Новости
Последние статьи и обзоры
Системи рідинного охолодження Noctua NL-LC1 надійдуть до продажу в середині червня
-
denizen
Member
Пропоную обговорити Системи рідинного охолодження Noctua NL-LC1 надійдуть до продажу в середині червня
Питання до власників водянок, наскільки ви задоволені рівнем шуму помпи, бо вентилятори радіатора охолження, я так розумію, можна експлуатувати при 800 об\хв, що практично не чутно.
Питання до власників водянок, наскільки ви задоволені рівнем шуму помпи, бо вентилятори радіатора охолження, я так розумію, можна експлуатувати при 800 об\хв, що практично не чутно.
-
S0N1C
Member
оберти помпи зазвичай теж регулюються
-
leif
Member
абсолютно задоволений, її не чути, конфіг вентилів і модель аіо в профіліdenizen: ↑ 02.06.2026 11:52наскільки ви задоволені рівнем шуму помпи
-
Dilfin
Member
18000 грн. за модель NL-LC1-42 ну таке собі, а ще плюс вітряк NL-ACF1 1000. Наприклад Arctic Liquid Freezer III Pro 420 A-RGB Black до 6000 грн., або для богатих): ASUS ProArt LC 420 з вітряками Noctua NF-A14 IndustrialPPC (тохи гучними при навантаженнях) за 13000, або Corsair iCUE LINK TITAN 420 RX за 13500, я б починав з Arctic Liquid Freezer III 420, гарантія від виробника 6 років, не дорога, радьте ще хтось свої вподобання.
Последний раз редактировалось Dilfin 02.06.2026 12:10, всего редактировалось 1 раз.
-
Earanak
Member
denizen, юзаю в дефолте Arctic Freezer II 420 + рядом еще один Arctic Freezer III 420, дефолтные настройки вертушек, помпы на 80% фиксированы, первой уже больше 4-ех лет, второй больше года. Вообще не напрягает (не замечаю) шум/вибрации и тд... Но, я сижу в наушниках за компом, водянки обе в 80см от меня (компы без корпуса, открытый стенд). Могу услышать их работу разве что в момент перехода с простоя проца в 100% нагрузку и если музыка тихо играет.
У людей сильно большой разбег по чувствительности к шуму, кому то это норм а кому то неприемлемо. У меня когда была пачка рендер-нод без корпусов под обдувом, с пачкой башенных кулеров, то... В гибридном CPU-GPU рендере - я себе спокойно спал в двух метрах от всего этого. Тем временем читаешь неженок которые слышат писк дросселя на материнке, им только в пассивное охлаждение и упарываться
Когда перешел с двух Noctua NH-D15 и Биквает Dark Rock Pro 3 на водянки - не почувствовал что стало тише или наоборот громче. Да наверное так же осталось. А вот нагрев процессоров рухнул конечно.
У людей сильно большой разбег по чувствительности к шуму, кому то это норм а кому то неприемлемо. У меня когда была пачка рендер-нод без корпусов под обдувом, с пачкой башенных кулеров, то... В гибридном CPU-GPU рендере - я себе спокойно спал в двух метрах от всего этого. Тем временем читаешь неженок которые слышат писк дросселя на материнке, им только в пассивное охлаждение и упарываться
Последний раз редактировалось Earanak 02.06.2026 12:07, всего редактировалось 4 раза.
