Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

yuriy_dd: 03.06.2026 21:53ось приклад упередженого чи одно-бокого ставлення. Щоб було чесно - потрібно таке ж зробити на х86
чому ви відразу це не пропонуєте, а лише про макбук?
які питання, якщо ви маєте співставний по ціні і позиціонуванню ноутбук на х86 -- принесете і його, будемо стрімити з двох. а то у мене тільки старенький, буде нечесне порівняння :weep:
yuriy_dd: 03.06.2026 21:53насправді я дуже мало витрачаю на це часу, і роблю коли є вільна хвилина, при чому впаралель ще багато чого роблю
ага ага, "бігла через місточок та вхопила кленовий листочок" (с) :laugh: вірю, я повірив
yuriy_dd: 03.06.2026 21:53Чи буде у вас таке саме питання до людей які бавляться?
бавляться це в сенсі грають в ігри на х86? якщо так, то звичайно. наприклад до себе, обов'язково відповім і на це.
yuriy_dd: 03.06.2026 21:53а чому цим займаюсь - так мені завжди подобались проци
:lol: :laugh:
прибережіть цей стенд-ап на потім
yuriy_dd: 03.06.2026 21:53ну ось до прикладу - як ви ставитесь тримати батарею ноута на 100% ?
перед тим як щось заявляти - потрібно пошукати, порівняти, є теоретичні знання, є підкріплення практикою. І так в кожному питанні.
відповім на стрімі, користуюсь ноутами з 2006 року десь (якщо мова про власні)
yuriy_dd: 03.06.2026 21:53але мене це не цікавить. І мене стошнить про це обговорювати.
ну ви шо, це ж важливе питання в контексті вашого флуду. ви бачили скільки ігрових ноутів продається? причому не дешевих. як можна це опускати? непорядок.
dext
Member

yuriy_dd: 03.06.2026 18:20 - АРМ - значно більш енерго-ефективніший, споживати буде менше ніж х86 але зробить більше (якщо код оптимізований)
не факт, доведено іграми, і як мінімум іграми
ейр - макс споживання на рівні 22 Вт, потім трохи падає, так що аж дуже скоро - не розтане
тротлінг та деградація за відсутності нормального охолодження, все як полюбляє яблуко останні 30 років
- можна включити Low Power Mode - враження що воно просто ріже частоту в 2 рази. При цьому багато-потік просідає десь на 20%, споживання до 8 Вт - так що досить довго буде працювати і не грітись. Але одно-потік просідає в 2 рази. Проміжного рішення нема, я придумав ідею як вирішити - але ще не зробив, готового не знайшов
налаштовується на x86 за часів windows 7 (2009 рік), штатними засобами power plan B-)
yuriy_dd
Member

leif: 04.06.2026 17:03які питання, якщо ви маєте співставний по ціні і позиціонуванню ноутбук на х86 -- принесете і його, будемо стрімити з двох. а то у мене тільки старенький, буде нечесне порівняння
але як ви хочете говорити про швидкість сучасних проців?
може в знайомих спитайте - хай вам дадуть потестити. Або в магазин зайдіть
leif: 04.06.2026 17:03 відповім на стрімі, користуюсь ноутами з 2006 року десь (якщо мова про власні)
а що заважає зараз сказати свою думку, потім як то кажете - повторите
leif: 04.06.2026 17:03 але мене це не цікавить. І мене стошнить про це обговорювати.
ну ви шо, це ж важливе питання в контексті вашого флуду. ви бачили скільки ігрових ноутів продається? причому не дешевих. як можна це опускати? непорядок.
алкоголю може ще більше продається, і що з того? я теж маю це обговорювати?
ще раз - ігри мене не цікавлять, я їх не знаю, і обговорювати - не бажаю
dext: 04.06.2026 20:26 - АРМ - значно більш енерго-ефективніший, споживати буде менше ніж х86 але зробить більше (якщо код оптимізований)
не факт, доведено іграми, і як мінімум іграми
якщо гра розроблялась під якусь бібліотеку чи рушій, і потім це все емулюється під МакОС / АРМ - воно не оптимізоване. Для того щоб досягнути той самий результат - потрібно виконати більше роботи.
dext: 04.06.2026 20:26тротлінг та деградація за відсутності нормального охолодження, все як полюбляє яблуко останні 30 років
скільки ж можна питати - прошу навести приклади виходу з ладу ейр на М1 через перегрів?
ви взагалі знаєте що таке критичне мислення? застосовуєте його на практиці?
dext: 04.06.2026 20:26 налаштовується на x86 за часів windows 7 (2009 рік), штатними засобами power plan B-)
чудово. Я навів приклади як міняється швидкодія одно та багато потоку. Ви зможете зробити подібне? достатньо запустити тест в хромі - https://octane.webmarks.info/ - тест триває до 1 хв.
я звичайно питаю, але ми обидвоє знаємо що це вам не під силу.
Може хто з місцевих це може зробити?
OverPow
Member

