Общая тема по OLX

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Moderator

В данной теме всё о мошенничестве и мошенниках на OLX

Местные "герои": Внимание! Ненадежные люди!

Для того, чтобы ознакомиться или оставить отзыв о сделках на Барахолке нашего форума, просьба обратить внимание на следующую тему:
Путеводитель по разделу отзывов. Где оставить отзыв, как искать, FAQ

Правила конференции распространяются в полной мере на данную тему (п.2.3, п.2.4, п.3.6, п.3.9, п.3.10)

Сообщения без конкретики - удаляются

OlxSupport:Здравствуйте.

Оставьте, пожалуйста, контакты мошенников по этой ссылке - _http://blog.olx.ua/4019/ne-dadim-moshennikam-shansa/ чтобы проинформировать и обезопасить других пользователей. Также обязательно напишите нам о подозрении на мошенника через Службу поддержки _http://olx.ua/uk/contact/. Если Вы стали жертвой мошенника, то советуем поступить так:
Свяжитесь с администрацией сайта с помощью раздела «Обратная связь». Предоставляйте, пожалуйста, полное подтверждение мошеннических действий пользователя (а именно - сканкопию или фото чека, накладной, счета с координатами, телефоном и другими данными мошенника), подробности вашей сделки, переписку с продавцом.

Мы также рекомендуем вам обратиться в местное отделение милиции с заявлением о факте мошенничества. После вашего обращения на основании официального запроса мы сможем предоставить представителям правоохранительных органов данные для дальнейшего расследования.

Обязательно прочитайте нашу статью, которая может Вам помочь вернуть деньги. _http://blog.olx.ua/9185/o-moshennichestve-kak-vernut-ukradennyie-dengi-s-bankovskoy-kartyi/

Официальная поддержка Olx
viewtopic.php?p=1558297#p1558297

Центр поддержки клиентов: 0800204444

Полезная статья: Как уберечься от мошенников в интернете

Сайт Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України: порядок действий

Альтернатива ОЛХ: всё о других торговых площадках
nutman
Member

А что вообще делать в таких случаях? Если подменяют посылки
Filabatya
Member

На укрпошті нічого) кам'яний вік)
Shpoker
Member

nutman: 03.06.2026 00:53А что вообще делать в таких случаях? Если подменяют посылки
обтекать (ну можно еще заяву в ментовку написать, но суть сильно не изменится)
Геральт
Member

Ostin: 02.06.2026 19:27 Насправді, зауваження слушне. Ти шукаєш певний товар за певну ціну, знаходиш оголошення, заходиш в нього - а там якийсь список з -надцяти екземплярів, і кожен дбайливо підписаний іншою ціною. Мало того, що потрібне ще раз шукати треба вже всередині, так і ціна завжди не відповідає вказаній в оголошенні.
Погоджуюсь, це заважає, це некомфортно і втрата часу. Я б такі оголошення банив би.
Але на аліку така сама хрінь. Де на першому місці якийсь чохол до девайса по ціні 5 баксів, а всередині девайс за три сотні. Тому і в нас не банять, вочевидь. Бо світова практика лохотрону :dontknow:
При чому тут лохотрон? От є в мене 3 комплекти пам'яті: 64/64/32. І щось хочу продати, користуючись високими цінами. І я їх всіх одночасно виставляю на продаж. З описом/цінами. Що перше продасться, те й продасться. Останнє - лишаю собі і деактивую оголошення. Першим продався 32. Отже 64ки лишив.

Натомість, мені треба було 3 різних оголошення пиляти, бо хтось опис почитати не хоче/не може?
_VlaD_
Member

Ostin: 02.06.2026 19:27Я б такі оголошення банив би.
Нічого ти не банив би. Бо то бізнес, який проплачує рекламу та оголошення.
Інша справа, що ОЛХ не заточений під бізнес. Можливо, вони перероблять сайт на щось типу Прома.
Бо бізнесменам незручно давати об'яву на кожну фінтіфлюшку. Типу як тут:
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/plat ... %7Corganic
Або тут:
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/kone ... er_listing
Ostin
Member

Ще раз - ЛОХ це про оголошення з ціною. Ти їх іноді так і шукаєш - фільтр по ціні і назва. І коли тобі в результат якась дичина лізе - це не добре.
Вище вірно зауважили, що лох поганий для бізнесу з купою дрібниць. Все так. Але бізнес вперто лізе на лоха, бо на те є причини, напевно.
Як користувачеві, мені зручно на ЛОХу шукати оголошення з ціною, а не читати народну творчість всередині. Я як тільки бачу всередині якісь описи на півсторінки чи перелік - відразу закриваю. Бо я НЕ ТЕ шукав і відфільтровував.
Ну так склалось, що вже років 10 я звик користуватись цією платформою як оголошенням про продаж з ціною. Зараз це перетворилось на купу сміття, але тут комплексна проблема. І не тільки в продавцях, звісно. Мені, як користувачеві, хотілося б руху в одну із сторін - або залишитись оголошеннями, або ставати промом\розеткою, де на твій запит вилітає відповідний товар з ціною, а не перелік домашніх речей автора оголошення, на які навіть ціни може ще немає і пропонується уточнити.
Геральт: 03.06.2026 08:27Натомість, мені треба було 3 різних оголошення пиляти, бо хтось опис почитати не хоче/не може?
Саме так, все вірно вхопив.
_VlaD_: 03.06.2026 09:35бізнесменам незручно
А підписувати фінтіклюшки та кожного разу міняти ціну, як хтось вирішив замовити - це зручно?
Але це все по оцій причині
_VlaD_: 03.06.2026 09:35ОЛХ не заточений під бізнес
І тут потрібні зміни.
_VlaD_
Member

