- Ну шо, погнали

Новости
Последние статьи и обзоры
Процессоры AMD Ryzen 7000-й серии (Raphael\Zen 4\5 nm\AM5)
-
RoMiLiUs
Member
-
Piter Cantrope
Member
RoMiLiUs

-
RoMiLiUs
Member
Бггг, перше місце в TimeSpy Extreme
- спойлер

-
Prescott
Member
Это что-то совсем на богатомRoMiLiUs: ↑ 09.05.2026 17:26Ну шо, погнали
-
a_z_z_y
HWBOT OC Team
Сорі за некропостінг але зазначене не є правдою.GreenMile: ↑ 04.12.2024 12:00В стрес-тестах це норма, 95градусів - то дефолтний ліміт проца в біосі, після якого він буде тротлить, по факту він і більше може грітись, за 100 легко, якщо змінити ліміт. Причина - товста кришка над кристалом, що заважає швидкому відведенню тепла, це істотно ніяк не лікується навіть кастомними водянками (андервольтом можна кілька градусів збити, але зиску з цього жодного), тільки скальпування. То ж не морочте голову і не ганяйте пусті тести, в іграх і звичайних навантаженнях температури будуть нижчими, десь на рівні 70-80 градусів під АІО водою.Jean Claude Van Shot: ↑ 03.12.2024 23:30 Всім привіт, хто реально стикався з AMD Ryzen 5 7600Х, якою може бути максимальна допустима робоча температура даного процесора в нагрузках? Стоїть водяне охолодження Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB і в ОССТ температура піднімається до 95градусів
Маю на руках Ryzen 7600Х, який довбеться в 92-95С при будь-якому навантаженні на всі ядра.
Дослідним шляхом виявив, що це відбувається приблизно при ~95 Вт споживанні.
І це на кастом воді
- спойлер

Потім у знайомого з'явився 7500f. Він був помітно холодніше і навіть при однакових напругах/частотах мав приблизно на 15С менші температури (теж на кастом воді).
Ще згодом я перейшов з кастом води на повітря і виявив просто приголомшливу новину - на повітрі 7600Х веде себе так само, тобто кулер на 4 трубки холоджує його майже так само (погано) як і кастом вода - одразу 95С при ~90вт споживанні.
Потім я поставив на те ж саме повітря Ryzen 7700 і отримав 63С при 90вт споживанні
Я накатив більше лімітів на Ryzen 7700 і при споживанні 122вт він грівся всього до 87С
Кулер правда молотив 1900+рпм, але ж на повітрі після 1200рпм охолодження нелінійне і майже ніяк не допомагає відводу тепла.
Це я все тестив CineBench R24. Звісно стресс-тести аля y-crancher дали б більші температури, але і при більшому споживанні!
Колись треба той 7600Х скальпанути і подивитися що під кришкою, є підозра що припой неякісно нанесений був.
-
GreenMile
Member
Так в сінебенчі різниці і не буде, звісно, він все одно буде впиратись в температурний ліміт, що на повітрі, що на кастомній воді. В кінці процитованого прямо написано: "в іграх і звичайних навантаженнях температури будуть нижчими".a_z_z_y: ↑ 18.05.2026 10:45 Це я все тестив CineBench R24.
-
a_z_z_y
HWBOT OC Team
GreenMile
Так Ryzen 7700 не доходив до 90С навіть при 120+вт споживанні на повітрі, в той час як 7600X 95С мав вже при 90вт.
Тобто 7600Х бустив погано і мав менші частоти ніж треба, якби в нього під кришкою все гаразд було.
Я коли 7600Х на руки отримав проганяв тести і мав на 2-3% менші результати ніж в оглядах. Спочатку списав це на похибку, але ж потім розібрався в чому проблема.
І з яких це пір рендерінг на всі ядра (CineBench) це не звичайне навантаження?
Так Ryzen 7700 не доходив до 90С навіть при 120+вт споживанні на повітрі, в той час як 7600X 95С мав вже при 90вт.
Тобто 7600Х бустив погано і мав менші частоти ніж треба, якби в нього під кришкою все гаразд було.
Я коли 7600Х на руки отримав проганяв тести і мав на 2-3% менші результати ніж в оглядах. Спочатку списав це на похибку, але ж потім розібрався в чому проблема.
І з яких це пір рендерінг на всі ядра (CineBench) це не звичайне навантаження?
-
Vader
Member
Доброго дня хлопцi.Який проц краще взяти на ам 5 для 5060тi?
-
Filabatya
Member
Vader
7700 топчик, 7500ф коли корпус ящик від бананів. Головне без х брати
7700 топчик, 7500ф коли корпус ящик від бананів. Головне без х брати
-
Vader
Member
Filabatya
Дякую.Прислухаюсь до поради.
Дякую.Прислухаюсь до поради.
-
Гедоніст
Member
Скальпанув 9950X3D
Температури подобаються)
Температури подобаються)
- спойлер
-

-
Гедоніст
Member
Тепер треба буде спробувати 9950X3D2 скальпанути і потестити 
-
Гедоніст
Member
Продовжую експерименти, поки чекаю запчастини під кастом
Direct-die + AIO Silent Loop 3. Ну по факту вона відводити 300+ ват тепла. Доведено.
48к рубіж взят. Тепер нада 49 штурмувати)
Direct-die + AIO Silent Loop 3. Ну по факту вона відводити 300+ ват тепла. Доведено.
48к рубіж взят. Тепер нада 49 штурмувати)
- спойлер