AMD очікує стабілізацію ситуації на ринку пам’яті DDR5 протягом найближчих двох років

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

dead_rat: 08.06.2026 20:32 І де всі ці обі(с)цяні датацентри? Чогось нема їх, лише новини про затримки і відміни. ;)
Вже навіть ціни на відеокарти повернулися до рекомендованих.
Много построили много строят, но контракты на год-два вперед уже оформлены. Т.е. есть новый датацентр или нет, а железо купить обязан.
Hotspur
Member

dead_rat: 08.06.2026 20:32І де всі ці обі(с)цяні датацентри? Чогось нема їх, лише новини про затримки і відміни.
Вже навіть ціни на відеокарти повернулися до рекомендованих.
люди порахували що якщо вірити в Ші скам то економіка світу має вирости в 50разів. а вона не росте :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Гедоніст
Member

Я все ще впевнений, що настане день, коли це все ШІ лайно буде дешевше повітря продаватись на всяких таобао і тп аліекспресах як "не біт не крашен, гаражноє хранєніє", по типу як це було після майнінг бума. Ця бульбашка не може вічно розростатись. І рівень ще більшої деградації людей вже починає лякати, коли людина взагалі розлінилась хоч в мінімальний аналіз, а одразу біжить до чатгопоти.
Поки що весь вихлоп від перемножувачів матриць - це відео з танцюючими котиками в ТТ, скам-музика і скам-кодинг.
Dilfin
Member

FurryGentleman: 08.06.2026 17:13 Подождите я так и не пойму а где дефицит то ? Ну то есть подорожание я вижу - а вот то что памяти негде купить этого я не замечал как с видеокартами наприм
Тсс, тихенько, не кричіть, бо тут є віруючі в дефіцит "пам'яті", а Ви спололошите їх, хто тоді буде купляти оперативку в 4 рази дорожче?)
Олег963
Member

dead_rat: 09.06.2026 10:54
Олег963: 09.06.2026 10:48
Чого можна купити хороший велосипед за 1к$ .
Удачі
Дякую в мене є. :)
zaqik
Member

Та ну, не верю. Цены уже стабилизировались на 97%, осталось сделать последний шаг.
А если серьёзно, то какое основание у такого прогноза? Просто потому что вечно расти не может? Дык может же. Просто потому что завтра прекратиться не может, но когда-то же должен? Не должен. :dontknow:
vltk
Member

Гедоніст: 09.06.2026 12:55 Я все ще впевнений, що настане день, коли це все ШІ лайно буде дешевше повітря продаватись на всяких таобао і тп аліекспресах як "не біт не крашен, гаражноє хранєніє", по типу як це було після майнінг бума. Ця бульбашка не може вічно розростатись. І рівень ще більшої деградації людей вже починає лякати, коли людина взагалі розлінилась хоч в мінімальний аналіз, а одразу біжить до чатгопоти.
Поки що весь вихлоп від перемножувачів матриць - це відео з танцюючими котиками в ТТ, скам-музика і скам-кодинг.
Может изменить взгляд на пузырь — нобелевский лауреат и глава DeepMind в гугл, на встрече с студентами Стенфорда
https://hvylya.net/interview/327390-has ... he-nekogda
Гедоніст
Member

vltk: 11.06.2026 00:07Может изменить взгляд на пузырь — нобелевский лауреат и глава DeepMind в гугл, на встрече с студентами Стенфорда
https://hvylya.net/interview/327390-has ... he-nekogda
Я не проти цільового спеціалізованого використання ШІ для вирішення реально складних проблем(я ще щиро вірю в потенціал квантових комп'ютерів). І це робилось задовго до ШІ бума, зараз це просто вийшло на нові границі. Але який умовний відсоток від всіх потужностей використовується на це? А який йде на скам і обробку запитів - Добрий день чи Дякую? Я не впевнений і не маю аналітичних даних, але чомусь мені видає що на друге витрачається значно більше ресурсів. І якщо бульбашка лусне - це не значить що весь цей так званий ШІ зникне, просто він стане більш галузевим/нішевим і нормалізованим. І передоплату треба робити доларів так 500, шоб його юзали тільки ті, кому він реально треба, а не генератори танцюючих котів.
vltk
Member

Вопрос об Большом АИ - интеллектом и сознанием гораздо умнее любого гения (здесь основная гонка/надувание - выйдет или нет как термоядом уже 70лет), способным решать любые задачи технологические, научные и социальные (тогда 10 промышленных революций за 10 лет). А агентский АИ просто на автомате приложится с любой фантазийной степенью способности думать/решать конкретные задачи для и по сравнению с средним Васей.
Scoffer
Member

vltk: 11.06.2026 00:33Вопрос об Большом АИ - интеллектом и сознанием гораздо умнее любого гения
Я вже пояснював чому його не трапиться, а якщо і трапиться, то це буде не те що всі очікують.
Припустимо що зробили людиноподібний ліхтричний мозок, котрий більший, об'ємніший, швидший і все таке. Вершина інженерної думки. Його треба навчити людиноподібними методами оскільки ви ж хочете саме це отримати. Але проблемка в тому що він швидший і всі навколо слоупоки. Уяви собі батьків, котрі вимовляють слово по два місяці. І взагалі всі події такі. Оце будуть враження цього мозку. Єдине що він зможе робити це варитись у власних думках. Нуль спілкування з оточенням на прийнятній швидкості. Як гадаєш через скільки секунд реального часу у нього від'їде кукуха?)
А робити такий же тормознутий як людський, власне, нафіга якщо такий вже є? Обирай з мільярдів екземплярів.

Відправлено через 13 хвилин 37 секунд:
Точно так само не трапиться ніякої технологічної сингулярності що б там хто не заявляв. Немає до того аж ніяких передумов.
Єдине що можна путнє зробити це нарешті почати завозити гмо людей. Тоді принаймні прогрес має шанси не зупинитись взагалі.
vltk
Member

Scoffer
Не тянешь по восприятию/осознанию даже на уровень студента Стенфорда. Матрица окружающего мира (вселенная/мироздание) в молекулярном, атомарном, квантовом (включая релятивизм), полевом и информационном со всеми видами взаимодействий по общей теории и возможно еще и во многих измеренияхи пространственно-временных. И все закономерности этим управляющие. Далее, пытаемся это все применить ниженерно-технологически, т. е. сделать управляемыми и созидаемым под себя (или под интересы AG, даже людьми слоупоками, что, тоже может далее изменяться в лучшую сторону). Представляешь, сколько здесь работы/интереса/креатива/созидания для любого вида интеллекта (даже без Сознания с его многоуровневыми эмоциональными составляющими) — ИИ скучать не будет. А философский (пока) вопрос наступит ли то время, когда все уже познано, с нулевой девиацией информационного поля разнообразия, думаю действительно возникнет не скоро. Но в любом случае останутся описательно/отражательная форма искусства уже не от интеллекта, а от сознания.
Ответить