Много построили много строят, но контракты на год-два вперед уже оформлены. Т.е. есть новый датацентр или нет, а железо купить обязан.dead_rat: ↑ 08.06.2026 20:32 І де всі ці обі(с)цяні датацентри? Чогось нема їх, лише новини про затримки і відміни.![]()
Вже навіть ціни на відеокарти повернулися до рекомендованих.
Новости
Последние статьи и обзоры
AMD очікує стабілізацію ситуації на ринку пам’яті DDR5 протягом найближчих двох років
-
Alexsandr
Member
-
Hotspur
Member
люди порахували що якщо вірити в Ші скам то економіка світу має вирости в 50разів. а вона не ростеdead_rat: ↑ 08.06.2026 20:32І де всі ці обі(с)цяні датацентри? Чогось нема їх, лише новини про затримки і відміни.
Вже навіть ціни на відеокарти повернулися до рекомендованих.
-
Гедоніст
Member
Я все ще впевнений, що настане день, коли це все ШІ лайно буде дешевше повітря продаватись на всяких таобао і тп аліекспресах як "не біт не крашен, гаражноє хранєніє", по типу як це було після майнінг бума. Ця бульбашка не може вічно розростатись. І рівень ще більшої деградації людей вже починає лякати, коли людина взагалі розлінилась хоч в мінімальний аналіз, а одразу біжить до чатгопоти.
Поки що весь вихлоп від перемножувачів матриць - це відео з танцюючими котиками в ТТ, скам-музика і скам-кодинг.
Поки що весь вихлоп від перемножувачів матриць - це відео з танцюючими котиками в ТТ, скам-музика і скам-кодинг.
-
Dilfin
Member
Тсс, тихенько, не кричіть, бо тут є віруючі в дефіцит "пам'яті", а Ви спололошите їх, хто тоді буде купляти оперативку в 4 рази дорожче?)FurryGentleman: ↑ 08.06.2026 17:13 Подождите я так и не пойму а где дефицит то ? Ну то есть подорожание я вижу - а вот то что памяти негде купить этого я не замечал как с видеокартами наприм
-
Олег963
Member
Дякую в мене є.
-
zaqik
Member
Та ну, не верю. Цены уже стабилизировались на 97%, осталось сделать последний шаг.
А если серьёзно, то какое основание у такого прогноза? Просто потому что вечно расти не может? Дык может же. Просто потому что завтра прекратиться не может, но когда-то же должен? Не должен.
А если серьёзно, то какое основание у такого прогноза? Просто потому что вечно расти не может? Дык может же. Просто потому что завтра прекратиться не может, но когда-то же должен? Не должен.
-
vltk
Member
Может изменить взгляд на пузырь — нобелевский лауреат и глава DeepMind в гугл, на встрече с студентами СтенфордаГедоніст: ↑ 09.06.2026 12:55 Я все ще впевнений, що настане день, коли це все ШІ лайно буде дешевше повітря продаватись на всяких таобао і тп аліекспресах як "не біт не крашен, гаражноє хранєніє", по типу як це було після майнінг бума. Ця бульбашка не може вічно розростатись. І рівень ще більшої деградації людей вже починає лякати, коли людина взагалі розлінилась хоч в мінімальний аналіз, а одразу біжить до чатгопоти.
https://hvylya.net/interview/327390-has ... he-nekogda
-
Гедоніст
Member
Я не проти цільового спеціалізованого використання ШІ для вирішення реально складних проблем(я ще щиро вірю в потенціал квантових комп'ютерів). І це робилось задовго до ШІ бума, зараз це просто вийшло на нові границі. Але який умовний відсоток від всіх потужностей використовується на це? А який йде на скам і обробку запитів - Добрий день чи Дякую? Я не впевнений і не маю аналітичних даних, але чомусь мені видає що на друге витрачається значно більше ресурсів. І якщо бульбашка лусне - це не значить що весь цей так званий ШІ зникне, просто він стане більш галузевим/нішевим і нормалізованим. І передоплату треба робити доларів так 500, шоб його юзали тільки ті, кому він реально треба, а не генератори танцюючих котів.vltk: ↑ 11.06.2026 00:07Может изменить взгляд на пузырь — нобелевский лауреат и глава DeepMind в гугл, на встрече с студентами Стенфорда
https://hvylya.net/interview/327390-has ... he-nekogda
-
vltk
Member
Вопрос об Большом АИ - интеллектом и сознанием гораздо умнее любого гения (здесь основная гонка/надувание - выйдет или нет как термоядом уже 70лет), способным решать любые задачи технологические, научные и социальные (тогда 10 промышленных революций за 10 лет). А агентский АИ просто на автомате приложится с любой фантазийной степенью способности думать/решать конкретные задачи для и по сравнению с средним Васей.
-
Scoffer
Member
Я вже пояснював чому його не трапиться, а якщо і трапиться, то це буде не те що всі очікують.vltk: ↑ 11.06.2026 00:33Вопрос об Большом АИ - интеллектом и сознанием гораздо умнее любого гения
Припустимо що зробили людиноподібний ліхтричний мозок, котрий більший, об'ємніший, швидший і все таке. Вершина інженерної думки. Його треба навчити людиноподібними методами оскільки ви ж хочете саме це отримати. Але проблемка в тому що він швидший і всі навколо слоупоки. Уяви собі батьків, котрі вимовляють слово по два місяці. І взагалі всі події такі. Оце будуть враження цього мозку. Єдине що він зможе робити це варитись у власних думках. Нуль спілкування з оточенням на прийнятній швидкості. Як гадаєш через скільки секунд реального часу у нього від'їде кукуха?)
