Відбувся реліз технології Advanced Shader Delivery. Підтримуються всі покоління відеоядер AMD RDNA

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

item2: 13.06.2026 11:55Відеокарта AMD RX 9070 XT нарешті пройшла опитування Steam з часткою 1,33%, скоротивши відставання від NVIDIA RTX 5080, яка має 1,47%
Эт замечательно. Но у нвидиа помимо 5080 целая линейка, а у АМД только 9070хт и покупают. Вернее стали покупать когда 5070ти в космос улетела.
Пока они стоили +- одинаково она никому не была нужна.
АМД выигрывала всегда только за счёт низкой цены.
Nortrom
Member

якщо рх 9070 значно краще то чому її не беруть
Pre built много людей берут, а там зелень одна в основном.

5070 вообще слабенькая на фоне 9070 обычной.

С RDNA5 AT2 след летом у АМД будет шанс нормальный кусок отхватить, пока рубин в 2028 выйдет. ;)
vsx
Member

Filabatya: 13.06.2026 15:01 vsx
Ви просто взяли акційну 9070 і неакційну 5060ті16, мотивуючи однаковим виконанням. Це маніпуляція і тдп в них ріхний, тішка дуалом спокійно би обійшлась, або тим що по акції)
Правда, вже такий ефектний скрін би не вийшов :gigi:
Да пожалуйста, вот тебе другой магазин (после розетки в голову приходит телемарт). Тоже манипуляция? Специально выбираю одинаковое исполнение чтобы не было вопросов
спойлер
Screenshot_23.png
вот всеми любимый click
спойлер
Screenshot_24.png
Последний раз редактировалось vsx 13.06.2026 17:45, всего редактировалось 1 раз.
Bukakanga
Member

ценообразование на 16-гиговую 5060ти откровенно наркоманское. Ее прямой конкурент 9060хт16 натурально на десять тысч дешевле
Ektalion
Member

vsx: 13.06.2026 17:31 Ви просто взяли акційну 9070 і неакційну 5060ті16, мотивуючи однаковим виконанням. Це маніпуляція і тдп в них ріхний, тішка дуалом спокійно би обійшлась, або тим що по акції)
Коли є такі люди як магазин ARTLINE і тому подібні, які кричать в оглядах на ютубі - я краще візьму 5060ті, ніж 9070 і нехай мене захейтять. Після цього мене це зовсім не дивує.
спойлер
kabostebeztak
Member

waryag: 13.06.2026 15:46
kabostebeztak: 13.06.2026 15:103000 різниця без знижок
якщо рх 9070 значно краще то чому її не беруть?
Бо це не нвідіа, а у відповідального за маркетинг АМД вавка у голові. :rotate:

Вони сильно підісрали собі, коли більше року відмовляли картам минулих поколінь у підтримці ФСР4 під гнилими відмазками. Коли воно ВЖЕ працювало з фанатськими білдами.

І з величезною ймовірністю ситуація повториться з ФСР5 та РДНА4. А без підтримки найкраще залізо перетворюється на мотлох.
Ех, якщо б ціни не були такими конченими я б б580 вже взяв...
Гедоніст
Member

Filabatya: 13.06.2026 11:58 item2
9070 де?
На дні, причому 3 місяці підряд :D
Изображение
Filabatya
Member

vsx
3 це не 5, добре що замінусити можете :lol:
Dilfin
Member

kabostebeztak: 13.06.2026 15:10
Filabatya: 13.06.2026 15:01 vsx
Ви просто взяли акційну 9070 і неакційну 5060ті16, мотивуючи однаковим виконанням. Це маніпуляція і тдп в них ріхний, тішка дуалом спокійно би обійшлась, або тим що по акції)
3000 різниця без знижок
якщо рх 9070 значно краще то чому її не беруть?
Бо такий він маркетинг, так само чому не беруть китайський чи корейський смртфон, а беруть набагато дорожче ойфон.) 9070 краща як і вчистому растрі так і з включеними RTX, але людям впарюють, що там память гддр 7, в RTX майже, ну майже нога в ногу, а божественний DLSS 4 ну ж кращий ніж FSR 4.1? Правда? Ну Ви ж знаєте.) А ще ядра Куууда, ну таких у АМД немає, ну ж правда.) А ще сама фірма променеосяйна Nvidia, набагато краща від якоїсь там AMD, займає на ринку ну якийсь смішний відсоток, а ще в стімі ну всі ж грають на картах Nvidi, на картах AMD ніхто ж майже не грає, ну Ви ж знаєте, не село ж.) От тепер розумієте чому?)

