В этой теме выбираем звуковые карты
Пофилософствовать на тему звука можно там
Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор звуковой карты
-
QFlash
Member
Так, так PCIe не дуже. Шкодую вже що відав свою PCI Xonar/
Та PCI до сучасних материнок не підходить.
Та ладно. Проїхали.
Тому паяю всяке різне лайно. Гетинакс, та навіть старий інтегральний poweramp (marantz, sanyo, onkyo, yamaha, toshiba - недавно приносили) паяти то ще то лайно, годен знати де воно зберігалось в клієнта, по різних підвалах, то жесть.
Якось. Я вже старий для цього.
PS/ Банально просто десь дорожка відвалена чи відгнила, (в системі корекції) шукати можна цілий тиждень.
Відправлено через 23 хвилини 26 секунд:
Беріть нове лайно. Як не як воно нове. Прослухайте по можливості в живу. В наші темні часи і підробки підробляють. З повагою.
Якось так.
Та PCI до сучасних материнок не підходить.
Та ладно. Проїхали.
Тому паяю всяке різне лайно. Гетинакс, та навіть старий інтегральний poweramp (marantz, sanyo, onkyo, yamaha, toshiba - недавно приносили) паяти то ще то лайно, годен знати де воно зберігалось в клієнта, по різних підвалах, то жесть.
Якось. Я вже старий для цього.
PS/ Банально просто десь дорожка відвалена чи відгнила, (в системі корекції) шукати можна цілий тиждень.
Відправлено через 23 хвилини 26 секунд:
Беріть нове лайно. Як не як воно нове. Прослухайте по можливості в живу. В наші темні часи і підробки підробляють. З повагою.
Якось так.
-
Radio Bay
Member
Подивимось скільки людей її забажаютьZ440_User: ↑ 13.06.2026 15:58є стара нова аудюга, оно викотили нещодавно
-
QFlash
Member
Цікаве питання.Radio Bay: ↑ 13.06.2026 16:53Подивимось скільки людей її забажають
-
Radio Bay
Member
А яка ціна питання?Z440_User: ↑ 13.06.2026 15:58є стара нова аудюга, оно викотили нещодавно
-
Z440_User
Member
Взагалі поняття не маю.Radio Bay: ↑ 13.06.2026 20:44А яка ціна питання?Z440_User: ↑ 13.06.2026 15:58є стара нова аудюга, оно викотили нещодавно
-
QFlash
Member
А чого не сісти і розібрати схему по поличках. До речі її можна втиснути в ті самі мікросхеми що на виході.
-
Radio Bay
Member
2700Z440_User: ↑ 13.06.2026 23:01Взагалі поняття не маю.
Тому що тут нема спіціалистівQFlash: ↑ 13.06.2026 23:16А чого не сісти і розібрати схему по поличках
-
QFlash
Member
Так можна запросити до спільноти.Radio Bay: ↑ 13.06.2026 23:30Тому що тут нема спіціалистів
Я не є спеціалістом в області електроніки, але магістр в області хімії.
Є критичні моменти можна полагодити.
Та ладно жартую.
Але критичні моменти є, однозначно.
Відправлено через 33 хвилини 24 секунди:
До речі, якщо ви налаштуєте стереосистему, непотрібні будуть басові ловці, це непотріб.
Ви відчуєте одразу. Може не одразу, думаю 5 хв достатньо.
Там іде прогрів і вихід в робочий режим вихідного каскада - це байка.
Якісне одразу чути - воно одразу співає, співає шикарно.
Ну якось на MA8950 мене зачепило.
Я не слухав його так добре, тепер послухав - американець знає свою справу.
PS/ То що я роблю - буде звучати краще. Може....
PSS/ Американець перевершує саме по потужності (воно реально довбе) і платите за потужність.
Ну якось я шукаю рішення по якості.
-
Radio Bay
Member
На ромашці із встрійкою? Ню-ню.QFlash: ↑ 14.06.2026 00:18Ну якось я шукаю рішення по якості.
-
QFlash
Member
Я не вказав момент на youtube слухати - зовсім не то - абсолютно не то.
Мається на увазі з чого слухати.
Якщо я слухаю з MA8950 на драних колонках то це якось.
Але на драному телєфоні - жесть.
Відправлено через 6 хвилин 35 секунд:
Так, саме так, вініл на старих колонках - де бас веде музичну картину + сучасні нанотехнології. Шедевр.
Воно звучить на драних транзисторах - а чому б йому не звучати? Закони фізики всюди одинакові.
