MSI z68a-gd65 b3 і Quadro M2000(Maxwell)

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Member

Доброго всім, можливо є старожили що стикались з таким

Є сервачок на Ubuntu 24.04.2, зібраний з чого було

Мать MSI z68a-gd65
Проц i7-2600k
16гб оперативи ddr3 (4x4)
Ну і купа накопичувачів (ссд 240гб система, хард 2.5 500гб, хард 2.5 5тб, хард 3.5 1тб, разнобой короче)
Блок живлення не знаю який 500вт наче

В цьому компі раніше коли він був десктопом стояла старушенція Asus GTX260, яка має набагато більше TDP, чим Quadro M2000 (180вт проти 75вт, тому блок живлення точно отпадає з підозри)

Проблема:
При втиканні квадри у різні слоти (пробував два х16 що є на мамці та верхній пропилений х1, два нижніх х1 не зміг спробувати, бо заважає батарейка CMOS вставитись) при старті буває до пост сигналу або після нього комп тухне ненадовго, а потім починає вмикатись назад. Він так може робити це циклічно до безкінечності.

Пробував:
Різні слоти pci-e.
Скидання CMOS
Продування слотів от пилу
Протирання конектора відеокарти
Втикання іншої карти gtx260, яка стартує
Жонглювання оперативною(різні планки, різні слоти, по одній планці)
Пробував інші пристрої, які теж працюють (мережева карта Інтел pci-e x4)

Не пробував квадру на іншому ПК, бо іншого пк немає

Хто знає як це побороти? Квадру перед відправкою тестували для мене, вона там працювала. Якщо що обман виключаю, бо мені її задонатили.
Sharkoff
Member

Якщо квадра до цього була робоча. То проблема можлива в самій мамці та різних pci-e версіях. Квадра 3.0, попередня карта - 2.0. Хоча ваша мамка в 1 слоті підтримує 3.0. Краще квадру у знайомого запустити для тесту.
Shpoker
Member

AFU_power
привет. попробуй с одной(!) плашкой памяти в разных слотах(именно память в разных слотах, видик в правильном слоте), если хоть как-то заработает - тогда расскажу возможное лекарство. если нет - что ж, мне жаль
AFU_power
Member

Sharkoff: 14.06.2026 19:34 Якщо квадра до цього була робоча. То проблема можлива в самій мамці та різних pci-e версіях. Квадра 3.0, попередня карта - 2.0. Хоча ваша мамка в 1 слоті підтримує 3.0. Краще квадру у знайомого запустити для тесту.
Думав за це і шукав параметр в біос щоб змінити версію pci-e, але не знайшов, ще біос якийсь стрьомний на цьому поколінні в мсі.
Shpoker: 14.06.2026 19:39 AFU_power
привет. попробуй с одной(!) плашкой памяти в разных слотах(именно память в разных слотах, видик в правильном слоте), если хоть как-то заработает - тогда расскажу возможное лекарство. если нет - что ж, мне жаль
Писав в пості, пробував, різні планки почергово в кожен слот.
Shpoker
Member

AFU_power: 14.06.2026 19:42Писав в пості, пробував, різні планки почергово в кожен слот.
а, сорри, как-то упустил. тогда единственное что - если есть настройка скорости слота pci-e то можно в ту сторону копнуть (у меня в наличии лишь msi z68s-g43, могу на ней копнуть, есть ли настройка, но не гарантирую что на твоей будет так-же). больше мыслей нет(банальная несовместимость)
биос жеж самый свежий?
AFU_power
Member

Shpoker: 14.06.2026 19:45
AFU_power: 14.06.2026 19:42Писав в пості, пробував, різні планки почергово в кожен слот.
а, сорри, как-то упустил. тогда единственное что - если есть настройка скорости слота pci-e то можно в ту сторону копнуть (у меня в наличии лишь msi z68s-g43, могу на ней копнуть, есть ли настройка, но не гарантирую что на твоей будет так-же). больше мыслей нет(банальная несовместимость)
Дивився біос, я в принципі з геміні про пробував спочатку розібратись і вона радила це, щоб залочити суто на 2.0, бо проц 3.0 не підтримує, але я не знайшов цієї настройки в біос матері.