-
Олег963
Member
Оберти вентеляторів і і помпи регуюються і в повсякденній експлуатації ютую кіно оберти 400- 450, помпа бешумна не памятаю вибрав разом управління з вертушками там є така можливість охолодження Arctic Liquid Freezer III280denizen: ↑ 02.06.2026 11:52 Пропоную обговорити Системи рідинного охолодження Noctua NL-LC1 надійдуть до продажу в середині червня
-
Batareykaa
Junior
Звичайний арктік 3 першої ревізії прикольно булькає, перші секунд 10, як комп заводиться, а так помпи не чутно за склом при фіксованих мінімальних ~2300 обертах.denizen: ↑ 02.06.2026 11:52 Пропоную обговорити Системи рідинного охолодження Noctua NL-LC1 надійдуть до продажу в середині червня
-
kairo
Member
Я помпу взагалі не чую. Вентилі в мене стоять на 500-600 обертів в простої.denizen: ↑ 02.06.2026 11:52 Питання до власників водянок, наскільки ви задоволені рівнем шуму помпи, бо вентилятори радіатора охолження, я так розумію, можна експлуатувати при 800 об\хв, що практично не чутно.
-
aaleksandrenko
Member
Цікаво, чому відразу чорну версію не зробили.
Вентилятори то вже є.
Але й на профільній водянці ніякого шуму не чую. В іграх чутно тільки відеокарту
Вентилятори то вже є.
Але й на профільній водянці ніякого шуму не чую. В іграх чутно тільки відеокарту
-
Prescott
Member
Доволен, поставил и забыл, вообще ее не слышно.denizen: ↑ 02.06.2026 11:52Питання до власників водянок, наскільки ви задоволені рівнем шуму помпи, бо вентилятори радіатора охолження, я так розумію, можна експлуатувати при 800 об\хв, що практично не чутно.
СО: DeepCool LS720 SE + ARCTIC P12 3шт.
-
Patruletz
Member
240 більше 10к гривень ви шо на приколі? 
-
Shaolin_Style
Member
Noctua NL-LC1 - годный товар, думаю что ресурса помпы и вентиляторов хватит лет на десять работы. В принципе это полностью перекрывает завышенную цену, как по мне. Согласен с мнением написанным выше, что со старта должна быть и "Black" версия, без узнаваемого коричневого цвета Noctua
Год как использую Liquid Freezer III Pro шума не слышно, до нее была Liquid Freezer II тоже ничего не булькало\не вибрировало, более того даже на китайской ID Cooling Frost Flow 280 звуков не было.
единственная водянка которая издавала булькающие звуки, была Deepcool Captain 360, но там помимо воздуха в радиаторе были и другие проблемы. В итоге она потекла в месте крепления трубок и водоблока, попутно залив весь системник.
Обычно подобные звуки относятся либо к категории производственного брака, либо к не правильному расположению радиатора при установке в корпусе.denizen: ↑ 02.06.2026 11:52 Питання до власників водянок, наскільки ви задоволені рівнем шуму помпи, бо вентилятори радіатора охолження, я так розумію, можна експлуатувати при 800 об\хв, що практично не чутно.
Год как использую Liquid Freezer III Pro шума не слышно, до нее была Liquid Freezer II тоже ничего не булькало\не вибрировало, более того даже на китайской ID Cooling Frost Flow 280 звуков не было.
единственная водянка которая издавала булькающие звуки, была Deepcool Captain 360, но там помимо воздуха в радиаторе были и другие проблемы. В итоге она потекла в месте крепления трубок и водоблока, попутно залив весь системник.
Последний раз редактировалось Shaolin_Style 02.06.2026 13:50, всего редактировалось 1 раз.
-
Vladys77
Member
Ну нарешті собі куплю СРО від Noctua.
Або ні. Бо в нас ті 280€ будуть тисяч 20 ₴. Це всього в 4 рази дорожче ніж ARCTIC Liquid Freezer II 420 A-RGB. А чи буде СРО від Noctua в 4 рази краще? Навіть так, а чи буде СРО від Noctua хоча б трохи ефективніше?
А для фанатів звіно піде. До Ryzen 9950X3D за 35к може і СРО за 20к пасуватиме
Відправлено через 42 секунди:
Відправлено через 2 хвилини 34 секунди:
Або ні. Бо в нас ті 280€ будуть тисяч 20 ₴. Це всього в 4 рази дорожче ніж ARCTIC Liquid Freezer II 420 A-RGB. А чи буде СРО від Noctua в 4 рази краще? Навіть так, а чи буде СРО від Noctua хоча б трохи ефективніше?