Ostin: 03.06.2026 10:29А підписувати фінтіклюшки та кожного разу міняти ціну, як хтось вирішив замовити - це зручно?
Війна, економічна ситуація та бажання щось поїсти допомогають подолати ці незручності.
tablestikus
Member

Геральт: 03.06.2026 08:27
Ostin: 02.06.2026 19:27 Насправді, зауваження слушне. Ти шукаєш певний товар за певну ціну, знаходиш оголошення, заходиш в нього - а там якийсь список з -надцяти екземплярів, і кожен дбайливо підписаний іншою ціною. Мало того, що потрібне ще раз шукати треба вже всередині, так і ціна завжди не відповідає вказаній в оголошенні.
Погоджуюсь, це заважає, це некомфортно і втрата часу. Я б такі оголошення банив би.
Але на аліку така сама хрінь. Де на першому місці якийсь чохол до девайса по ціні 5 баксів, а всередині девайс за три сотні. Тому і в нас не банять, вочевидь. Бо світова практика лохотрону :dontknow:
При чому тут лохотрон? От є в мене 3 комплекти пам'яті: 64/64/32. І щось хочу продати, користуючись високими цінами. І я їх всіх одночасно виставляю на продаж. З описом/цінами. Що перше продасться, те й продасться. Останнє - лишаю собі і деактивую оголошення. Першим продався 32. Отже 64ки лишив.

Натомість, мені треба було 3 різних оголошення пиляти, бо хтось опис почитати не хоче/не може?
Якщо три різні моделі, то так - три різні оголошення.
tornadox
Member

lokitechno96: 02.06.2026 15:33А хтось продавав на олх доступ до сервісів? Я виставив доступ до мого мегого аккаунту,а мені прислали через 2 дні повідомлення що мегого блокує продажі... Ну така собі ідея від них... тим паче що весь олх забитий темами цими,спробую трішки по іншому описати тему,можливо проканає
Спробуйте переписати опис, можливо використати інші символи в назві сервісу, наприклад суміш кирилиці і латиниці. В них є певні слова в банлісті.
Це підпадає під категорію "Заборонені товари. Інтелектуальна власність" але тим не менше оголошень таких зустрічаю дуже багато, обхідні шляхи значить є.
Ektalion
Member

Filabatya: 03.06.2026 02:04 На укрпошті нічого) кам'яний вік)
Усе на зарплату Смілянському :laugh:
tornadox
Member

Ostin: 02.06.2026 19:27Ти шукаєш певний товар за певну ціну, знаходиш оголошення, заходиш в нього - а там якийсь список з -надцяти екземплярів, і кожен дбайливо підписаний іншою ціною. Мало того, що потрібне ще раз шукати треба вже всередині, так і ціна завжди не відповідає вказаній в оголошенні.
Але той же Алік дозволяє в межах одного лоту вставити декілька опцій продажу (більшість маркетплейсів таке дозволяють), і, що найцікавіше, Алік не бере грошей за виставлення, а продавці не мають обмежень у кількості виставлених товарів. Алік бере лише % від продажів.

Тобто, крім того що OLX дере комісію з продажів, так вони ще й вимагають гроші за виставлення. А якщо ти придбаєш додатковий пакет - ця категорія стає для продавця "бізнесом" перманентно (я буквально писав про це декілька сторінок назад).

Тож, у принципі, нічого дивного, що продавці шукають варіанти обійти жадібність системи.
Ostin
Member

tornadox
Все так. Платформа гівняна і буквально займається здирництвом з усіх. Але фактично монополія, тому так і живемо.
tornadox
Member

Ostin
Юридично вони не є монополією лише тому, що мають категорії, де вони не монополісти, як-от: нерухомість, авто, пошук роботи.

АМКУ з чогось серйозного визнав монополістом лише ПриватБанк, і це, я думаю, було узгоджено зверху через публічний розголос.

Є новини, що польський Allegro планує зайти на наш ринок. Але про OLX знає кожна собака завдяки агресивній рекламі.
Qwerty1987
Member

Как же на олх не хватает фильтра по рейтингу и количеству успеешных сделок.
Хотя читать описания очень "выгодных" предложений иногда весело :gigi:
Ответить