Біос свіжий
Shpoker
Member

AFU_power
Щяс гляну на своей, не убегай...
nochnik89
Member

Попробуй поиграться с csm , uefi
В воркстейшенах такое бывает , такие перезапуски как ставишь старое видло , а мать на uefi . Ну конечно идеально проверить саму карточку на другом компе .
И еще не понял. Система с 260й спокойно стартует ?
AFU_power
Member

Shpoker: 14.06.2026 19:50 AFU_power
Щяс гляну на своей, не убегай...
Та я не втікаю, все-таки очікую, може хтось з затятих оверклокерів підкаже щось, бо у мене в свій час сендіка не було, був взагалі АМ3, а потім я стрибнув на 1151, то може є якась особливість платформи, я не знаю

Відправлено через 1 хвилину 44 секунди:
nochnik89: 14.06.2026 19:51 Попробуй поиграться с csm , uefi
В воркстейшенах такое бывает , такие перезапуски как ставишь старое видло , а мать на uefi . Ну конечно идеально проверить саму карточку на другом компе .
И еще не понял. Система с 260й спокойно стартует ?
Так, грався, убунту стоїть в легасі, тому csm ввімкнений і він чогось не вимикається. Система з 260ой стартує нормально і система карту бачить
Sharkoff
Member

Спробуй дешевий 3*** проц або аналог зеона v2.
AFU_power
Member

Sharkoff: 14.06.2026 19:54 Спробуй дешевий 3*** проц або аналог зеона v2.
Це в принципі хороша ідея, бо мені треба був Vt-D (iommu), а його виявляється немає в процесорів K серії
Shpoker
Member

AFU_power
путь на англ языке
1) слева settings
2) advanced
3) pci subsystem settings
4) pcie gen3 -> disable
AFU_power
Member

Shpoker: 14.06.2026 19:56 AFU_power
путь на англ языке
1) слева settings
2) advanced
3) pci subsystem settings
4) pcie gen3 -> disable
Я там був, в мене параметр тільки про apsm, може з процесорами Сенді його не показує?
Shpoker
Member

AFU_power: 14.06.2026 19:55Це в принципі хороша ідея, бо мені треба був Vt-D (iommu), а його виявляється немає в процесорів K серії
могу бесплатно махнуть на 3470))

Отправлено спустя 27 секунд:
AFU_power
у меня конкретно сейчас сендибридж в этой мамке

Отправлено спустя 1 минуту 29 секунд:
AFU_power: 14.06.2026 19:58в мене параметр тільки про apsm
аспм вообще не там)
AFU_power
Member

Shpoker: 14.06.2026 19:59
AFU_power: 14.06.2026 19:55Це в принципі хороша ідея, бо мені треба був Vt-D (iommu), а його виявляється немає в процесорів K серії
могу бесплатно махнуть на 3470))

Отправлено спустя 27 секунд:
AFU_power
у меня конкретно сейчас сендибридж в этой мамке
Дивно,може біос дійсно не оновлений, треба буде покопатись
Shpoker
Member

Изображение

Отправлено спустя 1 минуту 35 секунд:
AFU_power: 14.06.2026 20:00Дивно,може біос дійсно не оновлений, треба буде покопатись
не, ну у меня мамка малость другая, но я не думаю что для меня спецом мсай перекраивала биос)
AFU_power
Member

Оу, в мене зовсім не такий біос, по іншому виглядає
Sharkoff
Member

Я б взагалі - змінив систему на щось потужніше. Хоча памʼять ddr4 не дуже то і дешева. А залишати ddr3 то наче шило на мило. Але приріст є. Вижати можна ). У мене он валяється під lga1356 (не помилився, саме 1356) напів розібраний u2 сервер.
Shpoker
Member

сфоткай биос, заодно что б и версию было видно
AFU_power
Member

Sharkoff: 14.06.2026 20:03 Я б взагалі - змінив систему на щось потужніше. Хоча памʼять ddr4 не дуже то і дешева. А залишати ddr3 то наче шило на мило. Але приріст є. Вижати можна ). У мене он валяється під lga1356 (не помилився, саме 1356) напів розібраний u2 сервер.
Та там задачі не такі щоб стоять, мені б і селерона вистачило, більше треба відяху, бо планую встановити freegate NVR і забирати потік з чотирьох айпі камер 1080р, тут мені квадра і знадобилась би з її nvenc

Відправлено через 37 секунд:
Shpoker: 14.06.2026 20:05
сфоткай биос, заодно что б и версию было видно
Пізніше зроблю фото, як матиму час далі розібратись, бо зараз на чергуванні
Ответить