А для фанатів звіно піде. До Ryzen 9950X3D за 35к може і СРО за 20к пасуватиме
Відправлено через 42 секунди:
За шумом вентиляторів не чуюdenizen: ↑ 02.06.2026 11:52 Пропоную обговорити Системи рідинного охолодження Noctua NL-LC1 надійдуть до продажу в середині червня
Відправлено через 2 хвилини 34 секунди:
Радити нічого. Лише ARCTIC Liquid Freezer II 420 A-RGB за 4889 грн на Rozetka. А можна ще і зі знижкою знайти.Dilfin: ↑ 02.06.2026 11:58 18000 грн. за модель NL-LC1-42 ну таке собі, а ще плюс вітряк NL-ACF1 1000. Наприклад Arctic Liquid Freezer III Pro 420 A-RGB Black до 6000 грн., або для богатих): ASUS ProArt LC 420 з вітряками Noctua NF-A14 IndustrialPPC (тохи гучними при навантаженнях) за 13000, або Corsair iCUE LINK TITAN 420 RX за 13500, я б починав з Arctic Liquid Freezer III 420, гарантія від виробника 6 років, не дорога, радьте ще хтось свої вподобання.
-
StreetFIGHTER2000
Member
Ну якщо вони цілий рік допилювали оем від Asetec, то з рівнем шуму помпи там точно буде все гаразд. Noctua взагалі славиться своєю тихою і продуктивною продукцією. В мене їх вентилі більше 10 років стоять без заміни.
В Noctua мене не влаштовує тільки одне - їх пізнаваємий фірмовий колір вентиляторів))
В Noctua мене не влаштовує тільки одне - їх пізнаваємий фірмовий колір вентиляторів))
-
Artem_M
Member
Ну ще може ціна...StreetFIGHTER2000: ↑ 02.06.2026 14:26
-
erkins007
Member
Современные помпы так же довольно шибко настраиваются.denizen: ↑ 02.06.2026 11:52Питання до власників водянок, наскільки ви задоволені рівнем шуму помпи, бо вентилятори радіатора охолження, я так розумію, можна експлуатувати при 800 об\хв, що практично не чутно.
В той же восьмой Эмме из новости(которая во всех топовых водянках и стоит) максимальный обороты 3600 и на них она будет очень шумная, но уже на 2700 и ниже вы ее не услышите совсем.
-
Afit
Member
Є чорніStreetFIGHTER2000: ↑ 02.06.2026 14:26 В Noctua мене не влаштовує тільки одне - їх пізнаваємий фірмовий колір вентиляторів))
-
Sashkotem
Member
Дуже задоволений помпи не чути узагалі корпус стоїть на столі прями біля клавіатури. Також дуже задоволений охолодження процесора та загальним рівнем шуму і температурами у брата комп аналогічний на д15 ноктуї -шум мрак пічка скручені ліміти.denizen: ↑ 02.06.2026 11:52 наскільки ви задоволені рівнем шуму помпи
-
Inqizitor2022
Member
ARCTIC Liquid Freezer III 420 полностью бесшумен. Насколько эффективнее будет NL-LC1-42 для охлаждения 9800х3Д и почему убогий 420 мм формфактор, а не отдельный радиатор рядом с системником - непонятно, по-идее должны были сделать такой вариант для нормального охлаждения, либо с модулями Пельтье комбинировать.
-
maytuxa
Junior
ARCTIC Liquid Freezer II 420 - з квітня 2023 року. помпа + вентилятори на одній лінії живлення, і з 12700к не можна ставити менше ніж 50% - температура починає зростати.denizen: ↑ 02.06.2026 11:52 Пропоную обговорити Системи рідинного охолодження Noctua NL-LC1 надійдуть до продажу в середині червня
на 50% - трохи нижче 800 обертів вентилятори + помпа безшумні. але комп під столом