Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

yuriy_dd: 03.06.2026 13:28
pelia: 03.06.2026 13:20 Особливо хочу побачити 28 годин роботи, це прямо реально.
ще раз - 28 було на М1, на М4 - 43+, і то на Тахо. Я вже поставив Секвою - вона мені явно приємніша і швидша. Так ось вчора зарядив до 100% - то пройшло аж 1.5 год щоб почало показувати 99%

цікаво - а як ви будете чекати так довго?

пс: поки один недолік знайшов на Секвої - системними засобами не можна обмежити максимальний заряд. Хоч тут в темі хтось і доводив що постійно на 100% - це добре. Правда чому виробники роблять обмеження макс заряду - він відповіді дати не зміг ..
Ну то тим більше хочу побачити, тим більше з задоволенням би запустив у вас на ноуті свою роботу і ви б особисто впевнились як батарейка тане на очах від постійних білдів
cacos
Junior

yuriy_dd: 02.06.2026 18:38користувачі скаржаться на Microsoft через розгортання нових функцій

комменты:
спойлер
Изображение
pelia
Member

yuriy_dd: 03.06.2026 13:35 Microsoft запропонує розробникам міні-ПК Surface RTX Spark Dev Box із новим процесором NVIDIA

міні-ПК Surface RTX Spark Dev Box, який софтверний гігант позиціює як комп’ютер для розробників під управлінням Windows

:insane: :spy:

https://www.overclockers.ua/ua/news/mic ... k-dev-box/

Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
там ще є - Компанія ASUS вже готова запропонувати свої рішення на базі цієї платформи — це ноутбуки ProArt P16 і ProArt P14, а також компактний комп’ютер ProArt Mini PC
З куалкомами також вже запропонували рішення. І де вони? Щось не бачу що воно захоплює ринок, за ті гроші воно взагалі не конкурентне
orange_deer
Member

cacos: 03.06.2026 17:21
yuriy_dd: 02.06.2026 18:38користувачі скаржаться на Microsoft через розгортання нових функцій

комменты:
спойлер
Изображение
спробую передбачити відповідь Юрія:
спойлер
"от бачите, саме тому я у себе зробив downgrade до Секвої. у apple було більше часу над нею попрацювати тому вийшов такий хороший оптимізований продукт. а користувачам віндовс що робити? так просто на попередню систему не повернешся, а віндовс 7 все одно буде найкращою. ви шукаєте недоліки у макос але мовчите про віндовс бо у вас немає знань"
p.s. коментар від мене про недоліки віндовс - так ніби на віндовс не можна призупинити оновлення, відкатити до попередніх версій оновлень чи якщо вкрай дістала вінда, то просто поставити який завгодно дистрибутив лінукс на х86 комп'ютер :)
leif
Member

Гедоніст: 02.06.2026 22:23І онлайн-стрім
будемо стрімити з макбука Юри через вебку :idea: подивимось на скільки акума вистачить.
yuriy_dd: 02.06.2026 23:02в цей день я би мав змогти
чудово!
yuriy_dd: 02.06.2026 23:02правда я не знаю - про що ви хочете говорити?
ну а ти про шо хотів поговорити створюючи цей топік і витрачаючи стільки часу на всі активності на інших ресурсах?

от про це все і поговоримо. розкажеш про твої власні сценарії користування ноутбуком в місцях без розетки, чому тебе змушують постійно кудись їздити і не дають працювати як білій людині за нормальним робочим місцем. чому дружина забрала макбук ейр, чи що там з ним сталось, я не слідкував :gigi:

знаєш, коли слухаєш виконавця якогось музичного і в записі це одне, а LIVE -- зовсім інше. тут та ж історія

від себе я додам лише два моменти:
1) як вже казав, про комп'ютерні ігри. хто в них грає, на що це впливає, на чому краще грати і так далі.
2) чому ти вирішив займатись тим чим ти займаєшся в інтернетах замість того, щоб читати книжки або займатись спортом? що тобі це дає?

