайм на бігу без периферії тощо. це ти хочеш сказати?
де я таке сказав?
leif: 16.06.2026 01:52всі 200млн відмовились від концепту комфорту і піклування про здоров'я спини і очей на користь роботи казна де і казна як, пялячись в 13" кватирку?
вони купили ноут, і прийняли як вони будуть його використовувати.
orange_deer: 16.06.2026 01:56враховуючи те що він так і не назвав своєї посади і виходячи з описаних ним робочих умов
купив ноут, і використовую його так як рекламує виробник. Я маю ще при цьому якісь персональні дані вам розкривати? А що ще я маю зробити?
Ответить