Відправлено через 7 хвилин 51 секунду:
Grava: 13.06.2026 12:17
Як приклад наводиться Forza Horizon 6, яка на системі з відеокартою Radeon RX 7600 запускається приблизно за чотири секунди замість півтори хвилини при традиційній компіляції шейдерів.
До чого тут rx 7600? Щось не пам'ятаю щоб в мене вк під час компіляції навантажувалася, лише проц.
Це все для того, щоб всі переходили на "кращу" віконечко 11, копілот і все таке.) А ще м2 диски ну дуже дефіцитні і дорогі і ні в якому разі компілювати шейдери на пк не можна, треба диск берегти, а ще чекати аж півтори хвилини поки скомпілюються шейдери, Ви що, село?) Треба грати вже і зараз.) Нове покоління не може чекати, жити треба вже, а не потім. :super:
kabostebeztak
Member

Ektalion: 13.06.2026 17:53
vsx: 13.06.2026 17:31 Ви просто взяли акційну 9070 і неакційну 5060ті16, мотивуючи однаковим виконанням. Це маніпуляція і тдп в них ріхний, тішка дуалом спокійно би обійшлась, або тим що по акції)
Коли є такі люди як магазин ARTLINE і тому подібні, які кричать в оглядах на ютубі - я краще візьму 5060ті, ніж 9070 і нехай мене захейтять. Після цього мене це зовсім не дивує.
спойлер
оце маркетинг
у нвідія відеокарти лсд не мажуть перед відправкою?

Відправлено через 6 хвилин 28 секунд:
Чекнув ціни на idealo.fr
Найдешевша 5060ті 16гб - Gainward GeForce RTX 5060 Ti Python III 16GB - 545 євро
Найдешевша 9070 - Gigabyte Gaming OC - 609 євро

На амазоні 624 проти 618 на користь 9070.
Filabatya
Member

Nortrom
в всіх цих бенчмарках є одна маніпуляція, 5070 важко в 4.5 кваліті проти 4.1. при однаковій якості картинки 4.0 проти 4.1 різниця вже не така велика
vsx
К
Последний раз редактировалось Filabatya 13.06.2026 21:45, всего редактировалось 4 раза.
vsx
Member

Filabatya: 13.06.2026 19:51 vsx
3 це не 5, добре що замінусити можете :lol:
что 3 не 5?
kairo
Member

Dilfin: 13.06.2026 20:18Бо такий він маркетинг, так само чому не беруть китайський чи корейський смртфон, а беруть набагато дорожче ойфон.)
11.jpg
Последний раз редактировалось kairo 13.06.2026 22:25, всего редактировалось 5 раз.
Ektalion
Member

Хлаомі - це весь Китай ? До чого тут цей бренд сумновної якості за оверпрайс? :think:
kairo
Member

Ektalion: 13.06.2026 22:05
Хлаомі - це весь Китай ? До чого тут цей бренд сумновної якості за оверпрайс? :think:
Людина написала, за набагато дорожчий Айфон, я скинув китайські та корейські смартфони. Які питання?
Dilfin
Member

kairo: 13.06.2026 22:07

Людина написала, за набагато дорожчий Айфон, я скинув китайські та корейські смартфони. Які питання?
Китайці також не дурні, побачили, що лохів модна доїти і ціни на топові флагмани зрівнялись, раніше так не було, флагмани китайські коштували 750-800 доларів максимум. І це Україна, тут одна і та сама модель відеокарти може різнитися в ціні в 20 тисяч в залежності від магазина.
erkins007
Member

Dilfin: 13.06.2026 20:18Бо такий він маркетинг, так само чому не беруть китайський чи корейський смртфон, а беруть набагато дорожче ойфон
Я беру флагманы Самсунга, которые ещё дороже за айфон, а не Китай. Потому что у меня в моем возрасте уже желание чтобы все работало и обновлялось нормально.
А поддержка у китайский телефонов на уровне дна.
Это кстати одна из основных причин почему люди выбирают нвидиа, а не АМД и даже цена не спасает.
Когда у одной полная поддержка на все карты и сразу, а у другого через скандалы спустя два года, про длительность я вообще молчу, то это крайне плохо влияет на продажи.
Filabatya
Member

erkins007
а вам не здається що гнусмас вже 3 роки один і той самий телефон випускає?
waryag
Member

Ektalion: 13.06.2026 17:53Коли є такі люди як магазин ARTLINE і тому подібні, які кричать в оглядах на ютубі - я краще візьму 5060ті, ніж 9070 і нехай мене захейтять. Після цього мене це зовсім не дивує.
Зазвичай, ті, хто так каже, беруть 5080 чи 5090 :lol:

Відправлено через 4 хвилини 14 секунд:
kairo: 13.06.2026 22:07

:kbd: а тепер скиньте їх ринкову долю.. .
kabostebeztak
Member

erkins007: 13.06.2026 22:47
Dilfin: 13.06.2026 20:18Бо такий він маркетинг, так само чому не беруть китайський чи корейський смртфон, а беруть набагато дорожче ойфон
Я беру флагманы Самсунга, которые ещё дороже за айфон, а не Китай. Потому что у меня в моем возрасте уже желание чтобы все работало и обновлялось нормально.
А поддержка у китайский телефонов на уровне дна.
Это кстати одна из основных причин почему люди выбирают нвидиа, а не АМД и даже цена не спасает.
Когда у одной полная поддержка на все карты и сразу, а у другого через скандалы спустя два года, про длительность я вообще молчу, то это крайне плохо влияет на продажи.
підтримку вега припинили в 2023, хоча з рдна 1 та 2 погано вийшло.

Я на лінуксі, у мене підтримка буде ВІЧНО)))
Ответить