Будет стрим, маякните
А где смайлик с пивом делся ??
waryag
Member

OverPow: 04.06.2026 21:24А где смайлик с пивом делся ??
Сховали. Можна ставити через :beer : без пробілу
:beer:
yuriy_dd
Member

Таки MacBook Neo: конкуренти вже програли битву за ринок доступних ноутбуків

Результати перших досліджень продемонстрували, що базова версія ноутбука Dell споживає 70% ОЗП просто в режимі очікування.
Натомість MacBook Neo напрочуд гарно працює з великою кількістю застосунків у фоновому режимі. Один з тестів продемонстрував, що ноутбук Apple за $600 здатен одночасно запускати 60 застосунків та відтворювати відео без втрати кадрів та зниження продуктивності.
Стабільний запуск великої кількості застосунків під час завантаження Windows 11 досі одне зі слабких місць.

https://itc.ua/ua/novini/taky-macbook-n ... noutbukiv/

Відправлено через 3 хвилини 35 секунд:
HP оновила бізнес-трансформер EliteBook 8 Flip до процесорів Intel Panther Lake: до 64 ГБ пам'яті і 5G

Ціни стартують від $3 128 у США :eek: :eek:

https://itc.ua/ua/novini/hp-elitebook-8 ... obal-2026/
kabostebeztak
Member

Споживання ОЗП не має жодного відношення до архітектури проца.
pelia
Member

Так буде двіж 18го чи ні?
AntonyKandaurov
Member

pelia
Звичайно що ні, бо Юра ніколи б не згодився на таке серйозно.
Alexsandr
Member

yuriy_dd: 05.06.2026 00:53 Результати перших досліджень продемонстрували, що базова версія ноутбука Dell споживає 70% ОЗП просто в режимі очікування.
Натомість MacBook Neo напрочуд гарно працює з великою кількістю застосунків у фоновому режимі. Один з тестів продемонстрував, що ноутбук Apple за $600 здатен одночасно запускати 60 застосунків та відтворювати відео без втрати кадрів та зниження продуктивності.
Стабільний запуск великої кількості застосунків під час завантаження Windows 11 досі одне зі слабких місць.
Ты же в курсе особенности 11. Да она кушает оперативку, но если она есть занимает под кеш и чтение наперед дофига. В целом 11 на 4гигах работает.
kabostebeztak
Member

AntonyKandaurov: 05.06.2026 08:48 pelia
Звичайно що ні, бо Юра ніколи б не згодився на таке серйозно.
Блін, всі умови же ж...
LVladislavchik
Member

kabostebeztak
Він сам не виконує свою ж умову :rotate:
yuriy_dd
Member

Alexsandr: 05.06.2026 09:12 Стабільний запуск великої кількості застосунків під час завантаження Windows 11 досі одне зі слабких місць.
Ты же в курсе особенности 11. Да она кушает оперативку
ви бачили скільки може одночасно запускати макбук ніо? з зможете
Alexsandr: 05.06.2026 09:12В целом 11 на 4гигах работает.
для вас терпимо? тоді ніо - буде просто космос
Alexsandr
Member

yuriy_dd: 05.06.2026 13:06 ви бачили скільки може одночасно запускати макбук ніо? з зможете

для вас терпимо? тоді ніо - буде просто космос
И не смотрел. Смысл в жизни? У винды есть ограничения по некоторым параметрам в памяти, причем это было еще с ХР как минимум, а может и раньше. просто на ХР я с этим сталкивался впервые. поле ХР были изменения, но буфер только увеличили, а не исправили как надо.
11 4 гига, так работают на работе машинки 4 и 8 гиг. Сравнивать в яблоком? А смысл сравнивать древние ЦП 4ххх-6ххх поколений с современными. Это как сравнивать старенький запорожец с современными машинами.
leif
Member