А робити такий же тормознутий як людський, власне, нафіга якщо такий вже є? Обирай з мільярдів екземплярів.
Відправлено через 13 хвилин 37 секунд:
Точно так само не трапиться ніякої технологічної сингулярності що б там хто не заявляв. Немає до того аж ніяких передумов.
Єдине що можна путнє зробити це нарешті почати завозити гмо людей. Тоді принаймні прогрес має шанси не зупинитись взагалі.
-
vltk
Member
Scoffer
Не тянешь по восприятию/осознанию даже на уровень студента Стенфорда. Матрица окружающего мира (вселенная/мироздание) в молекулярном, атомарном, квантовом (включая релятивизм), полевом и информационном со всеми видами взаимодействий по общей теории и возможно еще и во многих измеренияхи пространственно-временных. И все закономерности этим управляющие. Далее, пытаемся это все применить ниженерно-технологически, т. е. сделать управляемыми и созидаемым под себя (или под интересы AG, даже людьми слоупоками, что, тоже может далее изменяться в лучшую сторону). Представляешь, сколько здесь работы/интереса/креатива/созидания для любого вида интеллекта (даже без Сознания с его многоуровневыми эмоциональными составляющими) — ИИ скучать не будет. А философский (пока) вопрос наступит ли то время, когда все уже познано, с нулевой девиацией информационного поля разнообразия, думаю действительно возникнет не скоро. Но в любом случае останутся описательно/отражательная форма искусства уже не от интеллекта, а от сознания.
Не тянешь по восприятию/осознанию даже на уровень студента Стенфорда. Матрица окружающего мира (вселенная/мироздание) в молекулярном, атомарном, квантовом (включая релятивизм), полевом и информационном со всеми видами взаимодействий по общей теории и возможно еще и во многих измеренияхи пространственно-временных. И все закономерности этим управляющие. Далее, пытаемся это все применить ниженерно-технологически, т. е. сделать управляемыми и созидаемым под себя (или под интересы AG, даже людьми слоупоками, что, тоже может далее изменяться в лучшую сторону). Представляешь, сколько здесь работы/интереса/креатива/созидания для любого вида интеллекта (даже без Сознания с его многоуровневыми эмоциональными составляющими) — ИИ скучать не будет. А философский (пока) вопрос наступит ли то время, когда все уже познано, с нулевой девиацией информационного поля разнообразия, думаю действительно возникнет не скоро. Но в любом случае останутся описательно/отражательная форма искусства уже не от интеллекта, а от сознания.
-
Scoffer
Member
vltk
Не верзи маячню і спробуй хоч трішки подумати.
Людиноподібний інтелект за межами людиноподібного соціуму не існує. Приклади дітей мауглі (справжніх, а не того шо з кіно), показують що дах у них зірваний концептуально і назавжди. Ніякі високі матерії їх не цікавлять. Прецедентів більш ніж достатньо. А ти тут розповідаєш що інтелект сам себе займе, ага, займе, дожене і ще раз займе
А не людиноподібний інтелект матиме якісь свої унікальні нелюдиноподібні моральні і аморальні принципи, а також інтереси максимально далекі від тих про котрі віщають евангелісти на дотаціях.
В будь-якому випадку так званий сильний інтелект, якщо і трапиться, то буде ні разу не якоюсь там геніальною особистістю в традиційному розумінні, і точно не буде займатись наукою на благо людства.
Не верзи маячню і спробуй хоч трішки подумати.
Людиноподібний інтелект за межами людиноподібного соціуму не існує. Приклади дітей мауглі (справжніх, а не того шо з кіно), показують що дах у них зірваний концептуально і назавжди. Ніякі високі матерії їх не цікавлять. Прецедентів більш ніж достатньо. А ти тут розповідаєш що інтелект сам себе займе, ага, займе, дожене і ще раз займе
А не людиноподібний інтелект матиме якісь свої унікальні нелюдиноподібні моральні і аморальні принципи, а також інтереси максимально далекі від тих про котрі віщають евангелісти на дотаціях.
В будь-якому випадку так званий сильний інтелект, якщо і трапиться, то буде ні разу не якоюсь там геніальною особистістю в традиційному розумінні, і точно не буде займатись наукою на благо людства.
-
dead_rat
Member
Scoffer
Якщо надлюдина існуватиме, то буде скоріше як Хомлендер, а не Супермен
Так і з інтелектом
Якщо надлюдина існуватиме, то буде скоріше як Хомлендер, а не Супермен
Так і з інтелектом
-
Scoffer
Member
dead_rat
Та гірше буде, набагато гірше. У хомлендера хоч якісь проблески адекватності бувають, хоч іноді. А у цього зовсім не буде. Це скоріше щось накшталт надмозку зергів буде.
Та гірше буде, набагато гірше. У хомлендера хоч якісь проблески адекватності бувають, хоч іноді. А у цього зовсім не буде. Це скоріше щось накшталт надмозку зергів буде.