підходить?
yuriy_dd: 02.06.2026 23:02Вимоги з ходу (може ще щось додам):
- жодних образ
- жодних переходів на особистості чи персональні дані
- без російської, мату, куріння, алкоголю
приймаю твої умови, мені не важко: не вживаю алкоголь, не курю, не матюкаюсь, говорю українською. головне, щоб ти не сприймав якісь логічні аргументи за образи ;)
yuriy_dd
Member

pelia: 03.06.2026 17:20Ну то тим більше хочу побачити, тим більше з задоволенням би запустив у вас на ноуті свою роботу і ви б особисто впевнились як батарейка тане на очах від постійних білдів
все треба порівнювати. Наприклад - на х86 - так, на АРМ - так
ключеве:
- АРМ - значно більш енерго-ефективніший, споживати буде менше ніж х86 але зробить більше (якщо код оптимізований)
- ейр - макс споживання на рівні 22 Вт, потім трохи падає, так що аж дуже скоро - не розтане
- можна включити Low Power Mode - враження що воно просто ріже частоту в 2 рази. При цьому багато-потік просідає десь на 20%, споживання до 8 Вт - так що досить довго буде працювати і не грітись. Але одно-потік просідає в 2 рази. Проміжного рішення нема, я придумав ідею як вирішити - але ще не зробив, готового не знайшов
cacos: 03.06.2026 17:21комменты:
я теж вернувся на Секвою. Хоча на Тахо у мене проблем не було. Просто забагато зайвих непотрібних покращень графіки, які можна відключити, але враження що в памяті висить більше процесів.
pelia: 03.06.2026 17:23З куалкомами також вже запропонували рішення. І де вони? Щось не бачу що воно захоплює ринок, за ті гроші воно взагалі не конкурентне
це крок, просто ще один черговий крок, без якого не можна зробити наступний. Так виглядає прогрес.
orange_deer: 03.06.2026 17:56p.s. коментар від мене про недоліки віндовс - так ніби на віндовс не можна призупинити оновлення, відкатити до попередніх версій оновлень
тут є суттєва різниця - МакОС - стає гарнішою, дуже гарнішою яка добре працює на відносно нових процах (старих в мене нема)
Віндовс - стає все гіршою, вона не є гарною, і вона дуже важка - про що Майкрософт визнає офіційно.
Ви розумієте різницю?
leif
Member

AntonyKandaurov: 03.06.2026 11:58я буду на морях на 18 червня
:(

ну, це нічого. тут в принципі кількість відвідувачів івенту не принципова, головне відео записати, потім буде що в топіку обговорити :-P

Відправлено через 3 хвилини 31 секунду:
до речі, це в Україні, чи є можливість виїжджати за кордон? цікаво куди нині люди в Україні на море їздять, сам би поїхав, насправді
AntonyKandaurov
Member

leif
Кароліно-Бугаз, Одеська область. За кордон тільки через гори Румунії :gigi:
leif
Member

AntonyKandaurov: 03.06.2026 18:52Кароліно-Бугаз, Одеська область
ха) теж номер один в моєму списку
AntonyKandaurov: 03.06.2026 18:52За кордон тільки через гори Румунії
та ж ситуація :shuffle:
Гедоніст
Junior

leif: 03.06.2026 18:17будемо стрімити з макбука Юри через вебку подивимось на скільки акума вистачить.
І зробити платним! І прорекламувати на iXBT. І кошти потім на ЗСУ :rotate:
yuriy_dd
Member

leif: 03.06.2026 18:17 будемо стрімити з макбука Юри через вебку :idea: подивимось на скільки акума вистачить.
ось приклад упередженого чи одно-бокого ставлення. Щоб було чесно - потрібно таке ж зробити на х86
чому ви відразу це не пропонуєте, а лише про макбук?
leif: 03.06.2026 18:17 ну а ти про шо хотів поговорити створюючи цей топік і витрачаючи стільки часу на всі активності на інших ресурсах?
насправді я дуже мало витрачаю на це часу, і роблю коли є вільна хвилина, при чому впаралель ще багато чого роблю
leif: 03.06.2026 18:172) чому ти вирішив займатись тим чим ти займаєшся в інтернетах замість того, щоб читати книжки або займатись спортом? що тобі це дає?
знову упереджене ставлення. Чи буде у вас таке саме питання до людей які бавляться? дивляться футбол? тік-ток? куріння? алкоголь?
десь собі занотуйте - все має бути справедливо і не одно-боко. Ви зможете?
а чому цим займаюсь - так мені завжди подобались проци, перша книга яку детально прочитав
i486.jpg
leif: 03.06.2026 18:17 1) як вже казав, про комп'ютерні ігри. хто в них грає, на що це впливає, на чому краще грати і так далі.
але мене це не цікавить. І мене стошнить про це обговорювати.
leif: 03.06.2026 18:17головне, щоб ти не сприймав якісь логічні аргументи за образи
ну ось до прикладу - як ви ставитесь тримати батарею ноута на 100% ?
перед тим як щось заявляти - потрібно пошукати, порівняти, є теоретичні знання, є підкріплення практикою. І так в кожному питанні.