yuriy_dd: 04.06.2026 21:20але як ви хочете говорити про швидкість сучасних проців?
може в знайомих спитайте - хай вам дадуть потестити. Або в магазин зайдіть
а в мій профіль вам релігія не дозволяє глянути? :insane:
yuriy_dd: 04.06.2026 21:20а що заважає зараз сказати свою думку, потім як то кажете - повторите
ну треба ж вас якось витягнути в офлайн ;)
yuriy_dd: 04.06.2026 21:20алкоголю може ще більше продається, і що з того? я теж маю це обговорювати?
ще раз - ігри мене не цікавлять, я їх не знаю, і обговорювати - не бажаю
ну починається. ви стільки всього на цю тему на форумі настрочили у "вільні хвилини", цілу збірку можна видавати, аж тут даєте задню? не солідно, Юра, не треба так.
pelia: 05.06.2026 08:42Так буде двіж 18го чи ні?
я готовий. питання, чи готовий Юра

yuriy_dd, давайте просто зустрінемось 18го і поговоримо на актуальні теми, що піднімались тут в топіку? і застрімимо/запишемо відео усім бажаючим. без оцього всього попереднього узгодження кожного пункту обговорення.

крім основних моментів, звісно, що це буде розмова про залізо по темі сабжевого топіку в конструктивному руслі та в атмосфері взаємної поваги)
yuriy_dd
Member

Alexsandr: 05.06.2026 13:27У винды есть ограничения по некоторым параметрам в памяти
що за обмеження?
leif: 05.06.2026 14:33 а в мій профіль вам релігія не дозволяє глянути? :insane:
так у вас є М3 і є 9800Х - ви ж можете і самі всі тести зробити. Чому нічого не робили?
leif: 05.06.2026 14:33 ну треба ж вас якось витягнути в офлайн ;)
ви хочете перевірити що результати тестів правда?
leif: 05.06.2026 14:33крім основних моментів, звісно, що це буде розмова про залізо по темі сабжевого топіку в конструктивному руслі та в атмосфері взаємної поваги)
та ок.
leif
Member

yuriy_dd: 05.06.2026 16:54Чому нічого не робили?
все що мені треба було з'ясувати про ці системи і їх порівняння я з'ясував на практиці. що саме вас цікавить?
аймак на м3 у мене скоро вже два з половиною роки, натестувався
yuriy_dd: 05.06.2026 16:54ви хочете перевірити що результати тестів правда?
тести тестами юзеркейси юзеркейсами, розкажете про вашу непросту роботу без доступа не те що до дексктопа, а навіть до розетки :lol:
ну все, давайте обирати місце. не знаєте часом якогось коворкінгу в районі чупринки-коновальця-героїв упа-політехніки-паркафранка? де можна було б арендувати мітінг рум
kabostebeztak
Member

leif: 05.06.2026 17:03
yuriy_dd: 05.06.2026 16:54Чому нічого не робили?
все що мені треба було з'ясувати про ці системи і їх порівняння я з'ясував на практиці. що саме вас цікавить?
аймак на м3 у мене скоро вже два з половиною роки, натестувався
yuriy_dd: 05.06.2026 16:54ви хочете перевірити що результати тестів правда?
тести тестами юзеркейси юзеркейсами, розкажете про вашу непросту роботу без доступа не те що до дексктопа, а навіть до розетки :lol:
ну все, давайте обирати місце. не знаєте часом якогось коворкінгу в районі чупринки-коновальця-героїв упа-політехніки-паркафранка? де можна було б арендувати мітінг рум
Ще треба 2 штативи, один для камери для запису в високій якості, другий для телефону для стріму
Намальовано по стелсу за спиною вчительки на макбук про 15 дюймів 2015, щоб мені не заганяли що я просто епл не люблю (хоча я дійсно їх не люблю)
спойлер
Изображение
yuriy_dd
Member

leif: 05.06.2026 17:03 все що мені треба було з'ясувати про ці системи і їх порівняння я з'ясував на практиці. що саме вас цікавить?
та будь які тести ваших задач - ви ж маєте з чим порівняти. Також можна споживання обидвох систем порівняти - пробували? маєте ватметр?
leif: 05.06.2026 17:03 аймак на м3 у мене скоро вже два з половиною роки, натестувався
тим більше. Окрім того у вас дорога версія на 24 Гб РАМ - ви ж явно не просто так її купували
leif: 05.06.2026 17:03розкажете про вашу непросту роботу без доступа не те що до дексктопа, а навіть до розетки
я не скажу вам більше ніж вже сказав.
leif: 05.06.2026 17:03ну все, давайте обирати місце. не знаєте часом якогось коворкінгу в районі чупринки-коновальця-героїв упа-політехніки-паркафранка? де можна було б арендувати мітінг рум
я знаю на Зеленій 151. Можу там спитати.
Ответить