Artem_M: ↑
05.06.2026 16:36
...І женеться до 3150Гц без напяргу, і андервольтиться славно)
Тим паче trio oc, повинна мати запас по охолодженню і паверлітіму.
► Та вона холодніша за серце колишньої!
- спойлер
- Накрутив зараз на скору руку в "Сталкері 2" "епіка" на "всі тапки" (рейтрейсінг і оце усе поки лишив на потім розбиратись), а воно щось ледь за 50 нагрілося. Тільки після 10 хвилин "бубликом" (245-255 фпс-ів на 1440 видавав) зміг нагріти до стабільного максимума - 71-72 градуси по чіпу і 62-64 - по пам'яті (і це, якщо вірити GPU-Z, у мене ще Хайнікси стоять)... Я - просто в ах... ах, якому вкрай позитивному здивуванні,
... я тепер, чесно кажучи, вже і не знаю що там і нащо прямо зараз розганяти чи андервольтити, особливо, враховуючи герцовку мого монітора і нечутливість очей до більше як 50к/с - якщо глобально обмежитись 60к/с, то хіба, якщо з "чудо-променями" грати - тоді і буде сенс підналаштуватись, напевно...
► Трохи серйозний такий нєжданчик вийшов від того, що на 5000-й серії регулювання температури через MSI Afterburner заблоковано
, я ж то звик на 1660Ті першим ділом ліміти по температурі виставляти...
► А я з самого початку орієнтувався на простішу (дешевшу) модель в якомусь, ще досі сферичному (судячи з новини), "супер"-виконанні. А 5070Ті брав уже по по збігу ряду критичних обставин, підсумкову з яких мені "на лобі випалила" "помираюча жаба": наступний апгрейд відеокарти буде не раніше 2032-34 років

.
8lack: ↑
06.06.2026 12:15
Минулого року приблизно в цей же час теж був високохудожній інсайдерський свист про те, що "от щас вже працюють над С лінійкою".
► Я пропустив тоді: тільки в липні 2025-го через збіг обставин кинувся вивчати питання і збирати новий ПК, а по відеокарті - не прям щоб горіло... Думаю, коли б не дурдом з пам'яттю, то Куртка, по стандартній схемі, не відмовився б у визначений час "супери", з різноманітними "компромісами", "намалювати".
Зараз Куртка, як той пацан з байки, що кричить - "супери! супери!"
8lack: ↑
06.06.2026 12:15
... 50-тій від росту по пам'яті ні холодно ні жарко загалом (її і так зараз вистачає для непрофесіональніх задач)...
► Цікаво було б почитати більш розгорнуту думку з цього приводу: куди і нащо такі 5000-ні "супери"
реально могли б бути корисними (бо Куртка в рамках маркетингу, звісно, буде пропагувати з допомогою нових відеокарт летіти Альфа-Центавру завойовувати чи щось подібне

).