Відправлено через 1 хвилину 57 секунд:
pelia: 03.06.2026 17:20тим більше з задоволенням би запустив у вас на ноуті свою роботу і ви б особисто впевнились як батарейка тане на очах від постійних білдів
щось собі подумалось - наприклад я можу взяти мак міні, портативний зовнішній дисплей і це все запустити від станції в полі. А ви? а просто свій десктоп в рюкзак зможете взяти? А споживання порівняти?
пс: це я припустив що якщо ви на десктопі
kabostebeztak
Member

yuriy_dd: 03.06.2026 13:35 Microsoft запропонує розробникам міні-ПК Surface RTX Spark Dev Box із новим процесором NVIDIA

міні-ПК Surface RTX Spark Dev Box, який софтверний гігант позиціює як комп’ютер для розробників під управлінням Windows

:insane: :spy:

https://www.overclockers.ua/ua/news/mic ... k-dev-box/

Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
там ще є - Компанія ASUS вже готова запропонувати свої рішення на базі цієї платформи — це ноутбуки ProArt P16 і ProArt P14, а також компактний комп’ютер ProArt Mini PC
Подивимось на фпс в The Finals та час рендеру в DaVinci Resolve. І час роботи, чому б ні.
Через позиціонування для розробників може дозволять ставити лінукс, і станеться те про що я казав: буде feature parity та ціна нормальна будуть і продажі і ці срачі набудуть сенсу
LVladislavchik
Member

yuriy_dd: 03.06.2026 21:53насправді я дуже мало витрачаю на це часу, і роблю коли є вільна хвилина, при чому впаралель ще багато чого роблю
Ixbt каже що 45хв в день в середньому ти проводиш тільки там, капець скільки вільних хвилин в тебе :rotate:
AntonyKandaurov
Member

yuriy_dd: 03.06.2026 21:53наприклад я можу взяти мак міні, портативний зовнішній дисплей і це все запустити від станції в полі.
Навіщо? Є ж легкий, продуктивний ноутбук із автономкою 43 години, на який біс тягти з собою макміні і портативний дисплей?! :spy:
Вапще нічєво нє панімаю *плаче*.

Відправлено через 3 хвилини 13 секунд:
yuriy_dd: 03.06.2026 21:53ну ось до прикладу - як ви ставитесь тримати батарею ноута на 100% ?
Ти дуже не цей-во, не починай. Ось 18 червня після обіду людині все розповіси а то зараз запал весь вигорить.
waryag
Member

AntonyKandaurov: 04.06.2026 07:10Навіщо? Є ж легкий, продуктивний ноутбук із автономкою 43 години, на який біс тягти з собою макміні і портативний дисплей?! :spy:
Вапще нічєво нє панімаю *плаче*.
Щоб не бути спійманим на брехні!
А може макбука немає.
AntonyKandaurov
Member

waryag
Та тут давно все відомо, м4 макбук дружини, сам має макміні а м4 15" то фантомний пристрій бо незрозуміло хто в здоровому глузді буде купляти і 14" і 15". Ну або дружина знову сракою роздавила екран на 14" і їй видали 15".
losos2
Junior

О, вы уже дошли до оффлайн разборок. Дойдет ли до 1х1 на ножах?
AntonyKandaurov
Member

losos2
Ніякі то не розборки. Це більше про інтерв'ю
orange_deer
Member

AntonyKandaurov: 04.06.2026 09:52 м4 15" то фантомний пристрій бо незрозуміло хто в здоровому глузді буде купляти і 14" і 15".
напевно та ж сама людина що буде збирати склад з 5 (чи навіть більше) х86 ноутбуків і кожен "використовувати для різних задач" і називати це серйозною роботою. мені важко уявити юзкейс, для якого потрібно аж 5 ноутбуків одночасно використовувати, єдине що приходить в голову це синхронні ddos атаки де кожен пристрій замаскований під іншою адресою через VPN :rotate:
Ответить