Але транзистор на Si/
Вибачте мене дурного MA8950 зроблений на Si
Відправлено через 21 хвилину 42 секунди:
Транзистори на Si звучать зашибісь, не беріть на Ge - воно ніяке.
Карточки і вся техніка на Si/
Висновки...
Чому Si /
Це типовий перехідний амфоген у якого тенденція властивостей зміщена до неметалів.
З чого побудований наш організм? Типового неметалу С. Аналог Si
Зрозумієте.
Відправлено через 35 хвилин 17 секунд:
Запитаєте чому не Ag, Au, Cu.
Має бути напівпровідність елемента
Жоден не має такої властивості
Ge хороший- його мало. Дорого.
Si - варінт.
Чому не С ?
З Карбону не побудуєш напівпродника з найменшими затратами.
Це не просто збіг.
Ладно проїхали.
Мається на увазі з чого слухати.
Якщо я слухаю з MA8950 на драних колонках то це якось.
Але на драному телєфоні - жесть.
Відправлено через 6 хвилин 35 секунд:
Там до речі непогана система. Воно шумне, але звук пре жирний (якщо його зробити) таке жирнюче і водночас цікаве звучання, нагадує вініл - тільки в 100 раз краще, якщо з радіо flacRadio Bay: ↑ 14.06.2026 01:59На ромашці із встрійкою? Ню-ню.
Так, саме так, вініл на старих колонках - де бас веде музичну картину + сучасні нанотехнології. Шедевр.
Воно звучить на драних транзисторах - а чому б йому не звучати? Закони фізики всюди одинакові.
Але транзистор на Si/
Вибачте мене дурного MA8950 зроблений на Si
Відправлено через 21 хвилину 42 секунди:
Транзистори на Si звучать зашибісь, не беріть на Ge - воно ніяке.
Карточки і вся техніка на Si/
Висновки...
Чому Si /
Це типовий перехідний амфоген у якого тенденція властивостей зміщена до неметалів.
З чого побудований наш організм? Типового неметалу С. Аналог Si
Зрозумієте.
Відправлено через 35 хвилин 17 секунд:
Запитаєте чому не Ag, Au, Cu.
Має бути напівпровідність елемента
Жоден не має такої властивості
Ge хороший- його мало. Дорого.
Si - варінт.
Чому не С ?
З Карбону не побудуєш напівпродника з найменшими затратами.
Це не просто збіг.
Ладно проїхали.
-
Radio Bay
Member
Колонки для такого повинні бути не непогані, а референсні, а зараз ти не поліпшуєш звук, а вкручуєш на кривих колонках з неякісним джерелом, як тобі подобається, і коли цей усь увімкнуть у гарний тракт, хоча у в якісь Dali Oberton та цапчик класу бюджетного Шиїту, він може грати любу дичину.QFlash: ↑ 14.06.2026 03:05Там до речі непогана система
-
QFlash
Member
Я знаю як має звучати. Я вмію зробити і знаю як зробити.Radio Bay: ↑ 14.06.2026 03:43Колонки для такого повинні бути не непогані, а референсні, а зараз ти не поліпшуєш звук, а вкручуєш на кривих колонках з неякісним джерелом, як тобі подобається, і коли цей усь увімкнуть у гарний тракт, хоча у в якісь Dali Oberton та цапчик класу бюджетного Шиїту, він може грати любу дичину.
Акустику ще знайду.
Відправлено через 10 хвилин 12 секунд:
Щодо звучання самого poweramp/
Всі звучать однаково, якщо правильно налаштовані. Порівнював MX50SE і MA8950/ подаючи сигнал зі звукової прямо на poweamp.
Але, тільки додати корекції чи покрутити ручку тембра - відчувається зміщення. Це також важливо. Тому ще шукаю preamp/
В цьому питанні я помилявся. Визнаю свою вину.
Корекція працюватиме в любому випадку коли подавати сигнал на лінійний вхід інтегральника, але вона не працюватиме коли подавати прямо на poweramp/
Дякую.
-
Filabatya
Member
Пішли знижки на к13 15 17, в липні 17р2р. Так само на планари фт1про дали невеличку знижку) цікаво чи буде к15р2р
-
feson
Member
А назву - ця карта за 2700 має якусь?Radio Bay: ↑ 13.06.2026 23:302700Z440_User: ↑ 13.06.2026 23:01Взагалі поняття не маю.
Тому що тут нема спіціалистівQFlash: ↑ 13.06.2026 23:16А чого не сісти і розібрати схему по поличках
Отправлено спустя 55 секунд:
Бо тут жеж не всі мольфари.....